Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Systemy nawigacji samochodowej - GPS
AutorWiadomość
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 0
Systemy nawigacji samochodowej - GPS

Wielu z was spotkało się, a może korzysta na co dzień w pracy, albo do codziennej jazdy systemu GPS

Chciałbym zapytać jakie preferujecie urządzenie do nawigacji, czy palmtop, czy gotowy system nawigacji samochodowej.

Ja miałem do czynienia dość często z palmtopem, który wydaje mi sie bardziej uniwersalny, bo można wybierać w systemach GPS. I zawsze można go wziąć, jako mały komputer osobisty. Gotowe systemy nawigacyjne służą tylko i wyłacznie do samej nawigacji.

Z jakiej mapy korzystacie ?

Mio, Auotmapa, TomTom, czy raczej coś mniej popularnego ?

Pozdrawiam Maciej
18.12.2007 22:36:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

maciej napisał(a):
Mio, Auotmapa, TomTom, czy raczej coś mniej popularnego

MAPAMAP czy jakoś tak.
Wszystko zależy przecież od kwoty jaką chcemy wydać na GPS. Same nawigacje są o wiele tańsze od nawigacji w palmtopach. Sam osobiście nie mam czegoś takiego ale korzystałem z GPS w samochdzie i jest bardzo pomocny aby dojechać w naprawdę ciekawe i niedostępne miejsca.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
19.12.2007 10:59:47
Joy_ride

*

Reputacja: 1
RE: Systemy nawigacji samochodowej - GPS

polecam program Automapa w sumie najlepiej miec najnowszą wersję w legalu Smile co wiąże się z kosztami ale moim zdaniem Automapa jest najlepsza na polskę (najdokładniejsza)
na zagranicę używam Destinator'a 6 ale i tak nie jest to co powinno być.

co no nawigacji to mam MIO P550 które sprawuje sie jako-tako :| trochę żałuje że ni kupiłem ASUS'a 636N
są to palmtopy z modułem GPS a jak wiadomo palmtop może więcej niż zwykła prosta nawigacja np. ma Wi-Fi i można sobie na nim oglądnąć nawet film Smile

PS. z nawigacją trzeba się nauczyć cierpliwie jeźdźić bo inaczej człowiek może się nabawić nerwicy Sad

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.01.2008 11:10:31 przez botman.

02.01.2008 11:07:28
mnemonick

*

Jeździłem z nawigacją ale nic nie zastąpi poczciwej mapy i troche instynktu. Byłem we włoszech i nie potrzebowałem żadnej nawigacji a i w Roma nie zabłądziłem.
Taka nawigacja jest dla ludzi którzy jak pojadą gdzieś to nawet tą samą drogą wrócić nie potrafią tylko błądzą a uwieżcie że znam takich.
A nawet najlepsza nawigacja nie wszystko nam wskaże i nie zawsze zadziała pożądanie a już najgorzej jak są jakieś remąty i obiazdy i taka sierota od GPS nawet nie wie jak przejechać 1 m jak mu nie pokazuje tego nawigacja.

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
02.01.2008 13:05:06
Joy_ride

*

Reputacja: 1

najlepiej to mieć obok siebie dobrego i logicznie myślącego "pilota" co potrafi czytać z mapy i orientuje się co i jak ma być Biggrin

lecz czasem jedzie się samemu lub z "babą" która nie potrafi nawet otworzyć mapy XP a co tu mówić o czytaniu ze zrozumieniem Tongue

teraz w polsce jest wiele licznych remontów dróg itp. co nie sprzyja użytkowaniu "lewych" map bo nie ma jak uaktualnić wersji :/
trzeba bazować raczej na starych darmowych albo wykupić licencje itp. co nie jest tanie

osobiscie śmigając po krakowie, łodzi i gdańsku automapa się sprawdziła w 80% bo jednak wynikały jakieś tam niezbyt poprawne informacje ale program sam znajdował alternatywną drogę i dalej się jechało do przodu :smile:

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
02.01.2008 14:31:35
Bake

*

Reputacja: 6

najsmieszniejsze jest to jak ludzie, jezdzacy codziennie do rzeszowa i z powrotrem i raz w roku na wakacje montuja nawigacje Biggrin chyba dla szpanu

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
10.01.2008 12:14:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Bake - Albo znudziło się im PlayStation Animatedwink

11.01.2008 10:32:33
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

ja jeszcze nigdy nie korzystałem z takich rozwiazan,technichnych,mysle ze jest to bardzo przydatne i wygodne,moze keidys wypróbuje,jak narazie pozostaje mi mapa ,atlas samochodowy ,kompas,gwiazdy lub tradycyjne "panie któredy na "ciechocinek"" Smile

Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.01.2008 19:24:52 przez Bake.

14.01.2008 19:20:29
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

filmiki zeswiata za darmo Biuro księgowe Warszawa za darmo