Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
Tolerancja wzgledem partnera - wyznaczanie granic?
AutorWiadomość
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Sunshine
dobrze ze mu ufasz, nawet bardzo dobrze bo zaufanie to przeciez podstawa zwiazku, ale... jezeli nie ma w zwiazku czasu na rozmowe, jezeli nie mowisz o tym co Cie boli, co Ci sie nie podoba to samo bezgraniczne zaufanie nie wystarczy.

Wogole nie usprawiedliwia tego stwierdzenie ze jest to zwiazek na odleglosc, znam ludzi kochajacych sie chociaz sa daleko, ale czas dla siebie to podstawa, szczera rozmowa, chociaz wiem sama po sobie ze nie przychodzi to latwo, bo jednak trzeba otworzyc sie przed kims i zawsze pojawia sie mysl ze mozna zostac nie zrozumianym...

SunShine napisał(a):
Nic się nie da zmienić

Nie wierze w to, zawsze da sie cos zmienic zeby bylo lepiej, zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji, mam wrazenie ze troche spisalas ten zwiazek na straty, jest jak jest a lepiej juz nie bedzie wiec po co wogole zaczynac ten temat. Takie mozna odniesc wrazenie.

Kazdy z Was ma swoje racje, Twoj chlopak, Ty, i trzeba te racje uszanowac, tak zeby kazdy byl zadowolony z tego co jest.
Pozatym nieebardzo chce mi sie wierzyc ze

SunShine napisał(a):
że jest zapracowany i nie ma czasu.

poprostu nigdy nie uwierze w takie tlumaczenie faceta (zadnego) zwiazek to obowiazki, i takie tlumaczenie to poprostu wymowka... gdy sie kocha, szanuje sie zwiazek, zalezy zeby byc z druga osoba to czas zawsze jakis sie wykroi, chociazby minute!
DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO, i tego bede sie trzymac.

Czasem warto sie nad tym zastanowic...

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
10.04.2007 22:58:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 1,514

iwcia, nie lubie prowadzić monologów na gg Smile rozmawiam z nim Smile wita mnie, pisze że idzie coś zjeść i się wykąpać i że będzie później. Czasami pisze że jest bardzo zmęczony albo że idzie do jakichś przyjaciół na impreze... Albo że idzie pomagać coś w domku. I właśnie cały dialog trwa minute. A ja zdąże powiedzieć 'witaj' i 'pa'. I to nie zawsze Smile A jak pisze że nie podoba mi się taka sytuacja to dostaje odpowiedź (oczywiście na następny dzień jak pojawia się na gg) 'wiesz dobrze że nie mam czasu'. No i oczywiście wiem to że cieżko pracuje i jest zabiegany. Praca, nauka, przyjaciele, rodzina... Iwcia to nie jest takie proste Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
10.04.2007 23:10:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

SunShine napisał(a):
Praca, nauka, przyjaciele, rodzina

A gdzie w tym wszytskim jestes TY?

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
11.04.2007 10:31:28
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

iwcia,

Cytat:
A gdzie w tym wszytskim jestes TY?

Nom... Cóż mogę dodać, sam jestem ciekaw, cóż będzie odpowiedzią na to pytanie...

11.04.2007 21:11:24
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Portfel: 1,514

Ja jestem przyszłością Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
11.04.2007 21:20:40
Raviol

*

Portfel: 94

Cierpliwości.... potrzeba mi dużo cierpliwości Smile "Nie mam miłości bez zazdrości, bo nie ma zazdrości bez miłości. Miłość przychodzi razem z zazdrością,a zazdrość odchodzi razem z miłością." Cytując piosenkę Smile

08.06.2007 17:53:34
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 335

z nami jest smisznie Biggrin ona jest tolerancyjna i to nawet bardzo, ja wręcz przeciwnie Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.08.2007 08:39:15
magdaaa

*

Portfel: 524

iwcia napisał(a):
gdy sie kocha, szanuje sie zwiazek, zalezy zeby byc z druga osoba to czas zawsze jakis sie wykroi, chociazby minute!
DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO, i tego bede sie trzymac.

W pełni zgadzam się z tym twierdzeniem. Nie rozumie tego, przecież jeśli się kogoś kocha to chce się mieć z nim stały kontakt, chce się rozmawiać, przebywać z tą osobą itd. Nie wiem dlaczego faceci tacy są. Spotkałam się z wieloma takimi przypadkami, kiedy to facet nie miał czasu na napisanie nawet smsa. Głupi sms, treści "Nie mam czasu, ale Kocham Cię" załatwił by sprawę, a nie kobieta czeka aż facet łaskawie odpisze i nic, bo przecież on nie ma czasu. Przerabiałam już taki związek na odległość i śmiało mogę powiedzieć, że takiemu facetowi nie zależy!!!!

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
22.08.2007 17:01:29
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Cytat:
Nie rozumie tego, przecież jeśli się kogoś kocha to chce się mieć z nim stały kontakt, chce się rozmawiać, przebywać z tą osobą itd.

Jasne, że chce się przebywać z ukochaną osobą, ale trzeba też pamiętać, że w związku pomimo tego, iż jest się razem jest się też odrębną jednostką. Będąc ze sobą jest się też wolnym. Związek nie polega na ograniczaniu wolności drugiej osobie. Przecież nie można wymagać od drugiego człowieka, aby żył tylko i wyłącznie dla Ciebie i zawsze był obok.

Cytat:
Głupi sms, treści "Nie mam czasu, ale Kocham Cię" załatwił by sprawę, a nie kobieta czeka aż facet łaskawie odpisze i nic, bo przecież on nie ma czasu.

Cytat:
Przerabiałam już taki związek na odległość i śmiało mogę powiedzieć, że takiemu facetowi nie zależy!!!!

magdaaa, są kobiety, które odchodzą od zmysłów, kiedy facet nie odpisze na SMSa, albo odpisze za późno. Takie kobiety są "uzależnione" od swoich facetów, ich facet jest ich życiem - nie umieją żyć same, brakuje im pewności siebie, ciągle boją się, że on je zdradza, albo, że mu nie zależy.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
26.08.2007 09:58:12
magdaaa

*

Gothka =) napisał(a):
są kobiety, które odchodzą od zmysłów, kiedy facet nie odpisze na SMSa, albo odpisze za późno. Takie kobiety są "uzależnione" od swoich facetów, ich facet jest ich życiem - nie umieją żyć same, brakuje im pewności siebie, ciągle boją się, że on je zdradza, albo, że mu nie zależy.

Nie zgadzam się. W całej mojej wypowiedzi chodziło o związek na odległość, który nie jest takim zwyczajnym związkiem, w którym jeśli ma się ochotę spotkać to się spotyka, przytulić itd. Na odległość się nie da, ale istnieją pewne formy zastępcze typu sms, gg czy rozmowa telefoniczna. I jeśli facet widuje się ze mną raz na miesiać przez kilka dni a resztę czasu to smsy itd i wmawia mi, że nie ma czasu napisać smsa to dzięki za takiego faceta.

Gothka =) napisał(a):
Związek nie polega na ograniczaniu wolności drugiej osobie. Przecież nie można wymagać od drugiego człowieka, aby żył tylko i wyłącznie dla Ciebie i zawsze był obok.

To w takim razie co będzie po ślubie? Bo w małżeństwie następuje pewne ograniczenie wolności i nie ma mnie, jesteśmy my.
Wiadomo, że każdy potrzebuje chwili dla siebie, nawet w związku, ale dla mnie kontakt z ukochaną osobą, jest przyjemnością a nie ciężkim obowiązkiem. I napisanie oraz dostanie smsa od ukochanej osoby sprawia mi radość. A napisanie smsa to kwestia 5,10 a może 15 minut. Czy to tak wiele?

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
26.08.2007 13:46:48
Gothka =)
Moderator
*

Cytat:
To w takim razie co będzie po ślubie? Bo w małżeństwie następuje pewne ograniczenie wolności i nie ma mnie, jesteśmy my.

Nawet po ślubie nie robi się wszystkiego razem. Nie podporządkowuje się swojego życia do życia drugiej osoby. Np. żona ma ochotę na babski wieczór z przyjaciółkami, mąż chciałby wyjść na piwo i obejrzeć mecz w pubie. Klasyka :sweet: ale przecież nie trzeba rezygnować z siebie, swoich marzeń, ambicji, a od czasu do czasu dystans pomaga zrozumieć, że np. tęskni się za tą bliską osobą.

Cytat:
W całej mojej wypowiedzi chodziło o związek na odległość, który nie jest takim zwyczajnym związkiem, w którym jeśli ma się ochotę spotkać to się spotyka, przytulić itd. Na odległość się nie da, ale istnieją pewne formy zastępcze typu sms, gg czy rozmowa telefoniczna. I jeśli facet widuje się ze mną raz na miesiać przez kilka dni a resztę czasu to smsy itd i wmawia mi, że nie ma czasu napisać smsa to dzięki za takiego faceta.

Nie chciałabym być w takim związku. :/

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
26.08.2007 16:28:05
Falkhor
Administrator
*

Gothka =),

Cytat:
przecież nie trzeba rezygnować z siebie, swoich marzeń, ambicji, a od czasu do czasu dystans pomaga zrozumieć, że np. tęskni się za tą bliską osobą.

Wg mnie to prawda. A to dlatego, że nie chciałbym być z kimś, kto ogranicza mnie po to, aby czuć się, że ma na mnie wpływ. ja sam okażę, że ten ktoś ma na mnie wpływ. Np. w jeden dzień pójdę do kolegi na pifko, ale w drugi już nie, bo wolę zostać z moją połówką i oglądnąć sobie film. I wypić pifko razem Animatedwink

magdaaa,
B

Cytat:
o w małżeństwie następuje pewne ograniczenie wolności i nie ma mnie, jesteśmy my.

jak dla mnie to trochę barbarzyńskie stwierdzenie. Wg mnie - jestesmy MY, TY i JA. Człowiek to istota z potrzebami - stąd najzwyklejszy w świecie egoizm. A nie niewolnicwo Smile

26.08.2007 23:07:47
Gothka =)
Moderator
*

Cytat:
Bo w małżeństwie następuje pewne ograniczenie wolności i nie ma mnie, jesteśmy my.

Jestem pewna, że będąc w związku, niekoniecznie już sformalizowanym, też występuje coś takiego jak MY, czyli TY i JA. Smile

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
27.08.2007 07:46:26
magdaaa

*

Falkhor napisał(a):
A nie niewolnicwo Smile

Stwierdziłam, że w małżeństwie następuje

Magdaaa napisał(a):
pewne ograniczenie wolności

a nie zaraz tam jakieś niewolnictwo. Większość ważnych decyzji, które podejmuję i które dotyczą mnie, dotyczą też mojego męża i trzeba podejmować je wspólnie i to chyba jest normalne. I to według mnie jest pewne ograniczenie i tych ograniczeń jest więcej, a jak dojdą dzieci to jeszcze więcej, i nie chodzi mi o wyjście z kolegami na piwo, bo przecież kobieta też ma ochotę gdzieś wyjść sama, z kimś się spotkać i nie będzie zabraniała tego mężowi, bo to bez sensu.

27.08.2007 09:33:41
Falkhor
Administrator
*

magdaaa,

Cytat:
nie będzie zabraniała

jak dla mnie w związku nie trzeba sobei czegoś wzajemnie zabraniać. Dlaczego? BO się już wie, co można, a czego nie i nie traktuje się tego jako nakaz, tylko włąsny wybór względem drugiej strony.

Owszem - są decyzje, które można podjąć tylko razem ale jest mnóstwo takich, które podejmuje jedna strona. Co na to druga? Dobrze, gdy da radę się dostosować. Jeśli nie - mówi, ze nie i np. zmieniamy kolor ścian w łazience Smile

27.08.2007 09:53:44
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: