Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Tusk vs Kaczyński, Kaczyński vs Tusk
AutorWiadomość
Avalanche

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 212

levi napisał(a):
LPR ma wogóle jakieś reklamy :?: :?: :?:

Oczywiście, http://pl.youtube.com/watch?v=BX2zjwpNOKY
Ale tu nie chodzi o reklamy - bo tv ma poprostu obowiązek je wyemitować.
Chodzi o transmisje konferencji, konwencji, gdzie w TVP3 puszcza się tylko Giertycha, przerywając transmisje bezpośrednio przed występieniami członków UPR. Kolejną kwestią jest to ile czasu pokazuje się daną partię w wiadomościach - od 0s do 10s max, i często ze zmanipulowanym materiałem lub ironicznym komentarzem.

levi napisał(a):
co ty porównujesz :?: :O JKM NIE ZOSTAŁ ZAPROSZONY :!: - zaprosili Giertycha, więc dlaczego miał za niego występować JKM :?: - zasady to zasady :!: to nie partia ustala kto występuje tylko władze stacji/programu...

Tutaj akurat mylisz fakty. Zaprosili Mariana Piłke, jednak on nie mógł wziąść udziału w programie, ponieważ startuje do Senatu z listy innego komitetu niz LPR. Dlatego zamiast niego przyszedł JKM. Dotychczas gdy dany przedstawiciel nie mógł przyjść, partia wysyłała innego i nie robiła z tego afery. Ciekawe dlaczego Giertych mógł wejść, a JKM nie...

Cytat:

Cytat:
programowo między LiD a PO nie ma żadnych istotnych różnic.

co prosze :?: :?: :?: :O a mi się wydaje, że w niektórych miejscach są istotne różnice - np gospodarka, podatki itd...

Naprawde kosmetyczne, zresztą program PO zmienia się z dnia na dzień, Tusk widząc, że szanse PO na zwycięstwo w wyborach maleją coraz bardziej, próbuje rozpaczliwie pozyskiwać wyborców i plagiatować w kilku istotnych kwestiach program UPR'u, jak np. było to ze zniesieniem PIT'u dla przedsiębiorców na dwa lata. Oprócz tego zachodzi wątpliwość, czy PO po ewentualnie wygranych wyborach zamierza spełnić swoje obietnice.

06.10.2007 16:31:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Avalanche,

Cytat:
Tutaj akurat mylisz fakty. Zaprosili Mariana Piłke

Giertych, Piłka czy Święty Mikołaj - to nie ważne - ważne jest to, że (w moim przekonaniu) należy o zmianie członka poinformować i ZAPYTAĆ czy może on przybyć, a nie tak hop siup bez niczego wchodzi sobie JKM - ja też bym go nie wpuścił :!: :!: :!:

Cytat:
Ciekawe dlaczego Giertych mógł wejść, a JKM nie...

hmmm bo to pierwsza twarz LPRu :?:

Cytat:
Naprawde kosmetyczne, zresztą program PO zmienia się z dnia na dzień

tego nie wiem - nie śledzę ich programu, bo i tak są w nim podstawowe rzeczy, z którymi się nie zgadzam i tyle...więc jak dla mnie mogą wszystko zmienić przez tą kosmetykę, a i tak podstawy zostaną... :O

ale to jest temat o debatach, a nie programach itp :!:

czy czekacie na jakieś inne debaty :?:
kto z kim :?: - dlaczego :?:
jaka debata sprawiłaby, że utwierdzilibyście się w przekonaniu, że oddajecie głos na właściwą partię :?:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
06.10.2007 16:40:43
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Cytat:
Debata między byłym prezydentem Aleksandrem Kwaśniewskim (LiD), a szefem PO Donaldem Tuskiem odbędzie się w poniedziałek o godz. 20 - dowiedziała się nieoficjalnie Polska Agencja Prasowa.(...)
politycy spotkają się w studiu TVP przy ul. Woronicza, a debata będzie transmitowana na żywo przez trzy kanały telewizyjne: TVP2, TVN24 i TV Biznes.(...)
Do wtorku do południa sztaby Kwaśniewskiego i Tuska mają potwierdzić formułę debaty. Tym razem debata ma odbyć się "na stojąco", a dyskutanci mają mieć więcej czasu dla siebie. Mniej ma być pytań od prowadzących debatę dziennikarzy.(...)

Źródło - WP.pl

Czyżby więcej walki? Więcej bezpośredniości i mniej interwencji prowadzącego? Coś mi mówi, ze na pewno oglądnę te debatę Smile

09.10.2007 08:25:50
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

sobota: Kaczyński - Tusk
poniedziałek: Tusk - Kwaśniewski

ufff to będzie starcie gigantów XP

kto wygra :?: komu dajecie największe szanse :?:

10.10.2007 12:58:16
Kiwi

*

Portfel: 1,427

levi napisał(a):
sobota: Kaczyński - Tusk
poniedziałek: Tusk - Kwaśniewski

Chyba zarezerwuję sobie telewizor na te "wielkie wydarzenia". Może znowu będzie tak wesoło jak na debacie Kaczyński - Kwaśniewski : xD

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
10.10.2007 17:43:58
Falkhor
Administrator
*

Kiwi, Wg nei będzie weselej Smile Szczególnei starcie Tuska z Kaczyńskim. Bo Tusk i Kwaśniewski... wydaje mi się, że są na równym poziomie Animatedwink

10.10.2007 18:53:29
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kiwi

*

Portfel: 1,427

Zobaczymy, przekonamy się, pośmiejemy Rotfl (znowu ten czarny humor - w końcu to o przyszłość naszego kraju chodzi :/ )

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
10.10.2007 21:01:02
levi'
Moderator
*

Kiwi,

Cytat:
Może znowu będzie tak wesoło jak na debacie Kaczyński - Kwaśniewski

ja w tej debacie nie widziałem niczego wesołego - nic mi nie dała...
mam nadzieję, zwłaszcza co do debaty tusk-kaczyński, że rozmowa będzie bardziej konkretna i zwykły obywatel, który nie wgłębia się w program polityczny partii dowie się, o co tak naprawdę danemu ugrupowaniu chodzi - mam nadzieję, że moje oczekiwania zostaną wypełnione =D

[ Dodano: 2007-10-10, 23:36 ]
Falkhor,

Cytat:
Szczególnei starcie Tuska z Kaczyńskim. Bo Tusk i Kwaśniewski... wydaje mi się, że są na równym poziomie

hmmm nie wiem co chcesz przez to powiedzieć :O ja uważam, że cała 3ka stoi na podobnym poziomie...a przytaczając zdanie ekspertów: "najmniejsze szanse w debatach ma Tusk, bo nie jest taką indywidualnością jak Kaczyński z Kwaśniewskim" - popieram...

10.10.2007 23:34:28
Falkhor
Administrator
*

levi', Wydaje mi się po prostu, że Tusk i Kwasniewski, gdy zasiądą razem do stołu - ale bez napoju o nazwie Filipinolandia Tongue - to może być... po prostu to samo z obu frontów. Po prostu Kaczyński wydaje mi się personą bardziej toksyczną w zestawieniu z dowolnym innym politykiem.

11.10.2007 08:44:38
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Juz nie moge sie doczekac debaty Biggrin z naszej ankiety wyraźnie wynika, że wg forumowiczow wygra Tusk Biggrin ja tez tak mysle Smile

Cytat:
czy czekacie na jakieś inne debaty :?:

Ja czekam na poniedzialek i na debate na urz Biggrin dziekan z tego tytułu nam wolne zrobil nawet, wkoncu politoloogia Tongue , wprawdzie nie bedzie politykow z wyzszej polki ale beda wszystkie najwazniejsze sily polityczne Biggrin bedzie ciekawie Biggrin

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

11.10.2007 15:14:32
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
Po prostu Kaczyński wydaje mi się personą bardziej toksyczną w zestawieniu z dowolnym innym politykiem.

a bo jest bardziej wyrazisty i 'oczywisty' w swoich poglądach =D
terelka,

Cytat:
z naszej ankiety wyraźnie wynika, że wg forumowiczow wygra Tusk

wydaje mi się, że to raczej głosowanie al'a: tego bardziej lubię...
...zresztą - nie da się określić kto wygra :!: - raczej trzeba się opierać na opiniach ekspertów, a nie głosowania publiczności, bo ci kierują się raczej emocjami, a nie konkretami...przypomnę np, że zdaniem publiczności debatę Kwaśniewski-Kaczyński wygrał ten pierwszy, a zdaniem GRONA (naprawdę dużego) wygrał ten drugi =D <- tak to jest...

11.10.2007 17:58:24
Avalanche

*

Portfel: 212

terelka napisał(a):
Juz nie moge sie doczekac debaty Biggrin z naszej ankiety wyraźnie wynika, że wg forumowiczow wygra Tusk Biggrin ja tez tak mysle Smile

A czego się spodziewasz po tej "debacie" oprócz lansowania się obu polityków i słuchaniu tego, co obaj mówią przez całą kampanię wyborczą? Jeśli chodzi o całokształt, to drugą część dot. polityki zagranicznej Tusk przegrał z kretesem, 1. i 3. były wyrówane z lekkim wskazaniem na Kaczyńskiego.

12.10.2007 21:35:08
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Avalanche,

Cytat:
A czego się spodziewasz po tej "debacie" oprócz lansowania się obu polityków i słuchaniu tego, co obaj mówią przez całą kampanię wyborczą?

To niby po co są te debaty?? Jakby były niepotrzebne to by ich nie było hehe

Wg mnie debatę wygrał Tusk. I to bezapelacyjnie. Uważam, że miał totalną przewagę nad premierem.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

12.10.2007 21:38:08
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

Czas podsumować debatę, Po pierwsze w mojej subiektywnej opinii, nie przejdę od razu do konkretów, nie trudno nie wspomnieć o pewnej grupie zwolenników Tuska, którzy w sposób chamski, bezczelny i okazując swoją totalną głupotę wydzierali się na sali.

Co do samej debaty i argumentów które padały z dwóch stron, hmm można stwierdzić, że nie w każdym pytaniu były one czytelne i precyzyjne. Porównywanie Anglii i Irlandii do Polski jest czystym absurdem, mydlenie oczu w wykonaniu Tuska który wierzy w ten cud jest po prostu śmieszne... "Tak samo jak porównanie USA do Irlandii", różnica tak samo jest kolosalna. W bardzo dużym stopniu do rzeczy ma Historia, o której w sumie nie było mowy z obydwu stron.

Po przesłuchaniu uważnie całej debaty można dojść jeszcze do bardzo ważnego wniosku, obie partie chcą koalicji, co w gruncie rzeczy cieszy. Przede wszystkim odrzucenie LiD które po części zadeklarował też Tusk, jest sprawa optymistyczną.

Kiepskie żarty, a raczej marne tezy w stylu że Tusk jeździ własnym samochodem, a premiera wożą jest rzeczą normalna więc co to za argument ?? No tak ale słuchając braw publiczności na taki argument uwypukla rodzaj inteligencji tej grupy wyborczej Smile
Kolejne stwierdzenie z bronią i zabijaniu... Kto wie czy to prawda czy nie ?? Poleciało z ust Tuska , i teraz mozna czytac i słuchgac opinie w tym temacie... Tylko że takie coś mogły wymysleć obydwie strony.. bajki się dobrze sprzedają.

Ceny idą w górę hmm czemu nie było konkretu gdzie ceny idą w dół ?? Drożeje ropa co automatycznie pociąga za sobą cała gospodarkę i wzrost cen. No i Unia... No tak ale o tym tez Tusk zapomniał... Jak o wielu innych sprawach Smile

Mozna przytoczyć masę fikcyjnych stwierdzeń przytoczonych przez Tuska... ale każdy zdrowo myślący sam wie gdzie prawda gdzie nie.

Pozdrawiam Maciej
12.10.2007 21:42:16
levi'
Moderator
*

ja myślę i powiem to mimo, że synpatyzuję z Kaczyńskim - wygrał Tusk...nie dlatego, że podał więcej konkretów, ale dlatego, że mówił spokojniej - a to się ceni...
...uważam, że wyciąganie przez Tuska jakiś haseł z dawnych lat ma się nijak do obecnej sytuacji w polsce, bo ta się zmienia z dnai na dzień...
...wygrał Tusk - w moim przekonaniu nieznacznie, bo walka na konkrety była nikła - ale czy taka debata odzwierciedli się w wyborze polaków :?: nie sądzę...raczej umocni elektorat, bo pokazała słabości programowe zarówno PO jak i PiSu...albo inaczej: słabości "pierwszych twarzy"

teraz może przejdę do analizy tego co Wy napisaliście =D

maciej napisał(a):
Porównywanie Anglii i Irlandii do Polski jest czystym absurdem, mydlenie oczu w wykonaniu Tuska który wierzy w ten cud jest po prostu śmieszne... "Tak samo jak porównanie USA do Irlandii", różnica tak samo jest kolosalna. W bardzo dużym stopniu do rzeczy ma Historia, o której w sumie nie było mowy z obydwu stron.

oj tak - takie porównywanie to czysta propaganda :!: nie da się porównać naszego biednego, wymęczonego przz historię i dopiero od niewielu lat rozwijającego się kraju, z krajami, które od wielu lat mają baaardzo wysokie wzrosty i zyski :O nie wiem na jakiej zasadzie to powiedział...

maciej napisał(a):
Ceny idą w górę hmm czemu nie było konkretu gdzie ceny idą w dół ?? Drożeje ropa co automatycznie pociąga za sobą cała gospodarkę i wzrost cen. No i Unia... No tak ale o tym tez Tusk zapomniał... Jak o wielu innych sprawach Smile

ceny :?: przecież teraz nasza gospodarka jest ściśle związana z UE, więc wzrost cent to normalna sprawa :!: :O dlaczego o tym nie wspomniał :?: :?: :?: :eek: i dlaczego nie powiedział o tym, że emerytury, renty, płace rosną :?: :O skoro rosną płace, to takie skoki cen nie są tak widoczne :!: - dlaczego o tym nie wspomniał :?: bo to niewygodna prawda :?: :?: :?: :O

jedno pytanie: dlaczego wyśmiał premiara w momencie jak powiedział, że płace lekarzy wzrosły :?: przecież wzrosły o 30% :!: :!: :!: on jest ślepy :?: qrcze a może to on kłamie :?: :?: :?: - nie no sory - nie mówi prawdy...albo ją ubarwia :O

maciej napisał(a):
Mozna przytoczyć masę fikcyjnych stwierdzeń przytoczonych przez Tuska... ale każdy zdrowo myślący sam wie gdzie prawda gdzie nie.

dla mało zainteresowanych takie słowa i deklaracje o cudzie, powrocie rodaków, skoku płac mogły zrobić wrażenie, ale na ludziech, którzy wiedzą na czym ma polegać ten cud PO mogły przyprawić o niezłe napady śmiechu :lmao:

12.10.2007 22:01:14
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: