Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Następna > Ostatnia »
Studia.....:) Czy lubicie to co studiujecie?
AutorWiadomość
Cerberion

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 378

sie zgadzam, ze papier z uczleni stracil swa moc glownei dlatego,z e teraz magistra w sumei idzie sie kupic na prywatnych, a nie wyuczyc i jakos zdac. keidys magistrow nie bylo wielu, teraz - prawie kazdy jest Smile

ale to wina tkaze tego, ze nie szanowalo sie ludzi z wyksztalceniem maturalnym i zawodowym (inzynierow).

ja w studiach lubie nieprzewidywalnosc Biggrin

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
05.02.2007 10:51:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Uwielbiam studiowac Biggrin jakbym nie studiowala to bym zanudzila sie i zwariowala Tongue a tak zawsze spotkania ze znajomymi, ciakwi wykladowcy, wypady to tu to tam Biggrin jest super i nigdy nie zalowalam ze studiuje to co studiuje Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
05.02.2007 13:25:28
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

iwcia napisał(a):
Uwielbiam studiowac jakbym nie studiowala to bym zanudzila sie i zwariowala a tak zawsze spotkania ze znajomymi, ciakwi wykladowcy, wypady to tu to tam jest super i nigdy nie zalowalam ze studiuje to co studiuje

I to jest najpiękniejsze w studiowaniu, sam fakt studiowania Animatedwink Oczywiscie o ile studiuje się to, co sprawia przyjemność. Ja sama, mimo iż mineło dopieor kilka dni nic nie robienia, chccę wrócić do tych nieprzespanych nocy Animatedwink Wiem, że to w pewnym sensie masochizm, ale ja to lubie Tongue Tongue Tongue

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
05.02.2007 13:45:57
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

Hihihi Smile Raaacja. studiowanie a nauka to jest tak, jak chodzenie do szkoły i... nauka Tongue Biggrin Niby wszystko dzieje się w jednym miejscu, ale to bujda Biggrin Ja już się przyznałem, ze w sumie dobrze czułbym się jako leśnik, albo jako weterynarz, albo hmmm... jako meteorolog Biggrin Ale cos się raz wybrało i cóż - trzeba być konsekwentnym Smile ja tam lubię być studentem Biggrin

05.02.2007 19:12:22
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Portfel: 524

Można się uczyć, ale jak się spotyka z niechęcią wykładowców, którzy wymyślają takie podchwytliwe testy, żeby tylko uwalic to dziękuję bardzo. To sie mija z celem. Jutro mam egzamin z pozyskania drewna i w testach są pytania o maszyny do pozyskania których w życiu nie zobacze i nie wiem czy na katedrze widzieli, dobra rodzaj jeszcze spoko, ale jak już trzeba znać jakieś konkretne typy oznaczane numerkami kilkucyfrowymi, budowe to masakra. I właśnie w takich momentach nie lubie studiowania. Inny egzamin, który zdałam na szczęście, wymagał wkuwania parametrów satelit łącznie z ich wymiarami, radarów itd.
A jeśli chodzi o polskie uczelnie to następuje tendencja spadkowa w poziomie nauczania. Twierdzę tak na podstawie tego jakie zmiany zachodzą na mojej uczelni, ile przedmiotów zostało okrojonych z godzin, wszystko przez wprowadzenie studiów dwustopniowych. A tymczasem na moim kierunku na 5 roku ludzie kupują 2 indeks z braku miejsca. Więc jak się wyrobią z tym wszystkim w ciągu 3 lat?

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
05.02.2007 20:44:03
pablo

*

Portfel: 546

Cytat:
ja studiuje administracje ( WSAiZ - studiuje tu ktos z furomowiczów? ) i szczerze przyznam ze ... wogóle mnie to nie kreci,,,rezygnacja? szkoda hajsu lekko
tak więc - nie lubie swojego kierunku ... ;/heh

też studiuję na WSAiZ trafiłem tu przez przypadek chciałem na politologię lub stosunki międzynarodowe skończyło się na administracji ale w cale nie żałuję teraz tylko się obronić Biggrin i koniec Smile

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
07.02.2007 14:06:08
Guru

*

Portfel: 213

terelka napisał(a):
Została politologia....
Źle wybrałam, żałuje, te studia nie są dla mnie... nie jestem humanistką, żeby dobrze radzić sobie na tym kierunku, chociaż nie jest źle, wszystko zaliczam... Ale nie sprawia mi to przyjemności czy jakiejś satysfakcji.

Zawsze mozna zmienic kierunek studiow, na nauke w koncu nigdy nie jest za pozno, a warto w zyciu robic to co sprawia satysfakcje Animatedwink

Miłość jest najwyższym sensem istnienia
16.02.2007 12:28:17
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Guru napisał(a):
Zawsze mozna zmienic kierunek studiow, na nauke w koncu nigdy nie jest za pozno, a warto w zyciu robic to co sprawia satysfakcje Animatedwink

Swiete słowa Guru Biggrin - nie ma nic gorszego niż studiowanie czegoś z przymusu i mimo szczerej niechęci do takiego czy innego rodzaju studiów. A i nie ma nic piekniejszego od studiowania czegoś, co sprawia ogromną przyjemmność i ja wcale nie przesadzam Animatedwink Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
16.02.2007 12:42:35
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Guru napisał(a):
Zawsze mozna zmienic kierunek studiow, na nauke w koncu nigdy nie jest za pozno, a warto w zyciu robic to co sprawia satysfakcje

Racja Smile Mi akurat zaczyna sie coraz bardziej podobać to co studiuje Biggrin Mimo początkowej niechęci Smile Oczywiście, że są przedmioty, których niecierpie, na które chodze bo musze, tak jak wszędzie. Ale jak tak patrze na moj nowy rozkład zajęc to myslę, że może byc ciekawie Smile Psychologia, francuski, teoria polityki itp Biggrin

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.02.2007 16:28:38
Falkhor
Administrator
*

terelka, Heh Smile Miałem to samo Biggrin Na początku wydawało mi się - Słodki Jezusie - co ja tam robię... przecież... to nie dla mnie... no a z czasem okazało sie, że to całkiem całkiem Smile Początkowo po prostu politologia trochę zniechęca, ale z czasem... po prostu przedmioty NIEKTÓRE były ciekawe Smile Biggrin I jakoś to poszło Tongue 3ci rok jest najfajenisjzy, ale końcówka najsmutniejsza Sad

16.02.2007 19:00:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Falkhor napisał(a):
Początkowo po prostu politologia trochę zniechęca

I nawet wiem dlaczego Animatedwink heh chyba każdy kto ma styczność z tym kierunkiem to wie Animatedwink

Ja szczerze mówiąc sama niewiem co chce w życiu robić... I niewiem co by mi sprawiało największą satysfakcje, mam nadzieje, że się kiedyś tego dowiem Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.02.2007 19:07:40
Falkhor
Administrator
*

terelka, No to mamy ten sam problem. w sensie jakby się uparł, to możemy robić wiele rzeczy... i to nawet dobrze Smile Ale nei możemy się zdecydować... i nie jesteśmy w czymś rewelacyjnie dobrzy, ale znowuż znamy wiele różnych rzeczy, tzn. taka multifunkcjonalność. Czasem to plus, czasem minus, ale na politologii w sumei uczysz sie prawa, ekonomii, wfu Tongue Tongue wszystkiego Biggrin

16.02.2007 19:28:02
mala.em

*

Portfel: 1

Hmmm... jak to czytam, to nawet trochę żałuję, że jednak nie studiowałam politologii Animatedwink choć miałam taki zamiar i nawet zdałam egzamin wstępny Smile
Los jednak chciał inaczej i studiowałam dziennikarstwo oraz kulturoznawstwo.
Oba kierunki wybitnie humanistyczne i choć w dzisiejszych czasach lepiej być inżynierem, to nie żałuję, bo grunt to wykorzystywać swoje zdolności i realizować pasje i marzenia Smile

22.03.2007 19:33:22
Falkhor
Administrator
*

mala.em, Popieram Smile Inzynier inżynierem, ale politolog - politologiem Smile Musi być różnorodnośc, jak w przyrodzie Smile Jedni musza liczyć, drudzy pisać, trzeci się nudzić i obijać Biggrin Biggrin Biggrin Tzn. muszą być dyrektorami Tongue

Cytat:
dziennikarstwo oraz kulturoznawstwo

To dwa rożne kierunki, prawda, czy może jakaś nowa hybryda? Smile

22.03.2007 19:35:28
mala.em

*

Portfel: 1

Cytat:
dziennikarstwo oraz kulturoznawstwo

To dwa rożne kierunki, prawda, czy może jakaś nowa hybryda? Smile[/quote]

tak, zgadza się - to dwa kierunki, ale niektóre przedmioty na nich są podobne Smile

zresztą ja mam chyba zadatki na wiecznego studenta Animatedwink bo marzy mi się jeszcze etnologia albo slawistyka Smile

22.03.2007 19:45:40
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: