Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Ucięte latarnie ?
AutorWiadomość
Jowita

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 57
Ucięte latarnie ?

Mam następujące pytanie. Odwiedzili mnie znajomi, oczywiście obowiązkowo poszliśmy na spacer do parku, w zimowej scenerii, wyludniony wyglądał naprawdę pięknie... :-) Zwróciliśmy uwagę na liczne ucięte słupy latarni. Czy ktoś wie może kiedy te latarnie zostały zlikwidowane i dlaczego?

Jowita
18.02.2008 21:30:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
RE: Ucięte latarnie ?

Jowita - swego czasu tez o tym pisaliśmy na Forum. Teoretycznie przyczyna zniknięcia llatarni wyglądała tak - oszczędności oraz, uwaga - zachowanie oryginalności parku, w którym takowych latarni nie było Animatedwink Więc... usunieto latarnie, ale nie do końca. Dlaczego zostały te 'bolce' - no cóż... może Potoccy kiedyś takie hodowali... Tongue

18.02.2008 22:18:14
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
darek sz.

*

Portfel: 29

od razu przyszły mi na myśl bulwary wiślane w Krakowie. otóż aby przywrócić życie w tym miejscu i "połączyć " turystycznie Kraków (a szczególnie Kazimierz) z Podgórzem planuje się przede wszystkim teren ten OŚWIETLIĆ!!!
to przyciągnie turystów i mieszkańców po zmroku i wpłynie na poprawę bezpieczeństwa.
a teraz wracamy do parku w Łańcucie. tu panuje troszeczkę inna zasada: im ciemniej, bardziej brzydko i niebezpiecznie tym...lepiej! czemu? bo są oszczędności na prądzie! ręce opadają...

19.03.2008 11:29:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Dubi

*

Status: Online
Portfel: 210

dokladnie,rece opadają ... park wyglada coraz ładniej - czekamy na wiosnę jak to ładnie wszystko zakwitnie ... i jak to sie ma wszystko do 'cietch ' latarni ...?
u mnie zas na ulicy ostatnimi czasy wymienili lampy - jakies takie kolorowe te zarowki sa

21.03.2008 22:19:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Unknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 335

ale teraz park ma niepowtarzalną atmosferę uciętych latarni ! Jedyny taki park w europie!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.03.2008 22:20:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: