Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 Następna > Ostatnia »
Tolerancja wzgledem partnera - wyznaczanie granic?
AutorWiadomość
Kwasek

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 61

Mam juz trochę stażu i doświadczenia więc tak na prawdę to jest tak, że dopiero z własną żoną można sobie pozwolić na totalny brak granic. Dlaczego? Bo z czasem się jej ufa (tak, tak) i doskonale zna i na dodatek wiadomo, że jak jej coś powiem to nie wybuchnie płaczem albo nie trzaśnie drzwiami. Mnie mój Kwiatuszek :kiss: traktuje z wielką cierpliwością Animatedwink Animatedwink Animatedwink

Jakie granice trzeba wyznaczać? Nie wiem, w moim przypadku wiele rzeczy nie zostało powiedzianych, a jest respektowanych.

Smash something.
09.11.2007 20:18:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Kwasek,

Cytat:
Nie wiem, w moim przypadku wiele rzeczy nie zostało powiedzianych, a jest respektowanych.

Heh Smile Ale czasem w ziązku budzi się CIEKAWOŚĆ Smile Mówią, ze to niby pierwszy stopień do piekła, a może to być... pierwszy stopień do walki z turyną Animatedwink Wtedy najważniejsza zawsze jest rozmowa. Ja wiem, że można znac się już wiele lat, czytać sobie w myślach, uprzedzać fakty itd. Ale ROZMOWA.

10.11.2007 12:52:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

rozmowa jest ważna ale jak partner nie chce mi czegos powiedziec to jego sprawa i jak dojrzeje do tego to mi powie co będzie chciał. Po co prowokować rozmowy na jakiś niechciany temat i potem się w nich męczyć i kłucić?

10.11.2007 22:42:02
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, Niestety. Czasem trzeba sprowokować. Nie ma na co czekac. Nie jest tak, ze zawsze są tylko głądkie i fajne tematy i jak coś jest nie teges, to sie nic nie mówi. O swoich potrzebach trzeba mówić i to wcale nie jest jakiś niezdrowy egoizm.

11.11.2007 13:15:53
okimaxim

*

Ale jak ktos ewidentnie nie chce mowic na jakis temat to nie ma go co przyciskac, jak bedzie chciał i będzie gotowy to sam powie. Nic na siłe (wszystko młotkiem Animatedwink )

11.11.2007 14:13:54
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Nie ma granic Smile Jeżeli się z kims jest i się kocha te drugą osobą to znaczy, że się ja akceptuje, a przynajmniej stara się to zrobic...jak coś nie psauje to sie to stara zmienić, ale nic na siłe (po prostu weź większy młotek -Prawa Murphi`egoTongue)
Tolerancja w związku jest bardzo ważna. Sprawia, że jest pieknie, ale nie ma żadnch granic chyba, że chodzi o zakres obowiazków...

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
11.11.2007 17:26:05
okimaxim

*

albo inne pojmowanie swiata i niektorych spraw... dla kogos cos jak jest robione w taki sposob to jest poprawne a dla innego nie. Ktos uwaza ze cos jest zle a ktos inny uwaza ze to samo jest dobre.
No i wtedy trzeba wybrac - robie to co uwazam za złe dlatego że kocham partnera, albo probuje zmienic partnera zeby nie robic tego co uwazam za złe.

i w takim wypadku trzeba byc tolerancyjnym czy stanowczym? :|

12.11.2007 10:35:06
rudzia

*

okimaxim napisał(a):
i w takim wypadku trzeba byc tolerancyjnym czy stanowczym?

Wydaje mi się, że nie zmienisz niczyich przekonań...trzeba byc tolerancyjnaym. Nie można zawsze i za każdym razem stawiać na swoim!! tolerancja

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
12.11.2007 17:05:09
okimaxim

*

rudzia napisał(a):
zawsze i za każdym razem stawiać na swoim!!

ale nie można też ciągle ulegać!! :| jak druga osoba też kocha to i ona chyba powinna czasami zrozumieć i wykazać się tolerancją!!

12.11.2007 19:35:47
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, Nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe Smile

Cytat:
jak druga osoba też kocha to i ona chyba powinna czasami zrozumieć i wykazać się tolerancją!!

Obie strony powinny tak uważać. To jest zaufanie. A tolerancja, o której tu mowa to taki kawałek przestrzeni, w którym nasz ukochana osoba może wyjśc poza to, co tolerujemy, ale jest to 'pole ostrzegawcze'. nie będziemy się przez to kłócić, nie rozstaniemy, nie obrazimy, ale skoro ufam, ze nikt mi krzywdy nei zrobi, to nawet gdyby coś poszło nie tak to ja wiem, że to nie było złośliwie.

Są przecież tacy ludzie, którzy chcą czegoś spróbować. i nie robią tego w złej wierze. To tak, jak z neicierpieniem jakiejś zupy zanim się jej wogóle spróbowało Animatedwink

13.11.2007 10:05:01
promyczek

*

Reputacja: 0
Portfel: 324

nie jestem tolerancyjna na: zdrady, klamstwa.

uwazam ze trzeba sobie wszystko mowic. oczywiscie prawde Smile

sama mysl ze moj partner poszedl na zabawe bezemnie i przytulal sie do innej powoduje ze czuje wewnatrz zazdrosc.

pozwalam na wyjscia z kolegami itd. chce poprostu szczerosci i wtedy wszystko jestesmy w stanie zrobic, bez granic... oczywiscie w granicach szacunku wzgledem siebie.

29.11.2007 17:47:43
Falkhor
Administrator
*

Hmmmm... w sumie, jakby moja druga połówka tuliłą sie nadmiernie do kogoś innego - (FACETA) - podczas disco to pewnie czułbym jakies UKŁUCIE. Ale podczas tańca, normalnie, podczas zabawy... to nie. To włąśnie jest zaufanie. Co innego taniec z obcą osoba a co innego taniec z ukochaną osobą.

01.12.2007 21:19:41
rudzia

*

W sumie chyba prawie każda sytuacja powoduje jakieś ukłucie zazdrości pod warunkiem, że miedzy dwojgiem ludzi jest miłość. Po za tym takie zwykłe przytulenie nic nie znaczy, może być tylko oznaką sympatii nie koniecznie czegoś więcej. Myślę, że druga osoba wie na co może sobie pozwolić i do jakiego stopnia sie pozunąć w kontaktach ze znajomy. Ale mimo wszytsko zaufanie odgrywa chyba najistoniejszą rolę w związku, oczywiście po za miłośćą Tongue

P.S tak odbiegając od tematu jak będę sobiła błedy to nie bijcie ale u mnie teraz króluje zapis fonetyczny wyrazów i mam małe problemy z pisownią normlaną :/ :lol-sweat:

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
02.12.2007 16:21:07
Falkhor
Administrator
*

rudzia, Może jednak dojść do takiej sytuacji - wiesz, że Twój facet nigdy się do nikogo nie przytula. Tylko do Ciebie. Nooo i na jakiejś imprezce widzisz, że o kurcze - przytula się do jakiejś dziewczyny. w sumie nikt z osób obecnych na imprezie nei zrozumie, że podejdziesz do tego swojego gościa i machniesz mu z liścia tak, że oniemieje Animatedwink

Tolerancja wzgledem partnera wbrew pozorom jest także wyznaczana przez... naszych znajomych Smile

03.12.2007 09:34:01
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
Tolerancja wzgledem partnera wbrew pozorom jest także wyznaczana przez... naszych znajomych

Skoro tak twierdzisz to ok, ale nie mam pojecia w jaki sposob to sie dzieje...nie mam zielonego pojecia jak to sie może mieć do mojego potencjalnego związku. To czy ja coś zrobie w konkretnej sytuacji, np. w takiej jaka podałeś czy nie to jest moja sprawa. Moge mu narobić siary przy kumplach a mogę to zrobić dopiero w mieszkaniu :lol-sweat:

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
04.12.2007 23:13:02
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: