Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
świry na mieście
AutorWiadomość
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Biedne dzieciaczki ;D Takie ograniczenie umysłowe jest naprawdę bardzo niebezpieczne. A na Twoim miejscu Bake ja bym nie poprzestała na grożeniu policją tylko bym zadzwoniła. Obawiam się, że takie krzyki nie zrobiły na nim większego wrażenia, tylko w tym danym momencie stulił uszy po sobie i na tym się skończyło. Powinien dostać nauczkę...

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
08.09.2007 21:58:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kuru

*

Reputacja: 0
Portfel: 1,066

rudzia napisał(a):
Biedne dzieciaczki ;D Takie ograniczenie umysłowe jest naprawdę bardzo niebezpieczne. A na Twoim miejscu Bake ja bym nie poprzestała na grożeniu policją tylko bym zadzwoniła. Obawiam się, że takie krzyki nie zrobiły na nim większego wrażenia, tylko w tym danym momencie stulił uszy po sobie i na tym się skończyło. Powinien dostać nauczkę...

I co taki gówiarz by dostał ? A Bake tylko musiałby chodzić po komisariatach i sądach składać zeznania...
W tym kraju jak trzeba to polityka prześwietlą od stóp do głowy... a inne sprawy mają w d...pie.

08.09.2007 22:11:33
Bake

*

Portfel: 1,335

lucascompl mówi w innym temacie pisze ze żle zrobiłem i że swiatło lasera skierowane bezpośrednio w oczy nie oślepia, ba pisze że źle zrobiłem reagując na najducha Biggrin dobre nie? Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
10.09.2007 09:51:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

rudzia, nikt by nic mu za to nie zrobil po 1 Bake musial by udpowodnic ze zaswiecil mu ten wiesniak - a to tyle chodzenia i roboty a gowniarzowi nic by nie zrobili.

10.09.2007 09:59:42
Bake

*

miałem świadka. Qmar, Wiem że przecież nie sądowałbym się z nim bo na szczescie nic mi nie jest. Ale po prostu dużo słyszałem o szkodliwości tej zabawki i zareagowałem na jego głupote. Mógł przecież idiota nawet dziecku świecić po oczach. Miejmy WSZYSCY jakieś poczucie odpowiedzialności nie tylko za siebie, ale i za innych i reagujmy na takie rzeczy.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
10.09.2007 16:35:45
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

spokojnie panowie a kto z was wierzy ze ten typo mial laser z przwdziweo zdarzenia co ??
""Zasadniczymi częściami lasera są: ośrodek czynny, rezonator optyczny, układ pompujący. Układ pompujący dostarcza energii do ośrodka czynnego, w ośrodku czynnym w odpowiednich warunkach zachodzi akcja laserowa, czyli kwantowe wzmacnianie (powielanie) fotonów, a układ optyczny umożliwia wybranie odpowiednich fotonów."" zrodlo :wikipedia

wiekszisc tych zabawek to zwykle zaroweczki swiecace na czerwono . ale owszem masz bake racje przeszkodzil Ci w jezdzie

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
10.09.2007 18:14:04
Kuru

*

Reputacja: 0
Portfel: 1,066

Padlinka napisał(a):
wiekszisc tych zabawek to zwykle zaroweczki swiecace na czerwono . ale owszem masz bake racje przeszkodzil Ci w jezdzie

Wikipedia napisał(a):
Podział laserów w zależności od zastosowań [edytuj]

* Specjalne lasery gazowe wytwarzające ultrafiolet o możliwie jak najmniejszej długości fali używane do produkcji półprzewodnikowych układów scalonych:
o F_2 (157 nm)
o ArF (193 nm)
o KrCl (222 nm)
o XeCl (308 nm)
o XeF (351 nm)

* Lasery używane w stomatologii i dermatologii w tym do usuwania tatuaży, znamion oraz włosów:
o laser rubinowy (694 nm)
o Aleksandrytowy (755 nm)
o pulsacyjna matryca diodowa (810 nm)
o Nd:YAG (1064)
o Ho:YAG (2090 nm)
o Er:YAG (2940 nm)

* Półprzewodnikowe diody laserowe:
o małej mocy - używane we wskaźnikach laserowych, drukarkach laserowych, CD/DVD

10.09.2007 18:33:01
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Kuru,
Nawet UOKiK zajął się tą sprawą:
http://www.uokik.gov.pl/pl/ogolne_bezpie.../art8.html

Cytat:
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ostrzega konsumentów przed zagrożeniem stwarzanym przez wskaźniki laserowe w formie wisiorków z wymiennymi końcówkami. Na podstawie przeprowadzonych badań ustalono, iż mimo deklarowanej klasy II urządzeń laserowych, niektóre wskaźniki są urządzeniami klasy 3R. Skierowanie wiązki promieniowania lasera klasy 3R jest potencjalnie niebezpieczne i grozi uszkodzeniem narządu wzroku ludzi bądź zwierząt.
Uprzejmie prosimy o szczególną ostrożność podczas posługiwania się tego typu urządzeniami.

I jeszcze z Klubu Konstruktorów:

Cytat:
Popularne obecnie wskaźniki laserowe (laser pointer), wykonywane zwykle w kształcie długopisu mają moc rzędu 1...5mW i zasadniczo nie są groźne dla wzroku bowiem wiązka ma średnicę 2...3mm. Ale światło lasera można skupić w wiązkę o średnicy znacznie poniżej 1mm, i wtedy promieniowanie o podanej mocy może być szkodliwe,
a nawet niebezpieczne. Dlatego w żadnym wypadku nie należy dopuścić, by skupiony promień lasera nawet na chwilę dostał się do oka, bo grozi to nieodwracalnym uszkodzeniem wzroku.

Fragment z http://www.edw.com.pl/pdf/k01/16_04.pdf

Dużo zależy od końcówki a nawet jakości wykonania urządzenia. Dlatego jak najbardziej wskaźnik kupiony na bazarku za dychę i nieobeznany małolat = potencjalne zagrożenie i trwałe uszkodzenie bądź utrata wzroku. nie wiem, czy ktokolwiek chciałby ryzykować...?

10.09.2007 20:42:58
Bake

*

Falkhor, Kuru, terelka, Qmar, michał, rudzia, padlinka, dzięki za poparcie. Niestety nie wszyscy myślą tak jak Wy i zostałem nazwany nadpobudliwym facetem który bije dzieci Smile

wiem że normalna osoba przeczyta że w 1 poscie pisze zże to było 2 drabów nie dzieci no ale cóż...

pozdrawiam i dzięki za poparcie

11.09.2007 12:42:40
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Bake, ja w sumie nigdzie nie wcyztyłałem, ze Ty go biłeś, tylko byłą słowna perswazja, po czym winny przeprosił. Nie widziałem nic a nic mowy o biciu Smile

11.09.2007 18:39:12
Bake

*

Falkhor, wiem że tak napisałem wiem jak było, ale niektórzy chyba nie potrafią czytać. A może po prostu prowokują by zakłócić ład i porzadek na forum ? Smile

19.09.2007 15:42:36
rudzia

*

Portfel: 2,409

nikt nie pisal o bicu dizeci,a to, że sie w kurzyles to jest tak jakby normlane Animatedwink

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
07.10.2007 10:04:36
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: