Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 3 4 5 6 [7] Ostatnia »
Strajk szpitali - czy to już nie za wiele??
AutorWiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,304
RE: Strajk szpitali - czy to już nie za wiele??

Falkhor napisał(a):
levi' - W Polsce też zdarzają się cuda Smile Cudni ludzie, cudne wydarzenia, cidne objawienia Smile Więc bez takiego malkontenctwa Animatedwink

oj tam Falk :locked:
ja ten cud opisze tak:
masz dwa jabłka i troje dzieci - jak postąpić, aby każdy zasmakował smak jabłka, nie dzieląc przy tym owocu ??

mała podpowiedz: tym jabłkiem jest budżet, a jednym z dzieci nasi kochani lekarze, którzy chcą "zjeść oba jabłka" Tongue

Falkhor napisał(a):
Byłoby całkiem racjonalne - lekarze dostali podwyżki, to teraz niech dostaną te sorty, o których była mowa wczesniej - m.in. policja i straż pożarna. A inne grupy?

otóż to - wszyscy politycy zapowiadają wzrost płac we WSZYSTKICH sektorach, więc tak jak powiedział Falk:

Falkhor napisał(a):
Trochę pokory

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie

Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.01.2008 13:15:05 przez siss.

12.01.2008 13:13:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

levi' - Bo to tak jest Smile Zawsze chyba tak było, że dopiero jak naród polski został upokorzony, to podnosił się z tego w pięknym stylu, często cudem określanym Smile Może dla niektórych to wielkie zaskoczenie ale ja czasem wiem, że trzeba odpuścić po to, aby było lepiej.
To tak trochę, jak długo nie jeść i nażreć się do rozpuku i potem NIC nie mieć. W wielu zagadnieniach tego nam teraz włąśnie brakuje - jeszcze oszczędzają nas jakieś rozruchy, kataklizmy, zamachy terroru - ale niestety, już to gdzies mówiłem - Polacy bez bata rozłażą się jak ciepłe kluchy Animatedwink Stąd zawsze i po wierczność w naszym kraju musi rządzić twarda ręka. Nie zbrodnicza, ale zdecydowana.
Takie rozkapryszenie lekarzy wydaje mi się wychodzi stąd, że łapnęli wiatr w żagle z peirwszą podwyżką, gdy ich akcje 'strajkoweo-okupacyjne' (w sumie to prawie że wzięli zakładników) przyniosły skutek. KTO INNY moze teraz myśleć o DRUGIEJ podwyżce? A już zwłąszcza rzędu 500-1500zł??

14.01.2008 11:45:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
Takie rozkapryszenie lekarzy wydaje mi się wychodzi stąd, że łapnęli wiatr w żagle z peirwszą podwyżką

dobrze, że poruszyłeś ten temat - ciekawy jestem, czy byłyby te strajki, gdyby nie dostali tej pierwszej podwyżki ??!
jak wiemy apetyt rośnie w miarę jedzenia...ale nigdy nie sądziłem, że nasi lekarze mają tak "pojemne brzuszki" :sleepy:

Falkhor napisał(a):
KTO INNY moze teraz myśleć o DRUGIEJ podwyżce? A już zwłąszcza rzędu 500-1500zł??

ja myslę, że tu nie chodzi o podwyżkę rzędu 500 złotych...jak jest mowa o 3 - 4 średnich krajowych :shocked-anim: albo nawet i więcej...

...najbardziej śmieszy mnie jak widzę czasem w tv rozmowy o OPZZ Lekarzy i na pytanie: "o jaką kwotę walczycie?" odpowiadają: "tu nie chodzi tylko o pieniądze...walczymy również o szacunek i poważanie" :lol-above-anim: błaachcha no nic tylko się rozpłakać (ze śmiechu oczywiście) Lol

19.01.2008 10:30:32
Falkhor
Administrator
*

levi' - Akurat wg mnie o szacunek i pwoażanie to może walczyć każdy zawód i to neizlaężnie, ile zarabia. To nei ma najmneijszego związku. ALE jeżeli walczą o ten szacunek, to niech mówią - ludziom, dziennikarzom, w wywiadach - o co tak włąściwie chodzi, kto kogo źle traktuje? jakieś przykłądy, reportaże... A tak to słyszymy tylko hasła. Że lekarzom jest xle, bo są źle traktowani...

19.01.2008 22:58:11
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
levi' - Akurat wg mnie o szacunek i pwoażanie to może walczyć każdy zawód i to neizlaężnie, ile zarabia. To nei ma najmneijszego związku.

Falk, - to ma związek ! jak można tak zamydlać oczy, przecież wszyscy wiemy, że tu nie chodzi o żaden szacunek, bo szacunku nie da się tak ooo poprostu wymusić, na szacunek trzeba sobie zapracować...
...tu chodzi poprostu o kase, czystą gotóweczkę, comiesięczny przelewik...KASE KASE KASE - duuużo kasy, jak najwięcej kasy...KASY KASY KASY i jeszce raz KASYYY

Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.01.2008 23:19:01 przez siss.

19.01.2008 23:17:45
Falkhor
Administrator
*

levi' - Spór o kase owszem, jest. Ale wg mnie pewne racje lekarzy są racjonalne - przez jakiś czas bliska mi osoba pracowała w służbie zdrowia - tfu, w ochronie zdrowia czy jak tam Animatedwink - i mówiła, że pensje nie są złe, ale szaucnek WŁADZY państwowej do włądzy medycznej nie jest duży. Że lekarze chcieliby mieć większą kontrolę nad tym, co i ile im się dostaje z budżetu... Może jednak tu tkwi ten problem - w słowie SŁUŻBA?? Czyli polityka rozkazowa, a nie hmmmm... wolnomyślicielska?

19.01.2008 23:28:23
levi'
Moderator
*

Falk, szacunek szacunkiem - ale w taki sposób NAPEWNO szacunku nie zdobędą :lock1:

19.01.2008 23:32:18
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: