Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Strajk szpitali - czy to już nie za wiele??
AutorWiadomość
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 149

maciej napisał(a):
Potraktowano ?? A jak one traktują zwykłych ludzi , kierowców którzy jechali tą drogą ? czy to fair ? chcą sobie protestować niech protestują ale nie utrudniają innym codziennego życia. Droga jest dla samochodów, a nie dla ludzi blokujących ją przez cały dzień. Reakcja służb była jak najbardziej właściwa, skoro po dobroci nie było reakcji ze strony protestujących.

Widzę, że ktoś tu nie wie co i jak było nie tak dawno w historii naszego kraju- ale to nie moja wina , iż niektórzy mają słabą pamięć. Też mi argument- że blokowały drogę- a ile ich było- tysiące na tej drodze, czy setki milionów- a od czego są objazdy, czy alternatywne drogi dojazdu- ale skoro uważasz iż te biedne kobiety tak zdesperowane , iz spiąc na tej cholernej drodze i koczując w okolicy gmachu gdzie panują niepodzielnie dwa przygłupy - Gosiewski i Kaczyński- postawiły wszystko na jedną kartę. I według ciebie to tak wygodnie spać całą noc na ziemii by potem być przesunietym, popchanym jak jakiś przedmiot na zieleń miejska?. Nie, nie, nie- to nie strajk o pieniądze, ale o godność- nie można przeliczać zdrowia na pieniądze, doskonale o tym wiem, dlatego oni wszyscy którzy wyjeżdzają do Warszawy walczą juz z bezktytyczną, bezmyslną władzą , której nie stać na rozmowy, na mediację- boją się rozmów, ale nie boją się kłamać, ale nie mozna okłamać rzeczywistości.!

21.06.2007 18:28:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

lukascompl, hmm widać że media mają cię wokół palca Biggrin

lukascompl napisał(a):
Też mi argument- że blokowały drogę- a ile ich było- tysiące na tej drodze, czy setki milionów

Skoro tak myślisz to albo nie byłeś w Warszawie, albo nie wiesz jak tam jest Smile
jakoś nie przypominam sobie ostatnio aby ktoś przez dwa dni na strajku blokował jezdnie... W tym przypadku tak było więc decyzja Policji była właściwa.

lukascompl napisał(a):
ale skoro uważasz iż te biedne kobiety tak zdesperowane , iz spiąc na tej cholernej drodze i koczując w okolicy gmachu

Skoro sa otumanione przez wielkich panów z związków zawodowych, którzy ciągle mówią i leją im wodę, to sory ale same to robią , więc czemu ma być ich żal ?? tak jak to Falek napisał wyżej, one sa zwykłym materiałem targowym, nic poza tym ... One dla związków "nic nie znaczą" Związki po prostu chcą pokazać jaka to władza jest... tylko czemu szanowne sld nie zrobiło NIC za swojej kadencji . TOTALNIE NIC ! I teraz związkowcy którzy sa w większości z sld, robią to co obecne media...

Przecież łatwo zobaczyć kiedy powstały związki zawodowe, za czasów sld , więc jacy tam ludzie zasiadają ?? łatwo się tego dowiedzieć.

lukascompl napisał(a):
Nie, nie, nie- to nie strajk o pieniądze

Zgadzam się nie jest o pieniądze, jest to po prostu czysto polityczny strajk.

lukascompl napisał(a):
dlatego oni wszyscy którzy wyjeżdzają do Warszawy walczą juz z bezktytyczną, bezmyslną władzą

Tak jak pisałem wyżej skoro tak myślisz to wytłumacz mi jedno bo nie rozumiem Smile

Czemu za rządów sld wielkiego pana Kwaśniewskiego strajki były rzadkością, przez całe dwie kadencje. Czy na zachodzie stawki były takie jak u nas ?? Czy żyło się u nas lepiej ?? czy było bogactwo ??
Dla czego akurat teraz wszystkie związki jak nie lekarze, pielęgniarki , nauczyciele, górnicy wszyscy na raz upominają sie o swoje .. dla czego akurat za rządów tego rządu ??

Czyta polityka. nic więcej Smile

Jeśli się mylę to czekam na komentarze. Temat bardzo przyjemny może ktoś ma coś do dodania jeszcze Smile

Pozdrawiam Maciej
21.06.2007 19:10:11
lukascompl

*

maciej napisał(a):
lukascompl, hmm widać że media mają cię wokół palca Biggrin

A skąd wiesz- eskpert ciemnoty się znalazł- media kształtują poglądy- ale nie ludzi

maciej napisał(a):
Skoro tak myślisz to albo nie byłeś w Warszawie, albo nie wiesz jak tam jest

W Warszawie byłem kilka razy- ostatnio w marcu- i wiem jak tam jest-

maciej napisał(a):
jakoś nie przypominam sobie ostatnio aby ktoś przez dwa dni na strajku blokował jezdnie... W tym przypadku tak było więc decyzja Policji była właściwa.

Pisałem wyżej- co to słonie położyły się na tej ulicy czy drobne kobiety?

maciej napisał(a):
Skoro sa otumanione przez wielkich panów z związków zawodowych, którzy ciągle mówią i leją im wodę, to sory ale same to robią , więc czemu ma być ich żal ?? tak jak to Falek napisał wyżej, one sa zwykłym materiałem targowym, nic poza tym ... One dla związków "nic nie znaczą" Związki po prostu chcą pokazać jaka to władza jest... tylko czemu szanowne sld nie zrobiło NIC za swojej kadencji . TOTALNIE NIC ! I teraz związkowcy którzy sa w większości z sld, robią to co obecne media...

Naprawdę twoje mysli są zaskakujące i sięgaja bruku- jęsli tak łatwo manipulować ludźmi to dlaczego jeszcze wszyscy w polsce nie wierzą w obietnice tego rządu? Bo co- niby media zagraniczne, sprzeciw elit-czy cos jeszcze głupszego wymyslisz?

maciej napisał(a):
Przecież łatwo zobaczyć kiedy powstały związki zawodowe, za czasów sld , więc jacy tam ludzie zasiadają ?? łatwo się tego dowiedzieć.

A mi się wydawało, że związki powstały by bronić praw pracowniczych, o to walczyła i walczy Solidarność i mwszystkie zwiazki zawodowe na świecie- o jhakich czasach SLD mówisz- Polska Ludowa skończyła sie 18 lat temu- czy to ja się myle?

maciej napisał(a):
Zgadzam się nie jest o pieniądze, jest to po prostu czysto polityczny strajk.

niech będą dzieki, zę przyznałeś mi rację- ale strajk czysto polityczny robi chyba PIS , które nie chce rozmawiać ze strajkujacymi- bo obawia się konsekwencji politycznych

maciej napisał(a):
Czemu za rządów sld wielkiego pana Kwaśniewskiego strajki były rzadkością, przez całe dwie kadencje. Czy na zachodzie stawki były takie jak u nas ?? Czy żyło się u nas lepiej ?? czy było bogactwo ??
Dla czego akurat teraz wszystkie związki jak nie lekarze, pielęgniarki , nauczyciele, górnicy wszyscy na raz upominają sie o swoje .. dla czego akurat za rządów tego rządu ??

Bo wtedy jeszcze nie bylismy w UE- nikt nie myślał o ucieczce z krau w którym rządzą ludzie pozbawieni jakichkolwiek wizji na przyszłość, którzy żyją pomiedzy kłótniami z bezmózgimi koalicjantami, w kraju afer z wylatującymi aktami- czy to z prokuratury, czy to z IPN-U, W kraju, gdzie krytykuje się ludzi wykształconych, władzę śedziowską czy wszystkich innych nazywających ich haniebnie ZOMO- to ucieczka za pracą- ci którzy wyjechali na pewno wrócą z pieniędzmi, z marzeniami które zrealizują za wyharowane pieniądze, i będa się śmiać pod nosem z bwóch wrednych bliźniaków, z obszarpańców Giertychowych, i plebsu Samoobrończego- a ci co zostac musieli- bo tu ich potrzebują pacjenci- nie moga się pogodzić z tym co sie dzieje- obietnice się skończyły. Zaczęła sie walka.

21.06.2007 19:34:43
maciej
Administrator
*

Możemy długą wymianę zdań prowadzić, ponieważ całkowicie nie zgadzam sie z twoim tokiem myślenia, ale skoro jest to topic to czekam na kolejne myśli innych forumowiczów Smile

Pozdrawiam Maciej
21.06.2007 19:42:06
Guest
Unregistered

Portfel:

Ja w pełni popieram pielęgniarki i lekarzy- to nie jest zwykła praca, tam chodzi o ludzkie życie, a juz nie daj boże gdy pracuje się na karetce wypadkowej i musisz ogladać idiotów którzy przez brawurę ginął a ich mózg leży ropłaszczony gdzieś na ulicy

21.06.2007 19:58:23
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,304

a ja nie popieram protestu :!: trzeba popatrzeć na sprawe logicznie - Z CZEGO mają im podnieść płace :?: zresztą w tym roq dostali już podwyżkę i za rok mają dostać kolejną...
w tym państwie nikt nie zarabia tyle ile by chciał :!: to co...mamy wszyscy strajkować :?: :?: :?:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
21.06.2007 22:43:31
lukascompl

*

levi napisał(a):
CZEGO mają im podnieść płace zresztą w tym roq dostali już podwyżkę i za rok mają dostać kolejną...
w tym państwie nikt nie zarabia tyle ile by chciał to co...mamy wszyscy strajkować

To nie jest strajk o pieniądze- to strajk o jkaość ochrony zdrowia polskich obywateli- a pieniędzy nie może zabraknać tak czy siak- Przypominam iż polska ma najmniejsze nakłady PKB na zdrowie- a pieniędzy mozna zdobyć- na misję wojsk w Iraku to są, na kolejnych przygłupiastych wicepremierów, na podwyżki w IPN-ie, na wszystko jest ale tak jakby na nic nie było?

22.06.2007 19:25:13
maciej
Administrator
*

lukascompl, budżet został rozpisany już chwilę temu... jak mam być szczery to wszystkich obecnych protestujących uważam za totalnie niepoważnych i ośmieszających się. Skoro maja rozpisane podwyżki na ten rok i na następny to jakim prawem oni protestują ? Godność ?? a jaka tu godność ?? Większość kobiet (wszystkie te wielkie główne co sie wypowiadają w mediach itp) to istne marionetki robią tak jak im zagrają .. gdzie tu godność ??

A powiedzcie mi kto ma interes w tym że akurat dziwnym zbiegiem okoliczności cały ten durny prostest zaczął się zaraz przed bardzo bardzo ważnym szczytem Unijnym ??

Tyle jest jasnych faktów że widać gołym okiem, że to strajk czysto polityczny.
Niech wejdzie w życie ustawa o kasach fiskalnych w gabinetach lekarskich.. sami lekarze sfinansują pielęgniarki w ten sposób... Kosmiczne łapówki idą dla lekarzy.. każdy o tym wie.

W tym wszystkim żal mi tych pielęgniarek które dla interesów partyjniackich i związkowych ośmieszają się... Sad

Pozdrawiam Maciej
22.06.2007 20:28:16
lukascompl

*

maciej napisał(a):
A powiedzcie mi kto ma interes w tym że akurat dziwnym zbiegiem okoliczności cały ten durny prostest zaczął się zaraz przed bardzo bardzo ważnym szczytem Unijnym ??

Ten rpotest kilka tygodni temu się zaczął od strajku lekarzy, słabą masz pamięć i ciągle chcesz wmawiać forumowiczom że to strajk o pieniądze zainsirowany prrzez jakieś pokrętne władze związkowe- tak bardzo pięknie, tylko dlaczego do strajku przyłączają się zwykli ludzie, którzy popieraja strajkujacych, dlaczego opozycja ma nie zajmować się tym strajkiem- co ma może popierać rząd idiotów czy też cicho siedzieć- i co wymyslił przemądrzały Kaczyński - że się zrobi referendum w sprawie podniesienia podatków- mało skuteczny zabieg by zniechęcić obywateli do strajkujących, z oczywistym brakiem propozycji rządu, który nawet boi się rozpocząć rozmowy- a co by się stało gdyby w końcu Polacy zaczęli płacić trochę więcej, albo się dodatkowo doubezpieczali, tylko trzeba zacząć rozmawiać by zmienić system opieki, a nie dawać podwyżki- a co do podwyżek to ten Rząd łatwo jakoś rozdaje pieniadze, a to górnikom, a to nayczycielom, a to lekarzom, a potem się dziwią że nie ma pieniędzy,

23.06.2007 09:02:21
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,304

lukascompl,

Cytat:
To nie jest strajk o pieniądze- to strajk o jkaość ochrony zdrowia polskich obywateli

tak :?: to dlaczego na transparentach pisze: chcemy godziwych płac :?: :?: :?: aaaa może przejęzyczenie =D

Cytat:
Przypominam iż polska ma najmniejsze nakłady PKB na zdrowie

owszem...ale chyba porównujesz z krajami wysoko rozwiniętymi...

Cytat:
na misję wojsk w Iraku to są, na kolejnych przygłupiastych wicepremierów

to nestety już są decyzje (porażki) rządu SLD i musimy teraz za to płacić...

Cytat:
na podwyżki w IPN-ie, na wszystko jest ale tak jakby na nic nie było?

hmmm co ty porównujesz :?: IPN to było ok 5 mln...a na lekarzy potrzebne jest pare ładnych miliardów...
maciej,

Cytat:
lukascompl, budżet został rozpisany już chwilę temu...

dokładnie :!: posunięciem co najmniej głupim byłoby teraz zmienianie budżetu :O to byłby cios w plecy dla naszego kraju...

ja wam powiem tak: jak się jednym ustąpiło to teraz wszyscy zaczną :!: jak dadzą lekarzowi to zaraz upomni się i pielęgniarka...jak pielęgniarka to i farmaceutka :!:...to jakieś chore myślenie...
...a skoro na podwyżki są przeznaczone pieniądze na następny rok to ja tu problemu nie widze żadnego.
ale niestety polska jest krajem, w którym każdy chce tylko WIĘCEJ I WIĘCEJ :eek: ale nie pomyśli Z CZEGO ma to dać :?:
owszem chcesz większą wypłatę to musisz więcej zapłacić podatku...to jest logiczne - ale niestety nie dla polaka...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
23.06.2007 09:14:11
maciej
Administrator
*

levi', Słysząc w mediach. że do tej całej ekipy protestujących pielęgniarek dołączą górnicy to to wygląda na istna imprezę, gdzie tu protest , to tylko wszystko jest cyrk jaki oni robią i oby niedostały ani grosza, za takie postępowanie to nawet te podwyżki które są już w budżecie dla nich, powinni je znieść, kasa była by na mądrzejsze rzeczy... Jak tak dalej pójdzie przez takich ludzi co wielce strajkują to i ja zacznę bo 8000 jakie zarabiam to mało chce 20 tys...

Pozdrawiam Maciej
23.06.2007 09:24:55
lukascompl

*

levi napisał(a):
Cytat:
Przypominam iż polska ma najmniejsze nakłady PKB na zdrowie

owszem...ale chyba porównujesz z krajami wysoko rozwiniętymi...

NIe ja jestem akurat rzetelny- porównuje to na tle wszystkich członków EU.

levi napisał(a):
maciej,
Cytat:
lukascompl, budżet został rozpisany już chwilę temu...

I kolejne kłamstwo- ustawa budżetowa na przyszły rok nie została jeszcze zatwierdzona.

levi napisał(a):
Cytat:
na misję wojsk w Iraku to są, na kolejnych przygłupiastych wicepremierów

to nestety już są decyzje (porażki) rządu SLD i musimy teraz za to płacić...

A kto zdecydował się na udział w wojnie w Afganistanie- czasem to nie obecnie juz rzadzący- to jest kontynuacja tych złych posunięć

levi napisał(a):
Cytat:
To nie jest strajk o pieniądze- to strajk o jkaość ochrony zdrowia polskich obywateli

tak to dlaczego na transparentach pisze: chcemy godziwych płac aaaa może przejęzyczenie

A co mają napisać- niskich płac, i darmowych nadgodzin, a może bedziemy pracować za najniższe stawki dla kochanego państwa?- kązdy chce godnie zarabiać i otrzymywac godną zapłate

23.06.2007 09:35:48
pablo

*

Portfel: 546

lukascompl napisał(a):
co wymyslił przemądrzały Kaczyński - że się zrobi referendum w sprawie podniesienia podatków- mało skuteczny zabieg by zniechęcić obywateli do strajkujących, z oczywistym brakiem propozycji rządu,

To nie jest żaden pomysł i jeżeli będzie takie referendcum to zagłosuje na NIE. Kaczyński tak zaproponował ponieważ przedstawiciele partii opozycyjnych nagle załamali rece nad losem służby zdrowia, a w opozycji a głównie w SLD jest sporo ludzi majętnych żeby nie powiedzieć bogatych.

lukascompl napisał(a):
a co by się stało gdyby w końcu Polacy zaczęli płacić trochę więcej, albo się dodatkowo doubezpieczali, tylko trzeba zacząć rozmawiać by zmienić system opieki, a nie dawać podwyżki

A może wkońcu przeprowadzono by reformę z prawdziwego zdarzenie a nie kolejną reformę reformy.... Ty się polaku ubezpieczecz dodatkowo, podniesiemy składki, a rządzący z tą kasą i tak nic nie zrobią bo nie wiedzą co. Tylko prawda jest taka że żadna partia nie ma pomysły na rozwiązanie tego problemu, a każdy rząd spycha ten problem na później, na przyszłość i tak od 17 lat. W końcu ta bomba wybuchnie tylko kto na tym straci?

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
23.06.2007 09:58:04
lukascompl

*

pablo napisał(a):
Kaczyński tak zaproponował ponieważ przedstawiciele partii opozycyjnych nagle załamali rece nad losem służby zdrowia, a w opozycji a głównie w SLD jest sporo ludzi majętnych żeby nie powiedzieć bogatych.

Kaczyński tak zrobił bo boi się społecznego odrzucenia - tak samo było ze sprawą doliny Rospudy- tylko, że tam chodziło o dobro przrody, a w tym przypadku o zdrowie milionów obywateli- Najłatwiej jest uciec od odpowiedzialności za trudne decyzje, których ten stary nieudacznik nie może podjąć.

23.06.2007 10:19:04
pablo

*

Portfel: 546

lukascompl napisał(a):
Najłatwiej jest uciec od odpowiedzialności za trudne decyzje, których ten stary nieudacznik nie może podjąć.

Może ty jesteś uprzedzony do ludzi z małym wzrostem czy jak. Ja tu nie bronię bliźniaków ale chcę zauważyć że od 17 lat każdy rząd unika podjęcia tego tematu i boi się go jak ognia.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
23.06.2007 10:43:04
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: