Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 7 Następna > Ostatnia »
Strajk szpitali - czy to już nie za wiele??
AutorWiadomość
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 546

maciej napisał(a):
lukascompl napisał/a:
Piszesz dokładnie w takim stylu jakby ci ludzie byli jakimiś bezmyslnymi przedmiotami, które któś przestawia na front walki z rządem, nakręca trybiki i każe być na posterunku do końca.

Jak widać to co dzieję się przed kancelarią to w 100% tak jest jak napisałeś

Jak by to powiedzieć : Nic dodać nic ująć

Zeby powiedzieć jaśniej nakręcane przez SLD i PO. Wg mnie Kaczyński nie usunie ich siłą tylko złoży doniesienie do prokuratury o łamamiu prawa, a ta w majestacie prawa zrobi porządek. Kaczyński wyjdzie z twarzą a pielęgniarki się ośmieszą. Po dzisiejszym spotkaniu premiera i związków zawodowych pielęgniarek reprezentujący tylko 'Solidarność" bo OZZPiP nie raczył się stawić utwierdzam się w przekonaniu że nic ponad to co mają zagwarantowane nie powinno się dawać, bo to jest faktycznie tylko i wyłącznie ośmieszanie polityków, całego kraju a przede wszyskim samych pielęgniarek.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
25.06.2007 22:35:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

lukascompl,

Cytat:
a ludzie by wiedzieli gdzie ich miejsce- ciekawe dokładnie w stylu rządzącego w PRL komitetu centralnego - dokładnie tak samo jak w 1956, 1976, 1980 - zawsze wtedy strajkujący mieli pokazane miejsce w szeregu, i żadnych szans na zwycięskie rozwiązanie- ale zawsze też byli nieugięci, choć zawsze przegrywali bitwy.

ja niczego nei porównuje do PRLu człowieku zastanów się co ty piszesz :!:
ja tylko jestem zdania, że to rząd powinien być władzą w państwie, a nie strajkujący i media - nie mam racji :?:
pablo,

Cytat:
Kaczyński wyjdzie z twarzą a pielęgniarki się ośmieszą

ale tu nie chodzi o to aby wyjść z twarzą czy nie, tylko o to aby zachować w tym wszystkim pewne założenia demokratycznego państwa tj. rozmowa na wszystkich szczeblach ale z zachowaniem norm prawa... - a właśnie to zostaje naruszane

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
26.06.2007 14:11:52
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Protestować wolno każdemu. jak dla mnie pielęgniarki mogą protestowac ile chcą, o co chcą i jak chcą POD WARUNKIEm, że odbywa się to w granicach prawa. CO innego - gdy uznamy, ze rpawo jest złe. Ale na zdrowy rozsądek - jak to tak? Prawo w gwałcie rodzić?

Przypomnę akcję prewencji usuwającej pięlęgniarki - przecież to był cyrk. CHYUBA, że czegoś ewidentnego w TV nie widziałem, ale znając polskich dziennikarzy - jakby polcija faktycznie spałowałą jakieś peilęgniarki, byłby o tym materiał. Tak więc - póki co wszystko dzieje sie 'grzecznie'. I dodam, że przez to zameiszanie - szacunek traci nie tylko włądza, ale i służba zdrowia.

26.06.2007 17:48:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Portfel: 149

levi napisał(a):
ja niczego nei porównuje do PRLu człowieku zastanów się co ty piszesz
ja tylko jestem zdania, że to rząd powinien być władzą w państwie, a nie strajkujący i media - nie mam racji

A ja odnoszę wrażenie że premier zachowuje się dokładnie tak jak za czasów strajków w komunistycznych realiach- to bez sensu ten upór- i miałem rację- doszło do złamania pre4miera, który łaskawie zgodził się na rozmowy, po prawie tygodniu strajku przed Kancelaria i po ponad miesiącu strajku lekarzy w szpitalach- to jest miara charakteru ludzi takich jak Kaczyńscy- cokolwiek by się działo to my się nie cofniemy- niz na minutę przed tragedią, która mogłaby się wydarzyć w każdym polskim szpitalu.

27.06.2007 08:36:58
pablo

*

Portfel: 546

lukascompl napisał(a):
niz na minutę przed tragedią, która mogłaby się wydarzyć w każdym polskim szpitalu.

Obawiam się że wiele takich tragedii wydarzyło się w szpitalach.

levi napisał(a):
ale tu nie chodzi o to aby wyjść z twarzą czy nie, tylko o to aby zachować w tym wszystkim pewne założenia demokratycznego państwa tj. rozmowa na wszystkich szczeblach ale z zachowaniem norm prawa... - a właśnie to zostaje naruszane

Wiem ze tu nie hodzi o czyjąś twarz - Kaczyński chciał pokazać że z przęstępcami nie rozmawia, że nie poddaje się żadnym naciskom. A poza tym sdprawa nie jest jeszcze rozwiązana bo nie ma rzadnych ustaleń. Mam nadzięję że rozmowy rządu, lekarzy i pielęgniarek przyniosą w końcu to długo oczekiwane rozwiązanie

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
28.06.2007 07:51:52
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Cytat:
Kontrakty proponuje lekarzom m. in. Janusz Solarz, dyrektor Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie.

- W tej chwili średnia wartość kontraktu w naszym szpitalu wynosi od 10 do 14 tys. zł. Jednak na razie lekarze powiedzieli: nie - mówi.

Kontrakty z lekarzami "od ręki” gotowy jest podpisać także Leszek Czerwiński, szef Szpitala Miejskiego w Rzeszowie. Tu kontrakty sięgają 14 tys. zł brutto.

- Po odliczeniu wydatków, jakie ponosi lekarz, zostaje mu przynajmniej połowa tej sumy - wylicza Leszek Czerwiński.

Źródło - GC Nowiny PL

Wow.... Sad To ja juz chyba nie rozumiem, po co wogóle tam strajkują pielęgniarki? lekarze sobie, pielęgniarki sobie, górnicy sobie? każdy sobie... Tylko po co te pozory, ze to wszyscy razem chcą? W końcu podwyżki zgarną tylko lekarze i co, tak ma zostać?

28.06.2007 09:16:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falk,

Cytat:
To ja juz chyba nie rozumiem, po co wogóle tam strajkują pielęgniarki? lekarze sobie, pielęgniarki sobie, górnicy sobie? każdy sobie... Tylko po co te pozory, ze to wszyscy razem chcą? W końcu podwyżki zgarną tylko lekarze i co, tak ma zostać?

ooo dobrze, że to napisałeś - może otworzą się czyjeś oczy - widzisz: dasz lekarzowi, to upomni się też górnik...itd

nie dalej jak wczoraj doszło do rozmowy Kaczyński itd z pielęgniarkami i lekarzami - rząd obiecał podwyżki od nowego nowego roq nawet o 50%...
...ale oczywiście strajkujący czują się oszukani, bo oni chcieli od 4go kwartału tego roku...
...i teraz się pytam: czy nie lepiej zaczekać te 2 czy 3 miesiące do końca roku i mieć pewną podwyżkę :?: czy lepiej stać tam pod kancelarią i starać się wydrzeć z budżetu resztki pieniędzy :?:

sami sobie na to odpowiedzcie, który wariant jest lepszy...

28.06.2007 09:36:42
lukascompl

*

Falkhor napisał(a):
Wow.... To ja juz chyba nie rozumiem, po co wogóle tam strajkują pielęgniarki? lekarze sobie, pielęgniarki sobie, górnicy sobie? każdy sobie... Tylko po co te pozory, ze to wszyscy razem chcą? W końcu podwyżki zgarną tylko lekarze i co, tak ma zostać?

Mylisz się znacznie- praca na kontrakcie to zatrudmianie się w szpitalu na zasadzie posiadania własnej firmy jednoosobowej- a co za tym idzie pewne ograniczenia- nie chodzi nawet o prowadzenie księgowości, czy płacenia wszystkich sładek i podatków- jesteś stale przywiązany do pracy, nie możesz sobie zrobić dłuzszych urlopów, nie masz szans na negocjowanie z dyrekcją o podwyzszkach pieniędzy, nie możesz strajkować itd. System taki istnieje obecnie, ale większość woli być pracownikiem, niz pracownikiem i pracodawcą. Lekarze nie zgarnął pieniędzy, bo oni chcą przede wszystkim zmienić system opieki w polskim szpitalnictwie.

28.06.2007 20:31:49
levi'
Moderator
*

dobra dobra lukascompl, twój w.w post wskazuje na to, że praca lekarza jest najgorsza na świecie, to może mi teraz powiesz dlaczego każdy dzieciak lekarza idzie na akademie medyczna :?: skoro to taka 'okropna' praca to dlaczego się tam pchają :?:

28.06.2007 20:40:40
lukascompl

*

levi', Ja napisałem o tym jaka jest różnica między samozatrudnieniem a zatrudnieniem w jakiejś instytucji. Ma swoje wady i zalety.

czytaj dokładniej i z rozwagą a więcej zrozumiesz i zapamietasz.

28.06.2007 20:46:41
levi'
Moderator
*

ale ja zadaje ci teraz konkretne pytanie po części opierające się na twojej wypowiedzi...co mi na nie odpowiesz :?:

28.06.2007 20:53:09
lukascompl

*

levi napisał(a):
dlaczego każdy dzieciak lekarza idzie na akademie medyczna skoro to taka 'okropna' praca to dlaczego się tam pchają

TAM sie <pchają>- mało wyarafinowane słowoe- wszyscy, ale dostają się tylko najlepsi, którzy chcą się poświęcić i studiować przez sześć lat super trudny kierunek- nie dla pieniędzy oczywiście, to by było zbyt prostackie po tylu nieprzespanych nocach, setkach przypadków chorób ludzi którzy potrzebuja pomocy i dla tego czegoś co tylko lekarz prawdziwie może zrozumieć- to poszukiwanie w ludzkim ciele doskonałości i piękna- ciała i ducha.

28.06.2007 21:07:35
levi'
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:
ale dostają się tylko najlepsi

a ja bym powiedział, że ci co mają NAZWISKO

Cytat:
którzy chcą się poświęcić i studiować przez sześć lat super trudny kierunek- nie dla pieniędzy oczywiście

hmmm nie dla pieniędzy mówisz :?: to dlaczego każdy lekarz jeździ świetną furką i ma odstawioną chatkę :?: :?: :?: kredyty :?: :lmao:

mimo wszystko szanuję pogląd - gdyby tak było świat byłby piękny...

28.06.2007 21:11:43
lukascompl

*

levi napisał(a):
a ja bym powiedział, że ci co mają NAZWISKO

Jesteś naiwny- to już nie te czasy-

levi napisał(a):
to dlaczego każdy lekarz jeździ świetną furką i ma odstawioną chatkę kredyty

Czy tylko lekarze jeżdza super autami i mają ustawione życie, czy to dotyczy tych, którym się udało, tym którzy swą wiedzą i umiejętnościom zawdzięczają swoją pozycję społeczno-ekonomiczna.

28.06.2007 21:16:14
levi'
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:
Jesteś naiwny- to już nie te czasy

haaaa no widzisz - nie te czasy - bo już korupcja się skończyła - korupcja z którą walczy 4RP =D

Cytat:
Czy tylko lekarze jeżdza super autami i mają ustawione życie, czy to dotyczy tych, którym się udało, tym którzy swą wiedzą i umiejętnościom zawdzięczają swoją pozycję społeczno-ekonomiczna

no więc skoro stać ich na świetną furkę i super mieszkanko to po co strajkować...uwierz mi w polsce jest więcej potrzebujących niż lekarze...

28.06.2007 21:24:27
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: