Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Studia.....:) Czy lubicie to co studiujecie?
AutorWiadomość
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,026
Studia.....:) Czy lubicie to co studiujecie?

Tak zastanawiam sie czy kazdy z was dostał sie tam gdzie sie bardzo chciał dostac i czy lubicie to co studiujecie i widzicie sie w dalszym zyciu w tym zawodzie? Smile Prosze o szczere opinie ! Smile

27.07.2006 14:02:54
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Ja nie :567: Od zawsze odkąd pamietam chciałam studiowac prawo... pod koniec gimnazjum myslałam o informatyce... dlatego poszłam do LO na profil mat- inf. Ale po lekcji z programowania uznałam ze to nie dla mnie Tongue i na maturze zdawałam historie i wos... z mysla o prawie lub politologii... Na prawo sie nie dostałam... Została politologia....
Źle wybrałam, żałuje, te studia nie są dla mnie... nie jestem humanistką, żeby dobrze radzić sobie na tym kierunku, chociaż nie jest źle, wszystko zaliczam... Ale nie sprawia mi to przyjemności czy jakiejś satysfakcji. Jedyny przedmiot na który chodziłam z przyjemnościa to informatyka i wf... Smile aa i polityka społeczna ale to ze względu na to, że mieliśmy naprawdę bardzo dobrego ćwiczeniowca Animatedwink Sama niewiem... ale jakbym miala teraz wybierać to poszłabym na jakies inne , bardziej matematyczne studia... Smile
Fajnie takim ludziom, którzy robią to co lubią i ida codziennie na zajęcia z prawdziwa przyjemnością.Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

27.07.2006 14:13:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ja byłem na... różnych studiach. Pół roku na budownictwie - matma i fiza okazały się jednak nie dla mnie i myśl o projektowaniu czegoś w przyszłości odeszła w niepamięć... Potem fizyka z informatyką - że może się jednak tego nauczę, zmobilizuję, i albo będę czyjeś dzieci uczył Tongue albo jak pójdzie mi lepiej - wrócę na polibudę. Nie wyszło... poszedłem na politologię... i to się okazało trafione. Miałem nawet przez jeden rok stypendium naukowe :572: Biggrin Toooo były wspaniałe studia, podobały mi się, ale krótkie, bo licencjackie. Teraz praktycznie z musu róznych okoliczności studiuję zaocznie socjologię, która już mi się tak bardzo nie podoba.

Nie wiem jeszcze, co będę robił w życiu ale wiem, ze wybór dobrych studiów - takich, które odzwierciedlają swoje pasje i to, co się chce robić kiedyś - zaważają bardzo, baaardzo mocno na całym życiu.

Pozdro.

27.07.2006 14:18:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

terelka napisał(a):
Ale po lekcji z programowania uznałam ze to nie dla mnie

hihi Terelko programownie jest bardzo pozyteczne Smile i przyjemne

Ja zostalem studentem AGH`u heh nie wiem co z tego bedzie ale dobra.... Smile Też musze przyznac ze chciałem isc na Infe ale sie nie dostałem :/ Miałem okazje isc na infe ale....taka no własnie..... ze byl bym informatykiem z papierkiem i jedynie własnymi wiadomosciami. A tak bede Zarzadzał i Produkował heheheheh Biggrin Zobaczymy czas pokaze..... :520: Jednak nie moge powiedziec ze mi sie to nie podoba Smile Infy cos tam kumam i sie ciagle ucze....a nowy kierunek nowe wyzwanie Smile Zawsze mozna podjąc nastepny Smile

27.07.2006 14:21:36
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Ale Ci dooobrze PsorQ ... ja póki co, jeszcze nie mam powodów do radości ... okazało sie że w tym roku uczelnie medyczne przeżywaja wyjątkowe oblężenie .... jak narazie jestem na liście rezerwowej w Lublinie i Wrocławiu a o Collegium Medicum w Krakowie i Medycznej w Wawie moge już niesteeety zapomnieć .... mam nadzieję, że już po weekendzie wszystko się wyjaśni ... :549:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
27.07.2006 14:40:11
profesoq

*

Smile Bedzie dobrze.....A to ze AM maja oblezenie to było wiadomo od poczatku.... Smile Tak jak psychologia hehe Ja bym nie mógł byc lekarzem.....nigdy :547:

27.07.2006 16:40:36
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

tyle że w zeszłym roku na miejsce było ok 4 czy 5 osób a w tym --- koszmar !! 11, 12 osób na miejsce to już lekka przesaaada :|

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
27.07.2006 17:08:16
profesoq

*

Tak jest i bedzie..... Smile Teraz tylko technicznie Ja chodziłem do klasy Bio-Chem i naprawde było wiele osob zdolnych ale tylko jedna dostała sie na Lekarski do Lublina i to na stome bo było mniej pkt niz na Lekarski.... A tak to niektorzy podostawali sie na Analityke, Farmacje, Ochrone Środowiska, Leśnictwo, i Pedagoigiki rózne Ja tylko rodzynek zdawałem matme ale nie załuje!! Smile Zawsze robota bedzie nie to co po Biologi..... bedzie albo nie bedzie....Zauwaz to ze jest wiekszosc uczelni technicznych i na kazdej jest matma obojetnie jaki kierunek jest MOC kierunków do wyboru a na biologie to to co w/w i jeszcze pare i tyle... i to jeszczxe mało przyszłosciowe.... i rozwojowe

27.07.2006 17:17:19
Falkhor
Administrator
*

Studia medyczne zawsze będą potrzebne Smile Ludzie dawniej wogóle nie myśleli o technice, matematyce ani informatyce - a chorować będą zawsze Biggrin Dlatego wg mnie takie myślenie, że są to kierunki nierozwojowe i bez przyszłości, jest błędne. Lekarz zawsze będzie bardziej potrzebny niż informatyk...

Ale nie umniejszam zawodom technicznym Smile Są ciekawe, twórcze, zmienne. Każdy zawód ma jakieś swoje plusy i minusy.

Ja zawsze chciałem byc leśnikiem.

Pozdro.

27.07.2006 17:53:31
profesoq

*

Falkhor napisał(a):
Ja zawsze chciałem byc leśnikiem.

To czemu nie jestes? Smile

27.07.2006 17:58:52
Falkhor
Administrator
*

Skromność nie pozwala odpowiedzieć mi na to pytanie Biggrin Bo życie leśnika jest dla mnie stworzone, ale byłoby utrapieniem dla mojej rodziny. Tak pokrótce odpowiem. Jeżeli kiedyś postanowię żyć samotnie i tak umrzeć - to zostanę leśnikiem.

Rzekłem :]

27.07.2006 18:19:43
profesoq

*

Wykonało sie Biggrin hihihi Zrobimy bibe w Lesie Smile Spotkanie u Falkhora Grupy NFM Łańcut Biggrin heheh

27.07.2006 20:05:49
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Ja ogolnie lubie to co studiuje, jestem zadowolona chociaz nie jest to do konca "ta" szkola i ten wydzial ktory sobie wymarzylam, ale ide w tym kierunku. Od zawsze zycie wiazalam z muzyka, nie sa to studia latwe, co moze sie wydawac, ale jezeli ma sie zaciecie, jest to sie wytrwalym, nie olewa zajec, wykladow itp to pozniej naprawde sie to oplaci Smile wiec ja poki co z wyboru jestem zadowolona, zmieniac nie zamierzam, chyba ze po licencjacie Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
27.07.2006 20:22:31
magdaaa

*

Portfel: 524

A ja będę leśniczyną ( jak dobrze pójdą jeszcze 2 lata ) . Studia są naprawdę ciekawe, ale w brew pozorom jest ciężko i można spotkać się z nieprzychylnością niektórych wykładowców co jest denerwujące. Najfajniej jest na ćwiczeniach terenowych, bo można się bardzo zintegrować z ludżmi z roku i jest naprawdę niepowtarzalna atmosfera, szczególnie na ogniskach, na które zapraszani sa również wykładowcy i ludzie prowadzący ćwiczenia i wtedy można ich poznać z całkiem innej strony, niektórzy opowiadają zboczone dowcipy, inni grają i śpiewają na gitarze itd. Na żadnych innych studiach nie ma takiego klimatu i takich ludzi.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
27.07.2006 20:42:13
Falkhor
Administrator
*

magdaaa, echhhh... zazdroszczę Smile Na prawdę... Gdybym będac mądrzejszy wiedział, co robię, to tez bym był na tym, co Ty Smile

Zaś życie zmienne i nieprzewidywalne jest...

Poooozdrawiam.

28.07.2006 00:46:05
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: