Odpowiedz  Napisz temat 
Spotkaj się z Pudzianem
Autor Wiadomość
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 5
nfm: 2,841
Spotkaj się z Pudzianem

Cytat:
Spacer buszmena, wyciskanie belki, uchwyt Herkulesa - takie konkurencje w wykonaniu najsilniejszych facetów w Polsce i na świecie, zobaczą widzowie w niedzielę w Krzemienicy koło Łańcuta. W rolach głównych wystąpią Mariusz Pudzianowski oraz inni strongmani z jego grupy.

- Takiej imprezy nie było chyba nigdy w naszym województwie, a już na pewno nie na wsi - twierdzi Grzegorz Morycz, prezes miejscowego klubu Jawor, organizatora zawodów. - Zapraszamy całe rodziny, bo atrakcje będą dla wszystkich.

Oglądaj siłaczy, jedz i tańcz

"Pudzian” razem z Bartłomiejem Bąkiem, Aleksandrem Gruszką, Ireneuszem Kurasiem, Tyberiuszem Kowalczykiem, Tomaszem Nowotniakiem i Krzysztofem Radzikowskim będzie walczył o Puchar przewodniczącego Rady Powiatu Łańcuckiego. Imprezę poprowadzi Irek Bieleninik, znany prezenter Radia Zet i TVN-u. Po zawodach atleci spotkają się z widzami.

Pokazowe zmagania strongmanów to tylko jedna z atrakcji niedzieli w Krzemienicy. Będzie można posłuchać zespołów rockowych i hip-hopu, dobrze zjeść, potańczyć. Wstęp na zabawę gwarantuje ta sama wejściówka, co na zawody siłaczy.

Program imprezy

Cytat:
Niedziela, 30 lipca

12.00 otwarcie bram stadionu;
13.30 występy artystyczne, m.in. zespoły rockowe, szanty, hip-hop;
16.00 zawody strongmanów;
18.30 spotkanie widzów z zawodnikami;
20.00 zabawa taneczna (gra zespół

Legenda :

Cytat:
KONKURENCJE, KTÓRE ZOBACZYCIE W KRZEMIENICY. NA CZYM POLEGAJĄ?

Spacer buszmena. Zawodnik unosi na barkach konstrukcję z kształcie ramy, z obciążeniem 340 kg, i biegnie z nią 20 metrów na czas.

Schody. Na podeście o wymiarach 2x2 m zawodnik musi umieścić trzy „kloce” (waga 225, 250 i 275 kg). Startuje jednocześnie dwóch zawodników, każdy z ciężarem pokonuje pięć 40-centymetrowych schodów. Wygrywa ten, który wykona zadanie najszybciej, ale jeśli nie zmieści się w limicie 90 sekund, to zalicza się mu liczbę pokonanych stopni.

Wyciskanie belki. 120-kilogramową belkę należy podnieść nad głowę, a po gwizdku sędziego odłożyć na ziemię. Ruch zalicza się, gdy zawodnik stojąc trzyma belkę wyprostowanymi ramionami nad głową. Wynik to ilość powtórzeń.

Spacer farmera (na czas). Zawodnik podnosi dwie walizki ważące po 130 kg i przenosi je na dwóch odcinkach po 20 metrów, bez dotykania walizkami podłoża.

Przerzucanie opony. Zawodnik musi osiem razy przerzucić oponę (320 kg) w jak najkrótszym czasie. Nie może jej toczyć. Jeśli nie zmieści się w czasie 90 sekund, występ jest niezaliczony.

Uchwyt herkulesa. Zawodnik, za pomocą specjalnego uchwytu, podnosi tył samochodu do góry. Wygrywa ten, który utrzyma pojazd najdłużej.

* Za miejsce w każdej konkurencji przyznaje się punkty, których suma wyłoni kolejność w całych zawodach.

źródło : gcnowiny.pl

Czy wybiera sie ktoś na tą impreze ??

Pozdrawiam Maciej
28.07.2006 20:48:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 4
nfm: 15,957

Pudzianowskiego widziałem tylko raz w życiu i to z odległości kilku metrów - na podobnej imprezie w Rzeszowie... Raaaanyyyy... 3drzwiowa szafa ze schowkiem na fortepian... Olbrzym Smile Biggrin

maciej, Hmmm... Stadion w Krzemienicy? To jest tam, jak się zjeżdża z tej wielkiej krzemienickiej góry Tongue i skręca na Strażów? Biggrin

Pooooozdro.

29.07.2006 06:20:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5
nfm: 2,841

hmm jak mam byc szczery to niewiem gdzie jest ten stadion Tongue, a wybierasz sie ?? Animatedwink

[ Dodano: 2006-07-29, 12:32 ]

Cytat:
Pudzianowskiego widziałem tylko raz w życiu i to z odległości kilku metrów - na podobnej imprezie w Rzeszowie... Raaaanyyyy... 3drzwiowa szafa ze schowkiem na fortepian... Olbrzym Smile Biggrin

hehe i do tego jeszcze dobrze naoliwiona Animatedwink

Pozdrawiam Maciej
29.07.2006 11:29:40
Falkhor
Administrator
*

Bueheheh Biggrin

Kilka razy - kilkanaście może nawet, jak nie kilkadziesiąt - przejeżdżając tamtędy widziałem tylko duże boisko. No i to chyba będzie ten stadion Smile Tongue Realnie jednak - jeżeli przyjedzie sporo osób - to może się on okazać za mały.

maciej, Zastanawiam się. Wiele rzeczy wskazuje na to... że pojadę i to chętnie. Nie jest to w końcu daleko.

Dlatego jeśli Ty i jeszcze ktoś ma ochotę - to możemy się spotkać np. na placu manewrowym koło Stawu Browarnego, powiedzmy ooo... 13.00 jeśli chcemy posmażyć się w słonku i posłuchać wystepów, albo dopiero około 15.00, aby jechać na Strongmanów.

Jeśli jakiś pomysł - to musimy zgrać się dzisiaj, to godziny 23.00 Biggrin Biggrin Biggrin I ustalić czas i miejsce. Plus GG Biggrin

Pooozdro.

29.07.2006 12:17:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Demogorgon

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 34

Byłem,widziałem,jestem zadowolony. To wielka sprawa takie zawody na wsi. Myślałem,że ludzi będzie tyle,że się niepomieszczą tam,jednak na moje oko przyszło tam tylko około 5000, jednak spodziewano się więcej ludzi i były obawy czy się ludzie pomieszczą, jednak ja się spóżniłem kilka minut na zawody a i tak znalazłem całkiem niezłe miejsce do obserwacji, oczywiście stojące,bo trybunki były pozajmowane.
Pudzian i Kuraś to naprawde tytani i pokazali swoją moc. Dobrego mieli konfenansjera,ciekawe dowcipy opowiadał w przerwach. Praktycznie wszystkie na jeden temat,ale i tak były śmieszne :570:

30.07.2006 22:29:58
Falkhor
Administrator
*

Heh, no ja tak wyszło, ze pojechałem, ale zupęłnie gdzie indziej, a Maciej też, tylko też jeszcze gdzie indziej Biggrin

Demogorgon, szkoda, ze nie narobiłeś jakichs fotek, looknął by człowiek, co tam się działo Smile Gratki za udział.

Pozdro.

31.07.2006 06:33:19
Demogorgon

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 34

No szkoda, zawsze jakaś pamiątka by została, jednak na internetowej stronie nowin jest całkiem pokażny fotoreportaż. Poszperam jeszcze w sieci, może znajde jakieś zdjęcia, albo od znajomych spróbuje coś wykołować

31.07.2006 18:43:26
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *