Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Twój Komunikator
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Twój Komunikator

Witam.

Na wielu forach często pojawia się taki topic, więc czemu by nie i tu Smile W końcu mieszkańcy Łańcuta i okolic mogą coś niecoś na ten temat powiedzieć, tak myślę.

Wybór w ankiecie jest jednokrotny, a to dlatego, ze nawet jesli ktoś ma obsługę kilku sieci (Np. gg, tlen, jabber), to używa jednego komuniaktor do ich obsługi, bo np. ma w tej sieci więcej znajomych, albo cos tam innego Smile

Mój typ - TLEN.

Dlaczego?

Praktycznie serwer tlena nigdy się nie wyłącza,
Szeroko konfigurowalny,
mnogośc wtyczek, skórek, dźwięków, itp.,
Ładnośc Biggrin Odpowiada mi wizualnie,
Sprawdza pocztę, wysyła, itp.

Pozdrawiam Smile

20.06.2006 10:53:45
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Ja tez uzywam TLENA.
Potwierdzam twoje wyjasnienie , dokladnie sie znim zgadzam Biggrin
gg- szajs Tongue:PTongue

Do tego jeszce uzywam MSN , ktorego nie ma tu w zestawieniu Smile

Pozdrawiam Maciej
20.06.2006 12:21:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

Ja uzywam tlena, co do gg nie zgodze sie z adminem ze to szajs bo gdyby nie ten szajs połowa osob nie miała by ze soba kontaktu z punktu widzenia praktycznego mozna zainstalowac sobie np na linuxie protokuł gg i rozmawiac do woli a jesli chodzi o przeciazenie programow to mit moim zdaniem jesli sie takowe zsazy to tylko czaaaasami bardzo zadko.

Jeszcze uzywam IRC pare #kanałów Tongue

20.06.2006 12:40:25
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

GG ma jeden niezparzeczalny atut - jest diabelnie proste. Założenie nowego numeru to tylko parę kliknięć. TLEN - trzeba zaregowac konto, zainstalować tlena, dołączyć swój numer gygy z hasłem. trochę zabawy Smile

No i GYGY było pierwsze Smile jest arcybanalne w obsłudze i póki co siedzi w nim najwięcej osób. tlen zaś powstał o tyle dobry, że... poaptrzył, co jest nie tak z gygy i skutecznie powypełniał luki, tak przynajmniej mi się zdaje.

20.06.2006 12:44:52
profesoq

*

Falkhor napisał(a):
No i GYGY było pierwsze

Nie prawda Smile Pierwszy byl IRC Smile Poł świata na nim siedzi Smile serverow sa tysiacie a nawet setki tysiecy a na kazdym z nich po kilka tysiecy kanałówSmile Jeden z bardzo uczeszczanych przez polaków serwerów nosi nazwe POLnet Smile I jest tak bardzo duzo tematycznych kanałówSmile A gg hmmm jak by mieli otwarty kod hehSmile mozna by było dzialac a tak trzeba pisac swoje klonySmile Tak czy tak wsród polskiej lameriady userów GG cieszy sie najwieksza popularnoscia z prostej przyczyny jest najbardziej znany a firma heh miesci sie w jednym pokoju zastawionym serverami Smile i ma paru pracownikow a kase biora z reklam prosty biznes tylko chlopcy wbili sie w odpowiednim momecie w rynek Smile

20.06.2006 12:59:02
Falkhor
Administrator
*

No fakt, pierwszy był IRC Smile Ale jesli CHODZI o komunikatory, to jednak u nas, na polskiej ziemi, to GYGY Biggrin Fakt, chłopaki wstrzelili się w bardzo dobry moment, i w sumei nawet teraz wystarczy im niewielkie biuro. A co do reklam - to miałm mołżiwość wyłączenia reklamy powitalnej, ale tego nie zrobiłem. Tak sobei myślę, że ktoś to przecież napisał, ułożył, zaprojektował, poświęcił swój czas, więc czemu by nie miał z tego coś mieć. A dla mnie to tylko 5 sekund i jedno kliknięcie Smile

No i GYGY miało słoneczka, emotikonki, dźwieki, bajery. Dla wielu wielu ośób mIRC i był zbyt surowy, czarnobiały Smile Tongue

20.06.2006 13:10:39
profesoq

*

mozna to zmienic nakładakami irc to otwarty "kanał & komunikator" mozna miec wiele wiele wiele wiele....... opcji Smile od opow po bany itd... Smile o emotkach nie wspominajac Smile Wszystko zalezy od klijenta/komuniktora Smile

20.06.2006 13:16:43
Falkhor
Administrator
*

No tak, ok. Ale wytłuamcz średnio pojetliwemu jegomościowi Smile jak skonfigurowac sobi irc, gdzie dać # a gdzie / i takei tam Biggrin GYGY jest, jak powiedziałem, najbanalniejsze Biggrin Tlen i mIRC - Nie dla idiotów Tongue :564:

Póki co czekam, aż wyjdzie nowa wersja Tlena, bo na razie mam testową i sypie się momentami, ale jest gites Smile Polecam Biggrin

20.06.2006 14:02:24
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

U mnie Tlen polaczony z gg, i jestem zadowolona Smile ale wiadomo ze kazdy ma swoj gust i inne oczekiwania, dla mnie wazne ze moge sie z kims dogadac no i podobaja mi sie emotki.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
20.06.2006 14:09:44
profesoq

*

Tlen jest otwartym programem typu OpenSource Smile mozna samemu skonfigurowac Smile A IRC Smile hmm POLECAM Smile hehe tylko trzeba wiedziec gdzie sie chce wejsc i zawsze sie cos pozna ludzi cos podobnego do chata Smile tylko ze z włąsnymi ziomkami/ludzmi Smile

20.06.2006 14:10:46
Falkhor
Administrator
*

Profesoq - No fakt - strona "niezależnych" twórców dodatków do tlena jest prężna i praktycznie codizennie aktualizowana. Wtyczki, skórki, emotki... Można zmieniać i wybierać. Prawie że codziennie Smile Nooo i ja oczywiście też używam Tlena.

Aaaa, no i jeszcze to jest ciekawe w komunikatorze, że... są smsy, przesyłanie obrazków, gry Biggrin Masa bajerów Biggrin Z których nie zawsze się korzysta Tongue

20.06.2006 16:00:09
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Ja też używam Tlena Smile podoba mi sie Smile no ale więcej znajomych ma gg, wiec częsciej tam "klikam" .

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

21.06.2006 16:21:38
Godzio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 80

Tlen Plus Smile jest najlepszy Smile gg po wyjsciu wersji 7.xx spadło na psy Tongue

25.06.2006 11:03:56
Falkhor
Administrator
*

Póki co - wyniku z ankiety sa miażdżące dla GG i innych... Stwierdzam zatem, że łańcut i okolice - są porządnie doltlenione Smile

Hmmm... Taka uwaga na czacie - miałem ostatnią wersję testową i kurcze często mi sie krzaczyła. Radziłbym poczekać na nowzą wersję. Pozdro.

25.06.2006 17:55:41
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,393

Cytat:
Multimedialne Gadu-Gadu 7.5

Rozmawiaj tekstem, głosem i obrazem! Słuchaj ulubionej muzyki w Gadu Radio

Całkowicie za darmo.

Gadu-Gadu 7.5 - to najnowsza, multimedialna wersja komunikatora Gadu-Gadu, pozwalająca na prowadzenie rozmów audio-video! Wersja Gadu-Gadu 7.5 zawiera szereg ulepszeń zgłaszanych przez użytkowników i jest dodatkowo wzbogacona o zmiany, które sprawiają, że rozmawianie przez Gadu-Gadu jest jeszcze przyjemniejsze!

Jedną z zalet tej wersji jest to, że możesz słuchać Gadu Radia - masz do wyboru wiele tematycznych kanałów muzycznych!

Gadu Radio dostępne jest w BETA testach

http://www.gadugadu.pl

A może by tak spróbować :?:

19.09.2006 20:28:44
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: