Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Ubyło drzew w parku zamkowym
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
Ubyło drzew w parku zamkowym

Proszę sobie looknąć na te panoramki:

http://img175.imageshack.us/my.php?image...468hh4.jpg

http://img213.imageshack.us/my.php?image...470mp8.jpg

http://img238.imageshack.us/my.php?image...474eg7.jpg

Kurcze :/ Łyso się tam zrobiło. Zniknęło spooooro drzew i krzewów. Nie wiem, czy to miało być tak, ze ten staw wraca do stanu, w jakim był bardzo dużo dawniej temu, czy hmmmm... czy tam może jeszcze chcą coś innego zrobić? Na około wbite jakieś paliki, może chodnik?

Nooo ale co Wy na to?

Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2008 14:52:55 przez Falkhor.

14.02.2008 22:12:07
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
darekielb

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
RE: Ubyło drzew w parku zamkowym

trochę przesadzają z tą wycinką drzew (nawet tych dobrych).
Jak tak dalej pójdzie to za 10-20 lat park będzie wyglądał jak pole golfowe Sad tylko po co zamek na polu golfowym :tongue:

Moje fotki
15.02.2008 14:27:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Falkhor
Administrator
*

Porpawiłem obrazki Animatedwink Teraz po kliku będzie je widać...

darekielb - Ja nei jestem historykime. Ale jakby tam tak się kiedyś okazało, że Potoccy to wszystko zalesiali jak mogli a teraz robi się pole golfowe - to by było łyso Animatedwink Myśle, ze jednak daaaawno dawno temu to jednak było łyso. Wiesz - styl angielski parku - zielona trawa i drzewa. Wszystko wyregulowane na maksa Tongue

15.02.2008 14:54:16
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Dubi

*

szczerze mówiac - podoba mi sie to,z kilku powodów.
Moze teraz nie wyglada to zachwycająco - lecz na wiosnę - bedzie cudownie Smile mi ten styl angielski podoba sie jak najbardziej, do tego bedzie zdecydowanie bezpieczniej, od jakiegos czasu zauwazyłem wzmozona kontrolę zółtego samochodziku Animatedwink to tez mi sie podoba.
Park dla nas ,turystów, a nie dla meneli pochowanych za krzakami czy wagarowiczów. Miło byłoby spotkac jeszcze co jakis czas ławeczkę. Jak jeszcze powstanie stoczykarnia - bedzie to wymarzone wrecz miejsce na pogodne dni a i ludzi przybedzie - zobaczycie Animatedwink
Falkhor - jak zwykle - dzieki za zdjecia, mieszkam tak blisko,a tak ciezko znalezc czas by samemu obejrzec te widoki...

Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2008 17:30:02 przez Dubi.

15.02.2008 17:28:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Unknown
MaciejSpodLipy

*

ja chciałem w temacie dodać iż wycieto dużo drzew charakterystycznych dla tego parku i zdrowych co mnie zdziwiło bardzo mysle że ktoś bardzo nieodpowiednio podszedł to tematu a poza tym co to za park bez ławek ja myse że to sie jakos zmieni bo nie wiobrazam sobie aby był bez ławek coś kiepsko z gospodarzem na zamku jesli ie dba o takie rzeczy

17.02.2008 00:47:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
Falkhor
Administrator
*

Dubi - Z fotkami nie ma problemu Animatedwink

MaciejSpodLipy - Wydaje mi się, że tam jednak - szczególnie w okolicy omawianej: stawu - przybędzie jakiś chodnik (coś tak czuję Tongue ) i kilka ławek. Wtedy będzie tak, jak mówi Dubi - styl angielski + więcej gości w parku. A co do żółtego samochodika - mnie tam on zupęłnie nie przeszkadza Biggrin

18.02.2008 16:05:51
typ
: )
*

im mniej drzew tym brzydziej Sad

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
21.02.2008 12:58:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
Falkhor
Administrator
*

Nie wiem, czy zauwazyliście, ale ostatnio... ubywa drzew. W okolicy Polmosu na przykład... wyciachali potężne drzewa a te bliżej dworca - to tak paskudnie okaleczyli, że szok... :/ A w parku... no cóż. Realia historyczne podejrzewam Smile

21.02.2008 21:43:45
Kiwi

*

A mi sie wydaje, że to czyjś głupi, nieprzemyślany pomysł. Najpierw wycinają a poźniej będą znowu w tych samych miejscach sadzić drzewa. Szkoda tylko że drzewo wycina sie szybko - w ciągu kilku godzin, a rośnie bardzo długo - kilkadziesiąt (kilkaset) lat.
Ja jestem przeciwko wycinaniu drzew. Powinno się to robić tylko jak są chore, albo naprawdę przeszkadzają. A w parku troszkę przesadzili z tym "upiększaniem". :/

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
22.02.2008 13:22:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

moze beda dosadzac gdzies mlode drzewa jak przy niektorych drochach w minionym roku Smile

22.02.2008 16:51:09
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Kompresory odzyskiwanie danych tworzenie stron Ewelina Flinta odzież piłkarska