Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
To jest parkowanie? Gdzie jest policja?
AutorWiadomość
marko

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 175

W Łańcucie zaparkować to problem i to wielki problem. Niektórzy to faktycznie tak parkują swoje auta, że „rzygać” mi się chce. Wolę takiego, co parkuje w niedozwolonym miejscu i można spokojnie koło takiego auta przejechać, niż takiego co stoi na parkingu i zajmuje dwa miejsca parkingowe tak że pół auta stoi jeszcze na drodze. Bo tak bardzo często się zdarza niestety.

15.01.2007 23:07:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

marko napisał(a):
Niektórzy to faktycznie tak parkują swoje auta, że „rzygać” mi się chce

niestety taka jest i to najczesciej facet nie dziwił bym sie gdyby to była kobieta ale jakis gosc staje i pierdziel wszystko i wszystkich a i własnie zdarzaja sie tez takie przypadki gdzie zaparkuje tak że pół samochodu wystaje na ulice i nie idzie czasami nawet przejechac w zaden sposób a nasza policja ......... Smile

15.01.2007 23:45:32
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

nasz apolicja niestety, świeci kiepskim bardzo przykładem. Nie jest to wesołe, gdy okrążając placyk przy UM... wpada się na jednokierunkową, na której stoją trzy rzędy pojazdów... Dosłownie bardzo przykre, ze to akurat wozy policji stoją ewidentnie nie tak, jak powinny. Jeżeli są to pojazdy 'interwencyjne', które muszą ruszyć nagle, zaraz, szybko - to powinny miec oznaczone miejsca. A tak kwitnie 'dzikie parkowanie'.

16.01.2007 10:19:53
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

moim zdaniem troszke przesadzacie. Czasami naprawde nie ma gdzie zaparkowac Smile nie mowie zeby zastawiac kogos ale na zakazie czasami .,.. Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
16.01.2007 16:10:10
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Portfel: 275

Kiedyś miałem okazję zobaczyć p. mundurowych w akcji... Stali z pałkami i spisywali jakiegoś deliwkenta który zaparkował sobie koło Toto-Mixa...
Trzeba przyznać że przynajmniej w tamtych okolicach poprawiła się kultura opuszczania wehikułów czaso-przestrzennych Tongue

30.01.2007 00:08:27
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

tez to widzialem wpisywali kazdemy kto tam stal jeszcze ze 2 lata temu widzialem jak wypisywali ludzion za parkowanie na przeciwko bylej mleczarni Biggrin cos tam 'od swieta' pilnuja chlopaki

30.01.2007 00:34:03
roni

Portfel: 12

Najlepiej parkują mieszkańcy bloków na Podzwierzyńcu. Codziennie ulicą Dąbrowskiego przejeżdżam kilka razy i nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie parkują po obu stronach ulicy, skoro mają kilka metrów dalej parking. Aby przejechac ta ulicą trzeba sie przeciskać i zachować szczególną ostrożność aby nie porysować sobie samochodu.

Może dlatego, że te panie co obserwują przez okno, podparte łokciami o poduszke na parapecie pełnią funkce strażnika.

Któregoś dnia czyjś samochód zostanie zarysowany czy urwane będzie lusterko to wtedy będzie płacz i może sie nauczą ze nie jest to droga osiedlowa tylko miejska.

30.01.2007 12:17:04
Falkhor
Administrator
*

roni,

Cytat:
Któregoś dnia czyjś samochód zostanie zarysowany czy urwane będzie lusterko to wtedy będzie płacz i może sie nauczą ze nie jest to droga osiedlowa tylko miejska.

Te kobiety-strażniczki z okien tylko na to czekają, bo to przecież niezwykła osiedlowa sensacja, takie wydarzenie...

Cytat:
nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie parkują po obu stronach ulicy, skoro mają kilka metrów dalej parking. Aby przejechac ta ulicą trzeba sie przeciskać i zachować szczególną ostrożność aby nie porysować sobie samochodu.

Nikt ich nie może zrozumieć... nawet ja, który jeżdże rowerem, otwarcie przyznam, ze nei tylko tam ludzie parkują tak, ze nawet jednośladem ciężko się wyrobić... Sad

30.01.2007 12:49:26
roni

Portfel: 12

Już dwa razy mi się zdażyło, aby zatrzymać się samochodem koło bloków i opieprzyć kogosć kto w danej chwili parkował samochód na ulicy. Q mojemu zdziwieniu osoby były wręcz zaskoczone ze komus utrudniają przejazd.

A tak wogóle jak nieraz widze jak ludzie pararkują samochody na parkingach w miastach to mnie wręcz krew zalewa, gdy ktos zajmuje 2 miejsca, a jak już ktos wjechał na parking to niech dojedzie do konca zeby tył samochodu nie wystawał.

30.01.2007 14:52:36
grzenio

*

Portfel: 1,393

roni napisał(a):
Q mojemu zdziwieniu osoby były wręcz zaskoczone ze komus utrudniają przejazd.

Mnie takie zdziwienie już przeszło, od czasu jak pewien "pan" zastawił na kilka godzin wyjazd parkując na "kopercie". Niestety niektórzy traktują ulice jak gdyby to było ich własne podwórko, a oni byli jedynymi posiadaczami aut i nie zauważają innych użytkowników dróg.

30.01.2007 19:28:47
Cerberion

*

Portfel: 378

grzenio, raz jeden gosc zaparowal rowerem tak, ze nie szlo go ominac. to puknalem lekko zderzakiem, rowerek sie przestawil no i po problemie.

tak bym radzil robi z samochodami, ale trzeba uwazac - jak jakis wariat zle zaparkuje, to mozna go skrobnac zderzakiem i jeszcze wyskoczyc o odszkodowanie, w koncu to ON zle zaparkowal.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
31.01.2007 17:22:40
Falkhor
Administrator
*

No no Smile Z uderzaniem w rowery ostrożnie. Może tamten włąściciel miał tak samo jak ja, że po prostu nie dało się inaczej psotawić roweru, bo ktoś sobie autem zaparkował dokłądnie przys tojaku na rowery?? Ja zawsze zapinam rower tak, aby nie rpzeszkadzał ani przechodniom ani kierowcom. Nooo i tak jeszcze, żeby mi nie ukradli i żeby był w miarę widocznym miejscu Biggrin Póki co jeszcze ani razu policja się do mnie nie przyczepiła Biggrin A często parkuję przy komendzie Tongue

31.01.2007 21:37:08
grzenio

*

Falkhor napisał(a):
Biggrin A często parkuję przy komendzie Tongue

Wolę nie pytać w jakim celu Tongue

31.01.2007 22:30:29
Falkhor
Administrator
*

grzenio, Ty nie pytasz a ja nie odpowiem - po to, bo tam mam wrażenie, zę rower jest bezpeicnziejszy Tongue Reszta danych - utajona Tongue Biggrin

31.01.2007 22:43:30
grzenio

*

Cytat:
bo tam mam wrażenie, zę rower jest bezpeicnziejszy

Wrażenie to może być złudne :558: Słyszałem np. o kwiatkach które ginęły z rabatki na placu vis-a-vis komendy policji :559: I nikt nic nie zauważył :!: I jak w temacie: "Gdzie jest policja?"

31.01.2007 23:23:58
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: