Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Święty Józef - za ta fotę pójdziesz do więzienia
31.07.2007, 23:04:08

Eisenhower,

Jeśli ty zyjesz w państwie wyznaniowym to ja jestem Marsjankiem- takim wielkim i zielonym-----naiwność nie zna granic, a nietolerancja w tym religijna jest niezrozumiała dla ludzi odpowiedzialnych- liberalny to znaczy wolny.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
31.07.2007, 23:20:44

Lucascompl, obawiam, że NIESTETY Eisenhower ma racje ! Czytając jego teksty trudno mu nie przyznać racji !

Cytat: za dokonanie aktu apostazji bylbys wrecz zatluczony.

Heh Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji też myslałem o apostazji, ale za duzo zachodu z tym i we wsi by mnie spalili Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Po namyśle nie mam zamiaru dokonywac apostazji, tylko dlatego, że gdy miałem kilka tygodni/dni, jakiś ksiądz czynił nademną gusła Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

A co do obrazy religijnej ... szkoda słów...

"obraza religijna jest jak lokata, [...]" (ukłony dla Marka Kondrata i ekipy ING Bank)
:lol-above: :lol-above: :lol-above:
31.07.2007, 23:23:59

Kuru napisał(a):NIESTETY Eisenhower ma racje !

Kolejny antyklerykał na forum- coż za okrycia
31.07.2007, 23:36:10

lukascompl napisał(a):
Kuru napisał(a):NIESTETY Eisenhower ma racje !

Kolejny antyklerykał na forum- coż za okrycia

Stary, nie wiem ile razy chodzisz sobie do koscioła i odmawiasz zdrowaśki - twoja sprawa.

Ale nie jesteś na moim miejscu by osądzać jak to jest być niewierzącym w tym kraju - bo podejrzewam, że jesteś wierzącym.

Może w twoim dziwnym przekonaniu utwierdziło się, ze atiesta chętnie by widział wszystkich księży na stosie czy za kratami, ale prawda jest taka, że ateistom zależy na oddzieleniu religii od państwa - jak dla mnie mozesz wierzyc we wróżki i jednorożce.
Państwo z założenia powinno być świeckie, i nie powinno być sytuacji gdy jakiekolwiek wyznanie wchodzi ze swoimi butami na wolność innych ludzi.
31.07.2007, 23:42:00

Kuru napisał(a):Państwo z założenia powinno być świeckie, i nie powinno być sytuacji gdy jakiekolwiek wyznanie wchodzi ze swoimi butami na wolność innych ludzi.

Ale taki państwem jak na razie jest Polska- to tylko takie złudzenie , iż teraz kiedy Rydzyk popiera PiS i resztę tej beznadziejnej koalicji to mamy jakieś specjalny stosunek do Kościoła, czy do Religii innych w ogóle. Ateiści to wg mnie nie ludzie żli, co gorsze- gdy zyja uczciwie ze swym sumieniem są niejednokrotnie lepsi niż niektórzy wierzący :]
31.07.2007, 23:49:00

lukascompl napisał(a):Ale taki państwem jak na razie jest Polska- to tylko takie złudzenie , iż teraz kiedy Rydzyk popiera PiS i resztę tej beznadziejnej koalicji to mamy jakieś specjalny stosunek do Kościoła, czy do Religii innych w ogóle. Ateiści to wg mnie nie ludzie żli, co gorsze - gdy zyja uczciwie ze swym sumieniem są niejednokrotnie lepsi niż niektórzy wierzący

Wiesz.. statystycznie to ja i mój pies mamy po 3 nogi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Religia na maturze
Religia na świadectwie
Religia w średniej ocen

Coś nie widzę tego rozdziału religii od państwa. :/
01.08.2007, 00:28:58

Kuru napisał(a):Religia na maturze - coś takiego nie istnieje na razie
Religia na świadectwie - przedmiot ten jest nieobowiązkowy
Religia w średniej ocen - tez nie istniejący zapis obecnie
01.08.2007, 10:43:53

Kuru napisał(a):i nie powinno być sytuacji gdy jakiekolwiek wyznanie wchodzi ze swoimi butami na wolność innych ludzi.
Kuru napisał(a):Religia na maturze
Religia na świadectwie
Religia w średniej ocen

Coś nie widzę tego rozdziału religii od państwa.

straszne wejście z butami na wolność ?
z nieobowiązkowa religią w szkole Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
01.08.2007, 10:50:43

Zresztą dni Giertycha wielkiegoi reformatora sa już na szczęście policzone- adios potwore :]
01.08.2007, 11:39:35

typ napisał(a):
Kuru napisał(a):i nie powinno być sytuacji gdy jakiekolwiek wyznanie wchodzi ze swoimi butami na wolność innych ludzi.
Kuru napisał(a):Religia na maturze
Religia na świadectwie
Religia w średniej ocen

Coś nie widzę tego rozdziału religii od państwa.

straszne wejście z butami na wolność ?
z nieobowiązkowa religią w szkole Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Jak chcez uczyc sie religii to rób to poza szkołą- jakeis salki katechetyczne chyba są ?
A może wiara co niektórych jest na tyle silna, że "muszą" uczyć się w szkole... ?

A co do mautry i średniej - prosze zwrócic na pogrubione fragmenty...

Cytat:Religia na maturze - coś takiego nie istnieje na razie
Religia na świadectwie - przedmiot ten jest nieobowiązkowy
Religia w średniej ocen - tez nie istniejący zapis obecnie

A tak na poważnie czy wierzycie, że Kościół nie wywiera nacisków na politywków ? :|

http://pl.youtube.com/watch?v=obeDQUay9sg

polecam końcówkę tego filmiku.

[ Dodano: 2007-08-01, 12:06 ]
Poczekamy... zobaczymy...

Żeby tylko nie było, że w przyszłosci na banknocie będzie napisane "in god we trust", a w szkołach będa nauczać kreacjonalizmu...
01.08.2007, 12:12:38

Kuru napisał(a):Żeby tylko nie było, że w przyszłosci na banknocie będzie napisane "in god we trust", a w szkołach będa nauczać kreacjonalizmu...

To zapewne nigdy nie nastapi- a na polityków każdy może naciskac, jesli jest to dobre dla ogółu :]
01.08.2007, 17:54:34

Na polityków zawsze trzeba naciskać.

Kuru
Cytat:A tak na poważnie czy wierzycie, że Kościół nie wywiera nacisków na politywków ?

Tak. Zwłaszcza w okręgach, gdzie z ambony lecą wskazania, na koo pasuje zagłosować. kościół w Polsce ma tak szerokie powiazania, że może wpływać na polityków jako na ludzi i dzięki temu wpłwyać na ich decyzje polityczne.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
05.08.2007, 18:50:42

A mnie dziwi dlaczego Kościół w większości potępia ekologów ( no może nie licząc REF-y, czytaj: Ruch Ekologiczny Sw. Franciszka z Asyżu). Dziwi mnie to tym bardziej ,iż w wielu encykilkach i listach autorstwa Jana Pawła II istnieje dużo odwołań do spraw przyrody i jej ochrony. Chrześcijaństwo to również znany wszystkim Sw. Franciszek?

Dla mnie postawa ksieży jest niezrozumiała - ekologów kojarzą z sekciarstem, buddyzmem, panteizmem, itp, itd.

Gdy słyszę wypowiedzi księży dot. przyrody, którzy nigdy z nią nie mieli żadnego kontaktu, są bynajmniej specami od wiary, ale sprawy przyrody są im obce ( niestety w seminarium o ty nie uczą)- to uderza mnie lekkomyślnośc tych wypowiedzi i głębokie niezrozumienie tematu. A szkoda!!!

Jan Paweł II wielokrotnie wypowiadał się w sprawie okazywania szacunku naszym braciom mniejszym, przyrodzie- sam bedąc zagorzałym turystą wiedział o tych sprawach bardzo dużo. Niestety obecnie tak mało mamy kapłanów światłych i otwartych na problemy ekologów-którzy w wiekszosci też są katolikami, powinni posiadać swoje duszpasterstwo, a z tego co wiem większej inicjatywy Kościoła w tych kwestiach brak.

Ekolog
06.08.2007, 07:40:43

Temat się wyczerpał. Zamykam.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy