Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Tusk sprawił cud?? santo subito, kanonizujmy go!!
AutorWiadomość
Romus

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 31
Tusk sprawił cud?? santo subito, kanonizujmy go!!

Zastanawia mnie to czy cud gospodarczy stanie sie podstawą aby papież kanonizował Tuska?? obiecał!! stał się naszym narodowym mesjasze. Raj na ziemi w POlsce, relikcie komuny,zaborów i nieustannych wojen przetaczających sie przez te terytoria. HMMM ciekawe.Glosowalem na nich!!

" rzym upadl bo nie urodzilem sie tysiąc lat wcześniej"
05.11.2007 17:46:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SzalonyMściciel

*

Portfel: 303

Polska reliktem? Raczej ofiarą wyżej wymienionych "kataklizmów" Smile. Ogólnie, nie ma co dramatyzować. Według mnie od kilkudziesięciu miesięcy idzie ku lepszemu i nie ma co marudzić Smile. Tak samo jak nie ma co liczyć na cuda.

Szczerze mówiąc, to nie bardzo wiem o co Ci chodzi

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
-----------------------------------------------------------------------
06.11.2007 01:34:26
Kuru

*

Portfel: 1,066

Tusk coś ostatnio pobąkiwał o likwidacji abonamentu RTV. Oczywiście większość Polaków jest przeciwna płaceniu tego "haraczu", bo niby po co go płacić ?
Ale jak tylko jakaś gazeta zaczęła pisać o likwidacji abonamentu, to od razu przyczepili statyryczny obrazek, gdzie niby Tusk mówi, że: zamiast "klanu" będzie "kaczor Donald".

Nie kumam. Przecież nie trzeba lubić danej osoby by sie z nią zgadzać, np. niektóre pomysły Giertycha nie były takie głupie...
Ktoś zada zły pomysł - ludzie szydzą.
Ktoś zada dobry pomysł - ludzie szydzą... :nerd:

06.11.2007 12:01:36
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Cytat:
Ktoś zada zły pomysł - ludzie szydzą.
Ktoś zada dobry pomysł - ludzie szydzą...

zly wiadomo - przeciwnicy szydza
dobry - tez trzeba ironicznie zeby byla sensacja :/

06.11.2007 14:33:20
Avalanche

*

Portfel: 212

Kuru napisał(a):
Tusk coś ostatnio pobąkiwał o likwidacji abonamentu RTV.

Przebakiwali też o zniesieniu finansowania partii z budżetu państwa, podatku liniowym, reformie służby zdrowia, wprowadzeniu jednomandatowych okręgów wyborczych i ograniczeniu biurokracji. A przede wszystkim o cudzie gospodarczym ;]
Ale 'po owocach ich poznamy'. PiS też wiele obiecywało. ^_^

06.11.2007 16:15:21
Kuru

*

Portfel: 1,066

Avalanche napisał(a):
Ale 'po owocach ich poznamy'. PiS też wiele obiecywało. ^_^

I słusznie ! Dajmy im trochę czasu i zobaczymy co to będzie.

06.11.2007 17:00:55
Romus

Portfel: 31

Nie no ja ogolnie sie z wami zgadzam tylko smiac mi sie chce z tego cudu gospodarczego.... abysmy np. dogonili Niemcy zarowno technologicznie jak i zarobkowo to nam potrzebna jest kupa lat, a tu pan Tusk wyskakuje z cudem w cztery lata. Irytuje mnie to tym bardziej, iż głosowalem na nich i mam poglądy liberalne, ale pan przewodniczący troche zawalił, obiecał coś z czego nie da rady sie wywiązać bo to jest niemożliwe w cztery lata . Przedewszystkim potrzebne jest Poolsce wprowadzenie podatku liniowego aby Polak placil w Polsce a nie na Słowacji podatki i o to sie tu rozchodzi. A jak Tusk nie wywiąże się z niemożliwego to PIS go rozliczy i będziemy mieli powrót Kaczyńskiego .

" rzym upadl bo nie urodzilem sie tysiąc lat wcześniej"
06.11.2007 22:08:41
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

Avalanche,

Cytat:
Przebakiwali też o zniesieniu finansowania partii z budżetu państwa, podatku liniowym, reformie służby zdrowia, wprowadzeniu jednomandatowych okręgów wyborczych i ograniczeniu biurokracji. A przede wszystkim o cudzie gospodarczym ;]

o finansowaniu partii mówili już prezd wyborami w 2005 roku, a jak się ot skończyło, to chyba wszyscy pamiętamy :?: :!:
cud gospodarczy :?: heh nooo PO oddaje resort w ręce PSL, więc (mimo, że ja w cuda nie wierze) to będzie cud PSL-u a nie PO... =D
reforme służby zdrowia :?: - jak narazie to jedyna obietnica opiera się na tym, że nie będzie obniżek składki rentowych dla zwykłych pracowników, a te pieniądze popłyną do sektoru budżetowego tj na wypłaty lekarzy... (też coś :O )
podatek liniowy :?: - ahhh chyba się go szybko nie doczekami, bo rolnicy i biedniejsza część społeczeństwa wywiozła by PO na taczkach :hihi:

oj będzie ich z czego rozliczać, oj będzie :lmao:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
07.11.2007 15:23:56
Qmar
Moderator
*

levi napisał(a):
to będzie cud PSL-u a nie PO...

Levi to w tym przypadku nie ma znaczenia wazne zeby ten cud mial miejsce Animatedwink

levi napisał(a):
oj będzie ich z czego rozliczać, oj będzie

i nie mozna tak odrazu tego zakladac wiadomo wszytskiego nie zrobia ale warto poczekac i zobaczyc moze jednak na cos sensownego ich stac Smile

07.11.2007 19:44:04
levi'
Moderator
*

Qmar,

Cytat:
to będzie cud PSL-u a nie PO...

ale PSL nie deklarował cudów :!: - a PO owszem, więc ja tu widzę ewidentny brak konsekwencji :!:

Cytat:
i nie mozna tak odrazu tego zakladac wiadomo wszytskiego nie zrobia ale warto poczekac i zobaczyc moze jednak na cos sensownego ich stac

ahhh Qmar nawet nie wiesz jak bym chciał aby polityka PO przynosiły wyniki, ale tyle razy czytałem ich program, a doktrynę polityczną jaką reprezentują znam już od podszewki - moim zdaniem NIE DA się z tego narobić cudów :!: {ale to tylko moje zdanie}

08.11.2007 20:42:02
Qmar
Moderator
*

levi napisał(a):
ale PSL nie deklarował cudów - a PO owszem, więc ja tu widzę ewidentny brak konsekwencji

ale po co sie rzodrabiniac kogo ten cud ?! jak ma byc to bedzie jak nie to nie i tyle

levi napisał(a):
ahhh Qmar nawet nie wiesz jak bym chciał aby polityka PO przynosiły wyniki, ale tyle razy czytałem ich program, a doktrynę polityczną jaką reprezentują znam już od podszewki - moim zdaniem NIE DA się z tego narobić cudów {ale to tylko moje zdanie}

mozliwe ale mowie zeby poczekac co zrobia moze jdnak zrobia cos lepszego niz planowali moze nawet przypadkowo - ja ich nei bronie ani ich nie karce ale nie ma co najezdzac na PO jak ktos za nimi nie przepada bo to i tak nic nie da Smile troche luzu Smile

08.11.2007 23:20:47
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Jeśli chcemy cudu jak w Irlandii to zróbmy go tak, jak w Irlandii. To bardzo proste Smile I tak mówił Tusk, że taki cud trzeba wypracować i nie stanie sie on od zaraz, po uderzeniu laską marszałkowską. Jutro niby Tusk ma być wreszcie powołany Animatedwink Dzień przed Świętem Niepodległości? No tak, bo 11.11 wolny od pracy jest Tongue

09.11.2007 08:53:39
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Qmar,

Cytat:
ale po co sie rzodrabiniac kogo ten cud ?! jak ma byc to bedzie jak nie to nie i tyle

nie Qmar - mnie wqrza to, że PO głosiło hasła cudu, a teraz oddaje resort :O dlaczego :?: odpowiedz jest prosta: "sytuacja gospodarcza nie zależała od nas - resort był w rękach PSLu" - tak nam odpowiedzą posłowie PO w momencie jak (nie daj Boże) zacznie się źle w gospodarce układać :O - przyznaj: nieźle pomyślane...
Falkhor,

Cytat:
Jeśli chcemy cudu jak w Irlandii to zróbmy go tak, jak w Irlandii. To bardzo proste

tylko, że ten proses w Irlandii trwał przez wiele lat :!: to wiele reform i NIESTETY przestawienie polityki pod kątem a'al bogaci górą - nie da się tego ukryć...
...mi się wydaje, że nasz kraj jest za biedny i istnieją (już teraz) za duże różnice społeczne/płacowe itd ażeby jeszcze mocniej akcentować te różnice - bo niestety musielibyśmy przez to przejść... :O

hmmm tak się zastanawiam: co ja bym chciał na ich miejscu (tj na miejscu PO) na początek zmienić :nerd: :
- uprościć system podatkowy
- uprościć (wprowadzić coś w rodzaju konkurencji) system emerytalny - bo niestety w tym momencie mamy taką sytuację, że młodzi ludzie (pracujący) już nie wyrabiają aby swoimi podatkami u3mywać emerytów - boję się, że kiedyś ten worek pęknie i WSZYSTKO się posypie :/ :eek:

09.11.2007 09:55:25
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

levi',

Cytat:
tylko, że ten proses w Irlandii trwał przez wiele lat

No i Ty masz rację, i ja mam rację. nam zejdzie wiele lat i Irlandczykom zeszło wiele lat. Czy tylko ja dobrze zrozumiałem ten postulat o cudzie? Że to się nie stanie ot tak sobie, tylko że to NARÓD i WŁADZA musi się postarać? Dlatego też jesli chodzi o hasło cudu to nie czuję się rozczarowany.

09.11.2007 10:50:38
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falk, ja wiem, że cud nie stanie się ooo np w następny czwartek czy piątek...to wiele lat, ale budowanie państwa o model Irlandzki to kompletnie 2 bajki - w Irlandii nie ma takich nierówności i tam można wprowadzać takie "cuda"...
...niestety nasz kraj jest tak bardzo podzielony, że każda próba wprowadzania typowo liberalnej gospodarki spotka się z pogrubieniem (i tak już grubej) "kreski" podziału społeczeństwa... - ja się tego obawiam - zresztą, cud cudem, a polityka polityką...

09.11.2007 10:56:30
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: