Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Tylko kobieta 'nietknięta' ma wartość
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Tylko kobieta 'nietknięta' ma wartość

Cytat:
Jacques Lansac, prezes stowarzyszenia ginekologów i położników we Francji, prowadzi kampanię zwalczającą to, co określa jako "atak na godność kobiety". Opowiada się przeciwko hymenoplastyce – operacji chirurgicznej mającej na celu odtworzenie błony dziewiczej, zrywanej zwykle przy pierwszym stosunku seksualnym. – Przychodzi do nas coraz więcej kobiet, które twierdzą, że ich bracia i ojcowie je zabiją, jeśli dowiedzą się, że spały z mężczyzną. Trzeba im odmawiać, w przeciwnym wypadku będzie to uleganie fundamentalistom.

Profesor Lansac przyznaje jednak, że część lekarzy się z nim nie zgadza – chcą chronić swoje pacjentki przed ostracyzmem lub ciężkim pobiciem.

Cytat:
Dowodem takich komplikacji jest historia kobiety z Północnej Afryki, opisana na jednym z francuskich czatów. Przespała się ze swym chłopakiem, bo "powiedział, że za mną szaleje i chce się ze mną ożenić, a ja mu wierzyłam, bo sama byłam w nim taka zakochana". Kiedy jednak zaszła w ciążę, chłopak ją zostawił. Poddała się aborcji, do której nie przyznała się swojej rodzinie, ale sprawa wyszła na jaw po tym, jak jej matka odkryła list z kliniki. Najpierw zemdlała, a potem przyszło kompletne załamanie – płacz, wyzwiska, rozczarowanie, wreszcie awantura. Matka zwróciła się do swego ginekologa z prośbą o przywrócenie córce błony dziewiczej, argumentując, że jeśli jej nie pomoże, dziewczyna będzie miała zrujnowaną przyszłość.

Źródło - The Times & Kiosk.Onet.PL

Przycztałem ten dośc krótki artykuł i tak się zastanowiłem - kogo kraje europejskie do siebie wpuszczają? Ludzi chętnych pracy i zarobku, ale niechętnych kulturze? łasych na euro ale przeciwnych ich 'producentom'? Najprościej mówiąc - obłuda.

Nie jestem kobietą, ale mogę sobie tylko wyobrazić, jakbym się czuł nawet będąc mężczyzną postawionym w takiej sytuacji. Okropnie i beznadziejnie.

Temat dziewictwa i cnory przedślubnej był już u nas poruszany na Forum. Ale co sądzicie o sztucznym przywracaniu stanu 'nietkniętego'? Czy to na pewno ma sens? W tym artykule mowa jest akurat o fundametalizmie islamskim, ale przecież w Europie także i europejki chca sobie wykonać zabieg przywracający 'cnotę'.

Czy to ma jakiś sens? I czemu to służy, skoro sprowadza się to i tak do czynności 'technicznej', bo raz stracona cnota jest na zawsze stracona. I jeszcze dodam - dlaczego tak mało mówi się tutaj o... mężczyźnie, który jakby nie patrzeć - jest tu również winny?

Pozdro.

13.05.2007 22:33:33
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
Czy to ma jakiś sens? I czemu to służy, skoro sprowadza się to i tak do czynności 'technicznej', bo raz stracona cnota jest na zawsze stracona. I jeszcze dodam - dlaczego tak mało mówi się tutaj o... mężczyźnie, który jakby nie patrzeć - jest tu również winny?

Uważam, że skoro dla ismalistów temat błony dziewiczej jest aż tak istotony i doprowadza do taak duzych skrajności, to ma to sesn, ale w Arabii ....
Jeśli chodzi o Europę, jestem zdecydowanie przeciw. Kraje europejskie nie mają aż tak konserwatywnych poglądach, więc nie widze sensu, aby takie praktyki uskteczniać. Mija sie to według mnie z celem. Ludzie mają swoje rozsądki, wiedzą komu ufać, komu zawierzyć i co tu ukrywać, z kim sie przespać, czy decydować się na ten KROK....

Falkhor napisał(a):
Matka zwróciła się do swego ginekologa z prośbą o przywrócenie córce błony dziewiczej, argumentując, że jeśli jej nie pomoże, dziewczyna będzie miała zrujnowaną przyszłość.

Jak dla mnie jest to conajmniej dziwny a już na pewno niepoważny argument...

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
13.05.2007 22:46:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

ale wiecie dla nich religia jest ta wazna ze nie ma zadnego ale . Musi byc dziewica i koniec , w afrykanskich plemionachj mimo ze jest zakazane nadal wycina sie kawałki przyrodzen zenskich - taka jest tradycja

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
13.05.2007 23:09:59
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Padlinka, właśnie dlatego oscyluję za tym, żeby jednak islamskie ludy wprowadziły tego typu operacje i zabiegi, natomiast jesli chodzi o europejskie państwa, rzecz ta przechodzi wszelkie pojęcie i jest dla mnie czymś niezrozmiałym i niedopuszczalnym.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
13.05.2007 23:14:06
Falkhor
Administrator
*

Padlinka, ziomalka, No i to się zaczyna łączyć - Europa przyjmuje sporo imigrantów... I zaczynają się takie problemy, że taki 'muslim' wymaga czegoś od swojej kobiety ale w sumie rzuciłby kamieniem i w rodowitą Brytyjkę...

14.05.2007 05:39:51
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

ziomalka,

Cytat:
jesli chodzi o europejskie państwa, rzecz ta przechodzi wszelkie pojęcie i jest dla mnie czymś niezrozmiałym i niedopuszczalnym

dokładnie - dla mnie to rzecz, że tak powiem DZIWNA, bo przecież 'dziewctwa' kobiety ne da się odtworzyć, bo wydaje mi się, że dziewictwo to coś więcej niż tylko błona...

sorki, ale dla mnie to jedna wielka głupota :!:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
14.05.2007 09:56:00
siss

*

Reputacja: 0
Portfel: 791

levi napisał(a):
la mnie to rzecz, że tak powiem DZIWNA, bo przecież 'dziewctwa' kobiety ne da się odtworzyć, bo wydaje mi się, że dziewictwo to coś więcej niż tylko błona...

Trudno się z tym nie zgodzić. Ale kobiety, które się na to decydują raczej mają na względzie coź innego, niż własne poczucie... "czystości cielesnej", czy jak to by tam nazwać. Przeważnie obawiają się ostracyzmu religijnego, czy fanatycznego, bo jak świat światem istnieje coś takiego jak pożądanie itp. i tego uniknąć trudno. Z tym że w krajach islamskich czy prawosławnych rządzi mężczyzna, a jemu nikt nie zarzuci i empirycznie raczej nie udowodni, że się zabawiał zanim zawarł związek małżeński. A to raczej pewne, że kobietom takie "wyskoki" zdarzają się rzadziej, choćby ze strachu przed... Ale cóż, tak to wygląda.

Z drugiej strony - czytałam kiedyś artykuł o klinikach, które robią zabiegi odtworzenia błony dziewiczej i są kobiety, które robią to dla siebie. Mi samej trudno to zrozumieć i znaleźć w tym jakiś sens. Jednak jest to tylko operacja plastyczna i równie dobrze można ją zrównać z korekcją nosa.

Tak czy tak, mam to raczej głęboko w tyle. Jedyne co mnie martwi, to te względy religijne. Z tym się nie zgadzam, jak z tym wycinaniem łechtaczek, jak pisała Padlinka.

Ps. Pani Jenna Jameson to się nawet pochwaliła swoją "operacją między nogami" Tongue Ale ona to chyba leczniczo to robiła :wow:

14.05.2007 11:48:24
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

levi', napisał:

Cytat:
dla mnie to rzecz, że tak powiem DZIWNA, bo przecież 'dziewctwa' kobiety ne da się odtworzyć, bo wydaje mi się, że dziewictwo to coś więcej niż tylko błona...

Odtworzyć można tylko błonę, ale nic więcej.
Jak podaje Vikipedia:

Cytat:
Dziewictwo oznacza stan człowieka, mężczyzny lub kobiety, przed podjęciem stosunków seksualnych. Innymi słowy, kobieta jest dziewicą, a mężczyzna prawiczkiem, jeśli nie współżył seksualnie z drugim człowiekiem.
Kobiety
Częsty pogląd utożsamiania dziewictwa z istnieniem u kobiety błony dziewiczej jest uważany przez naukowców za błędny. Potwierdzone naukowo są przypadki kobiet, które rodziły się bez wykształconej błony dziewiczej. Błonę dziewiczą, jak każdy element ciała można również stracić niekoniecznie współżyjąc z drugim człowiekiem. Może ona ulec uszkodzeniu również podczas wypadku, intensywnego uprawiania pewnych rodzajów sportu, a także podczas zabiegu lekarskiego lub masturbacji albo niewłaściwego używania tamponów itp. Z drugiej strony znane są przypadki, że błona dziewicza nie uległa przerwaniu podczas stosunku seksualnego. Często w takich przypadkach stosuje się specjalne nacięcie lekarskie. Jakkolwiek w większości przypadków obecność błony dziewiczej pokrywa się z faktycznym nie odbywaniem stosunków seksualnych w przeszłości, to jednak wspomniane wyżej przypadki negują tę metodę jako wiarygodną. Ponadto utożsamianie dziewictwa z faktem istnienia błony dziewiczej jest mylne w przypadku uprawiania seksu oralnego lub analnego. Podobnie kobieta, która uległa wypadkowi i straciła błonę dziewiczą, może nadal być uważana za dziewicę.
Mężczyźni
Dla mężczyzny, który nie współżył seksualnie, w języku polskim stosuje się określenie "prawiczek", gdyż nie został on jeszcze "zdeprawowany" przez stosunek seksualny (powszechnie, lecz niepoprawnie utożsamiany w niektórych kręgach chrześcijańskich z grzechem pierworodnym). Określenie to często bywa uważane za pejoratywne i ośmieszające w przypadku dorosłych mężczyzn.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
14.05.2007 14:03:27
Falkhor
Administrator
*

Widzę niewielu facetów chce zabrać głos w tej dyskusji, przynajmniej z Levim reprezentujemy męską częśc populacji, u której trudno doszukać się wyraźnych fizycznych znaków... utraty cnoty.

siss, Z racji tego, że to co jeszcze napsiała Gothka - niekoniecznie utrata tej fizycznej części ciała MUSI oznaczać stratę wianka. Niektóre kobiety... nie mają takiej błony od urodzenia, utraciły ją w wyniku zabiegu chirurgicznego (leczenie jakiegoś schorzenia)... zatem jak dla mnie to dośc wyraźne, że niektóre religie są zacofane - bo jak zrównac kobietę, która nie spała z mężczyzną i nie ma błony dziewiczej z taką, co miała killku mężczyzn ale u niej nadal są ślady błony? :O

Z tego co pamiętam - doszczętnie ślady 'dziewictwa' usuwa dopiero PORÓD. I jako facet musze powiedzieć, że wg mnie i tak prawdziwa cnota leży w człowieku - czy się komuś już kiedyś oddał, czy tez nie. A tego po ciele nie widać. U nikogo.

15.05.2007 05:58:52
Demonesssa

*

Portfel: 395

Falkhor, levi', :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: i dobrze ze cos mowicie bo jeszcze troche i bym pomyslala ze to tylko problem kobiet

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
15.05.2007 10:26:41
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Demonesssa napisał(a):
Falkhor, levi', :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: i dobrze ze cos mowicie bo jeszcze troche i bym pomyslala ze to tylko problem kobiet

hmmm nom w pewnym sensie masz rację...
...np ja jak bym się dowiedział, że moja dziewczyna/żona/przyjaciółka poddała się takiemu zabiegowi, to chyba moja reakcja nie byłaby zbyt miła :!: poprostu nie toleruje takich rzeczy...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
15.05.2007 10:40:11
Falkhor
Administrator
*

levi', w sumie jakbym się JA dowiedział, że moja kobieta musiałą sobei coś takiego zrobić, bo by ją w wiosce zarzucili gradem kamieni, to bym chyba nie był dla niej jakiś niemiły.

15.05.2007 18:28:11
Demonesssa

*

Portfel: 395

Falkhor, a czy Ty bys chcial tak kilka razy pozbawic dzwictwa swoja dziewczyna zone czy kogo tam bedziesz mial w swoim zyciu? mnie trafia jak slysze faceta ktory szczyci sie tym ze nie wiadomo jak wiele dziewczyn pozbawil cnoty chetnie bym mu odciela to i owo skoto pierwszy raz dziewczyny jest dla niego tylko trofeum

jako kobieta moge powiedziec ze to bardzo wazne z kim dziewczyna bedzie miala swoj pierwszy raz - to wcale nie musi byc wtedy takie straszne i nie musi tez byc po slubie (to inny temat)

wspolcuzje tym wszystkim kobietom ktorym islamce groza kamieniem a sami (chlopy) bzykaja co popadnie i pod parasolem zeby allah nie widzial :/

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
16.05.2007 08:10:22
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Skoro islamscy mężczyźni ustalili wg religii [bo przecież "kobieta nie ma nic do powiedzenia"], że kobieta ma być nietknięta aż do nocy poślubnej, to czemu pozbawiają swoje kobiety dziewictwa przed ślubem, a potem one muszą ten zabieg robić? Dlaczego mężczyźni są tak mało konsekwentni w tej kwestii? :O
Mnie się wydaje absurdalna sytuacja, w której mężczyzna śpi ze swoją narzeczoną, a potem "tradycja" zmusza ją do odtworzenia błony, bo inaczej ów narzeczony nie będzie chciał jej za żonę. Przecież to głupie. :wht:

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
16.05.2007 14:32:41
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Noooo to tak troche nei do końca chyba było:

Cytat:
Przespała się ze swym chłopakiem, bo "powiedział, że za mną szaleje i chce się ze mną ożenić, a ja mu wierzyłam, bo sama byłam w nim taka zakochana". Kiedy jednak zaszła w ciążę, chłopak ją zostawił.

widać tutaj, że facetom tam odpowiada (i jest to niepomiernie mniejsz przewinienie) gdy facet posiądzie kobietę przed ślubem. ALe jak już kobieta się odda - to całe zło spada na nią...

Hmmm... ciekawe, kto w tych wioskach ustala, że kobieta JEST lub NIE JEST dziewicą? Koszmar musza przeżywać te dziewczyny, u których błony praktycznie nie ma, a nigdy z nikim jej nie 'straciły'...

16.05.2007 15:57:09
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: