Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
To jest parkowanie? Gdzie jest policja?
AutorWiadomość
Joy_ride

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 703
To jest parkowanie? Gdzie jest policja?

policja ma oczy?

to jest właśnie łańcut :/ kazdy robi co mu się podoba.

dzisiaj pod PKO przy ul. 3 maja zastawił mnie inwalida :/

miejsc parkingowych WOLNYCH była masa bo było to po godz 17;00.
ale po co? mozna kogoś zastawić i utrudniać ruch Sad

23.11.2006 19:23:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Heh... w tych miejscach, każdy kto się zatrzymuje - twierdzi, że to tylko na chwilkę... I leci sobie na pocztę, do sklepów... i tak mija często ponad pół godziny, a inni kierowcy przepychają się między tak zastawionymi krowami i klną na czym świat stoi... Faktycznie, jest to dziwne, bo to jakieś 60-70 metrów od posterunku Policji i w jednym z najbardziej uczęszczanych miejsc w Łańcucie...

23.11.2006 19:52:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ahab

*

Portfel: 843

Falkhor napisał(a):
Heh... w tych miejscach, każdy kto się zatrzymuje - twierdzi, że to tylko na chwilkę...

Tak się składa, że nawet na te chwilkę nie powinno się tam samochodów zostawiać.
Rozumiem, że w Łańcucie nie ma dużo darmowych miejsc parkingowych, lecz często byłem świadkiem jak na ulicy 3 Maja śmieciarka, lub jakiś szerszy transporter nie może przejechać koło "Amperka" bo zastawione są samochody.

Liberate tute me ex inferis
23.11.2006 20:11:45
Teddy_85

*

Portfel: 275

Nie pochwalam tego typu zachowań, ale policja też to widzi i nie reaguje - powód jeżeli nie stwarzają zagrożenia, to wytłumaczeniem jest brak miejsc parkingowych... Nieraz widziałem zaparkowaną tam L-ke jednej z poważanych szkół nauki jazdy Animatedwink

Nie któryś z nich spróbuje takiej sztuczki w Rzeszowie... Zresztą dużo rzeczy niemożliwych w innych miastach ma miejsce w naszym miasteczku...

23.11.2006 20:12:13
Ahab

*

Portfel: 843

Teddy_85 napisał(a):
Nie któryś z nich spróbuje takiej sztuczki w Rzeszowie... Zresztą dużo rzeczy niemożliwych w innych miastach ma miejsce w naszym miasteczku...

Słuszna uwaga. Chyba najlepszym przykładem są śmieci podrzucane pod publiczne kosze. Żal zapłacić kilkanaście zł by mieć prawo wyrzucić śmieci do odpowiedniego śmietnika... A jak już taki woreczek ze śmieciami pęknie, to śmieci się walają się po chodnikach i ulicach. Jeden wielki syf - widział ktoś takie zjawiska w Rzeszowie ?

Liberate tute me ex inferis
23.11.2006 20:22:15
Falkhor
Administrator
*

Ahab, W Rzeszowie widziałem. Np. ludzie wpychają śmiecie z domu do koszy... przed blokami. Są to dośc małe kosze, więc często po rpostu wszystko leży tak rozwalone na około... Duża cześć Rzeszowa to wielkie osiedla i są tam zsypy albo miejsca z wieloma konterami na odpadki... do których bądź co bądź czasem śmiecie wyrzucają... ludzie z sąsiedztwa... Rzeszów od tego wolny nie jest.

Policja powinna czesać ludzi za takie stawanie na 'martwym pasie'. Tak samo powinni tez ładować kary za śmiecenie w miejscach publicznych... czego raczej nie robią...

23.11.2006 21:32:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Falkhor napisał(a):
powinni tez ładować kary za śmiecenie w miejscach publicznych... czego raczej nie robią...

Mój kolega przekonał się że jednak mooożna ponieść karę za to Animatedwink

23.11.2006 21:54:40
Falkhor
Administrator
*

Teddy_85, A no to całkiem dobrze, że się przekonał. Ciekawy wyjątek od prawie-reguły, którą napisałem...

Szkoda, że jeszcze za inne tego typu wykroczenia nie łapią ludzi... heh, wyporządniałoby to miasto, oj wyporządniało by Smile

23.11.2006 22:04:38
Teddy_85

*

Skoro temat jest o nieprawidłowym parkowaniu, to proponuję urządzić jakiś mały konkursik na najbardziej absurdalne pozostawienie czterech kółek...

Może w ten sposób wpłyniemy na kulturę "opuszczania" samochodu? Taka mała galeria Animatedwink

Mam nadzieję że znacie moją rejstracje Heh... Joke Biggrin

23.11.2006 22:44:06
Falkhor
Administrator
*

Kilka fotek...

Pierwsza fotka (Policja przy pracy) ukazuje jak dopiero funkcjonariusze ruszyli na miasto, ale akurat przeszli na pasach psoto i nie skrecili w lewo... To nie zobaczyli tego, co jest na nastepnych fotkach Tongue Bywa, zwykłe przeoczenie Smile Tongue Ale nie wiem, czy tamtego pana, któremu się przydlądali, a raczej jego wóz, spotkała jakaś dokładniejsza kontrola poprawności parkowania Smile bo nie stałem tam tak długo.

24.11.2006 11:54:27
Totti

*

Portfel: 276

Dobre !!!!! Gdzies widziałem w internecie jak to pojazd z literka L stoi zaparkowany na przejsciu dla pieszych .I to w ŁAńcucie -wstyd !!!!

01.12.2006 13:51:06
Falkhor
Administrator
*

Heh... na ostatniej z poprzednich fotek widac jasno - GDYBY wymalować meijsca parkingowe w 'choinkę', nawet po obu stronach tej jednokierunkowej ulicy, byłoby ZNACZNIE lepiej. Cóż to poradzić, jak to przed samą komendą policji tak a nie inaczej parkują... także sami policjanci? To i całe miasto tak parkuje... Sad

01.12.2006 13:58:20
Totti

*

Portfel: 276

Moze nowy Burmistrz wpadnie na ten doskonały pomysł .

01.12.2006 16:48:08
Falkhor
Administrator
*

Totti, W sumie... to Burmistrz ma całkiem blisko do tego 'parkowania' Tongue

Swoją droga - jakby tak wszystko było pozastawiane i np. coś by się wydarzyło... ciekaw jestem, jakby policja wyjechała wtedy z tej ulicy, hmmm??

01.12.2006 18:55:05
Joy_ride

*

Portfel: 703

hehehe bo to raz policja mnie zastawiła poldolotem czy tez dużą "suką" ?

chyba już z 5-6 razy biegałem na komendę powiedzieć żeby odjechali bo mnie zastawili Biggrin pod komendą

no ale to nic bo wiedziałem gdzie jest kierowca Biggrin

najbardziej mnie denerwuje jak ktoś stawia krzesło, pojemnik plastikowy, albo sam/sama staje na miejscu parkingowym i utrudnia ruch !

01.12.2006 19:35:34
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: