Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (10):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Następna > Ostatnia »
Strach. Lęk. Fobia.
AutorWiadomość
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

motyle i biedronki mogą być. Reszta sio ode mnie. Włącznie z pająkami Biggrin

25.01.2007 21:54:24
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 785

o to strasznie mało robaczkow lubisz Smile a przeciez nasze pajaki nie kasaja to dlaczego ich nie lubisz

25.01.2007 21:59:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

okimaxim napisał(a):
Reszta sio ode mnie. Włącznie z pająkami Biggrin

A ja niedawno odkryłam, że pająki to tak naprawdę bardzo miłe i sympatyczne stworzenia i szczerze mówiąc szkoda mi ich, ludzie gnębią pajączki, twierdzą, że są odrażające i się ich brzydzą, ale co one poradzą że wygladają jak wyglądają .... Animatedwink W każdej istocie mżna odnalezc jakieś ukryte piękno Biggrin Pająki są spoooko szczególnie tarantule Animatedwink

A ja ostatnio zaczęłam bać się ... tego, że moje życie ucieknie mi przez palce i strace najpiękniejsze chwile swojego istnienia na mało znaczące przedsięwzięcia .... :553:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
25.01.2007 22:05:17
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ziomalka,

Cytat:
A ja niedawno odkryłam, że pająki to tak naprawdę bardzo miłe i sympatyczne stworzenia i szczerze mówiąc szkoda mi ich, ludzie gnębią pajączki, twierdzą, że są odrażające i się ich brzydzą, ale co one poradzą że wygladają jak wyglądają ....

YEAH! Święte słowa Smile wiedziałem, ze nie jestem sam... Smile U mnie w pokoju był swego czasu pająk, z resztą już o tym pisałem na Forum. I tez uważam, że te zwierzaki cierpią głównie przez swój lekko koszmarowy wygląd... A tak są zwinne,s zybkie i na prawde, w naszym kraju jadowite pająki zdarzają się rzadko. W domach - jeszcze rzadziej Smile

25.01.2007 23:33:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
A tak są zwinne,s zybkie i na prawde, w naszym kraju jadowite pająki zdarzają się rzadko. W domach - jeszcze rzadziej Smile

I to jak dla mnie jest baaardzo dziwne ...
Czarni ludzie niczego sie nie boją ... a już w szczególności nie straszne im takie male sympatyczne stworzonka jak pajączki Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
26.01.2007 00:29:07
okimaxim

*

strach przed pająkami to choroba przcież - arachnofobia (czy jakoś tak), i tak jak klaustrofobia trudno to wyleczyc - to siedzi w psychice Animatedwink kto jak kto ale Ziomalka powinna coś nie coś o tym wiedzieć

26.01.2007 18:29:43
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Cytat:
strach przed pająkami to choroba przcież - arachnofobia (czy jakoś tak), i tak jak klaustrofobia trudno to wyleczyc - to siedzi w psychice Animatedwink kto jak kto ale Ziomalka powinna coś nie coś o tym wiedzieć

Owszem, owszem, ale niektórych psychicznych anomalii nie pojmuje .. cóż, człowiek dziwna istota, nie wszystko jest w stanie ogarnąć umysłem Animatedwink
Strach przed pająkami jak inne fobie można zwalczyć, trzeba tylko Okimaxim trochę silnej woli , odwagi i uporu a będzie git Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
26.01.2007 19:42:35
okimaxim

*

ja już na tyle nad sobą wypracowałam że nie uciekam z piskiem krzykiem i paniką jak zobacze choćby mikroskopijnych rozmiarów pajączka Biggrin teraz nawet pająk może po mnie chodzić a ja go delikatnie ściągne - bez paniki Smile nie potrzebuje fo tego męskiej ręki Biggrin nawet choduje sobie za łóżkiem pajęczaka ^^ szkoda mi go zabijać Smile ale taki pajączek nie rośnie duży i nie jest jadowity. Natomiast nie wiem co bym zrobiła widząc dużego pająka jak ptasznik czy tarantula. Albo jadowitego jak czarna wdowa. FEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE hehehe Smile po prostu tropikalne i nie znane - może stąd ten strach - przed nieznanym?

26.01.2007 20:44:42
michas
Moderator
*

okimaxim napisał(a):
rachnofobia (czy jakoś tak), i tak jak klaustrofobia trudno to wyleczyc - to siedzi w psychice

trzeba sobie formata zrobic i juz wszystko wporzadku przynajmniej u mnie tak to działa,a so do robaczków i innych pełzających istot przyjemne stworzonka co tu duzo mówić,i nie wiewm ceego tu sie bac np.taki pajak jest pewnie z tysiac razy mniejszy od człowieka i z proporcji wynika ze to on powinien sie panicznie bać a tu jest na odwrót wielki człowiek boi sie małego pająka,bardzo mnie zainteresowała ta cała historia i zamierzam ksiazke napisac,wiec jak sa jakies osoby które panicznie sie boja jakis robaczków to wdzieczny bym był gdzyby takie osoby napisały dlaczego sie tak boja tych robaczków??byłbym bardzo wdzieczny,a z tak ksiazka to zart oczywiscie nigdy nie byłem z polskiego dobry nie byłem i watpie zebym mógł taka ksiazke sklecić,a z reszta z moim słomianym zapałem to niemozliwe Smile

26.01.2007 20:50:28
okimaxim

*

ja sie boje robaczka bo... robaczek może mnie ugryść! to po raz Animatedwink po drugie taki robaczek z paskudnymi cieniutkimi nużkami jest dla mnie po prostu nie przyjemny! i już wtedy nie tyle strach co niechęć to takiego robala. Bo goąsieniczki mogą być, są fajniusie Smile dżdżownice też są ok Smile tylko nie robale... :/ owady konkretnie. Ktoś sie boi fajowej myszki a ja - robala! Animatedwink

26.01.2007 21:03:02
michas
Moderator
*

okimaxim, twoj przypadek w mojej ksiazce zostanie opisany na pierwszej stronie ,a co do nmyszek to wogóle nie sa fajowe sa ochydne fffffffffuuuuuuujjjjjj.

26.01.2007 21:14:31
okimaxim

*

haha o widzisz a może opowiesz dlaczego są ochydne? Są takie malutkie i mają milusie futerko i fajnie ruszają noskami Smile mają też zabawne ogonki i są wprost niezmordowane a chodzeniu po rękach Biggrin no i malusio jedzą Animatedwink świetne zwierzątko domowe Animatedwink

26.01.2007 21:17:09
michas
Moderator
*

we mnie budza obrzydzenie nigdy ich nie lubilem,mam podobny chyba problem co Ty ,tylko ze ja nie lubie myszy ani innych gryzoniów ,nie potrafie podac konkretnego powodu dlaczego ich nie lubie to jest zakodowane w mojej psychice i jak słysze słowo mysz to pierwsze co mi na mysl przychodzi to wstretny gryzoń małe brzydkie i mnie bvierze generalnie obrzydzenie ,odrazu mam ochote łeb ukrecic może to nie humanitarne ale po prostu tego nie cierpie

26.01.2007 21:25:32
okimaxim

*

ja lubie wszelkie gryzonie: myszy, chomiki, świnki morskie, szynszyle, myszoskoczki, króliki... Smile

Tak więc powinieneś mnie zrozumieć czemu nie lubie owadów Biggrin już nawet lubie jaszczurki i węże byle nie owady

26.01.2007 21:28:22
michas
Moderator
*

no zaczynam Cie rozumiec,ale jednak to ja wole jakiegos kociaka lub piesia jak dla mnie to sa najlepsze zwierzaki i sie z mini pobawic mozna i wogóle sa takie fajniusie Smile

26.01.2007 21:37:57
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: