Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 4 [5] 6 7 Następna > Ostatnia »
Strajk szpitali - czy to już nie za wiele??
AutorWiadomość
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 149

levi napisał(a):
bo już korupcja się skończyła - korupcja z którą walczy 4RP

\

TAK niesamowite, a mnie jakoś nie przekonujesz, zresztą nie chodziło mi głównie o korupcję- teraz po wprowadzeniu nowych matur trudniej studia sobie załatwić

Nie należy generalizować, a ty ustawicznie próbujesz wmówić iż tylko bogacze z centrali związkowej lekarzy strajkuja bo chca zostać jeszcze bogatsi? Zastanów się nad tym- czy bogacze mogliby sobie pozwolić na strajk- nie, oni po prostu by się zwolnili i załozyli prywatne kliniki- jęsli by ich było stać- a tak oczywiście nie jest i na razie nie będzie w polkiej kaczystanowej rzeczywistości.

28.06.2007 21:31:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

oki oki szanuje zdanie - mimo, że nie zgadzam się z twoim zdaniem

nie odbiegając od tematu, to uważam, że strajk sam w sobie nie jest złem...ale to w jaki sposób przedstawia się postulaty i stara się zdobyć pieniądze już nie jest rzeczą 'dobrą'...wydaje mi się, że należy ustalić termin podwyżki i tego się 3mać...a nie tak wszystko na hop siup - bo z tego nic dobrego nie może wyniknąć.

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
28.06.2007 21:43:27
pablo

*

Portfel: 546

lukascompl napisał(a):
TAK niesamowite, a mnie jakoś nie przekonujesz, zresztą nie chodziło mi głównie o korupcję- teraz po wprowadzeniu nowych matur trudniej studia sobie załatwić

Uwierz mi jak polak zechce to potrafi - nie ma rzeczy niemożliwych.

levi napisał(a):
lukascompl,

Cytat:
ale dostają się tylko najlepsi

a ja bym powiedział, że ci co mają NAZWISKO

Cytat:
którzy chcą się poświęcić i studiować przez sześć lat super trudny kierunek- nie dla pieniędzy oczywiście

hmmm nie dla pieniędzy mówisz :?: to dlaczego każdy lekarz jeździ świetną furką i ma odstawioną chatkę :?: :?: :?: kredyty :?: :lmao:

mimo wszystko szanuję pogląd - gdyby tak było świat byłby piękny...

Nawet jeśli na kredyt no to trzeba je z czegoś spłacać, a poza tym jeszcze nie słyszałem żeby dziecko lekarza np z Łańcuta nie dostało się na medydynę musiałby to być jakiś fenomen. Tak samo jest z dziećmi prawników, notariuszy itp, itd.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
29.06.2007 07:40:06
lukascompl

*

Portfel: 149

Studiujący na medycynie żeby tam sie dostać musieli często czekać kilka lat- nieliczni za pierwszym razem dostawali się i dostaja na te studia, to nie jest kwestia rodziny, ale raczej upartości i motywacji do tego rodzaju wysiłku.

30.06.2007 06:54:27
pablo

*

Portfel: 546

lukascompl napisał(a):
Studiujący na medycynie żeby tam sie dostać musieli często czekać kilka lat- nieliczni za pierwszym razem dostawali się i dostaja na te studia, to nie jest kwestia rodziny, ale raczej upartości i motywacji do tego rodzaju wysiłku.

Ja tu nie mówię o wszystkich ale dzieciach lekarzy, których znam sporo

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
30.06.2007 22:14:14
levi'
Moderator
*

jak myślicie: czy pod rządami PO nadal będzie dochodziło do strajków :?: :?: :?:

28.10.2007 19:05:11
Kuru

*

Portfel: 1,066

levi napisał(a):
jak myślicie: czy pod rządami PO nadal będzie dochodziło do strajków :?: :?:

Jasne. Przecież strajki były od zawsze Smile Mam nadzieję, ze trochę w bardziej elegancki sposób PO sobie będzie radziło w przypadku strajków różnych grup zawodowych.

28.10.2007 20:09:25
levi'
Moderator
*

Kuru,

Cytat:
Mam nadzieję, ze trochę w bardziej elegancki sposób PO sobie będzie radziło w przypadku strajków różnych grup zawodowych.

heh ja bym to określił inaczej: w bardziej przebiegły =D - tak jak np wymyślili, że nie będzie obniżenia pkt procentowych przy składkach rentowych, tylko tą kasę przeznaczą na podwyżki dla lekarzy :eek: - nieźle pomyślane - zwykły pracownik się nie upomni o swoje racje (nie wyjdzie na ulice)...

28.10.2007 20:29:55
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Jak sobie czytam, że lekarze mają zamiar znowu podnosić swoje żądania, to jak patrzę na ich chęci i na realia owego 'typowego poslkeigo pracownika' to się idzie za głowę złapać... To może ja już nawet nie będę żądał tych 700zł, tylko 700 funtów? Dlaczego? BO TAK, co mnie tam krajowa gospodarka ^^"

[ Dodano: 2007-10-29, 07:25 ]
Heh Smile_ To jest tez taki element tego, co przeszkodzi nam w cudzie gospodarczym Animatedwink Tutaj każdy drze do siebie, nie ma mowy o myśleniu o całości społeczeństwa. To infantylne i archaiczne i nawet niezrozumiałe, ale wśród Polaków na ich włąsnym podwórku - jedyne, co się może sprawdzić, to gospodarka centralnie planowana :sweet: :lol-sweat:

29.10.2007 08:24:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

RE: Strajk szpitali - czy to już nie za wiele??

{ja pozwolę sobie odświezyć temat, bo jak zawsze jest aktualny}

jak oceniacie politykę PO w sprawie strajku szpitali ??
czy coś się zmieniło ??
czy pani minister Kopacz, która przed wyborami tryskała zapałem, radzi sobie z "realiami władzy" ??

ja osobiście uważam, że nic się nie zmieniło - jaśnie oświecona Pani Kopacz miała tyle pomysłów, tyle recept, tyle zapału, a co mamy ?? heh nie bd komantował, bo może jest za wcześnie, może jeszcze nie pora, może coś wymyśli - bo jak narazie to sami związkowcy mówią, że to co proponuje pani minister to "chore pomysły chorej kobiety" (to cytat przewodniczącego ZZLekarzy)

04.01.2008 20:54:13
Kwasek

*

Portfel: 61

Lekarze przeginają. Po prostu przeginają. I się nie dziwię, że zaczynają tracic rozmówców w sprawie swoich podwyżek. Dlaczego? Bo nie ma i nie było i pewnie nie będzie takiego kraju jak Polska, która chce dwa razy w tak krótkim czasie podnieść pensje JEDNEJ grupie zawodowej.

Powiem wprost - takich lekarzy mam w d**** - nie mają mojego żadnego szacunku. Całe szczęście są jeszcze normalni lekarze, uwaga - nawet prywatni, którzy nie zedrą z człowieka takiej kasy jak 'sektor państwowy'.

Niech wszyscy się wyniosą: niech przyjadą lekarze ze wschodu albo uwaga - z ZACHODU. Polskim lekarzom (ale podkreślam, nie wszystkim) to się w du**** i głowach poprzewracało.

Smash something.
05.01.2008 10:35:45
el-komendante

*

Portfel: 67

Ale wy wszyscy jestescie biedni i sfrustrowani. Nikt was nie pyta o zgode czy niezgode na podwyzki, mozecie sie zgadzac albo nie a lekrze i tak zrobia swoje. Żółć z was tryska. Możecie byc pewni ze każdy normalny lekarz wie jakie jest podejscie wielmoznych pacjentow co to jak im cos trzeba to wchodza bez wazeliny a na forach wypisuja bzdury.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
05.01.2008 17:38:45
levi'
Moderator
*

el-komendante napisał(a):
każdy normalny lekarz wie jakie jest podejscie wielmoznych pacjentow co to jak im cos trzeba to wchodza bez wazeliny a na forach wypisuja bzdury.

jeśli dla ciebie komentowanie poczynań jest bzudrą to tak, wszyscy robimy bzdury Lol

lekarze poprostu i zwyczajnie przeginają !! i to nie dlatego, że chcą wydoić jak najwięcej - to normalna ludzka mentalność - ale w swoich poczynaniach zapominają o pacjentach, a przecież każdy z nich składał przysięgę Hipokratesa...

05.01.2008 18:32:17
el-komendante

*

Portfel: 67

a ty jestes lekarzem ze sie tak orientujesz czy sie sklada przysiege i jaka??
Bo powiem ci ze chyba powinienes siegnac do zrodla swej glebokiej wiedzy a mianowicie wikipedi ktora z taka luboscia cytujesz i dokladnie sprawdzic, bo ja moge ci powiedziec chlopcze ze jestes w bledzie.
rownie dobrze mozna by bronic tezy ze kazdy student to darmozjad, a kazdy pijak to zlodziej, rzucasz jakies glupawe slogany ktore zaslyszales nie wiem gdzie i nie wiem dlaczego uwazasz ze jestes fajny.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
06.01.2008 17:28:23
levi'
Moderator
*

a ty jestes lekarzem ze sie tak orientujesz czy sie sklada przysiege i jaka??

a nie jest prawdą, że składają przysięgę ?? pomyliłem się ?? heh nmie ośmieszaj się kolego Smoke

Bo powiem ci ze chyba powinienes siegnac do zrodla swej glebokiej wiedzy a mianowicie wikipedi ktora z taka luboscia cytujesz i dokladnie sprawdzic, bo ja moge ci powiedziec chlopcze ze jestes w bledzie.

powiem tak: mam w rodzinie lekarza i wiem co mówię...i proszę stopować z takimi odzywkami...

06.01.2008 19:35:05
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: