Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Student: gwałciciel, złodziej, morderca, pedofil. Uczeń? NIE
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Student: gwałciciel, złodziej, morderca, pedofil. Uczeń? NIE

Artykuł w Studia Interia PL LINK LINK LINK
Autor - nie podano...

Link do artykułu dostałem od koleżanki... Klikam sobie, czytam i czytam... Ech, oto fragmenty:

Cytat:
Gdy padł pierwszy cios, siekiera trafiła Czesława S. w głowę. Następne uderzenie zatrzymało się na jego szyi. Próbował się bronić, ale kolejny cios pozbawił go palca. Na ratunek koledze podbiegł Krzysztof K. Nie zdążył. Dostał siekierą w środek głowy. Padł natychmiast, a fragmenty jego mózgu rozbryzgały się na podłodze sali egzaminacyjnej. Dopiero wtedy wezwana ochrona obezwładniła Kamila P., studenta II roku Wydziału Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki Politechniki Gdańskiej.

Cytat:
Takich historii jest dużo. Za dużo. Nie ma dnia, w którym student nie zostałby zatrzymany przez policję. "Student haker zatrzymany przez FBI w Łodzi", "Nielegalna bimbrownia w warszawskim akademiku", "Studenccy zwyrodnialcy z Krakowa", "Student-morderca z Gdańska zatrzymany", "Policja rozbiła studencki gang narkotykowy", "Studenci okradali konta bankowe". To codzienność w policyjnych doniesieniach.

Te dwa kawałki powyżej to jeszcze ujdzie jako opisywanie faktów. Ale to, co artykuł otwiera i zamyka, to jest po prostu rzcz dziwna...

Cytat:
Statystyki prezentują dramatyczny obraz studentów. Co trzeci to pedofil, co dziesiąty to zabójca - prawie tyle samo ma na swoim koncie gwałty. Co dwudziesty siada za kierownicę po wypiciu alkoholu, co czwarty jest złodziejem internetowym, dziewięciu na dziesięciu para się piractwem komputerowym. Co dwudziesty "dorabia" sobie jako handlarz narkotykami.

Rozmawiałem o tym z koleżanką na gg... i oto fragment rozmowy:

Cytat:
moja psychika nie wytrzyma tego
że żyję w Polsce, piekle na ziemi
dziwne, ze USA jeszcze mie nie wyzwoliło

Dlaczego ten artykuł nawet nie stara się być obiektywny? I mam nieodparte wrażenie, że pisze go osoba zła, wściekła, arogancka - która może została przez studenta skrzywdzona? Tyle lat już studiuję... i nie moge powiedzieć, że co 10ty student jest zabójcą. MOŻE o 10ty MORDERCA jest STUDENTEM... I że niby co trzeci student JEST PEDOFILEM?

Pismo 'Dlaczego' uchodzi za opiniotwórczy autorytet dla odbiorców, których mozemy okreslić jako młodzież. Jednak takei artykułu zupełnie szarpią renomę tego pisma.

Pozdro.

17.11.2006 13:04:29
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 1,393

No pięknie, pięknie. To w Rzeszowie codziennie krąży po mieście kilkuset morderców i gwałcicieli a pedofilów to nawet będzie kilka tysięcy. O Krakowie, Warszawie i innych miastach akademickich już nie wspomnę.

Człowiek który to napisał powinien udać się co najmniej na obserwację. Podejrzewam pierwsze objawy manii prześladowczej. Gdyby to co napisał było prawdą, trzeba by zamknąć większość uczelni wyższych jako że zagrażają one bezpieczeństwu publicznemu. Ale pewnie "UKŁAD" chroni tych wszystkich studentów przed prawem.

Na usta ciśnie się tylko .

17.11.2006 19:53:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Portfel: 275

"Statystyki prezentują dramatyczny obraz studentów. Co trzeci to pedofil, co dziesiąty to zabójca(...)" - w takim razie proponuję aresztować WSZYSTKICH studentów!! Skończą się problemy z przestępczością. Świat będzie bezpieczniejszy. Tych "niewinnych" sie wypuści po jakimś czasie - ale będzie się ich cały czas obserwować! Bo "kto z kim przestaje - takim sie staje", więc oni też za chwile mogą mieć coś na sumieniu...

Nie wiem jak pozostali studenci, ale ja byłem oburzony czytając ten artykuł! Dlaczego tak niewielu rzutuje na opinię tak wielu? Dziwię się, ze tak poważne czasopismo publikuje tą wypowiedź. Stawia to pod znakiem zapytania jego autorytet...

18.11.2006 20:09:45
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Teddy_85, Jak dla mnie Dlaczego autorytetu rewelacyjnego nigy nie miało. A tn artykuł tylko pogrzebał resztki, bo w końcu ktoś ten artykuł zatwierdził. Aż strach pomyśle, co jeszcze tam zaczną wypisywa, jak puścili takiego gluta...

grzenio, Wyglada na to, że można juz teraz kręcić u nas film pod tytułem 'Ucieczka z Los Rzeszowos'...

jednym słowem ten artykuł jest wyssany z palca i jest to glut. próbowałem znaleźc jakieś statystyki, ale nie udało mi się. To po prostu żenada. o studentach słyszy sie różne historie, ale akie coś? Pomówienie... Powinno się oskarżyć tego autora o oczernianie wizerunku studenta Smile PRZECIĘTNEGO STUDENTA, który i tka ma pod górę.

19.11.2006 05:52:40
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
Powinno się oskarżyć tego autora o oczernianie wizerunku studenta Smile PRZECIĘTNEGO STUDENTA, który i tka ma pod górę.

Zgadzam się. Parlament Studentów powinien oskarżyć owego delikwenta (nie śmiem nazwać go dziennikarzem) o pomówienie, obrazę i nierzetelność. Powinien on potem ufundować kilka stypendiów dla studentów.

19.11.2006 11:11:45
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: