Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telepatia
30.12.2006, 00:39:56

Mysle ze telepatia istnieje wtedy gdy dwie osoby dobrze sie znaja, np jak i terelka, mamy mnostwo tych samych mysli, wystarczy ze na siebie sie popatrzymy a juz wszytsko wiadomo.
Czasem mam przyczucia ze ktos moze byc smutny, w dolku albo z problemem, czasami przychodza takie niepokojace mysli, ktore czesto sie sprawdzaja. Mysle ze jest taka wiez miedzyludzka ktora pozwala skontaktowac sie czasem telepatycznie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
30.12.2006, 09:14:40

Ciekawe jednak, jak to się dzieje, że takiego olsnienia doznają osoby nie znające się długo?

iwcia, Ty Terelkę znasz już długo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Mnóstwo rzeczy - zachowanie, sposób poruszania, wyraz twarzy, ton głosu, itp. - daje Twojemu mózgowi znak, że ona czuje/myśli tak a tak. To moze nie jest telepatia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji bo nasz mózg to wogóle dziwnie pracuje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale...

...ja jestem przekonany, że skoro mamy tyle talentów, to telepatia nie tylko z bliskimi osobami jest możliwa. JEDNAK żeby nie było, że jestem anty-realistą - booo... wyorbaźcie to sobie, że ktoś wbija Wam się swoimi myślami w mózg, krzyczy, nie wiem, rozprasza...
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
01.02.2007, 08:52:53

telepatia istnieje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji dowód: wczoraj prawie otej samej porze ja i Falkhor napisaliśmy porawie identyczny post w temacie http://forum.lancut.org/topics5/magiczna...249,15.htm :)hihi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji no telepatia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
01.02.2007, 16:06:20

okimaxim, ten falkhor to jest chyba jakis tego nadprzewodnikowy. 3744 postow i mowisz, ze jeden z nich podobny jest do twojego. jakbym ja tyle na jakims forum tyle ich napisal, to juz sam nie wiem, do czego bym byl podobny.

odpoczalby se chlop Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

w temacie - ja tam nie wiem czy jest jakas telepatia. ta mozgowa masa jest na pewno zdolna do roznych rzeczy, ale ja tam na razie nie szukam nowych wrazen. pzoa tym telepatia to by bylo dranstwo, tak sobie grzebac w czyichs myslach.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.02.2007, 21:26:24

wiesz, ale w tym samym czasie o tym samym napisaliśmy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji telepatia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

a telepatia nie koniecznie polega na tym że ktoś grzebie CI w myślach tylko na tym że TY wysyłasz komuś swoje myśli Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
02.02.2007, 18:00:09

tepepatia??
zastanawiałem się kiedyś czy takie coś istnieje........
........i dochodze do wniosq, że z pewnością TAK :546:

nie wiem jak wam.....ale mi sie zdaża, że jak bardzo o czymś myśle to się to spełnia :559:
wcześniej czy później, ale tak :570:

np najlepszym przykładem jest wieźtepepatyczna miedzy kobietą a mężczyzną :570:
jak ktoś jest nam naprawde bliski to bez trudu potrafimy odgadnąć jego myśli Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

nie wiem czy się ze mną zgadzacie, ale mi się to co przytfafia, wieć mam takie pzemyślenia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
02.02.2007, 18:07:47

Co do telepatii...

Kiedyś to byłem skłonny wierzyć, że coś takiego może istnieć.
Czasami miałem dziwne sytuacje w szkole - dokładniej mówiąc, baardzo często kilka sekund zanim zostałem wywołany "do tablicy" wiedziałem, że "to będe ja"...
Może mieliscie takie same odczucia ?
I nie mówie tutaj o możliwości odpytania przy tablicy, ze względu na to, iż inni juz byli odpytywani... (bo tak wychodzi z obliczeń) po prostu szansa była 1/30, a mimo to często wiedziałem, ze to będę ja.....

Teraz nie wierze w parapsychologie, etc.

Liberate tute me ex inferis
02.02.2007, 18:39:14

Ahab święte słowa...mi też się to przytrafia :571:
zwłaszcza na matmie :568: heh wtajemiczeni wiedzą o co mi biega :559:
u nas wszem i wobec jest wiadome kto bedzie tym szczęśliwcem, który musi się uporać z fantastycznymi zadaniami profesorki W. :554:

ja tam zawsze wiem jak do klasy wchodze :546: : "tak to dziś bedzie ten szczęśliwy dzień" <--- tak sobie myśle :546:

jeszcze nigdy mnie to nie zawiodło :553:

a zatem telepatia istnieje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
02.02.2007, 20:47:55

Ahab (niechce mi sie cytowac) ale mam to samo z odpytywaniem tak z 10 sekund przed pojsciem do tablicy wem ze pojde i szybjko przegladam co sie da ^^ zreszat nie raz mam takie cos: (przyklad) hmm pulp fiction - dobry film - dawno nie lecial w TV ciekawe kiedy go puszcza - i w nastepnym teletygodniu czytam ze go beda emitowac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czesto mam takie rzeczy ^^ w roznych przypadkach ale niechce mis ie przytaczac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

02.02.2007, 20:52:21

Qmar napisał(a):zreszat nie raz mam takie cos: (przyklad) hmm pulp fiction - dobry film - dawno nie lecial w TV ciekawe kiedy go puszcza - i w nastepnym teletygodniu czytam ze go beda emitowac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

O dziwo, gdy o czymś usilnie myślę, to po jakimś czasie często dane zdarzenie nastepuje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Podobnie jak z tym twoim Pulp Fiction Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Może po prostu gdy o "czymś" nie myslimy, nie zwracamy na "to" uwagi, mimo, że nas "to" otacza...

03.02.2007, 10:12:37

Wg mnie część telepatii o której sie to pisze, to taki trochę psikus naszego włąsnego mózgu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Coś jak z deja vu.

Co do hmmm... robienia tego, co myśli druga osoba, albo odwrotnie - wy coś myślicie, a ta osoba to robi, to hmmm... to jest ciekawe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Dlatego ja mimo wszystko wierzę, że w nasyzm mózgu coś tam siedzi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji co w jakiś sposób jest przygotowane na to, by kontaktować się zinnymi mózgami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Mózg w końcu wytwarza fale elektromagnetyczne, czemu by nie miało to być na zasadzie modulatora i demulatora? TYLKO że pewnie 99,9% ludzi wogóle nie jest tego świadomych, nie jest świadomych takiej opcji własnego mózgu...?
03.02.2007, 10:38:54

Falkhor dowiedziono w jakis sposob że człowiek wykorzystuje mozliwosci swojego mózgu w 2-5 %. Deja vu, telepatia,lewitacja, jakies objawienia itp itd to wszystko zwiazane jest z ta wieksza iloscia % jakie moglibysmy wykorzystac lecz nie umiemy i objawia sie to wlasnie w neispodziewanych momentach. Ale chyba dobrze ze tak jest bo strach by było pomyślec co by było jakbysmy wykorzystywali 50% przynjamniej kto wie czybysmy nei znali mysli innych lub jakies inne rzeczy - a to by raczej dobre nie było na dlugi okres czasu.

03.02.2007, 13:20:59

Qmar, Ja się spotkałem z czymś takim, że... mózg w sumie działa różnie - może działać w kilku procentach, np. gdy śpimy, albo tak iśc do 50-60% swojej mocy. BO NIE MA sytuacji, gdy mózg pracuje PEŁNĄ PARĄ. W sensie mózg to takie różne elementy - gdy coś wykonujesz - pracuje ich np. 4 elementy, ale jak robis zcoś innego, to cześć z nich się wyłącza a cześć pracuje z innymi elementami mózgu.

Z resztą Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Takie tam o ludzkim mózgu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Cytat:Szacuje się że mamy 100 000 genów a to tylko 10% DNA, więc samo DNA kryje w
sobie olbrzymią ilość informacji, choć wiemy też że nie wszystkie informacje są w DNA.

Człowiek ma 23 pary chromosomów, każdy chromosom mógłby gdyby go odpowiednio
zakodować posłużyć do zapisania 150 mln liter. Czyli w sumie mamy 3 mld liter
1 GB danych. Dysk mojego komputera ma 20GB - kodujemy 20 osób? Film w mpg
zajmuje 1.4GB, więc w tych chromosomach aż tak niewyobrażalnej ilości danych nie
ma.

Pobór mocy mózgu to 25 Watt co daje około 20% energii zużuwanej przez całe ciało
przy 2% masy mózgu w stosunku do masy całęgo ciałą.Widzimy więc jak energochonna jest to maszynka. Btw wszyscy pamiętają matrix i sposób w jaki tam zasilano maszyny [jak ktoś nie widział - elektrycznością produkowaną przez ludzi - fantazja ale zawsze...]

Wmózgu jest około 40 mld neuronów, podział rozmieszczenia to 30 mld na móżdżek
i 8 kora mózgową, móżdzek odpowiedzialny za ruch, dlatego tam tak dużo neuronów,
w korze mózgowej neurony są za to dłuższe i mają więcej połączeń.

Jeśli synapse reprezentować jednym bitem to pojemność informacji jaką można
zakodować to na połączeniach nerwowych 50 ^12. Dużo.
Źródło - Ludzki mózg - rozproszone algrytmy genetyczne i sztuczna inteligencja, Przemysław Biecek, 2001r.

Tak czy inaczej - mało naszego mózgu PRACUJE Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Dlatego MUSI być coś jeszcze w nim ciekawego, skoro cały czas go badają i dalej wiele nie wiedzą Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Może za jakiś czas Ziomalka coś na ten temat się wypowie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Dzięi niej wiem już, co to jest i jak wygląda... szyszynka Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
03.02.2007, 13:45:14

Cytat:Szacuje się że mamy 100 000 genów a to tylko 10% DNA, więc samo DNA kryje w
sobie olbrzymią ilość informacji, choć wiemy też że nie wszystkie informacje są w DNA.

Kiedys sie zastanawiałem nad taką mozliwoscia jaka byla w filmie sf - kosmita z marsa miał w dna zakodowaną wiedze wszystkich swoich przodków.

Skoro dzieciak juz w łonie matki ssie kciuka, skoro noworodek kangura po urodzeniu musi się wspinac po siersci matki az do torby,( mimo, ze całkiem jest ślepy...) to czy nie moznaby wykorzystac podobnych mozliwosci "pamięŧania", by usprawnic ludzki gatunek Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Fajnie by było gdyby np. kazdy rodził sie z tabliczką mnożenia w głowie, etc.... lub w jakis podobny sposób...

05.02.2007, 10:33:41

Ahab,
Cytat:Skoro dzieciak juz w łonie matki ssie kciuka, skoro noworodek kangura po urodzeniu musi się wspinac po siersci matki az do torby,( mimo, ze całkiem jest ślepy...) to czy nie moznaby wykorzystac podobnych mozliwosci "pamięŧania", by usprawnic ludzki gatunek

Fajnie by było gdyby np. kazdy rodził sie z tabliczką mnożenia w głowie, etc.... lub w jakis podobny sposób...

Byloby do bani. dzieki temu,z e wszystkiego musimy sie uczyc, swiat jeszcze sie nie skonczyl i na dodatek kazdy z nas ma mozliwosc bycia kims innym. ale i tak pewnie niedlugo dzieci nie tylko bedzie sie planowac, ale jeszcze programowac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

oby telepatia nadal byla tajemnica dostepna dla baaardzo nielicznych Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy