Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 Następna > Ostatnia »
Tusk sprawił cud?? santo subito, kanonizujmy go!!
AutorWiadomość
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Cytat:
Ja też mam nadzieję. I mam też nadzieję, że słynne 10 obietnic PO nie zamienią się w 10 kłamstw, jak to podobnie było w przypadku PiSu ;]

tak chyba kazdy kolejny rzad bedzie mial w tym panstwie Biggrin az do dnia ostatniego Drwi

14.11.2007 22:18:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

Qmar,

Cytat:
Levi po twoich postach jednak mam małe watpliwosc czy im tak jednak zyczysz tego

zacytuje J.Kaczyńskiego: "życzę PO wszyetkiego co najlepsze, bo dobrze życze polsce", ale nie będę ukrywał, że ta partia ma w swoim progranie więcej niejasności niż merytorycznych pomysłów...
Avalanche,

Cytat:
Ja też mam nadzieję. I mam też nadzieję, że słynne 10 obietnic PO nie zamienią się w 10 kłamstw, jak to podobnie było w przypadku PiSu ;]

kłamstwa PiSu :?: hmmm co konkretnie :?: zrobili to co byli w stanie w tym czasie zrobić...
...nie mówili np przed wyborami, że wprowadzą podatek liniowy, a potem się z tego wycofali - to jest kłamstwo :!:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
16.11.2007 21:15:16
Avalanche

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 212

levi napisał(a):
kłamstwa PiSu :?: hmmm co konkretnie :?: zrobili to co byli w stanie w tym czasie zrobić...

Chcesz drążyć temat.... To może najlepszym przykładem będzie "Nie zgodzimy się na haniebną Konstytucję Europejską."
Kolejne hasło: Tanie państwo - czyli najdroższy rząd i urzędy w historii Polski.
O słynnej liście kłamst Kaczyńskich pisać nie muszę. bo zna ją każdy.

Mógłbym napisać sporo więcej, jednak nie znam na tyle programu PiS i ich obietnic przedwyborczych, bo się tym poprostu nie interesuję zbytnio.

16.11.2007 22:27:25
kinga69

*

Portfel: 65

A ja sie cieszę iż cud już się wydarzył- ekipa rządu PiS-ojadów odeszła w ciemny zaułek historii- nigdy więcej obywatele nie dajcie się tak oszukać braciom K.- bo to tylko jedna wielka tekturowa fasada, za którą nic wielkiego się nie kryje- pustka, i otepieńcza ambicja Tongue :eek:

16.11.2007 22:28:41
Qmar
Moderator
*

kinga69 napisał(a):
obywatele nie dajcie się tak oszukać braciom K.

ja bym powiedzial ze nikt sie nei dal oszukac tylko ze 2 lata temu bylo duzo wiecej moherow w polsce

16.11.2007 22:36:15
kinga69

*

Qmar napisał(a):
ja bym powiedzial ze nikt sie nei dal oszukac tylko ze 2 lata temu bylo duzo wiecej moherow w polsce

A ja się nie zgodzę- moherów jest tyle samo jesli nie więcej- ale ludzie się obudzili i poszli do urn wyborczych wybrać lepszą przyszłość :]

16.11.2007 22:48:38
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

kinga69,

Cytat:
A ja się nie zgodzę- moherów jest tyle samo jesli nie więcej- ale ludzie się obudzili i poszli do urn wyborczych wybrać lepszą przyszłość :]

Przede wszystkim młodzi ludzie poszli głosować Animatedwink Wzięli sprawy w swoje ręce Animatedwink Ale w większości wcale nie głosowali na PO jako partie i jej program, tylko oddając swój głos na PO - głosowali przeciw PiS, żeby odsunąć ich od władzy.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.11.2007 22:56:34
kinga69

*

terelka napisał(a):
Ale w większości wcale nie głosowali na PO jako partie i jej program, tylko oddając swój głos na PO - głosowali przeciw PiS, żeby odsunąć ich od władzy.

Niesamowite- jak jedna partia chciała zniszczyć obywatelskie postawy, i jak to się obróciło to przeciw niej- te wszystkie szczucia jednych przeciw drugim, te świetnie reżyserowane i cynicznie wykładane na naszych oczach zasady IV RP= miało być tak cudownie a było tak jak wielu przewidywało!

16.11.2007 23:05:03
levi'
Moderator
*

kinga69,

Cytat:
A ja sie cieszę iż cud już się wydarzył- ekipa rządu PiS-ojadów odeszła w ciemny zaułek historii

zobaczymy za 4 lata moja droga :!:

Cytat:
nie dajcie się tak oszukać braciom K.

ja się nie czuję oszukany :!:

Cytat:
ludzie się obudzili i poszli do urn wyborczych wybrać lepszą przyszłość

heh zobaczymy za 4 lata :hihi:
terelka,

Cytat:
Przede wszystkim młodzi ludzie poszli głosować

a ich mottem nie był program tylko chęć odsunięcia PiSu od władzy...dlaczego :?: hmmm bo nie wiedzą jaki PO ma program (noo może z małymi wyjątkami)...
kinga69,

Cytat:
Niesamowite- jak jedna partia chciała zniszczyć obywatelskie postawy

proszę :?: :?: :?: :eek: masz na to jakiś materiał :?: czy to twój kolejny ambitny tekścik :?: (bez urazy)

16.11.2007 23:50:00
Qmar
Moderator
*

levi napisał(a):
a ich mottem nie był program tylko chęć odsunięcia PiSu od władzy...dlaczego hmmm bo nie wiedzą jaki PO ma program (noo może z małymi wyjątkami)...

mi sie wydaje ze dali wladze PO bo wg nich pis duzo dla nich nie zrobil i program parti byl juz wtedy mniej wazny - oto powod

17.11.2007 00:30:35
levi'
Moderator
*

Qmar,

Cytat:
mi sie wydaje ze dali wladze PO bo wg nich pis duzo dla nich nie zrobil i program parti byl juz wtedy mniej wazny - oto powod

ja mimo wszystko podtrzymuje swoją opinię, że głosowanie na partię, której programu nie znamy nie jest mądrym posunięciem...

zauważcie: po 89' każda partia traciła w kolejnych wyborach... dlaczego :?: było aż tak źle :?: czasem tak, czasem nie... ja poprostu uważam, że polak jest stworzeniem, które kieruje się powiedzeniem: "oni już byli - im dziękujemy" i głosuje na partię, która jeszcze nie była u władzy - w tym wypadku się pomylili bo PO tj UW już była u władzy =D jaki był tego efekt :?: hmmm przez grzeczność nie będę tego komentował :hihi:

17.11.2007 09:24:47
Qmar
Moderator
*

levi napisał(a):
ja mimo wszystko podtrzymuje swoją opinię, że głosowanie na partię, której programu nie znamy nie jest mądrym posunięciem...

ja jestem ciekaw czy ludzie (głownie mohery) glosowali na PiS bo WSZYSCY znali ich program czy to pewien ojciec dyrektor namawial do glosowania na nich - przedwyborami mieli tez ładne obietnice - chyba nie wywiazali sie z tego i ludzie zmienili wladze (ile autostrady wybudowali ? ile jest mieszkan ? ile polaków wyjechalo za granice bo tu bylo tak ze pożal sie Boże ? ) dochodzi do tego kompromitacja i obrazanie rodaków ...
Levi' z calym szacunkiem do Ciebie ale PiS w takim razie niczym nie ustepuje PO Animatedwink

17.11.2007 10:37:38
levi'
Moderator
*

Qmar,

Cytat:
ja jestem ciekaw czy ludzie (głownie mohery) glosowali na PiS bo WSZYSCY znali ich program

głównie mohery :?: hmmm ciekawe =D

Cytat:
ile autostrady wybudowali ? ile jest mieszkan ? ile polaków wyjechalo za granice bo tu bylo tak ze pożal sie Boże ?

Qmar, ja jestem ciekawy jak sobie PO z tym poradzi...przykładowo autostrada - można budować, bo jest kasa, tylko GDZIE :?: wiesz jakie są problemy własnościowe - nikt nie chce oddać ziemi pod budowe - tak to jest mój drogi =D

Cytat:
Levi' z calym szacunkiem do Ciebie ale PiS w takim razie niczym nie ustepuje PO

ani jedna ani drga partia nie jest ani lepsza ani gorsza - tylko różnica jest w tym, że PiS mówi jasno: "u nas irlandii nie będzie", a PO wierzy w cuda... :lmao:

17.11.2007 13:13:44
Qmar
Moderator
*

levi napisał(a):
przykładowo autostrada - można budować, bo jest kasa, tylko GDZIE wiesz jakie są problemy własnościowe - nikt nie chce oddać ziemi pod budowe - tak to jest mój drogi

fragment artykułu z metra: "Cezary Grabarczyk, minister infrastruktury(...)Powołam zespół mający nad ustawą upraszczającą zamówienia publiczne. W tej chwili sa zbyt skomplikowane i przez to blokują wiele inwestycji - na przyklad budowe autostrad(...)."
Wspomniał takze o euro 2012 i budowie infrastuktury komunikacyjnej.

Jednak cos ruszy/ło zobaczymy efekty ale mozna domniemać ze cos z tego bedzie.

levi napisał(a):
różnica jest w tym, że PiS mówi jasno: "u nas irlandii nie będzie", a PO wierzy w cuda...

i dalej moge napisać ze PiS powiedział ze nie bedzie i nic nie robili w tym kierunku a PO wierzą w cud i przynajmniej proboj sie do niego zblizyc a zawsze lepsze to niz olać sprawe i powiedziec ze nie bedzie

levi napisał(a):
głównie mohery hmmm ciekawe

no nie lap za slowka bo ja wie ze bylo tez duzo mlodziezy i doroslych ale starsi ludzie to byla bardzo duza grupaktora glosowala za PiSem a wiekszosc to sluchacze radia M Animatedwink

17.11.2007 13:29:42
kinga69

*

levi napisał(a):
zauważcie: po 89' każda partia traciła w kolejnych wyborach... dlaczego było aż tak źle czasem tak, czasem nie... ja poprostu uważam, że polak jest stworzeniem, które kieruje się powiedzeniem: "oni już byli - im dziękujemy" i głosuje na partię, która jeszcze nie była u władzy - w tym wypadku się pomylili bo PO tj UW już była u władzy jaki był tego efekt hmmm przez grzeczność nie będę tego komentował

Twoja opinia jest wyrazem głebokiej propagandy- to nie jest tak że partie, które wygrywaja od razu w przyszłych wyborach sa skazane na porażkę czy zwycięstwo- PiS nie umiał rządzić ergo ludzie musieli wybrać odpowiednią alternatywę- ludzie tacy w polityce to pomyłka największa i beztalencie- przejeli elektoraty zdesperowanych ludzi od samoobrony- tych którym się nic nie udało osiągnąć i biernych zarazem- i elektorat skrajnie prawicowy -schedę po LPR- tutaj profil wyborcy opiera się na zamknięciu pogladów na tradycyjnosci- co łatwo wykorzystać posługując się banalną ideologia strachu , obrony wartości, no i walką z jakimiś strasznymi liberałami- a właśnie dzięki liberałom może3my dziś głosować w wolnych wyborach. Bo liberalizm to wolność- wolność od zdeprawowanej pieknymi hasłami i niewykonanej wizji IV RP- to wolność przed obrażalskimi i niskimi w swym etosie ludzmi, to wolnośc od zaszufladkowania, to wolnośc gospodarcza, to normalność bez nieokiełznanych i kłamliwych, wrzeszczących jak stado dzikich zwierząt polityków, którzy chcieli zniszczyć , podzielić i podporządkować sobie społeczeństwo. Alternatywa w tych wyborach była jasna- PiS- który potrafi zniszczyć wszystko- politykę zagraniczną, poczucie odpowiedfzialności za kraj, pojedyńcze osoby---- lub tez wybór tych którzy już rządzili i zapisali się aferami na ogromnym głazie który przygniótł lewicę, ----- bądź tez wybór środka skupionego wokół PO- aby Polska znów mogła być Polską- a nie jednym wielkim cyrkiem z dwoma panami K. w rolach głównych. Sznureczki marionetek się urwały- a cyrk wywalilismy na śmietnik- zapomnienia i historii. :]

17.11.2007 13:58:11
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: