Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (7): « Pierwsza < Poprzednia 3 4 5 6 [7] Ostatnia »
Tatuaze
Autor Wiadomość
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 1,571

ziomalka napisał(a):
tatuaże mają tylko sataniści, stali bywalcy wiezieni, przestępcy i zbrodniarze

To czysty stereotyp. Już dawno tatuaże zdobią nie tylko margines społeczny, ale i aktorów, artystów, ekscentryków i innych ludzi, którzy chcą się jakoś wyróżnić lub w pewien sposób upiększyć, coś podkreślić, zaintrygować kogoś albo chcą mieć coś przy sobie przez cały czas.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
11.03.2007 22:29:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,867

Też uważam, że dziara kojarzyłą sie tylko z marynarzem albo kryminaslitą. To przeszłość. Z resztą teraz nie widzi się na ramionach gołych kobiet albo kotwic czy... Hmmm... marynarzy Tongue Co prawda niektóre nowoczesne wzory i tak okresliłbym kiczem, ale jak wszystko - zmienia się Smile

12.03.2007 08:24:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Gothka =)
Moderator
*

Niektórzy lubią owy kicz..., ale to chyba skrajne przypadki :wht: :lol-sweat:
Niektóre tatuaże tracą wyraźne kontury po latach, rozmywają się i już nie wyglądają tak atrakcyjnie.
A tak w ogóle tatuaż ma zdobić, a nie szpecić. Dlatego trzeba sprawę przemyśleć wiele razy, żeby potem nie żałować. Tongueuppyeyes:

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
14.03.2007 09:12:34
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), No to prawda, że z czasem tatuaż zmienia się tak samo, jak nasza skóra. Dlatego to hmmm... cięzka sprawa. Najpierw radzę zastosować hennę Smile Smile Prosta, usuwalna i estetyczna Smile I można sobie dowolnie pokombinować ze wzorami i samemu zobaczyć, z czym będziemy czuć się najlepiej. Obrazki powodowane chwilą... to nie jest dobry pomysł. ^^"

14.03.2007 11:32:56
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
nfm: 1,415

a no racja Falk potem wyzbys sie trudno
Gotkha jezeli schodzi to zawsze mozna po raz kolejny wypełnic to miejsce tuszem ,no ale niezyt to ciekawa opcja

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
14.03.2007 17:01:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Qmar
Moderator
*

nfm: 3,659

ja jestem pewny co bym sobie zrobil Biggrin nie duzy Biggrin na ramieniu Biggrin tylko dlaczego nie moge ? chyba trzeba bedzie sie przeprowadzic Biggrin a henna schodzi po 2 tygodniach to bezsensu Biggrin

14.03.2007 19:19:17
Gothka =)
Moderator
*

Jeśli kiedykolwiek miałabym zrobić sobie tatuaż, nawet henną, to hmmm... pewnie byłby to pająk. Milusie stworzonko z ośmioma nóżkami, czarne, z białym krzyżem na odwłoku Tongue hehe

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
14.03.2007 23:25:37
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,401

Szrama po pazurach a'la Angelina Jolie, tygryssssssa głowa, chiński napis lub też buddyski znaczek - takie mam opcje, jeśli się na tatoo zdecyduje. =D

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
15.10.2007 23:01:26
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
nfm: 1,251

ja jeżeli już to zdecydowałabym się na jakiegoś smoka w stylu japońskim, alb tygrysa. Może byś też jakieś słowo po japońsku/buddyjskiu Smile
Może na łopatce albo jak Angelina Jolie na przedramieniu Smile ale nic oficjalnie nie lanuje to też nie jestem zdecydowana Tongue

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
16.10.2007 07:16:53
Falkhor
Administrator
*

Jeśli już miałbym wybierac - to jakiś napis chiński Tongue Ewentualnie TYGRYS Smile I tyle, Tongue :lol-above:

16.10.2007 07:41:54
Gothka =)
Moderator
*

Falkhor, a może mur chiński na około pasa? :lol-sweat:

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
17.10.2007 17:07:46
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Dzięki za subtelne określenie mojej postury Animatedwink

Najbardziej marzy mi się smok Smile Serrrrio Smile Pamiętam nawet, jak mówiłem o nim w tym temacie Animatedwink

A co sądzicie o malunkach yakuza? Smile Czy np. chcielibyście, aby każdy awans w firmie kończył sie dodawaniem wam jakieś malunku? Np. rekrut - tatuaż z małą żabą Animatedwink , keirownik działu - tygrys, wiceprezes - smok a prezes... no bo ja wiem... Co Wy na to? Tongue Aby okreslać swój status społeczny tatuażem?

18.10.2007 08:34:05
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,401

Falkhor napisał(a):
A co sądzicie o malunkach yakuza? Smile Czy np. chcielibyście, aby każdy awans w firmie kończył sie dodawaniem wam jakieś malunku? Np. rekrut - tatuaż z małą żabą Animatedwink , keirownik działu - tygrys, wiceprezes - smok a prezes... no bo ja wiem... Co Wy na to? Tongue Aby okreslać swój status społeczny tatuażem?

To byłby taki mega widoczny sposób na określenie na pierwszy rzut oka społecznej rangi danej osoby, niektórzy chcieliby to skrzętnie ukrywać, unikają chwalenia się swym bogactwem lub też nie chcą mówić o swej nieco niższej w hierarchii posadzie. Coś w tym jest, że im więcej ma się tatuaży, chce się more, and more, and more :sweet:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
18.10.2007 21:20:24
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Akurat yakuza tak sobie wymyślili, że malują się prawie cali... Mnie tak szczerze by się to jednak nie podobało - malowac sobei coś, bo się jest wyższej rangi :/ O tym zawsze powinna decydować osobowość, a nie jakieś powszechne wojsko, żeby od razu wiedzieć, z kim się gada...

19.10.2007 08:09:11
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *