Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szukam kogoś w rodzaju - grafika :)
22.02.2007, 11:30:37

SunShine, Eeeeeeeeeeee tam, nie wiem, kto Ci to mówił... W sumie to sporo ludzi wogóle studiując na WSIZie już ma pracę albo znajdują ją w trakcie studiów... najcześciej chyba jako stażyści, ale w końcu i sam staż to super okazja... Ja w tej chwili... hmmm... niech policzę Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Mam... ponad rok doświadczenia zawodowego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nie jest to dużo jak na 6 lat studiów, noooo ale zawsze coś i sam wiem, ze na rozmowach z pracodawcami od razu patrzą nie na to, jaką szkołę skończyłem lub kończę, tylko... gdzie byłem i co robiłem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
I tak samo jest w rpzypadku grafików, co i innych zawodów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
22.02.2007, 16:38:28

heh ktos kto Ci powiedzial ze nie znajdziesz roboty po wsizie musialbyc mocno zapatrzony w swoja uczelnie i swoj kierunek...
a o tym ze folio najlepiej swiadczy o grafiku, przekonalem sie sam wysylajac aplikacje o prace, i wg mnie firma, ktora szuka grafika i daje w ogloszeniu, ze prosi tylko o cv i list motywacyjny jest smieszna i szkoda sobie nia glowe zawracac.
a jesli mozna wiedziec sunshine to studiujesz na wsizie grafike komputerowa w mediach?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
22.02.2007, 23:15:41

no to spoko Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji to po co ja wogóle na studia ide Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji no chyba tylko z ambicji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
nie, nie studiuje jeszcze, ale od października chce iść na jakis kierunek związany z grafiką lub animacją. Na grafike w mediach trzeba zdawać wos lub historie chyba a ja zdaje matematyke :/ na stronie ich znalażłam jakiś kierunek multimedia... W miare ciekawy o ile istnieje... Nawet nie wiem czy jest do tego IIgi stopień studiów bo jednolitego magistra nie mogłam znaleźć :/ szczerze mówiąc miło by było gdyby ktoś zorientowany coś mi polecił :/

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
22.02.2007, 23:32:00

ASP Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Pod grafike komputerowa Albo UW, PWr, UJ, AGH pod informatyke

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
23.02.2007, 12:50:45

niestety jak wczesniej pisalem nie ma co szukac w Polsce dobrej szkoly w tej dziedzinie...
Jest kilka ktore jako tako przygotowuja do tego, jak wymieniane wczesniej pjwstk, do tego dochodzi jeszcze KSW (Krakow)kierunek malarstwo ze specjalnoscia grafika uzytkowa,
Lodz wssip i wsi
w szczecinie jest jakas wyzsza szkoly sztuki uzytkowej czy jakos tak, moglem sie pomylic przy nazwie

a co do asp to jednak bym polemizowal nad tym, bo malo jest tam tego o co pewnie sie rozchodzi czy o grafike i projektowanie, jedynie asp w gdansku idzie do przodu w tym temacie i mniej jest zajec praktycznych (rzezba, rysunek, malarstwo, grafika) na rzecz przedmiotow projektowych.
co do wsizu to jednak bym uciekal od tego kierunku, gdyz przegladajac zakres przedmiotow to nie za wiele jest tam przedmiotow stricte pod katem grafiki bardziej dziennikarskie studia uzupelnione grafika
23.02.2007, 12:53:27

KSW....... wiesz od czego to jest skrót ? Kup Sobie Wykształcenie..... Szkołą bardzo bardzo zła :562:

23.02.2007, 14:15:53

no niestety szkola ma taka opinie jaka ma, ale jest to opinia wypracowana przez studentow innych uczelni krakowskich, a jacy sa rodowici krakusi to dobrze wiemy:]
co do faktycznego stanu rzeczy akurat dwa kierunki artystyczne na ksw sa na dosc wysokim poziomie, mowie o arch i malarstwo wiekszosc prowadzacych jest z asp i polibudy, i nie ma tak ze placisz to wymagasz, z tego co wiem na pozostalych kierunkach jest jak napisales
23.02.2007, 15:50:50

Rasowy offtop sie zrobil. To taka uwaga dla straznika Meksyku.

Papier to papier, mozna robic z nim wiele rzeczy, a takie portofolio warto zaczynac robic wtedy, gdy se czlowiek umysli, iz chce byc grafikiem. I machac projekty na lewo i prawo. Szkola i papier to pic na wode, to taka poczekalnia.

Poooooooooozdrooo wieczni studenci Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
26.03.2007, 22:06:25

tymon napisał(a):heh ktos kto Ci powiedzial ze nie znajdziesz roboty po wsizie musialbyc mocno zapatrzony w swoja uczelnie i swoj kierunek...
a o tym ze folio najlepiej swiadczy o grafiku, przekonalem sie sam wysylajac aplikacje o prace, i wg mnie firma, ktora szuka grafika i daje w ogloszeniu, ze prosi tylko o cv i list motywacyjny jest smieszna i szkoda sobie nia glowe zawracac.

Tu sie z tobą nie zgodze.
Mam wielu znajomych, którzy skończyli wsiz i jedyną prace jaką znaleźli był staż w jakiejś jednostce administracji, a reszta wyjechała do anglii brokuły pakować. Bo jedyne co potrafią to trzaskać w Quaka.
Mój kolega skończył prawo na UR ale, tylko gdy obronił mgra przeprowadził się do Krakowa bo dostał tam świetna prace jako grafik. Teraz robił coś dla Big Stara i Pumy.
Wcześniej całe studia pracował w agencjach reklamowych w Rzeszowie.
Nie ważne jakie masz studia, ważne czy to, co robisz, robisz z pasją. Reszta sama przyjdzie z czasem. Oczywiście liczy się doświadczenie.

Ponadto firam która prosi o cv, nie jest śmieszna bo wszystkie o to proszą, to pierwszy etap selekcji.

Pozdro

Podaj mi rączkę, trumienko. Konik
Wędzidło gryzie, chrapami świszcze.
Już stangret wciska czaszkę na piszczel,
Dziurawą trąbkę bierze do dłoni.
26.03.2007, 22:39:16

Muss Lee,
Cytat:Nie ważne jakie masz studia, ważne czy to, co robisz, robisz z pasją.
W sumie to mnie dziwi jeszcze fakt, ze niektóre firmy wogóle, automatycnzie, dają jako wymagane studia... :O

Cytat:Ponadto firam która prosi o cv, nie jest śmieszna bo wszystkie o to proszą, to pierwszy etap selekcji.
Już czasem po smym CV widać, kto jaki jest i nie mówie tu o jego treści - o wykonaniu, rodzaj papieru... itp Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji I jeszcze ortografy, literówki, itp. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
28.03.2007, 16:17:53

No widzicie jednak coś z tym wsizem jest nie tak... Ale jak mnie tam nie nauczą to bede uczyć się we własnym zakresie. I może prace znajde... Z portfolio byle nie z CV :/

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy