Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 2 3 4 5 [6] Ostatnia »
Tusk vs Kaczyński, Kaczyński vs Tusk
AutorWiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Falkhor,

Cytat:
Póki co - Tusk zmniejsza ochronę osobista jako premier, a prezydent (czy były premier?) sie obudowuje wielkim murem i jeszcze jakiś schron... Oby to nie był znak cięższych czasów

jak dla mnie to zagrywka czysto marketingowa...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
18.11.2007 13:31:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Cytat:
jak dla mnie to zagrywka czysto marketingowa...

A może jednak oznaka taniego państwa? Animatedwink

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

18.11.2007 13:38:07
levi'
Moderator
*

terelka,

Cytat:
A może jednak oznaka taniego państwa?

hmmm no nie wiem, czy ochrona premiera to taki wielki odsetek budżetu =D

zebyśmy się dobrze zrozumieli: uważam, że to dobre pozunięcie Tuska...ale poprostu uważam, że takie posunięcie ma w sobie zagranie pod publike...

18.11.2007 13:43:26
terelka
Moderator
*

Cytat:
hmmm no nie wiem, czy ochrona premiera to taki wielki odsetek budżetu =D

Oszczędzanie na tym polega. Grosz do grosza Tongue

Cytat:
uważam, że to dobre pozunięcie Tuska...ale poprostu uważam, że takie posunięcie ma w sobie zagranie pod publike...

No własnie... uważasz, że dobre a i tak doszukujesz się drugiego dna Animatedwink

18.11.2007 16:08:50
Kiwi

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,427

levi',

Czytam tak Twoje wypowiedzi w tematach politycznych i tak sobie myślę, że chyba znasz osobiście kogos z PiSu, że bronisz jak lew tej partii.

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
18.11.2007 16:29:35
levi'
Moderator
*

terelka,

Cytat:
No własnie... uważasz, że dobre a i tak doszukujesz się drugiego dna

uważam - bo na tym polega ta nasza rozmowa na forum - wszyscy coś uważamy i opisujemy to co widzimy...
Kiwi,

Cytat:
levi',

Czytam tak Twoje wypowiedzi w tematach politycznych i tak sobie myślę, że chyba znasz osobiście kogos z PiSu, że bronisz jak lew tej partii.

a no owszem - znam !! profesora Terleckiego - historyka IPN i bardzo znanego wykładowcę na wielu uczelniach w polsce...
bronie ?? nie nie bronie - POPIERAM !!, a to zasadnicza różnica...
...bo wiecie moi drodzy: nie każdy musi chodzić z banankiem ba twarzy bo wygrało PO - ja nie chodze baaa nawet nie chce, bo popieram wiadomą partię od wielu wielu lat i tak już zostanie =D heh jestem trwały w poglądach...

18.11.2007 18:47:28
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

To prezydent się tak odgradza Animatedwink

Cytat:
Ogrodzenie otoczy 143-hektarową działkę prezydenta położoną między Juratą a Helem. Będzie długie na trzy i pół kilometra, zbudowane na podmurówce, wysokie na dwa metry i zwieńczone kłębami drutu kolczastego. (...) firma z Warszawy oceniła, że na ogrodzenie to wydamy co najmniej 300 tys. zł. (...)
Polskie prawo zakazuje grodzenia plaż morskich, linii brzegowych jezior oraz rzek. Ponad prawem stoi jedynie prezydent, o czym niedługo przekonają się plażowicze wypoczywający na Helu - komentuje gazeta.

Źródło - O2.PL / Super Express / PAP http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=10010

Co do ochrony Tuska - sami ochroniarze powiedzieli, że do ochrony Premiera wystarczy maks 5 osób.

poza tym dla mnie to nie tylko gest oszczędności...

18.11.2007 20:55:44
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
To prezydent się tak odgradza

tak samo jak mają budować ogrodzenie dookoła sejmu - to też odgrodzenie się od świata :?:

18.11.2007 21:00:59
Falkhor
Administrator
*

levi', Nie wiem jednak, czy to ogrodzenie będzie tak samo współmierne. To nad morzem to juz chyba takei pro-wojenne Animatedwink

Ciekawe, jak teraz oceniacie 'walkę' między Tuskiem a Kaczyńskimi - podczas jednego z wystąpień Tusk powiedział, ze jest głową PAŃSTWa, o pzepraszam, głową rządu Animatedwink Dośc ostra, sarkastyczna szpilka... Zaś Kaczyńscy - zdecydowanie wolą opozycję, która jest opozycją z urzędu, czyli będą rozlcizać włądzę. Jakkolwiek to brzmi, to fakt, opozycja jest potrzebna, ale jako odgrodzony murem obóz? Chyba nie tędy droga...?

27.11.2007 10:55:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
levi', Nie wiem jednak, czy to ogrodzenie będzie tak samo współmierne. To nad morzem to juz chyba takei pro-wojenne

ale buduje to na prywatnym terenie czy nie :?: bo jak tak to nie mam więcej pytań...

28.11.2007 13:52:28
Mariusz Prawy

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 147

levi napisał(a):
Falkhor,

Cytat:
levi', Nie wiem jednak, czy to ogrodzenie będzie tak samo współmierne. To nad morzem to juz chyba takei pro-wojenne

ale buduje to na prywatnym terenie czy nie :?: bo jak tak to nie mam więcej pytań...

Pytanie czy teren należący do Kancelarii Prezydenta jest terenem prywatnym.
Mimo wszystko uważam, że ten płot to jakiś kompletna, bezsensowna zachcianka prezydenta.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
28.11.2007 21:35:35
terelka
Moderator
*

Cytat:
Mimo wszystko uważam, że ten płot to jakiś kompletna, bezsensowna zachcianka prezydenta.

Dokladnie... a wszystko to z kieszeni podatnikow Animatedwink ehh tanie państwo Animatedwink

29.11.2007 09:24:25
Falkhor
Administrator
*

RE: Tusk vs Kaczyński, Kaczyński vs Tusk

Cytat:
Tygodnik "Wprost" prezentuje bardzo ciekawy sondaż Pentora. Ankietowanych poproszono o przyporządkowanie 12 cech pasujących do premiera i prezydenta (co ciekawe, prezydent według "Wprost" nazywa się Jarosław Kaczyński - przynajmniej w papierowej wersji tygodnika ). Te cechy to: uczciwy, wykształcony, inteligentny, kompetentny, prawdomówny, przystojny, sprawiedliwy, mądry, zdecydowany, odpowiedzialny, pracowity i wesoły.

Co pokazują wyniki? Że zachwyt Polaków (POlaków?) premierem jak trwał tak trwa. Donald Tusk bije Lecha Kaczyńskiego na głowę w każdym przypadku. Jest mądrzejszy, bardziej kompetentny, weselszy, przystojniejszy, bardziej sprawiedliwy (byłby też pewnie bardziej prawy, gdyby tylko o to spytano) itd.

Oczywiście Tusk okazał się też człowiekiem odrobinkę lepiej wykształconym od Kaczyńskiego - premierowi cechę "wykształcony" przyporządkowało 81,4% respondentów, prezydentowi - 80%. Tymczasem premier jest zaledwie magistrem, podczas gdy Lech Kaczyński zdobył już stopień doktora habilitowanego nauk prawnych i profesora nadzwyczajnego Uniwersytetu Gdańskiego i Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego.

Źródło - Pardon/Wprost

Noooo nooooooo... zachwyt trwa. Niby w polityce nic się nie dzieje - ale premier jest... 'wielbiony'?
Czyżby jakiś kamuflaż? Odwrócenie oczu opinii publicnzej od tego, co faktycznie dzieje się w polityce?

A jak Wy? Lubie premiera? Chcecie poprzedniego?

19.02.2008 09:10:28
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
levi'
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
Noooo nooooooo... zachwyt trwa.

zachwyt, zachwyt, a czymże jest zachwyt w polityce ?? poczekajmy pare lat, pare posunięc rządu i wtedy zobaczymy jak społeczeństwo będzie postrzegało "premiera" Tuska...

Falkhor napisał(a):
A jak Wy? Lubie premiera? Chcecie poprzedniego?

chyba nikogo nie zdziwi moja opinia w tej sprawie...wszyscy już wiedzą z kim trzymam i jaką politykę popieram...i bynajmiej nie jest to polityka PO Rolleyes

PS a takie sondaże uważam za czystą, nic nie wnoszącą do życia społecznego i politycznego, propagandę Angry

19.02.2008 13:30:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
Falkhor
Administrator
*

levi' - ja patrze na to z innej strony. Zaangażowanie ludzi w politykę wzrosło i chyba nie jest to wszystkim na rekę. mam takie wrażenie, że banda wykształciuchów Cool wnerwia sie o to, że plebs patrzy włądzy na ręce, wyraża albo skrajne poparcie, albo skrajną niechęc. Fakt, się to dzieje Faktem przez Fakt Cool ale to tylko takie medium.
Mnie to nie dziwi - dawno, danwo temu Animatedwink naród mógł sobei myśleć, co chciał, ale mówic mogło tylko wąskie grono 'działaczy'. Teraz do gry wciagnięto masy - czasem z jej świadomością lub bez, ale tłum ruszył Animatedwink nawet nie chodzi o te podziały na proPO i proPiS - mnie interesuje to, co się dzieje z wyborcami a dzieje się coś na pewno. nie ma sensu czekanie KILKU lat. Ludzie (?) patrzą na bieżąco, o się w Polsce wyrabia. Czyli, reasumując, udział w polityce (wielce różnorodny pod względem jakościowym) wzrasta. Czyżby miało się to przęłożyć na co ra zwiększą frekwencję w wyborach> Wg mnie tak Smile

20.02.2008 11:06:43
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: