Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Szkoła Tańca na Hali MOSiR?
Autor Wiadomość
demon

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 14
Szkoła Tańca na Hali MOSiR?

Ostatnio dowiedziałem się o szkole tańca na Hali MOSiR w Łańcucie? Informacje znalazłem na http://www.edance.pl Czy myślicie że taka szkoła ma w Łańcucie sens i że będą chętni?

19.03.2007 15:51:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,867

demon, Taka szkoła na pewno ma sens Smile Tylko jak dla mnie brakuje pewnych rzeczy w tańcu towarzyskim - w sensie są zaplanowane dokładne 'tańce', a ja wolałbym np. coś zupełnie swobodnego, oswojenie się z tańcem i z tańczeniem w parze. Moooże to i proste rzeczy są, ale hmmm... wydaje mi się, ze tak czy tak w tym programie treningów są tylko podstawy, zatem jest to wstep do tańca danego rodzaju. Nie mniej zastanawiałem się nad tym kursem i o mały włos na niego nie poszedłem Smile

Tak wogóle to przydałyby się zajęcia próbne. Np. jedna lekcja wstepna gratis Smile

19.03.2007 18:19:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Zuziaaa

*

nfm: 1,391

Falkhor napisał(a):
a ja wolałbym np. coś zupełnie swobodnego, oswojenie się z tańcem i z tańczeniem w parze.

w sumie kazdy taniec, po trochu, uczy i oswaja z tancem, uczy partnerki jak pozwolic sie prowadzic Biggrin i partnerow jak to od kobiet wyegzekwowac Biggrin
jesli o mnie chodzi, to najbardziej przydal mi sie standardwy "2 na 1" bo to tanczy sie na kazdym weselu - i umiejac to mozna sobie poradzic z reszta Biggrin ale to tylko moje zdanie Biggrin

co do szkoly tanca w Lancucie - fajny pomysl, z przyjemnoscia bym sie wybrala jeszcze raz, gdybym tylko miala dobre polaczenie Smile

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
19.03.2007 18:30:52
Falkhor
Administrator
*

Zuziaaa, Fakt, ja to rozumiem, tylko że widząc konkretne nazwy tanców - jakoś trace ochotę Smile Samba? Heh, bez obrazy Tongue Po co mnie to? Lepiej jakies walce Tongue Hmmm... Z resztą... jak się wybiorę, to dam znac Tongue

19.03.2007 19:01:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,342

Falk jak się uczyć to jakiś szybkich tańców - takich, które możesz na dysce wykorzystać Rotfl

ooo może taki qrs to dobry pomysł xD może się wkońcu naucze heh :lol-above:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
19.03.2007 20:37:23
Danka28

*

nfm: 133

szkoły tańca przeżywają teraz ogromny renesans, prawdopodobnie za sprawą popularnego programu. Uważam, że są niepraktyczne. A to ze względu na to, że nie ma się gdzie pokazać ze swoimi umiejętnościami, a poza tym, jeśli już, to trzeba by chodzić ze swoim partnerem, bo jak się potem okazuje, ciężko się zgrać z kim innym! Wtedy to może ma sens. No i ewentualnie dzieci, nastolatkowie, ale to bardziej na rtmikę! Uczenie czaczy, samby uważam za całkowicie zbędne.

19.03.2007 21:43:47
Zuziaaa

*

nfm: 1,391

Cytat:
Uczenie czaczy, samby uważam za całkowicie zbędne.

zawsze majac podstawy mozna z wielu tancow zrobic jakis wlasny Smile troche krokow z tego, troche z tamtego ... Biggrin

chociaz fakt, najlepiej chodzic z własnym partnerem, bo kazdy facet tanczy w inny sposob Smile ale, jak juz mowila, majac podstawy, mozna sobie troche poradzic z reszta Smile no i przede wszystkim miec wyczucie rytmu Biggrin

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
20.03.2007 10:16:23
Padlinka

*

Reputacja: 1
nfm: 1,415

Danka28 napisał(a):
szkoły tańca przeżywają teraz ogromny renesans, prawdopodobnie za sprawą popularnego programu. Uważam, że są niepraktyczne. A to ze względu na to, że nie ma się gdzie pokazać ze swoimi umiejętnościami, a poza tym, jeśli już, to trzeba by chodzić ze swoim partnerem, bo jak się potem okazuje, ciężko się zgrać z kim innym! Wtedy to może ma sens. Uczenie czaczy, samby uważam za całkowicie zbędne.

]a ja sie z Toba Danka całkowicie nie zgadzam :] taniec jest niesamowicie potrzebny zarówno dla naszego ciala jak i umyslu . Tanczenie walca , samby , cha-chy itd . nie dosc ze jest przyjemnym cwiczeniem ruchowym to poprawia samopoczucie . Zreszta tak jak powinno sie miec maniery , tak samo powinno sie umiec tanczyc
a jak juz umiesz podstawy jest ci potem niesmowicie latwiej nauczyc sie tanczyc na imprezie

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
20.03.2007 16:28:42
Qmar
Moderator
*

nfm: 3,659

Padlinka a ja sie z Toba niezgodze i zgodze Biggrin
Niezgodze bo cos w tym jest co powiedziala danka byc moze przezywaja takie jakby odrodzenie wielu ludzi teraz sie na taniec decyduje ale czy jest on AŻ tak potrzebny ? Napewno w jakims stopniu ale zeby KONIECZNIE umiec ? Smile - napewno niezaszkodzi
Zgodze bo masz racje jest to dobre dla ciała i umysłu - umiejac czacze czy jakies samby mozna wymiatac Smile
Ja moge to tak okreslic dla mnie taniec nie jest potrzebny bo trenuje cos innego i dla mnie jest to bardziej potrzebne niz taniec (tu kazdy ma swoje wartosci Animatedwink ) Mi trening tez poprawia samopoczucie i jest dobre jak nei lepsze dla ciała Smile
Reasumując mozna stwierdzic ze niezaszkodzi umiec tanczyc ale nie niewiadomo jak dobrze Smile czlowiek kazdego powinien w zuciu sprobowac czy to tanca czy walki czy plywania...

20.03.2007 20:14:37
Falkhor
Administrator
*

Padlinka,

Cytat:
Zreszta tak jak powinno sie miec maniery , tak samo powinno sie umiec tanczyc

Jakieś fanaberie Biggrin Biggrin Biggrin Ale żeby nie było - to jak dla mnie taniec wazny nie jest.

Wg mnie na pewno trzeba przynajmniej umieć się pingwinować, czyli kołysać przestępując z nogi na nogę Tongue A potem to już jakos leci Tongue Tongue Rotfl

20.03.2007 21:00:48
Qmar
Moderator
*

nfm: 3,659

Falk a jak jeszcze sie jakis wspomagacz uaktywni % to niektorzy tak wymiataja Biggrin
Mam znajomego co jak wychyli trochu wiecej to tak wymiata ze lol a normlanie to jak kazdy Biggrin

20.03.2007 21:18:48
Falkhor
Administrator
*

Qmar, J anie potrzebuję wspomagaczy. W sensie wystarczy mi dobre towarzycho Tongue Noooo ale jakby tak nieuważnie jakiś procent się wkradł, to ło matko Tongue Śmierć na parkiecie :sweet: :sweet: :sweet:

21.03.2007 06:31:28
levi'
Moderator
*

nfm: 3,342

Cytat:
Ale żeby nie było - to jak dla mnie taniec wazny nie jest.

Falk masz recje...NAUKA tańcza nie jest ważna :hihi: ja się nigdy nie uczyłem tańczyć i jak narazie nie mam ku temu ochoty xD
zresztą wydaje mi się, że każdy ma taniec w sobie i każdy w pewnym sensie potrafi się bawić - nawet jak nie zna tych tzw kroków =D
wiesz Falk fajne towarzystwo, dobry humorek...może nawet % i można się bawić :hihi:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
21.03.2007 10:39:46
Falkhor
Administrator
*

levi',

Cytat:
zresztą wydaje mi się, że każdy ma taniec w sobie i każdy w pewnym sensie potrafi się bawić - nawet jak nie zna tych tzw kroków

O, o, o! Biggrin O dokładnie takie coś mi też chodziło Smile Muzyka jest w każdym z nas, tak samo i taniec. I ja mam tu gdzieś układy i bleble Tongue takie tam Biggrin Po prostu - muzykę się czuje, każdy, kto jas łyszy ją czuje Smile Jest tylko kwestia odwagi i swobody Smile Każdy umie się jakoś gibać Biggrin

21.03.2007 11:43:20
Padlinka

*

Reputacja: 1
nfm: 1,415

eee chyba sie zle wyrazilam . :] nauka tanca nie ejst az tak wazna ale tanczyc nalezy umiec . Taniec od stuleci jest wpisany w nasze zycie i dlatego nalezy go umiec . Nauka nie zaszkodzi ^_^

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
21.03.2007 21:58:00
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *