Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Szokujące &quot;taśmy ojca Rydzyka&quot;
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

typ, Bez przesady. Rydzyk może mówić, że uroda pani prezydentowej jest kiepska, mizerna, beznadziejna. Lub wogóle - oceniać cokolwiek, ale w ramach tego, co nazywamy kulturą języka? Do tego nie jest bez znaczenia fakt, KIM on jest. To tak, jakbysmy mieli uważać Giertycha za czołowego, wzorcowego nauczyciela - bo jest ministrem edukacji. Tak redemptorysta nie jest 'osiedlowym dresem', prawda?

Wypowiedzi papieża, które przytoczyłeś - 'najnowsza' jest z roku 1999. 8 lat temu.

Radio maryja może istnieć i nadawać, tylko dlaczego takim językiem?

16.07.2007 10:19:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 546

Falkhor napisał(a):
Rydzyk może mówić, że uroda pani prezydentowej jest kiepska, mizerna, beznadziejna. Lub wogóle - oceniać cokolwiek, ale w ramach tego, co nazywamy kulturą języka?

A poza tym kulturalny człowiek zostawiłby dla siebie taką opinię Tongue

Falkhor napisał(a):
wzorcowego nauczyciela - bo jest ministrem edukacji.

Człowiek który myli Sienkiewicza z Konopnicką :eek:

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
16.07.2007 11:05:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

pablo, Dokładnie. Dlatego obrona Rydzyka pod tym kątem, że to niby wolnośc słowa? To jaka to wolność? Raczej anarchai, a to co innego. Rydzyk powinien odpowiadać za swoje słowa jak każdy człowiek - ale widać, że ma 'plecy' - pozwala sobie na zbyt dużo. poza tym gdyby skrytykował 'URZĄD' prezydentowej, a nie JĄ jako CZŁOWIEKA - to wszystko by jeszcze było ok. Tyle, że nadal pozostaje sprawa języka. Jest jego odmiana uznawana za oficjalną, urzędową i potoczna oraz wulgarną. Za ostatnią beka się wszędzie, nawet w Internecie.

16.07.2007 13:44:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Czemu niby o.Rydzyk ma być bezkarny?? Czemu jak bezdomny obraził prezydenta to ścigała go policja w całym kraju? Gdzie tu jest sprawiedliwość i gdzie tu jest przestrzeganie prawa. Wszystkich powinno się traktować równo! To już nie pierwsza obraźliwa wypowiedz Rydzyka... mam nadzieje, że sprawa zostanie wyjaśniona i poniesie on konsekwencje swoich słów....

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.07.2007 13:48:24
Falkhor
Administrator
*

terelka, Heh, no ja włąsnie do tego przypadku nawiązywałem - bo nawet w procesie tego bezdomnego zarzut był o obraze urzędu, a nie człowieka.

Liczę na to, że: zostanie przez Watykan zdegradowany i przeniesiony do Kamedułów.

Cytat:
O godzinie 3.45 nad ranem rozlega się dzwon kościelny obwieszczający zakonnikom porę wstawania. (...) Zakonnicy przez cały czas zachowują milczenie rozmawiając jedynie wtedy, gdy to jest niezbędnie konieczne i to na uboczu i półgłosem. Jedynie trzy razy w tygodniu: we wtorki, czwartki i soboty mogą pozwolić sobie na krótką pogawędkę. Pięć razy w roku w celach rekreacyjnych wszyscy zakonnicy mogą wspólnie opuścić erem i udać się na wycieczkę (...)

Pobrano z: http://www.kameduli.info/zycie.php

Itepe Tongue

16.07.2007 13:57:07
pablo

*

Falkhor napisał(a):
O godzinie 3.45 nad ranem rozlega się dzwon kościelny obwieszczający zakonnikom porę wstawania. (...) Zakonnicy przez cały czas zachowują milczenie rozmawiając jedynie wtedy, gdy to jest niezbędnie konieczne i to na uboczu i półgłosem. Jedynie trzy razy w tygodniu: we wtorki, czwartki i soboty mogą pozwolić sobie na krótką pogawędkę. Pięć razy w roku w celach rekreacyjnych wszyscy zakonnicy mogą wspólnie opuścić erem i udać się na wycieczkę (...)

Pobrano z: http://www.kameduli.info/zycie.php

LOL taka kara dla o. Rydzyka byłaby dobra

Itepe

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
16.07.2007 22:23:30
typ
: )
*

Portfel: 183

terelka napisał(a):
Czemu niby o.Rydzyk ma być bezkarny??

z tym się zgadzam, zakładając że taśmy są prawdziwe, prokuratora to rozpatrzy, sąd wyda wyrok to ma do niego się dostosować.

Falkhor napisał(a):
Dokładnie. Dlatego obrona Rydzyka pod tym kątem, że to niby wolnośc słowa? To jaka to wolność?

O_o A niby co ?? To co on niby takiego powiedział strasznego. Pamiętam jeszcze jak Niemcy prezydenta kartoflem nazwali i jaki był odzew ? Nikt nie przejął sie obrazą prezydenta tylko jechali po nim że sie niby to ON niszczy stosunki międzynarodowe. A teraz na odwrót jak prezydentowa (która nie raz była obrażana) stała się czarownicą to wrzask, najlepiej na stos za to Rydzyka wrzucić
Po zatem rydz gadał to w swojej uczelni a nie na antenie RM i ktoś go wręcz bezczelnie nagrał. Ja na wykładach z ust jednego dr. usłyszałem że paru polityków jest idiotami (na przedmiocie co z polityką nic nie ma związanego ) i jakoś mnie to nie bulwersowało mimo że się nie zgadzałem, jego zdanie jego sprawa. Jakbym to nagrał i poleciał gdzieś z tym to pewnie za konfidenta systemu kaczystowskiego by mnie wzieli. I to nie odosobniony przypadek na państwowych uczelniach , znajomi opowiadali o paru podobnych przypadkach (no może nie takich bezpośrednich). Fakt że Rydzyk pojechał trochę mocniej nie popieram nie podoba mi się to ale reakcja ogółu jeszcze gorsza. Zwłaszcza że po części ( z chrześcijańskiego punktu widzenia) ma racje i broni tych samych wartości do których nawoływał JPII (tylko w gorszej formie Tongue ). Co do tej wolności słowa to imho od czarownicy dużo gorszą obelgą jest nazwanie kogoś faszystą a tym epitetem nie raz byli obdarowywani członkowie aktualnego rządu i to przez szanowane osoby i to leciało w TV a nie gdzieś w prywatnej uczelni i co jakoś NIKT ich się nie czepił albo jak pani Senyszyn porównała Giertycha z koniem rozumiem że to ma być niby krytyka ale Wy Rydzykowi odbieracie taką wolność słowa, no bo najlepiej mówić wszytko ale to co co się tylko nam podoba czyli jedni mogą a drudzy nie. Wiem że to co powiedział nie pasuje do ust ojca redemptorysty i jakieś konsekwencje powinny z tego pójść ale najważniejsza to ta że tej podstawie pogorszył sobie opinię u jakiejś tam grupy ludzi i jak kiedyś pisałem mów co chcesz ale nie spodziewaj sie ze wszystkim się to spodoba że sie z tym zgodzą. I to imho jest właśnie wolność słowa, palnąłeś coś głupiego to nie dziw się potem że ktoś cię za to nie lubi i nie dziw się na słowa krytyki w twoją stone. Ale jak sie czepiać to czego tylko jego ?

Powtarzam nie podoba mi sie jego postać i takie zachowanie ale za to co powiedział do studentów to Wy Papieża na niego nasyłacie, z jego radia chcecie go wywalić czy wysłać do Kamedułów.

I czy pozostaje jeszcze czy te taśmy są prawdziwe to że Wprost tak mówi to jeszcze o niczym nie świadczy, już był taki zmanipulowany wywiad z Rydzykiem w Wyborczej albo Maybach którego nikt nie widział. A jakby RM zrobiło taki numer to od razu głosy by były o faszystowskiej manipulacji ojca Rydzyka.

Ludzie powinni ponosić konsekwencje za swoje słowa ale adekwatne to swojego czynu i to nie tylko wybrana grupa oszołomów których się ogólnie nie lubi tylko KAŻDY, ale wiadomo po rydzu można fajnie jechać bo on przecież taki nie trendy Tongue

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
16.07.2007 22:56:33
pablo

*

typ napisał(a):
Rydzykowi odbieracie taką wolność słowa, no bo najlepiej mówić wszytko ale to co co się tylko nam podoba czyli jedni mogą a drudzy nie. Wiem że to co powiedział nie pasuje do ust ojca redemptorysty i jakieś konsekwencje powinny z tego pójść

Sam sobie odpowiedziałeś że takie słowa nie pasują do kapłana - człowieka którego słucha wielu ludzi i którzy na podstawie tych wypowiedzi wyrabiają sobie opinię o rządzących.

typ napisał(a):
z jego radia chcecie go wywalić czy wysłać do Kamedułów.

Nikt go nie chce wysyłać do kamedułów, a poza tym RM nie jest jego własnością to że je stworzył to inna sprawa.

17.07.2007 06:32:24
Falkhor
Administrator
*

typ, Co do dokumentu o Rydzyku - jakos wystarczyło mi zdrowego rozsądku, aby uznać to 'dzieło' za zjadliwe i niestety, przekoloroyzowawne i na pewno niepodobne do dokumentu.

Cytat:
Wiem że to co powiedział nie pasuje do ust ojca redemptorysty i jakieś konsekwencje powinny z tego pójść ale najważniejsza to ta że tej podstawie pogorszył sobie opinię u jakiejś tam grupy ludzi i jak kiedyś pisałem mów co chcesz ale nie spodziewaj sie ze wszystkim się to spodoba że sie z tym zgodzą.

Uzbeirało się kilka wypowiedzi samego Rydzyka, za które powinien zostać rozliczony. To wszystko. Chyba nie przemawia przeze mnie jakas fanatyczna wrogość i tendencja do obrzucania Rydzyka soczyście fekalicznymi epitetami? Bop jakoś potrafie wyrazić swoje niezadowolenie w słowach, które nie ujmą słuchaczom.

Cytat:
Wy Papieża na niego nasyłacie, z jego radia chcecie go wywalić czy wysłać do Kamedułów.

Co jak co, ale nikt nie ma z nas w mocy nasłąć na kogoś Papieża... Watykan sam się zainteresował tą sprawą - Radiem maryja i jego dyrektorem. Co oni zrobią - to zrobią, ja na to wpływu nie mam, ale NIE WIERZĘ, żeby było to pogłąskanie po główce i prosba o to, aby się poprawił.

Do Kamedułów? A dlaczego by nie? Pół roku mogłoby zmienić coś w życiu Ojca Dyrektora.

18.07.2007 09:50:02
typ
: )
*

Portfel: 183

Falkhor napisał(a):
Uzbeirało się kilka wypowiedzi samego Rydzyka, za które powinien zostać rozliczony. To wszystko

przeglądnąłem cytaty Rydzyka, trochę gość pier**** od rzeczy Drwi ale imho jednego cytatu można się czepić (przeglądałem wikipedie)

Cytat:
"Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga"

szkoda że jest wyrwany z kontekstu, i do końca nie wiadomo o co w nim chodzi. Ale jeżeli sadzimy go za tą wypowiedz to tak samo powinniśmy sądzić wszystkich podobnie (a nawet gorzej) określających chrześcijan. Ale nie w tedy wszyscy bronią wolności słowa Biggrin Na krzyżu jak się genitalia zawiesi to wielka sztuka wychodzi a jak ktoś coś o Żydzie powie to o razu antysemityzm wychodzi Animatedwink

Cytat:
Do Kamedułów? A dlaczego by nie? Pół roku mogłoby zmienić coś w życiu Ojca Dyrektora.

hhe no racja. Nie jednego by tam na chwile wysłał :hihi:

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
19.07.2007 12:42:50
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

i co? i UCICHŁO! To jest BEZKARNY człowiek ...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
27.07.2007 14:20:54
terelka
Moderator
*

Bake, widocznie tak :/ :/ :/
Niewiem skąd ten człowiek ma takie wpływy... hmm troche to dziwne, bo jak wspomniałam wcześniej jak bezdomny obraził prezydenta to szukali go po całej Polsce, żeby go ukarać, a tutaj? Nie zrobili nic skutecznego!!

27.07.2007 14:27:25
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

kościół to jedna wielka SEKTA.... moje zdanie...ręce ręce myją

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
27.07.2007 15:16:29
terelka
Moderator
*

Bake,

Cytat:
kościół to jedna wielka SEKTA.... moje zdanie...ręce ręce myją

Az to tak dalekiego stwierdzenia bym sie nie posunęła... to nie chodzi o Kosciół to chodzi o konkretnego duchownego, który niewiadomo skąd ma takie wpływy... który może mówić co chce i za to nie odpowie.

27.07.2007 15:18:31
lukascompl

*

Portfel: 149

A ja jestem pewien że Rydzyk na kolanach przepraszał prezydencka rodzinkę, i przycichło trochę do nastepnego ekscesu- wizjonera z Torunia- wstyd że to jest Polak, nie mówiąc iż kjatolik i to duchowny!

31.07.2007 16:25:36
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: