Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 7 Następna > Ostatnia »
Studia.....:) Czy lubicie to co studiujecie?
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335

ja teraz ksztalce sie z administracji. Wielka kicha. Szkoda czasu i pieniedzy. No ale po roku i kilku tys zl nei zrezygnuje przeciez ...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.01.2007 12:55:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Reputacja: 0
Portfel: 275

Hmm... Ja studiuje informatyke... Jestem zadowolony, chociaż "przeszedłem" takie przedmioty , jak Prawo Gospodarcze, Ekonomie i Filozofie... Ehhh kocham to uczucie kiedy z największego "kosmosu" widzę dst w indeksie - oczywiście nie moim pismem Tongue

30.01.2007 00:42:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Teddy_85 napisał(a):
Prawo Gospodarcze, Ekonomie

Ciekawie i przyjemne przedmioty Biggrin

Pozdrawiam Maciej
30.01.2007 00:48:30
Teddy_85

*

Portfel: 275

Ehh - teraz mogę już powiedzieć że TAK - chociaż jeszcze nie wiem co dostałem z zaliczenia Biggrin
Z niepokojem patrzę w przyszłość - z jakimi jeszcze podobnymi pozycjami trzeba się będzie zmagać Tongue

30.01.2007 01:23:16
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Teddy_85, Mój tato jak wspominał sobie swoje studiowanie na Politechnice, to mówił, że strasznie duże problemy na BUDOWNICTWIE były z... językiem obcym i hmm... naukami politycznymi, czyli Marksizmem i Leninizmem. mechanika przy tym to był pikuś Tongue

A Filozofia to taka nauka typowo akademicka... jest chyba WSZĘDZIE... tylko czasem różne przybiera imię... Może dla części z Was to nudne, ale w takim przedmiocie liczy się wykładowca - jeśli chce to przedstawić ciekawie, to to zrobi i można się będzie dowiedzieć wielu fajnych rzeczy. :564:

30.01.2007 08:15:33
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
merigold

*

Portfel: 48

Hehe filozofia rządzi jest wszędzie,na medycynie też miałam,najciekawsza była pania,która w ciagu 45 minut potrafiła powiedziec "dobrze" 487 razy,fakt że chciało nam się to liczyć świadczy o tym jak interesujące były to ćwiczenia. Innym niezwykle fascynującym przedmiotem była higiena, zajęcia na 7.30 to zabójstwo, a tam dowiadywałam się ciekawostek typu: jak zbudować studnie, jak prawidłowo dokonać uboju krowy itpTongue
A tak poza tym to studia lubieSmile

nadzieja umiera ostatnia....
30.01.2007 12:40:36
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

merigold napisał(a):
na medycynie też miałam,najciekawsza była pania,która w ciagu 45 minut potrafiła powiedziec "dobrze" 487 razy,fakt że chciało nam się to liczyć świadczy o tym jak interesujące były to ćwiczenia. Innym niezwykle fascynującym przedmiotem była higiena, zajęcia na 7.30 to zabójstwo, a tam dowiadywałam się ciekawostek typu: jak zbudować studnie, jak prawidłowo dokonać uboju krowy itpTongue

A można wiedzieć gdzież Ty studiujesz medycynę merigold ? Biggrin
Ja mam dzisiejszy dzień zaplanowany na randkowanie z cudowymi filozofami i ich schizami Animatedwink Ehhhh pasjonująco się to zapowiada ... Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
31.01.2007 12:41:03
Cerberion

*

Portfel: 378

filozofia - spalem jak kret w zimie. nic do popatrzenia, nic do posluchania. wogole na co to komu, jak gosc na ostatnim wykladzie i tak poweidzial, ze kazdy z nas ma swoja filozfie? strata czasu

nie lubie studiowac, wole pracowac. z nauki zostaje tylko papier, a potem i tak wszystko sie zapomina. i ile kasy sie zuzywa Sad :/

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
31.01.2007 17:09:46
Falkhor
Administrator
*

Cerberion, wg mnie studiować się powinno Smile A to dlatego, ze jest inny system nauczania i myśle, ze jednka w większości szkół dopiero na studiach człowiek staje się tym, kim jest... poznaje fajnych ludzi, rozwija swoje poglądy, itd. A papier? No cóż. Póki co jeszcze się liczy, ale powoli zaczynają się liczyć umiejętności, wiedza, nie tylko to, co jest napisane na kartce z pieczątką.

Stódia krztałcom Smile

31.01.2007 21:52:28
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
jednka w większości szkół dopiero na studiach człowiek staje się tym, kim jest... poznaje fajnych ludzi, rozwija swoje poglądy

I przede wszystkim na studiach człowiek dorośleje, zaczyna byc wpełni swiadomy i odpowiedzialny za swoje decyzje, płaci - czasem baaardzo słono - za błędy i żyje na własną rękę. Musi się zmierzyć z problemami życia, co nie zawsze jest tak proste jakby sie moglo wydawac.

Falkhor napisał(a):
papier? No cóż. Póki co jeszcze się liczy, ale powoli zaczynają się liczyć umiejętności, wiedza, nie tylko to, co jest napisane na kartce z pieczątką

Teraz według mnie należy nie tyle skończyć studia na danym kierunku, ale zdawać sobie sprawę, że za kilka lat zmenią się potrzeby rynku i zupełnie odwróci się zapotrzebowanie na dane zawody. Dlatego należy brać pod uwage również przekwalifikowanie. Jak to mówiła moja anglistka - trzeba być flexible Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
03.02.2007 23:45:24
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

ziomalka napisał(a):
I przede wszystkim na studiach człowiek dorośleje, zaczyna byc wpełni swiadomy i odpowiedzialny za swoje decyzje

no czy ja wiem czy tak jest patrzać na mój przypadek to czy ja dorosleje to ja nie wiem??wydaje mi sie własnie ze coraz bardziej dziecinnieje własnie Smile ale to pewnie u kazdego jest inaczej Smile

ziomalka napisał(a):
płaci - czasem baaardzo słono - za błędy i żyje na własną rękę. Musi się zmierzyć z problemami życia, co nie zawsze jest tak proste jakby sie moglo wydawac.

to sie z tym zgadzam ,niestety tak jest,szczególniue sie musi mierzyc z takimi problemami jak studiuje gdzies daleko od domu,znam te probblemy wszystkie przechodzilem przez to

ziomalka napisał(a):
ale zdawać sobie sprawę, że za kilka lat zmenią się potrzeby rynku i zupełnie odwróci się zapotrzebowanie na dane zawody. Dlatego należy brać pod uwage również przekwalifikowanie

juz tak jest ze trzeba jest wielkie zapotrzebowanie na ludzi z umiejetnosciami,nie koniecznie musza miec tam tytuł magistra, Smile

04.02.2007 00:16:14
magdaaa

*

Portfel: 524

To prawda, studia uczą życia o czym się przekonałam na własnej skórze. Daleko od domu, w obcym wielkim mieście, sama z problemami. Oj ciężko było. Teraz jest super, ale niedługo się skończy, ale te wszystkie doświadczenia zostaną.

michas napisał(a):
juz tak jest ze trzeba jest wielkie zapotrzebowanie na ludzi z umiejetnosciami,nie koniecznie musza miec tam tytuł magistra, Smile

Może i nie muszą, ale na studia się wszyscy pchają. Ja tam wolę mieć ten papierek w szufladzie. A umiejętności + papierek to nie jest taki zły pomysł.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
04.02.2007 00:25:59
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

magdaaa napisał(a):
umiejętności + papierek to nie jest taki zły pomysł.

jesli któs posiada umiejetnosci i papierek to może byc o przyszłosc spokojny,no własnie na studia sie wszyscy pchaja a w polsce nie ma już komu robic,brak jest fachowców,polska jet w czołówce europejskiej pod wzgledem ilosci ludzi z wyzszym wykształceniem,oczywiscie papier jesli sie ma to już jest coś,ale teraz coraz bardziej licza sie umiejetnosci Smile

04.02.2007 00:30:59
Dubi

*

Portfel: 210

ja studiuje administracje ( WSAiZ - studiuje tu ktos z furomowiczów? ) i szczerze przyznam ze ... wogóle mnie to nie kreci,,,rezygnacja? szkoda hajsu lekko :/
tak więc - nie lubie swojego kierunku ... ;/heh

04.02.2007 00:45:23
Falkhor
Administrator
*

michas,

Cytat:
na studia sie wszyscy pchaja a w polsce nie ma już komu robic,brak jest fachowców,polska jet w czołówce europejskiej pod wzgledem ilosci ludzi z wyzszym wykształceniem,oczywiscie papier jesli sie ma to już jest coś,ale teraz coraz bardziej licza sie umiejetnosci

Heh, tylko że to, ze wszyscy się pchają nie powinno sie kończyć w ten sposób, że wszyscy powinni je kończyć. Nie bronię tu nikomu dostępu do edukacji. Ale jak czasem widze, kto i jak zdaje egzmainy, to krew zalewa... Chociaż z drugiej strony jak się popatrzy, za co się ulewa, to też szczena opada Sad

Dubi,

Cytat:
ja studiuje administracje ( WSAiZ - studiuje tu ktos z furomowiczów? ) i szczerze przyznam ze ... wogóle mnie to nie kreci,,,rezygnacja? szkoda hajsu lekko
tak więc - nie lubie swojego kierunku ... ;/heh

ja też studiuje na prywatnej (no cóż... różne okoliczności...) i nie moge powiedzieć, żebym był zajefajnei dumny z tej uczelni Sad Ale już ją kończę, więc co, wyrzuce kase w próżnię i będę szukał czegoś nowego? Tak bogaty nie jestem... ale widząc i słysząc o poziomie podobnych uczelni...
...
...to się nie dziwię, ze papier magistra stracił wartość Sad
0
Politologia bardziej mi się podobała niż socjologia, ale i jeden i drugi przedmio/kierunek jest ok. Tylko... uczelnia... :/

04.02.2007 11:28:41
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: