Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] Ostatnia »
Sprzedaż alkoholu nieletnim
AutorWiadomość
Guest
Unregistered

Portfel:

lukascompl uważaj żeby ci czasem nienabili guza w parku ;/ bo ja wiem jak to jest ;]
chodzimi całą paczką i uważamy na grupe pijanej młodzieży którzy atakują ludzi ;/;/;/
ja radze wam wszystkim niepokazywaćsię wieczorem w parku bo podobno słyszałem że nawet policja się boi tam chodzić ;/dziwicie się że ich tam niema i nie pilnują pożądku Biggrin

29.07.2007 19:41:24
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Nie rozumiem ludzi, którzy sprzedają nieletnim alkohol, jak tez nierozumiem tych nietelnich, nie lepiej zaczekać do tej magicznej daty, kiedy kończy się 18 lat i można pić na legalu, a nie w ukryciu?

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

10.08.2007 23:41:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Prawda jest taka, że picie na legalu nie jest juz takie fajne :lol-sweat: Zawsze lepiej się poukrywac przed rodzicami i zaszpanowac przd znajomymi, że się pie przed 18. Poźniej po tej 'magicznej dacie' wszytsko smakuje juz inaczej Animatedwink

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
11.08.2007 16:02:16
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

terelka, Hmmm... chodzi o to, ze nawet po 18tce trzeba pić w ukryciu, boooo spożywanie alkoholu wiejscach publicznych jest niedozwolone. Dlatego jak już to lepiej owijać puszkę/butelkę w papier/reklamówkę i pić 'niewyzywająco'.

11.08.2007 16:57:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

W sumie masz rację, ale ja myślę, że terelce chodziło bardziej o rodziców a nie o prawo. Po 18 są już jakieś luzy ale to już zalezy od rodzicieli. Są i tacy, którzy nie mają nic przeciwko jak ich dzieci pija przed 18 :/ ale to nie jest za fajne rozwiązanie problemu :/

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
11.08.2007 21:49:41
SunShine

*

Portfel: 1,514

Alkohol po 18 czy też w miejscach dozwolonych nie smakuje tak samo Tongue mi nikt nie sprzedał alkoholu przed 18stką, zreszta sama bałam się kupowac Tongue ale jakbym bardzo chciała pewnie miałabym taką możliwość Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
12.08.2007 16:22:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kiwi

*

Portfel: 1,427

SunShine napisał(a):
mi nikt nie sprzedał alkoholu przed 18stką

Tobie nikt nie sprzedał przed osiemnastką - to dobrze, a ja już mogę legalnie kupować/pić alkohol od 5 lat a nadal mi nie chcą sprzedawać i zawsze o dowód pytają Sad

[ Dodano: 2007-08-12, 17:15 ]
A to jest strasznie irytujące :/

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
12.08.2007 17:14:17
Kuru

*

Portfel: 1,066

Kiwi napisał(a):

SunShine napisał(a):
mi nikt nie sprzedał alkoholu przed 18stką

Tobie nikt nie sprzedał przed osiemnastką - to dobrze, a ja już mogę legalnie kupować/pić alkohol od 5 lat a nadal mi nie chcą sprzedawać i zawsze o dowód pytają Sad

[ Dodano: 2007-08-12, 17:15 ]
A to jest strasznie irytujące :/

Nie wiem, ale jest to dziwne myślenie. :/

Przecież dla kobiety to chyba najlepszy komplement jaki może ją spotkać - wyglądać na mniej lat niż się ma.

12.08.2007 18:49:20
Kiwi

*

Portfel: 1,427

Kuru napisał(a):
Nie wiem, ale jest to dziwne myślenie.

Przecież dla kobiety to chyba najlepszy komplement jaki może ją spotkać - wyglądać na mniej lat niż się ma.

Z jednej strony to bardzo miły komplement. Ale jeśli się to powtarza za często to może być denerwujące.
Kiedys zdarzyło mi się pójść do pewnego pubu w Łańcucie a przy wejściu sprawdzali wyjatkowo dowody. Ja akurat nie wziełam wtedy dokumentów, bo zostawiłam w samochodzie. Nie chciało mi się wracać na parking po to tylko żeby udowadniać że 5 lat temu !!! osiągnęłam pełnoletność.
Czyż to nie irytujące.?

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
12.08.2007 21:41:03
rudzia

*

Kiwi nigdy nie miałam tekiego problemu, bo mi niestety sprzedawali przed 18 :/ wiec morał z tego taki, że wygladam staro Tongue Ale nie w tym rzecz. Chodzi o to, że sprzedawcy opychaja towar na wyglad. Jak ktoś według nich ma 18 lat to daja bez proszenia o dowód a jak nie wyglada to dowodziki idą w ruch. Najgorsze jest to, że takie ocenianie ludzi jest często mylne...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
13.08.2007 19:36:44
Falkhor
Administrator
*

taka scenka od mojej znajomej - stoi sobie w kolejce, koszyk z chlebkiem i pomidorami... przede nią kobieta z większymi zakupami a przed nią jeszcze jakiś wyrostek. Noooo i kupuje sobie piwo, a ekspedientka odmawia, bo chce zobaczyc jego dowód. Chopaczek mówi, że on 'na pewno ku*wa ma 18 lat' - za kasą byłą młoda dziewczyna, osłupiała i skasowała piwo, ta starsza kobieta też nic nie powiedziała. Chłopaczek odszedł od kasy very happy a ta starsza kopbieta mówi do mojej znajomej - wiesz dziecko, ja tez bym się takiego typa bała :nerd:

nie sądzicie, że w sklepach z alkoholem powinna być kamera ustawiona na kasy? Sprawa monitoringu w naszym mieście dalej się toczy, moze coś z tego wyjdzie, ale tak się zastanawiałem - jedna lepsza kamera, która obejmie widokiem kasy - pomoże w załatwianiu i tępieniu takich zachowań, podniosłaby tez ogólne bezpeiczeństwo...

Chyba, że są tu osoby, które uważają, że NIE POWINNO być zakazu sprzedaży alkoholu osobom małoletnim? Słyszałem ostatnio taki pogląd. A argument? Że młodzik zawsze może kogoś dorosłego poprosić, żeby mu takie piwko czy nawet wódkę kupił...

17.10.2007 07:42:36
Ekolog

*

Portfel: 370

W jakim sklepie nieletni kupuja alkohol każdy wie....
Miałem kiedys taką koleżankę- Asia jej było na imie, niestety biedaczyna wpadła w alkoholizm- a zaczynała pić jako osoba nieletnia... No cóż...

Ekolog
20.10.2007 15:51:00
Falkhor
Administrator
*

Ekolog, Dziwne, że młodzi jakos nadal nie chcą trochę odstawić alkoholu jak i papierosy. Bo wg mnie - wzrost abstynencji tytoniowej i alkoholowej następuje u osób dojrzałych, a na przerwach w gimnazjach - nadal sporo 'dymków'... a jak blisko do sklepu, to na długiej przerwie też pewnie nie jeden i nie dwa browary polecą :/

20.10.2007 20:07:11
rudzia

*

Ekolog napisał(a):
Asia jej było na imie, niestety biedaczyna wpadła w alkoholizm- a zaczynała pić jako osoba nieletnia... No cóż...

Nikt nie powiedzieł, że kiedy zaczyna się pić wcześniej od razu trzeba popwaść w alkoholizm, to jest przesada. Nie umiem wytłumaczyć tego, że małolaty piją i palą za wcześnie....to jest po protu głupota i chęć bycia dorosłym, z tym, że te dzieci nie wiedzą, a może raczej zapominają o tym, że dorosłowść to nie jest możliwośc picia i palenia...to jest wiele różnych i niekoniecznie fajnych obowiążków...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
27.10.2007 14:07:01
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: