Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Stenogramy Kaczmarka
AutorWiadomość
Avalanche

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 212

Falkhor napisał(a):
terelka, Hmmm... no to ja dopytam jeszcze, dlaczego ta afera wybuchła... prze wyborami? Smile

Wg mnie wszystko jest po prostu konsekwencją nieudanej akcji CBA w Ministerstwie Rolnictwa. Najpierw poleciał Lepper, (potem jego 'obrońca' Giertych, co w konsekwencji znacznie przyśpieszyło upadek tego 'rządu'), a gdy z braku dowodów na Leppera, ten przeszedł do ofensywy i jako źródło przecieku wskazał Ziobre, trzebabyło znaleźć jakiegoś kozła ofiarnego. Padło na Kaczmarka. Tylko zachodzi pytanie - jak M. SWiA mógł wiedzieć o planowanej akcji w MR? Ktoś go musiał powadomić z wewnątrz... Może Ziobro?
Ja z koleji nie rozumiem o co tyle szumu z tym podsłuchiwaniem. Myślałem że nie jest to jakąś specjalną tajemnicą, że gabinety v-premierów (zresztą pewnie nie tylko) są na podsłuchu.

31.08.2007 20:20:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Po dzisiejszym wysłuchaniu relacji w tv. Nie mam nic więcej do dodania. Podsumowując Nareszcie kłamcy wychodzą na światło dzienne i za to cenie obecna ekipę rządząca. Przynajmniej teraz nie ma kolesiostwa tylko jak widać każdy kto kłamie i łże odpowiada wobec prawa.

Pozdrawiam Maciej
31.08.2007 22:03:28
Ekolog

*

Portfel: 370

Ja nie oceniałbym tego tak jednoznacznie,. Mogli ich aresztować po przesłuchaniu przez sejmową komisję, takie działania władzy wydaja mi się dziwne. Przyznam sie -głosowałem i na jedna i na drugą Kaczuszkę, dzis żałuję... szalę goryczy przelał fakt inwigilacji srodowiska ekologów w czasie trwania kampanii na rzecz Rospudy.
Dziś mogę stwierdzić-K to chory człowiek o nienasyconych ambicjach i osobistych kompleksach.
Dlaczego w takim razie nie zostrana aresztowani:
!. Kulczuyk
2. Michnik
3. Wachowski
4. Lewandowski ( złodziejska prywatyzacja Alimy-teraz Gerberw Rzeszowiue)
5. L. Miller
itd, itd...

Ekolog
31.08.2007 22:12:43
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 1,286

Ekolog, Wszystko w swoim czasie. Prokuratura, ABW działają bardzo dokładnie i widać to w każdych sprawach dowodowych. Myślę żę i na nich też czas przyjdzie i wyjdzie na świat kłamstwo, którego było mnóstwo przez ostatnie 10 lat rządów... Ale na to potrzeba czasu...

Pozdrawiam Maciej
31.08.2007 22:25:27
Ekolog

*

No tak , ale nie jestem za "jazdą po bandzie"..itp stwierdzeniami Premiera...
Boję się również o życie obywatelskie a raczej o monolityzacje tego życia nze wskazaniem na negatywną rolę w tym względzie Radia M...
Niestety nasze państwo jest zawłaszczone bądz przez lumpelliberałów, kolesi i postkomunistów i inne ciemne grupy interesów( co miało miejsce) bądz przez autorytarnych ,zakompleksionych, chcących zaprowadzić de facto państwo wyznaniowe i ideowe -osobników.
Niestety drogi środka -rozsądku, pracy, uczciwości -nie widać...
Pozostaje tylko czekać na Europejską Konstytucję... no cóż straciłem zaufanie do instytucji państwowych, do ich "imperium", powagi, uczciwości, merytoryczności.

Ekolog
31.08.2007 23:15:16
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,304

maciej,

Cytat:
Po dzisiejszym wysłuchaniu relacji w tv. Nie mam nic więcej do dodania. Podsumowując Nareszcie kłamcy wychodzą na światło dzienne i za to cenie obecna ekipę rządząca. Przynajmniej teraz nie ma kolesiostwa tylko jak widać każdy kto kłamie i łże odpowiada wobec prawa.

po tym co wczoraj zobaczyłem/usłyszałem etc nie wierzę już w żadne słowo Kaczmarka...to co od początku mówił było dla mnie wielką fikcją, ale nie sądziałem, że ten człowiek ma aż taką wyobraźnię :eek:

Ekolog,

Cytat:
Dziś mogę stwierdzić-K to chory człowiek o nienasyconych ambicjach i osobistych kompleksach.

hmmm mówisz tak tylko dlatego, że (twoim zdaniem) 'ignorował' ekologów :?: :?: :?:

Cytat:
Dlaczego w takim razie nie zostrana aresztowani:
!. Kulczuyk
2. Michnik
3. Wachowski
4. Lewandowski ( złodziejska prywatyzacja Alimy-teraz Gerberw Rzeszowiue)
5. L. Miller
itd, itd...

odpowiedzieć ci dlaczego :?: a to dlatego, że to nie byłoby możliwe dotąd dokąd nie wytępi się głupawego i histetycznego myślenia i postępowania SLD :!: :!: :!:
wszyscy teraz (mówię o SLD) rozpaczają, sprowadzają wszystkie komantarze w stronę śmierci Blidy, a ja im na to: gdyby w/w była niewinna to nie sięgnełaby po pistolet :!: logiczne :?: :?: :?: mi się tydaje, że tak :!: :!: :!:

Cytat:
Niestety nasze państwo jest zawłaszczone bądz przez lumpelliberałów, kolesi i postkomunistów i inne ciemne grupy

oki oki ligerałowie, postkomuniści itd...wszyscy ich ktytykują :wow: a dlaczego sutuacja wygląda zupełnie inaczej w momencie gdy PiS stara się (baaa nie stara - robi to) walczyć z tymi patologiami :?: :?: :!: tak ciężko zrozumieć, że w naszym kraju nigdy nie będzie lepiej jeśli nie zwalczy się korupcji, lewych układzików i niepewnych interesów :?: :?: :!: :eek:

Cytat:
no cóż straciłem zaufanie do instytucji państwowych, do ich "imperium", powagi, uczciwości, merytoryczności.

a ja powiem inaczej: ufam im bardziej aniżeli kiedykolwiek :!: <- pewnie teraz ktoś powie, że moje myślenie jest głupie itp...hmmm wiecie co :?: wcale się tym nie przejmuję...dlazcego :?: a to dlatego, że wyrabiam sobie opinię na podst tego co widzę, a nie tego co usłyszę od innych, którzy krytykują wszystkich i wszystko co związane z rządami... :!:

PS teraz takie małe przemyślenie: teraz PO jest na topie - zobaczycie, że za rok to ich będą krytykować ZA WSZYSTKO - tak to już jest w tym naszym głupawym myśleniu i pojmowaniu rzeczywistości - kreowanej przez media i BARDZO stronnicze i prześmiewcze gazety...

pozdrawiam niedowiarków i tych którzy mają podobne poglądy do moich...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
01.09.2007 13:40:01
Ekolog

*

levi napisał(a):
hmmm mówisz tak tylko dlatego, że (twoim zdaniem) 'ignorował' ekologów

TAK

levi napisał(a):
gdy PiS stara się (baaa nie stara - robi to) walczyć z tymi patologiami

A co myslisz,że w PISie nia ma patologii???

levi napisał(a):
ja powiem inaczej: ufam im bardziej aniżeli kiedykolwiek

Powtórka z Hitlera???

Cytat:
pozdrawiam niedowiarków i tych którzy mają podobne poglądy do moich...

Tak mam inne poglądy, ale również pozdrawiam...

quote="levi'"]wyrabiam sobie opinię na podst tego co widzę, a nie tego co usłyszę od innych[/quote]

Plus za samodzielne myślenie...

Ekolog
01.09.2007 17:28:12
levi'
Moderator
*

Ekolog napisał(a):

levi napisał(a):
hmmm mówisz tak tylko dlatego, że (twoim zdaniem) 'ignorował' ekologów

TAK

a nie wydaje ci się, że to trochę niesprawiedliwe :?:
patrie jak i rząd powinno się oceniać za całokształt polityczny, a nie jakieś jedno zdanie/jedną decyzję...

Cytat:
A co myslisz,że w PISie nia ma patologii???

jasne, że są - ale (wprzeciwieństwie do innych partii) stara się z nimi walczyć :!:

Ekolog napisał(a):

levi napisał(a):
ja powiem inaczej: ufam im bardziej aniżeli kiedykolwiek

Powtórka z Hitlera???

oj wydaje mi się, że to już nadużycie :!: ...

01.09.2007 17:43:04
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Cytat:
patrie jak i rząd powinno się oceniać za całokształt polityczny, a nie jakieś jedno zdanie/jedną decyzję...

Tylko, że decyzje personalne rządu widać nie był trafione...

Kaczmarek w jednym z wywiadów powiedział, ze również posiada mocne dowody, które uniewinnią go. Ja czekam aż je przedstawi.

Myślę, ze aż takiej wybujałej wyobraźni żaden człowiek nie posiada Animatedwink dlatego trudno mi jest uwierzyć w to, że kłamał we wszystkim... Myślę, że w niektórych sprawach miał rację...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

02.09.2007 21:11:57
levi'
Moderator
*

terelka,

Cytat:
Kaczmarek w jednym z wywiadów powiedział, ze również posiada mocne dowody, które uniewinnią go.

jak narazie WSZYSTKIE jego MOCNE DOWODY (jak to określił) okazały się zwykłymi zdaniami, stwierdzeniami, pomówieniami, które bardzo szybko okazały się zwykłym kłamstwem :!: ja się aqrat nic specjalnego nie spodziewam po tym cżłowieku :!:

Cytat:
dlatego trudno mi jest uwierzyć w to, że kłamał we wszystkim... Myślę, że w niektórych sprawach miał rację...

hmmm owszem, we wszystkim jest ziarenko prawdy...ale nie wydaje mi się, żeby to co wiedział/widział/robił Kaczmarek w rządzie zasługiwało na takie parszywe i wybujane słowa :eek:
ja chciałem podkreślić tylko jedno - ten człowiek przez długi czas był członkiem tego rządu :!: więc jeśli coś było niezgodne z prawem, to ON powinien 'iść siedzieć', a to dlatego, że to on był zwierzchnikiem tych sił, które teraz tak ktytykuje :!:

Cytat:
Myślę, ze aż takiej wybujałej wyobraźni żaden człowiek nie posiada

hmmm wiesz - jak człowiek się popląta w swoich 'bajeczkach' to potem ciężko z tego wybrnąć :!: ja podejrzewam, że już sam zainteresowany nie wie gdzie mówi prawdę a gdzie kłamie =D

02.09.2007 21:20:41
Ekolog

*

No cóz Levi muszę z pokorą przyznać ci-miałeś racje, co nie oznacza jednak usprawiedliwiania inwigilacji np. ekologów

Ekolog
03.09.2007 10:45:22
levi'
Moderator
*

Ekolog,

Cytat:
No cóz Levi muszę z pokorą przyznać ci-miałeś racje

wcale się z tego powodu nie cieszę, bo zawsze uważałem Kaczmarka za człowieka uczciwego...a to co teraz wyprawia świadczy o tym, że temu człowiekowi pomieszała się fikcja z rzeczywistością :eek: a to co wymyśla i opowiada jest poprostu CHORE :!:

Cytat:
co nie oznacza jednak usprawiedliwiania inwigilacji np. ekologów

hmmm ja nie używałbym tego słowa :!: inwigilacja to poważny zarzut :!: nie zachowujmy się jak niektórzy (podkreślam NIEKTÓRZY) ludzie z opozycji...którzy rząd Jarosława Kaczyńskiego porównują do panowania Czauszesku :eek: powiem szczerze, że nigdy nie myślałem, że takie słowa padną z ust naszych polityków :eek: a w dodatku przez kogo: przez nasze kochane, nieomylne SLD... nie będę teraz snuł wywodów nt ich postępowania, bo każdy z was pamięta okres ich rządów, więc opinię możecie sobie sami wyrobić :!: ...

04.09.2007 11:07:13
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: