Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 2 3 4 5 [6] 7 8 Następna > Ostatnia »
Studia.....:) Czy lubicie to co studiujecie?
AutorWiadomość
mala.em

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0

lukascompl napisał(a):
politologia jest bardzo dobra, nawet lepsza od dziennikarstwa- bo tam się dowiadujesz więcej o świecie, socjologii, a taki dziennikarz to tylko wywiad dobrze przeprowadzi albo i nie....

wbrew pozorom na dziennikarstwie (przynajmniej tym prowadzonym na uniwersytetach, a nie w prywatnych szkołach) jest stosunkowo mało przedmiotów praktycznych (praktyki w mediach w większości przypadków trzeba sobie załatwiać samemu poza uczelnią ), a bardzo dużo teorii;
to są studia ogólnohumanistyczne z mnóstwem przedmiotów z zakresu polonistyki, socjologii, psychologii społecznej, politologii, kulturoznawstwa, z elementami marketingu, zarządzania, PR, reklamy i z dużym naciskiem na lektoraty języków obcych Smile
ogólnie bardzo ciekawa alternatywa dla kogoś kto nie ma do końca sprecyzowanych zainteresowań Biggrin

22.04.2007 14:05:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

mala.em napisał(a):
to są studia ogólnohumanistyczne z mnóstwem przedmiotów z zakresu polonistyki, socjologii, psychologii społecznej, politologii, kulturoznawstwa, z elementami marketingu, zarządzania, PR, reklamy i z dużym naciskiem na lektoraty języków obcych
ogólnie bardzo ciekawa alternatywa dla kogoś kto nie ma do końca sprecyzowanych zainteresowań

Tak tylko taki dziennikarz jest do wszystkiego i do niczego- nie wiem ale dziedzina ta jest dla mnie takim wielkim workiem z którego wyciąga sie umiejętności w razie znalezienia swojej szansy na zabłyśniecie- karierowictwo :eek:

27.04.2007 13:36:45
mala.em

*

hmm.. wiesz, w zasadzie każde studia to "wielki worek" wiedzy
do tego na wiekszości kierunków tylko część przedmiotów jest obowiązkowa, a z całej pozostałej reszty możesz wybierać sobie to, co cię naprawdę interesuje i w czym chcesz się specjalizować - tak więc tylko od ciebie zależy czy będziesz specjalistą w wąskiej dziedzinie czy fachowcem od wszystkiego i niczego... Smile

27.04.2007 19:46:42
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

mala.em,

Cytat:
studia to "wielki worek" wiedzy
do tego na wiekszości kierunków tylko część przedmiotów jest obowiązkowa, a z całej pozostałej reszty możesz wybierać sobie to, co cię naprawdę interesuje

Się zgadzam Tongue ale szkoda, że odpowiednio mniej dla mnei wazne przedmioty są czasem baaaardzo trudne do przejścia, bo profesorek uważa swój przedmiot za najważniejszy na świecie... itp.

27.04.2007 20:10:54
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Falkhor napisał(a):
odpowiednio mniej dla mnei wazne przedmioty są czasem baaaardzo trudne do przejścia, bo profesorek uważa swój przedmiot za najważniejszy na świecie... itp.

Problem w tym, że każdy uważa swój przedmiot za najważniejszy... Chociaż domyślam się o którego Ci prof. chodzi w tym momencie Biggrin Animatedwink

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

27.04.2007 20:20:55
młoda

*

Nie zawsze trzeba coś lubić żeby to robić, do wszystkiego można się przyzwyczaić. Ja studiuje fizjoterapie, na początku miałam wątpliwości co do tego zawodu- jak poszłam na zajęcia do szpitala i musiałam obmacywać starsze osoby :/ To było bardzo nieprzyjemne, ale po pewnym czasie przestało mi przeszkadzać, i stało sie czymś normalnym, nawet ostatnio poczułam wewnętrzną satysfakcję że mogę pomagać tym chorym ludziom Smile

"Możesz obejrzeć kawałek podłogi na ścianie... Don't drive so fast"
28.05.2007 15:41:28
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

heh jak sie dostane tam gdzie mysle to z checia polubie studia Biggrin

28.05.2007 17:08:16
Falkhor
Administrator
*

Ja w sumie lubię tyle rzeczy i tak wieloma się interesuję, ze w sumie na każdych studiach mógłbym znlaeźć jakiś kierunek dla siebie Smile Ale czy skutecznie bym się wyspecjalizował - no włąśnie mnie się wydaje, ze nie ma dziedziny, w której mógłbym się ewidentnie wyspecjalizować Smile Stąd problem ze studiami Tongue

28.05.2007 17:13:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
młoda

*

Rozumiem Cię Falkhor bo ja też mam wiele zainteresowań i to zupełnie z róźnych dziedzin, ale musiałam podjąć jakąś decyzje bo nie można miec wszystkiego naraz, nie można być mistrzem we wszystkich dziedzinach. Dla mnie ułatwieniem był fakt że po moich studiach będę mieć gwarantowaną pracę, bo jest duże zapotrzebowanie na fizjoterapeutów ;D kierowałam się głównie tym, przynajmniej mam pewność że nie będę wykształconą sprzątaczką Smile a co do pozostałych zainteresować to staram się je rozwijać poza szkołą, we własnym zakresie Animatedwink

"Możesz obejrzeć kawałek podłogi na ścianie... Don't drive so fast"
28.05.2007 21:08:22
rudzia

*

Reputacja: 5

młoda napisał(a):
przynajmniej mam pewność że nie będę wykształconą sprzątaczką

heh to chyba ja sie bede specjalizowac w tym kierunku :hihi: kierunek na ktory chciałabym pojsc jest moim wymarzonym a jednoiczesnie wiem ze nie dostane po nim pracy ale co tam...zawsze chciałam studiowac i bede...mam przynajmniej taka nadzieje

mala.em napisał(a):
politologia jest bardzo dobra, nawet lepsza od dziennikarstwa- bo tam się dowiadujesz więcej o świecie, socjologii, a taki dziennikarz to tylko wywiad dobrze przeprowadzi albo i nie....

tp by bylo dobre tylko co ja po tym moge ?? to jest zasadnicze pytanie ktore mnie nurtuje niessssssssssamowicie

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.05.2007 21:15:20
Falkhor
Administrator
*

młoda,

Cytat:
staram się je rozwijać poza szkołą, we własnym zakresie

ja tez i wiem dobrze, ile to pożera czasu...

rudzia,

Cytat:
kierunek na ktory chciałabym pojsc jest moim wymarzonym a jednoiczesnie wiem ze nie dostane po nim pracy ale co tam...

Zawsze coś się znajdzie Smile

29.05.2007 06:23:18
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
Zawsze coś się znajdzie

jasne bede uczyc Twoje dzieci :hihi: =D

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
29.05.2007 10:08:00
Falkhor
Administrator
*

rudzia, ech, aż tak drastycznie? Tongue Tongue Tongue Dlaczego akurat moje, cooo? :eek: Drwi

29.05.2007 15:44:16
magdaaa

*

Nawet jak się pójdzie na studia, które kształcą w kierunkach naszych zainteresowań to i tak spotkamy się z przedmiotami, które są beznadziejne i w ogóle niepotrzebne i nam się nie będą podobały. Czasami jest też tak, że przedmiot jest bardzo ciekawy, ale prowadzący i sposób jego prowadzenia jest zniechęcający.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
29.05.2007 17:15:44
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
rudzia, ech, aż tak drastycznie? Dlaczego akurat moje, cooo?

pragę powiedziec że top nie tylko twoje będą psorkowi też to już obiecałam...może ktoś chce miec nawiedzona nauczycielke jezeyka polskiego dla swoich dzieci...polecam sie na przyszłośc :letssin: a jak nie to po prostu zmienie prace :hihi:

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
31.05.2007 14:05:21
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Ocieplenia opony dublin apartments Norton Anti Virus 2008 crack Kartki na Dzień Matki