Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Studia.....:) Czy lubicie to co studiujecie?
AutorWiadomość
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

Falkhor napisał(a):
Zaś życie zmienne i nieprzewidywalne jest...

Zawsze mozna ciągnąc dwa kierunki byc politologiem w lesie Biggrin :gitara: hihih

28.07.2006 01:27:00
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

albo jesli nie spodoba sie na stomatologii, mozna zostac ornitologiem Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
15.09.2006 09:37:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Portfel: 1,026

ziomalka napisał(a):
mozna zostac ornitologiem

I założyc z Faluśiem Stacje badawcza w Dębniku Biggrin hehe

15.09.2006 10:23:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

W sumie źle czułbym się tylko na takich rzeczach jak bankowośc, finanse, ubezpieczenia Biggrin Biggrin Biggrin No i może jeszcze bibliotekarstwo... farmaceutyka Tongue A byc leśnikiem... czemu nie. Ktoś chce mnie zatrudnić? Biggrin

15.09.2006 10:29:16
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Falkhor napisał(a):
W sumie źle czułbym się tylko na takich rzeczach jak bankowośc, finanse, ubezpieczenia

bardzo fajne i przyszlosciowe kierunki. Bankowosc przedewszystkim Animatedwink

Pozdrawiam Maciej
15.09.2006 10:39:07
Falkhor
Administrator
*

maciej, Liczenie cudzej kasy, zera, przecinki, cyferki, tabele w excellu... nie no, to nie dla mnie poza tym ja po prostu mam wstręt do liczb Biggrin Tongue i nie wybrażam sobei ABSOLUTNIE siedzenia 10 metrów pod ziemią i liczenia kasy... albo w okienku cały dzień i przyjmowanie opłat za prąd Tongue Cyferkowanie i liczenie to po rpostu nie dla mnie Tongue

Ale... takie budownictwo, inżynieria, cybernetyka... A nawet medycyna Biggrin To już coś... Ale szczerze, tak się zastanawiam, i studia lesne byłyby całkiem w porzo Smile

15.09.2006 10:51:30
magdaaa

*

Portfel: 524

Falkhor studia leśne to przede wszystkim excel, ten program musisz mieć w jednym paluszku zeby tam jako tako funkcjonować i dawać sobie radę. Tam to dopiero jest cyferek. Te studia to nie tylko ptaszki, sarenki, drzewka, roślinki, ale również matematyka, statystyka,informatyka, chemia, ekonomia, zarządzanie, prawo i wiele wiele innych. Jest też budownictwo drogowe, wodne, ogólne, hydrologia, geodezja a nawet systemy informacji przestrzennej i fotogrametria. A kasę też trzeba liczyć, bo Lasy Państwowe to spore przedsiębiorstwo nastawione na zyski ze sprzedaży drewna,a leśnik w związku z tą kasą jest obarczony sporą odpowiedzialnością, bo to od jego decyzji zalezy ile w przyszłości uda się zyskaćSmile Ale mimo ciężkiej pracy ( charówy ) podoba mi się to co studiuję, a jeszcze bardziej podoba mi się klimat który panuje na tych studiach, na żadnych innych nie ma takiego klimatu. Biggrin

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
15.09.2006 20:08:46
grzenio

*

Portfel: 1,393

magdaaa no jest tych przedmiotów trochę. A człowiekowi wydaje się że praca w leśnictwie to tylko chodzenie po lesie z dubeltówką i umiejętność rozróznienia drzewa od kłusownika Biggrin , a to nie taka prosta sprawa. Ale jak się przyjrzeć temu i dobrze zastanowić to jednak okazuje się że to nie taka prosta sprawa i wymienione przedmioty naprawdę mogą być w tej pracy przydatne. Bo zgodnie z przysłowiem "Im głębiej w las, tym więcej drzew" i jak to wszystko policzyć :566:

A co do klimatu to pewnie jest to klimat leśny Biggrin

15.09.2006 20:19:43
magdaaa

*

Portfel: 524

Nie wystarczy ich policzyć, ale też trzeba je pomierzyć, więc jest kolejny przedmiot dendrometria Biggrin Tych przedmiotów jest jeszcze sporo, ale ...żeby nie odbiegać od tematu to jeszcze raz napiszę że podoba mi się to co studiuję, mimo że ludzie na mieście patrzą na nas jak na wariatów, gdy wracamy po całym dniu spędzonym w lesie Biggrin

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
15.09.2006 20:39:36
Falkhor
Administrator
*

magdaaa, J abym nie patrzył jak na wariatów, tylko podziwiał i zazdrościł Biggrin Co do tych przedmiotów - to fakt, jest tego sporo. Kolega to kończył i mówił, że Ekonomia Begga to dla niego nie jest obca rzecz Biggrin Biggrin Biggrin Więc ja już nie miałem pytań, ale fakt - jest tego sporo i mnie to nie dziwi. Rozróżnianie drzewa od kłusownika nie wystarczy Tongue Biggrin

Mnie to, co teraz studiuję, średnio się podoba. Może dlatego, że nie jest prowadzone tak, jakby należało... Ale nic. Trzeba to skończyć, magisterkę napisać Biggrin

pooozdro.

16.09.2006 08:55:51
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
Mnie to, co teraz studiuję, średnio się podoba. Może dlatego, że nie jest prowadzone tak, jakby należało... Ale nic. Trzeba to skończyć, magisterkę napisać Biggrin

A mi stomatologia na początku rysowała się w czaarncyh, bardzo black barwach - nie podobało mi się to wszystko - jakieś histologie, embriologie do niczego nie potzrebe, abnatomie, a teraz ...... naparwam się wkuwając kolejne łacińskie nazwy na elementy mózgu Biggrin no chociaż mózg jest już za mną, teraz mięśnie w obrębie głowy i szyi Biggrin
No i nie mogłabym pominąć materiałoznawstwa - ulubionego przedmiotu Falkhora - jak juz powiedziałam, jutro napiszę co nieco o materiałach wyciskowych, cementach, amalgamantach i innych tego typu shitach Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
29.12.2006 02:42:06
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

nio ja przyznam szczeże ze swojego kierunku nie lubie a studiuje technologie chemiczna ale tez mnie za bardzo nie ciagnie żeby go zmieniac,a teraz ma taki przedmiot z którego nic nie kapuje wogólea sie nazywa mechanika i wytrzymałosc materiałów jak dla mnie to kosmos co tu mam w tych notatkach Smile

17.01.2007 00:42:30
Falkhor
Administrator
*

michas, Hehehe Smile Pamiętam pewne rzeczy z tego przedmiotu... Jeżeli dla kogoś prawdopodobieństwo, całki i macierze są z matmy skomplikowane, a z fizyki wektory, prędkości, energie itp. itd... to na mechanice znajdzie wszystko to, czego nie wie, i wszystko to, czego szybko nie pojmie Smile Z resztą - wypowiedź prowadzącego przedmiot mechaniki - Psze państwa, wy i tak się tego nie nauczycie, bo i ja Was tego nauczyć nie dam rady. Po prostu postaramy się trochę zmniejszyć naszą własną niewiedzę... No. A potem to już był kosmos Tongue Pi i Sigma zostali daaaaleko z tyłu Tongue

17.01.2007 08:11:20
grzenio

*

Portfel: 1,393

michas napisał(a):
przedmiot z którego nic nie kapuje wogólea sie nazywa mechanika i wytrzymałosc materiałów jak dla mnie to kosmos co tu mam w tych notatkach Smile

Falkhor napisał(a):
Jeżeli dla kogoś prawdopodobieństwo, całki i macierze są z matmy skomplikowane, a z fizyki wektory, prędkości, energie itp. itd... to na mechanice znajdzie wszystko to, czego nie wie, i wszystko to, czego szybko nie pojmie Smile

Ale dzięki tym którzy to pojęli (mam taką nadzieję Animatedwink ) możemy np. spokojnie przejechać przez jakikolwiek most. Może to niektórym wydawać się dziwne ale mechanika to bardzo ważna i przydatna rzecz. Dzięki temu Falkhor, ktoś wyliczył z czego muszą być zrobione poszczególne części w twojej falusi żeby sie nie rozleciały gdy mkniesz prędko w bezkresną dal Animatedwink

20.01.2007 23:48:13
Falkhor
Administrator
*

grzenio, Hehehe Smile No racja, racja. Przedmiot potrzebny, ale po rpostu - elitarny Smile W sensie skońćzyc może i go można, ale pojąć, zrozumieć i wdrożyć w życie - oj, to już tylko nieliczni.

Przykłąd z rowerem całkiem na miejscu - oglądnałem sobie kiedyś, jak testują ramę rowerową... ile to wskaźników, czujników, hehe Smile

Z resztą ogólnie TV wpłynęła na moje początkowe plany studiowania... jednak okazało się, że pewne rzeczy to nie dla mnie Tongue Trochę mi zeszło, zanim zacząłem robić, to co teraz robię, ale nie żałuję... Wiele się można dzięki temu w życiu nauczyć Smile

Mooooże... jeszcze się wezmę za jakiś inny kierunek Tongue :562:

22.01.2007 10:59:59
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: