Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Stenogramy Kaczmarka
AutorWiadomość
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 3,494
Stenogramy Kaczmarka

Cytat:
Sejm zakończył wysłuchanie pierwszej części stenogramów z zeznań byłego ministra Kaczmarka przed speckomisją. Posłowie opozycji są zapisem zbulwersowani, posłowie PiS - zniesmaczeni. Sejm przerwał obrady do wtorku.
źródło - onet pl

Ciekawa jestem co dokładnie znajduję się na tych stenogramach. Już wcześniej do mediów dotarły przecieki o tym co Kaczmarek powiedział przed komisją:

Cytat:
Trudno w to uwierzyć. Lech Kaczyński i jego córka z mężem, syn Lecha Wałęsy, Andrzej Lepper, Roman Giertych, Adam Bielan, Michał Kamiński, Jacek Piechota - to tylko część osób, na które - według nieoficjalnych relacji z zeznań Janusza Kaczmarka - zbierać miał haki minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro - dowiedział się dziennik.pl. Wiceszef speckomisji Jędrzej Jędrych z PiS zaprzecza.

Cytat:
Według relacji posłów, do których dotarł dziennik.pl, Kaczmarek miał także powiedzieć, że Leppera i Giertycha podsłuchiwano już od stycznia. Giertych powiedział wieczorem w programie Moniki Olejnik "Kropka nad i", że pojawiły się podejrzenia, że premier popełnił przestępstwo.

Z kolei według "Newsweeka", Kaczmarek oświadczył posłom, że ABW badała np. rzekomo podejrzane interesy młodego Wałęsy. Syn byłego prezydenta jest oburzony: "Ja nie prowadzę podejrzanych interesów. Ciekawe, co na mnie spreparowali" - mówi tygodnikowi Jarosław Wałęsa, w tej chwili poseł PO.

Także według rozmówców "Newsweeka", podczas przesłuchania przed komisją Kaczmarek mówił o bardzo wielu śledztwach, w których pojawiają się nazwiska z pierwszych stron gazet. Były szef MSWiA przekonywał, że minister Zbigniew Ziobro w szczególny sposób interesuje się dochodzeniami, które dotyczą polityków SLD, PO, LPR, Samoobrony i PSL, czyli całej opozycji.

Ziobro miał się jednak interesować także konkurentami z własnej partii. Kaczmarek mówił np. o śledztwie w sprawie wyłudzenia diet z Parlamentu Europejskiego przez medialnych strategów PiS - Adama Bielana i Michała Kamińskiego. Tajemnicą poliszynela jest to, że iż są oni w PiS najpoważniejszymi konkurentami Ziobry.

Kaczmarek opowiedział też o inwigilowaniu dziennikarzy. Wymienił dwa nazwiska: Macieja Dudę z "Rzeczpospolitej" oraz Wojciecha Czuchnowskiego z "Gazety Wyborczej". Obaj pisali krytyczne artykuły o działalności ministra sprawiedliwości.

źródło - dziennik.pl

I co o tej całej sprawie sądzicie... jeśli zeznania Kaczmarka są prawdziwe to będzie polityczny szok... Zresztą chyba już jest... Ciekawe czy całość stenogramów zostanie keidyś podana do wiadomości opinii publicznej.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

25.08.2007 09:19:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

te zeznania to pomieszanie prawdy i kłamstw. Prawdy wygodnej z wygodnymi kłamstwami. Niestety - prawda jakkolwiek zmieszana z kamstwem ma cechy KŁAMSTWA. Dlatego nie wiem, czy spodziewać się rzeczywistej sensacyi...

25.08.2007 09:42:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

JA myślę, że te zeznania są prawdziwe i przynajmniej w niektórych przypadkach rzeczywiście tak było...

Dlaczego PiS nie chce komisji śledczej ds. B. Blidy lub akcji CBA ??

25.08.2007 09:45:22
Falkhor
Administrator
*

terelka, Hmmm... no to ja dopytam jeszcze, dlaczego ta afera wybuchła... prze wyborami? Smile

25.08.2007 09:47:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Nie było na 100% pewne, że te wybory odbędą się, dopiero w ostatnich dniach się wszystko rozstrzygnęło Smile I dzisiaj wiadomo, że wybory będą na 99% , więc jeszcze nie do końca napewno Tongue

Cytat:
To już koniec tego Sejmu. Na 99 procent - tak odpowiadali wczoraj politycy PiS i PO pytani, czy dojdzie do rozwiązania parlamentu 7 września. - Taka była umowa - powiedział premier Jarosław Kaczyński na konferencji w Warszawie. Odniósł się do porozumienia prezydenta Lecha Kaczyńskiego z szefem PO Donaldem Tuskiem.
źródło - onet.pl

PiS nie chce dopuścić do komisji śledczej bo mogłaby ona zaszkodzić tej partii przed wyborami właśnie. Ludzie powinni znać prawde, co się wydarzyło i jak było.

25.08.2007 09:55:22
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

mi się wydaje, że te zeznania...nie nie zeznania - OPOWIEŚCI to poprostu zwyczajna gra polityczna :!:
dlaczego wcześniej tego nie zgłaszał :?:
skoro było tak 'okropnie' jak to opisał, to dlaczego trwał w tym układzie :?:
skoro o wszystkim 'wiedział', to dlaczego to nadzorował :?:

fakt - w tym co mówi Kaczmarek z pewnością jest wiele prawdy :!: - właśnie to sprawia, że ciężko wyłapać co jest prawdą a co kłamstwem...
...ale ja nie wierze w ani jedno słowo tego człowieka :!: :!: :!:

terelka,

Cytat:
PiS nie chce dopuścić do komisji śledczej bo mogłaby ona zaszkodzić tej partii przed wyborami właśnie. Ludzie powinni znać prawde, co się wydarzyło i jak było.

a mi się wydaje, że nie o to w tym wszystkich chodzi :!:
powołanie komisji śledczej niesie ze sobą pare ładnych miesięcy przesłuchań, zebrań, posiedzeń - co w znacznym stopniu uniemożliwia samorozwiązanie sejmu i przedterminowe wybory, a co za tym idzie niemoc w powoływaniu ustaw...bo jak wszyscy widzimy - ta dość nietypowa 'koalicja' w opozycji uniemożliwi jakąkolwiek ustawę :!: :!: :!:

PS. a tak na marginesie - dlaczego teraz SLD, LPR i Samoobrona zrobiły się takie potulne i NAGLE starają się działać 'w interesie państwa' (jak to określają) :?: :?: :?: troska :?: czy może zwykła gra polityczna :?: :?: :?:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
25.08.2007 10:16:57
Falkhor
Administrator
*

Chyba za długo żyję, aby uwierzyć, że te tasmy tak na prawdę coś wyjasnią Animatedwink może nie jest to z mojej strony ironia, ale próba zatrzymania dystansu... Tym bardziej prace jakiejkolwiek komisji...

25.08.2007 12:12:39
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

Heh kolejna polityczna gra opozycji, jak ktoś zna zycie to sam oceni co w nich jest Smile jak to falek napisał ostateczny wynik to kłamstwo społeczeństwa...

Pozdrawiam Maciej
25.08.2007 16:32:17
terelka
Moderator
*

Jakby to wszystko co Kaczmarek mówi było kłamstwem to czemu nie odtajnią jego zeznań?? Czemu my nie dowiemy się co w nich jest i kogo one dotyczą? Jak to jest kłamstwo to nie chroni go tajemnica państwowa.

26.08.2007 21:31:41
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

terelka, taśmy przedstawiają sposób działania służb oraz wyjawia konkretne nazwiska - a to już samo w sobie narusza tajemnicę państwową :!:

po wyborach się wszystkiego dowiemy :!: - na komisji śledczej...
...tylko głupiec by się teraz mieszał w komisje i blokował przez ładne pół roku prace sejmu i uniemożliwiał wybory :!: :!: :!:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
26.08.2007 21:57:36
terelka
Moderator
*

Ja nie mówię, żeby teraz powoływac komisję Animatedwink ale chce tylko żebyśmy wszyscy poznali prawdę!! Chce wiedzieć kto kłamie a kto mówi prawdę, bo teraz tak naprawdę nie wiadomo!!!

26.08.2007 22:18:51
Falkhor
Administrator
*

terelka, prawda to narzędzie, które może nieść dobro jak i zło. A to dlatego, że prawda posiadana i zatajona już jest groźna. Prawda znana i zmieniona - też. jak dla mnie zeznania Kaczmarka są beczką prochu - zastanawiam się, kto podłoży do niej lont i komu podstawi pod ekhem,,, siedzenie,,,

26.08.2007 22:36:37
terelka
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
prawda to narzędzie, które może nieść dobro jak i zło.

No ale każdy powinien znać tą prawdę, jakakolwiek by ona nie była...

26.08.2007 22:46:09
Falkhor
Administrator
*

terelka, Fajnie by tak było, ale sama wiesz, widzisz, uczysz się o tym - im cenniejsza prawda, tym więcej ludzi chce ją znać. Tym większa rywalizacja i... w efekcie tylko nieliczni wiedzą, co i jak :/ A MY, opinia publiczna, obywatele, pierwszy od dołu szczebel drabiny społecznej Animatedwink - wiemy tylko to, co naplotą nam tabloidy, TV i Radio Tongue ja bym to nazwał... wielokrotnie przemieloną papką Smile

26.08.2007 22:59:27
michas
Moderator
*

Portfel: 785

no to sie juz porobiło u nas w naszym pajstewku,za chwile pewnie sie okaze że kazdy polak był podsłuchiwany,ja juz osobiscie mam dosyc tego cyrku,jak sie dzi4eje tam w warszawie,trzeba jak najszybciej wyjasnic wszystkie sprawy i skonczyc z osmieszaniem Polski na arenie miedzynarodowej

30.08.2007 02:13:08
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: