Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (10):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Strach. Lęk. Fobia.
AutorWiadomość
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Ja mysle, że każdy lęk przed czyms mozna przełamać i powalczyć z nim Smile Wtedy ma się tym większą satysfakcje że udało się zrobić coś co na początku wydawało się niemozliwe dla nas. Kiedys postanowiłam sobie, że będę robić wszystko to czego sie boje Tongue a jest tego troche i z niektórymi sprawami mi się udało i pozbyłam sie lęku Smile Dlatego warto chociaż probówać Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

15.12.2006 22:03:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Przy walce z lękiem liczy się wsparcie, opieka, pomoc... Ale i do tego potrzebna jest odwaga, aby poprosić o pomoc, co też dla neiktórych ludzi bywa obawą nie do przeskoczenia, że ktoś pozna ich słabość.

U mnie jeszcze jest taki strach, jak u większości ludzi - o swoich bliskich. Gdzie są, co robią, jak wrócą... Myśląc o tym, jak świat jest niebezpieczny obecnie.... ech.

16.12.2006 23:20:52
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Niektóre lęki można przełamać samemu... tylko trzeba tego bardzo chcieć i się odważyć zaryzykować.

Falkhor napisał(a):
U mnie jeszcze jest taki strach, jak u większości ludzi - o swoich bliskich.

Chyba każdy taki lęk w sobie ma :/

16.12.2006 23:30:01
Falkhor
Administrator
*

terelka, No właśnie, zę nie każdy... czasem widze, ze ktoś chce się od tych swoich bliskich uwolnić i uciec jak najdalej, ale na prawdę, daleko i zapomniec. Znam taki przypadek - ukochana córka z trójki rodzeństwa... zostawiłą całą rodzinę i wyjechała... Ech... a na święta to nawet kartki swojej mamie nie wysle... Sad

Hmmmm... może doadm jeszcze lęk przed... śmeircią? Nie jako końcem, zniszczeniem, ale po rpsotu czymś nieznanym? W sumei to chyba jeszcze tylko smeirć jest czymś, czego nei zdołamy zmierzyć, zbadać i przekazać innym. Chyba to dobrze, co nie?

16.12.2006 23:40:07
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
terelka, No właśnie, zę nie każdy... czasem widze, ze ktoś chce się od tych swoich bliskich uwolnić i uciec jak najdalej, ale na prawdę, daleko i zapomniec. Znam taki przypadek - ukochana córka z trójki rodzeństwa... zostawiłą całą rodzinę i wyjechała... Ech... a na święta to nawet kartki swojej mamie nie wysle... Sad

Mysle, że są to odosobnione przypadki. Nie rozumie takich ludzi...

Falkhor napisał(a):
Hmmmm... może doadm jeszcze lęk przed... śmeircią? Nie jako końcem, zniszczeniem, ale po rpsotu czymś nieznanym? W sumei to chyba jeszcze tylko smeirć jest czymś, czego nei zdołamy zmierzyć, zbadać i przekazać innym. Chyba to dobrze, co nie?

Bardzo dobrze. Ja nie chciałabym wiedzieć jak to jest. Wogóle czasami się zastanwiam jakie to życie dziwne jest. Martwimy sie głupotami, w ogóle nie znaczącymi sprawami a przeciez człowiek "nie zna dnia ani godziny..."

16.12.2006 23:55:05
Falkhor
Administrator
*

terelka, ech... zyj tka, jakby kazdy dzięn miał być ostatnim. Starajmy się zostawić po sobie jak najwięcej. Wszystkei dzieci nasze są... dbając o młodzież, dbamy o nasz przyszłość, a szanując starośc - doceniamy mądrośc i doświadczenie...

ech, offtop mi się zaraz zrobi Smile Hmmm... U niektórych osób jest jeszcze pewnego rodzaju lęk - przed chorobą. W sensie takim, że nagle, przypadkiem okaże się, zę są na coś chodzy. I sa zdrowi, ale same obawy toczą ich jak kornik dobry kawałek drzewa...

Hmmmm... ja dodam jeszcze to - strach przed brakiem samodzielności na starość...

17.12.2006 00:01:39
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
strach przed brakiem samodzielności na starość.

pięknie powiedziane Ziom Biggrin

A ja od siebie dodam jeszcze - Sam strach nie jest niczym złym, ale prawdziwą odwagą jest nad nim panowanie, wiadomo, każdy z nas jest inny i w inny sposób reaguje na sytacje stresowe, ale im bardziej przyjmujemy niektóre sprawy, rzeczy, wydarzenia ze spokojem, tym lepiej dla nas, naszego zdrowia i samopoczucia .... Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
12.01.2007 01:35:25
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, O lękach, strachach i fobiach powstał już nawet oddzielny topic Tongue Z resztą właśnie w nim piszemy Tongue Co oznacza, że jest o czym gadać...

Bo strach ma wielkie oczy Smile Teraz najwięse strachy to wiadomo, zbliżająca się sesja i obrony Tongue Tongue Tongue

Hmmm... a odczuwa ktoś strach przed nagłym końcem świata?

12.01.2007 09:34:05
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Hmmm... a odczuwa ktoś strach przed nagłym końcem świata?

Ale Cię wzięło Falkhor na egzystencjalne przemyślenia Animatedwink Ja nigdy szczerze powiedziawszy się nad tym nie zastanawiałam, ale uważam, że jest taki jeden mały cytacik, który wiele mówi

Żyj chwilą i chwytaj każdy dzień jak najmniej ufając przyszłości

I ja się z tym zgadzam ... Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
12.01.2007 14:18:57
Falkhor
Administrator
*

E tam od razu, wielkie przemyślenia Tongue

Po prostu - są ludzie Tongue chociaż nie ptorafię ich teraz wskazać Tongue którzy mają takie strachy - że np. zaraz uderzy w nas kometa, Słońce wybuchnie albo przestanie świecic i też będzie kryska... galaktyka sie przewróci... masa wielkich kosmicznych problemów. Bo tak w sumie to czy my mamy jakies pojecie, jak malutcy jestesmy?? Biggrin

Hmmm... czego jeszcze bym się mógł bać. Poza Qmarem Tongue np. KRADZIEŻY.

12.01.2007 15:30:18
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

duchów Biggrin

12.01.2007 16:20:33
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

A ja sie czasami boje sama siebie - obawiam się, że jesli bede bardzo zdesperowana czy załamana, zdolna jestem posunąć się bardzo, bardzo daleko w czynach, jestem nieobliczalna ...... i tu kieruje pytanie - kto zna dobrego psychiatre ?? :559:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
12.01.2007 16:52:29
terelka
Moderator
*

A ja się boje, że strace kogoś bliskiego, że ktoś umrze, lub zachoruje Sad I boje się, ze nie bede potrafiła poradzic sobie z tym Sad

12.01.2007 23:46:53
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja sie boje że w przyszłości jak już będe musiała się usamodzielnić to nie poradze sobie sama w życiu... jakoś czarno to widze... Sad

13.01.2007 19:50:48
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

okimaxim napisał(a):
ja sie boje że w przyszłości jak już będe musiała się usamodzielnić to nie poradze sobie sama w życiu... jakoś czarno to widze... Sad

Pamiętaj oki, że strach ma wielkie oczy i nie taki diabeł straszny ... kiedyś trzeba będzie zrobić powaażny, duuży krok naprzód, żeby później było już tylko z górki ... Animatedwink Zawsze trzeba być dobrej myśli ... to pomaga ... Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
22.01.2007 03:26:20
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku