Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 2 3 4 5 [6] 7 Następna > Ostatnia »
Strajk szpitali - czy to już nie za wiele??
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
RE: Strajk szpitali - czy to już nie za wiele??

Niby piszemy bzdury, ale patrząc perspektywicznie - te bzdury kiedyś nas ukształtują. Tysiące tak brzmiących zdań na tysiacach forów w końcu ukształtuje przekonanie o tym, że lekraze to jednak nie święte krowy. I do włądzy dojdą ci, co dzięki forom będą spaczeni i do lekarzy wręcz zniechęceni. Skończą się dobre słówka, umizgi - walnie się kasy fiskalne, odpłatnośc za wizytę i co? Lekarz zostanie albo wyjedzie. A na jego meijsce i tak będą chętni.

06.01.2008 19:37:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Falkhor napisał(a):
walnie się kasy fiskalne, odpłatnośc za wizytę i co? Lekarz zostanie albo wyjedzie. A na jego meijsce i tak będą chętni.

to zdaniem mi się straaasznie podoba Smoke poezja dla uszu Lol
"walnie się kasy fiskalne" - od lat to wszystkim powtarzam !! dlaczego lekarze nei mają kas fiskalnych ?? wszyscy się muszą rozliczać, a lekarzom nikt na ręce nie patrzy - wprowadzmy kasy i wtedy będziemy wiedzieć, komu podwyżkę, a kto na nią nie zasługuje

a jak lekarz nie chce pracować - trudno !! na ukrainie też są lekarze...nasi wyjadą, przyjadą inni - wcale nie gorsi eksperci, bo szkoleni na tych samych uczelniach...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
06.01.2008 19:43:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
el-komendante

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 67

levi napisał(a):

Falkhor napisał(a):
walnie się kasy fiskalne, odpłatnośc za wizytę i co? Lekarz zostanie albo wyjedzie. A na jego meijsce i tak będą chętni.

to zdaniem mi się straaasznie podoba Smoke poezja dla uszu Lol
"walnie się kasy fiskalne" - od lat to wszystkim powtarzam !! dlaczego lekarze nei mają kas fiskalnych ?? wszyscy się muszą rozliczać, a lekarzom nikt na ręce nie patrzy - wprowadzmy kasy i wtedy będziemy wiedzieć, komu podwyżkę, a kto na nią nie zasługuje

a jak lekarz nie chce pracować - trudno !! na ukrainie też są lekarze...nasi wyjadą, przyjadą inni - wcale nie gorsi eksperci, bo szkoleni na tych samych uczelniach...

Ignorancie, domorosły filozofie znajacy sie na wszystkim a tak na prawde nie majacy pojecia o niczym. Od kilkudziesieciu lat nikt nie slubuje przysiegi Hipokratesa tylko formule zatwierdzona przez WHO(pewnie nawet nie wiesz co to jest).
Mam szczera nadzieje ze kiedys trafisz do mojego gabinetu ze spuszczonym wzrokiem i powiesz mi w twarz te wszytkie swoje madrosci.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz

Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2008 22:27:11 przez Guru.

06.01.2008 21:49:51
Falkhor
Administrator
*

el-komendante

Cytat:
Ignorancie, domorosły filozofie.
Mam szczera nadzieje ze kiedys trafisz do mojego gabinetu ze spuszczonym wzrokiem i powiesz mi w twarz te wszytkie swoje madrosci.

Gdybym Cię znał i wiedział, ze jestes takim lekarzem, a nie innym - to jakbym do Ciebie przyszedł to z dyktafonem, położyłbym go na biureczku i powiedział, ze nasze rozmowy będą ngarywane :spox: I tak, powiedziałbym Ci, co o Tobie myśle i kuriozalnym zachowaniu służby zdrowia. I co, ma to niby wpłynąć na Twoją jakość pracy? :spox:

06.01.2008 22:38:11
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
el-komendante

*

Licze ze kiedys sie spotkamy choc nie zycze wam mali ludzie choroby i jesli bedziecie posiadac dosc duzo pieniedzy dostaniecie sie do mojego gabinetu.
A tak na marginesie sluzby zdrowia nie ma od 1989, teraz mamy ochrone zdrowia, nikt nikomu nie sluzy a juz na pewno nie w prywatnym gabinecie, tam sie nikomu laski nie robi.

06.01.2008 23:03:46
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

el-komendante nie wiem kogo nazywasz małymi ludzmi ale nie sugeruj bynajmniej ze jestes kims wielkim bo jestes nikim jak wiekszosc ludzi dookoła nas Animatedwink to tak abstrachując od tematu Animatedwink bo o słuzbie zdrowia nie bede sie wypowiadac - korzystam jak cos mi dolega i tak jest to bardzo zadko

06.01.2008 23:19:05
Avalanche

*

Portfel: 212

el-komendante, mógłbyś trochę przystopowac z tą ostrą krytyką, każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania, po to jest to forum.

Służba zdrowia, ochrona zdrowia, what's the diffrence? Obie są "darmowe" i publiczne, czyli działają jak każda publiczna instytucja.

Jak dla mnie postulaty są słuszne, tyko system jest chory, no i nie mamy takiego kapitału jak kraje zachodnie, które mogą sobie pozwolić na podobne zarobki dla lekarzy z publicznych pieniędzy.

07.01.2008 16:30:00
el-komendante

*

Argumentacja jest ostra, bo temat jest kontrowersyjny, a rozmawiamy na duzym poziomie ogolnosci, nia macie zadnego pojecia jak wyglada praca lekarza, system opieki zdrowotnej w Polsce, powtarzacie jakies slogany, i z ogromnym zaperzeniem charakterystycznym dla nas Polakow mowicie veto, nie zgadzam sie.
A ja sie nie zgadzam zebyscie Wy nie majacy na ten temat zadnego pojecie, ferowali wyroki, ile to jest za duzo a ile w sam raz, i czy lekarz to konowal czy swinia. Co osiagneliscie w swoim zyciu?? Czy to daje podstawe do tego zeby mowic, nie zgadzam sie na to zeby ktos mial lepiej?? Kult przecietnosci i sredniactwa musi umrzec smiercia naturalna.
A jak powiem ze ktos siedzacy na kasie nie powinien zarabiac wiecej jak 1000 zl to czy to jest ok, nie, a czy ktos ze srodowiska lekarsiego mowi ze np pielegniarki nie powinny zarabiac wiecej? tez nie wiec o czym mowa.
Skad ta żółć??

07.01.2008 17:22:57
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

el-komendante nie mozesz zakładac ze ktos nie zna srodowiska lekarskiego - moj wujek chrzestny jest lekarzem w łct, jego zona (ciotka) jest okulistką - moj brat ratownikiem medycznym (nie pracuje w polsce ani jako ratownik w tej chwili) i wiem ile jak i co gdzie wiec nie wmawiaj ze nikt nic nie wie Animatedwink ja nie mowie ze sie nie zgadzam na podwyzki - spoko niech bedą ale inni tez zaslugują na godziwe pieniadze - pomysl w taki sposob ze jakby NIKT (wiadomo nie mozliwe ale jesli) nie poszedl pracowac na kasy bo mało placa to jedzenie zdobywałbys sam w lesie bo nie kupilbys go Animatedwink
mysle jednak podobnie do Avalancha: "nie mamy takiego kapitału jak kraje zachodnie" i wydaje mis ie ze jakby takie podwyzki mieli dostac np prawnicy to na nich by wszyscy najezdzali wiec to tez jest troche nie uczciwe trzeba jeszcze wiele lat zeby było dobrze o ile to bedzie zmierzac w takim kierunku kazdy chce miec place jak w angli/irlandi czy chosby hiszpani ?!

07.01.2008 19:32:28
levi'
Moderator
*

el-komendante napisał(a):

mnie się tam nie spodziewaj - mam swojego, prywatnego lekarza - wolę zapłacić i być dobrze traktowanym, aniżeli iść do publicznej placówki i patrzeć na te "lekarskie" humorki Animatedwink

nia macie zadnego pojecia jak wyglada praca lekarza, system opieki zdrowotnej w Polsce, powtarzacie jakies slogany, i z ogromnym zaperzeniem charakterystycznym dla nas Polakow mowicie veto, nie zgadzam sie.

i dlatego od początku cię proszę, abyś nam powiedział JAK wygląda ta praca lekarza, a ty nie chcesz odpowiedzieć Sad

powiecmy sobie szczerze el-komendante - nie jesteście najbiedniejszą grupą społeczną i gdybym miał wybierać (gdyby to odemnie zależało), to napewno nie dałbym WAM w pierwszej kolejności - napewno nauczyciel powinien dostać w pierwszej kolejności, bo chyba nie powiesz, że zarabiacie mniej :lol-above-anim:

09.01.2008 14:43:59
el-komendante

*

Poddaje, sie masz racje kolego.
Rozmowa jest jakby na kilku plaszczyznach bez czesci wspolnej
Jasne ze nauczyciele powinni zarabiac wiecej podobnie jak wojsko, policja, pielegniarki, i inni. Ale podobnie pewnie jak ty nigdy nie bylem ani nie jestem policjantem, ani pielegniarka, wiec nie bede sie wypowiadal na ich temat bo bylaby to paplanina podobna do tej jaka ty uprawiasz na temat lekarzy.
Niech sobie zarabiaja nawet milion dolarow nie dbam o to i nie zalezy mi na tym jak im ktos tyle zapalci to ok, nie holduje zasadzie ze ja moge miec zle oby tylko blizni mial gorzej, co ciebie sie chyba nie tyczy.

09.01.2008 15:16:26
Falkhor
Administrator
*

Ja nie chcę, żeby innym było gorzej ode mnie bo uważam, ze mnie jest źle. Ja nie uważam, że jest mi źle. Nie jest wspaniale, ale chociaż wiem, że żyję Animatedwink Wspólną płąszczyzną jest chyba to - że LEKARZE ciągle chcą więcej. Może po prostu faktycznie - NIE ROZUMIEM, jak to tak może być, by jednej branży ciągle windowac wypłaty? Skoro dostali już coś, to moze chociaz czas przystopować? Apetyt rośnie w miarę jedzenia? No chyba, ze na prawdę totalnie NIC a NIC nie wiem, co się dzieje Cool

09.01.2008 20:53:45
darekielb

*

Portfel: 228

Jasne ze nauczyciele powinni zarabiac wiecej podobnie jak wojsko, policja, pielegniarki, i inni. Ale podobnie pewnie jak ty nigdy nie bylem ani nie jestem policjantem, ani pielegniarka, wiec nie bede sie wypowiadal na ich temat bo bylaby to paplanina podobna do tej jaka ty uprawiasz na temat lekarzy.

O nauczycielach mogę coś powiedzieć, bo już troszkę praktykowałem, ale nauczycielem nie będę. Ta praca nie jest ciekawa, ani bezstresowa, a na początku płacą tyle, co "kot napłakał" (wolę dosłownie tego nie pisać). Żeby w tym zawodzie normalnie zarobić to trzeba mieć kilka lat przepracowane i wyższy stopień (np. nauczyciel dyplomowany) co na początku wiąże się z marnymi zarobkami.
Co do podwyżek to ok mogą być, ale dla wszystkich (a nie tak jak lekarze ostatnio chcieli podwoić swoje zarobki :crazy-anim: a dla innych grup np. nauczycieli, policjantów itd. może nie być już kasy, bo sami dostaną to inni nie muszą :shocked-animSmile.
Można podnosić zarobki jak najbardziej, bo należą się i to każdemu w Polsce, bo niestety u nas nieliczni zarabiają tyle ile powinni, ale ze wzrostem zarobków jakość wykonywanej pracy/usług powinna wzrastać (a nie tak jak lekarze chcą zarabiać 2xtyle co obecnie, a podam prosty przykład, że do lekarza rodzinnego nie można się dostać w ciągu 2 dni). To jest podnoszenie standardów ?
A może podnoszeniem tych standardów przez grupę lekarzy (oczywiście nie wszystkich) jest to, że po wejściu do gabinetu lekarz pyta się, co Panu/Pani przepisać? Chyba nie na tym polega leczenie.
A teraz kończę, bo nie będę tu książki pisał a takie przykłady można by długo wyliczać :biggrin2:

Moje fotki
09.01.2008 21:14:42
levi'
Moderator
*

Jasne ze nauczyciele powinni zarabiac wiecej podobnie jak wojsko, policja, pielegniarki, i inni. Ale podobnie pewnie jak ty nigdy nie bylem ani nie jestem policjantem, ani pielegniarka, wiec nie bede sie wypowiadal na ich temat bo bylaby to paplanina podobna do tej jaka ty uprawiasz na temat lekarzy

ja się tylko wypowiadam...
el-komendante, fajnie napisałeś, że każdy POWINIEN zarabiać więcej - zgadzam się !! tylko problem jest w tym, że lekarze dostalo podwyżki, a chcą więcej :shifty-anim: nic bym nie mówił, gdybyście byli jadyną grupą zawodową, która w polsce za mało zarabia, ale tych grup jest dużo (za dużo) i wybacz kolego (że sobie pozwolę na takie stwierdzenie) nie jesteście jakimś piorytetem !!
dostaliście ?? TAK - więc troszkę spokoju i pokory !! Tu nie Irlandia - w Polsce cudów nie ma Smoke

12.01.2008 09:41:03
Falkhor
Administrator
*

levi' - W Polsce też zdarzają się cuda Smile Cudni ludzie, cudne wydarzenia, cidne objawienia Smile Więc bez takiego malkontenctwa Animatedwink

Byłoby całkiem racjonalne - lekarze dostali podwyżki, to teraz niech dostaną te sorty, o których była mowa wczesniej - m.in. policja i straż pożarna. A inne grupy? Trochę pokory - to chyba słowo klucz.

12.01.2008 11:54:04
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: