Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sposoby na samobójstwo.
25.10.2007, 08:19:28

Kuru, Nie łyknął, tylko przegryzł ampułkę w chwili, gdy naciskał na spust - tak dla pewności postąpił. w sensie cyjanek zabija w parę sekund, więc jeszcze zdążył nacisnąć spust czując i słysząc chrzęst gniecionej ampułki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

No bo kto by się interesował szarakiem? Na teoriach spiskowych znanych ludzi i ich smierci mozna wiele zarobić Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Teraz cyjanek odpada. Skąd go wziąć?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
25.10.2007, 09:54:11

Falkhor napisał(a):Kuru, Nie łyknął, tylko przegryzł ampułkę w chwili, gdy naciskał na spust - tak dla pewności postąpił. w sensie cyjanek zabija w parę sekund, więc jeszcze zdążył nacisnąć spust czując i słysząc chrzęst gniecionej ampułki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Tego nie wiemy, bo nie mamy żadnych dokładnych relacji jak to było. Wiem, że jeden zamachowiec którego zamach przyczynił się do wybuchu I W.Ś. po zamachu połknął cyjanek a jednak go odratowali... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
25.10.2007, 10:00:24

Moim zdaniem troszkę przesadzacie. Nie powinno pisać sie na ogólno dostępnym forum skad wziaść cyjanek żeby sie zabić. Niepotrzebnie można sobie kłopotu narobić.... tak mi sie wydaje...

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
25.10.2007, 10:08:49

Bake, słuszna uwaga. Jeszcze jakas pierd*ła by się przypi***oliła, że namawiamy do samobójstwa lub pomoc w takowym.

A czy slusznie ktoś by się czepiał tego ? Wątpię, bo wiele informacji o sposobach na samobójstwo mozna znaleźć na Wikipedii, a jakoś nikt nie zamyka tej encyklopedii.
Każy myślący czlowiek wie, ze nie trzeba nawet encyklopedii by znaleźć jakiś sposób na samobójstwo.

[ Dodano: 2007-10-25, 10:14 ]
Dziwne, że gdy ktoś napisze w jakich dziedzinach życia wykorzystuje się związki cyjanku to mozna mieć problemy. A nie trzeba do tego forum - wystarczy wejśc na Wikipedię i tam wszystko jest napisane.

Ale jak już ktos napisze, gdzie można kupić środki nasenne, skakanke, linę, żyletki, nóż, środek czyszczący, albo gdzie przy torach "diabeł trzyma za rękę" to wszystko jest ok...

Głupota i już (to nie jest skierowane do ciebie Bake, ja wiem, że twój tekst to tylko taka rada dla mnie, bo głupich co by się czepiali nie brakuje).
25.10.2007, 10:58:52

Na szczęście cyjanek jest na tyle groźnym związkiem chemicznym - nie tylko dla człowieka - że nie ma go w aptekach albo kioskach ruchu obok tabletek z krzyżykiem. Nawet w sklepach chemicznych - może być skłądnikiem jakiegoś produktu, ale osobiście w to wątpię... głównie dlatego, że na ten związek mogą sobie pozwolić tylko wielkie przedsiębiosrstwa (chodzi o utylizację i proces użytkowania tego związku).

Nie jestem chemikiem, ale nawet z aspektów historycznych dobrze wiedzieć coś o cyjanku. Także to, że był bardzo popularnym środkiem służącym do samobójstwa w szeregach armii hitlerowskiej... i radzieckiej ponoć też.

[ Dodano: 2007-10-25, 11:04 ]
Z resz, jak napisał Kuru - wystarczy wpisac frazę do googli i już można samemu spóbowac ową truciznę otrzymać. Zaznaczam jednak, że NAWET, gdy się tej trucizny użyje, nie zawsze zadziała ona tak, jak powinna, zwłaszcza gdy użyć jej 'nieumiejętnie'. Ludzie odratowani z zatrucia cyjankiem mieli bardzo powazne schorzenia a nawet powiedziałbym obrażenia...
Heh, nei trzeba było długo szukać i od razu znalazłem przepis na to, jak otrzymać cyjanek... wystarczy aparatura (parownica porcelanowa, moździerz, palnik) i do tego... materiały kupione w sklepie ogrodniczym lub chemicznym. Kominex na swoim blogu tez coś pisał o tym, ze jak się zabić, to tylko cyjankiem. To jest chore.
28.10.2007, 11:50:27

Przerażacie mnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Po co się zabijać skoro życie jest piękne...nie zabiłabym się, ale jak już to chciałabym odejśc efektywnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji żeby wszytsy mnie zapamiętali np. jako ta co umarła w windzie na zawał. Obciach, ale pamiętny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Falkhor napisał(a):To jest chore.

Zgadzam się, ale nie rozumiem waszej potrzeby rozmawiania na ten temat. Ale może ten ktoś kto założył ten temat miał po prostu gorszy dzień :/

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
29.10.2007, 09:32:48

rudzia, czytając temat uważnie - widać, że ludzie wiedzą, co jest skutecznym sposobem odebrania sobie zycia. Ale ja przynajmniej nie zauważyłem u nikogo z tych, co taką wiedzą dysponują - chęci odebrania sobie życia. Nie jest to topic o tym, dlaczego warto się zabić ani że wogóle warto odebrac sobei życie. Nikogo też nie zachęcamy do skakania z mostu tekstami o tym, jakie to życie jest do bani itp. Uznajmy to za rozmowę ludzi, którzy interesują się tematem od praktycznej strony. Założe się, że np. studenci medycyny albo przyszli kryminolodzy - nie raz i nie dwa spotkają się z tematem tego, jak ludzie odbierają sobie życie. Poza tym - czasem WIEDZA o tym, jak niektórzy odbierają sobei życie może pomóc... w ich uratowaniu.
29.10.2007, 11:16:59

Cytat:Zgadzam się, ale nie rozumiem waszej potrzeby rozmawiania na ten temat. Ale może ten ktoś kto założył ten temat miał po prostu gorszy dzień :/

Ciekawość... ciekawoś skłania do zakładania takich tematów. To jaki sposób odebrania sobie życia preferuje dana osoba, mówi wiele o niej. A w przypadku większych ilosci glosów powstaje statystyka, mówiąca coś o społeczeństwie.
31.10.2007, 13:30:29

Falkhor napisał(a):Na szczęście cyjanek jest na tyle groźnym związkiem chemicznym - nie tylko dla człowieka - że nie ma go w aptekach albo kioskach ruchu obok tabletek z krzyżykiem.
A wiesz że z gotowanych pestek czereśni wiśni itp też wytważa się cyjanek więc jak twoja MAMA robi takie przetwory Jak kompot czereśniowy czy wiśniowy to już po 9 miesiącach ponoć znajduje się w słoiku dawka cyjanku szkodząca człowiekowi.

Tylko nigdzie nie znalazłem po jakim czasie jest już to dawka śmiertelna XP
P.S. i tak dalej będe spożywał kompociki :lol-sweat: oczywiście te normalne :lmao: ...

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
31.10.2007, 13:56:58

mnemonick napisał(a):A wiesz że z gotowanych pestek czereśni wiśni itp też wytważa się cyjanek więc jak twoja MAMA robi takie przetwory Jak kompot czereśniowy czy wiśniowy to już po 9 miesiącach ponoć znajduje się w słoiku dawka cyjanku szkodząca człowiekowi.

Tylko nigdzie nie znalazłem po jakim czasie jest już to dawka śmiertelna XP
P.S. i tak dalej będe spożywał kompociki :lol-sweat: oczywiście te normalne :lmao: ...

Ciekawe...

Nie pomijajmy też sławnego jadu kiełbasianego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zatrucie_ja...82basianym
01.11.2007, 14:29:03

Kuru napisał(a):Nie pomijajmy też sławnego jadu kiełbasianego
Och, jak możesz! Jad kiełbasiany jest pod niebiosa teraz wysławiany (nawet się zrymowało). Za przeproszeniem, conajmniej połowa "gwiazd na Ziemi" wyglądałaby na swój wiek (albo starzej), gdyby nie botox.

A propos tematu: wybieram leki, bo to chyba najmniej drastyczny sposób. Z tym, że trzeba łykać dużo i leków mocnych, no, chyba że chcemy tylko aferkę wywołać.
Cięcie żył dla mnie zbyt obrazowe i bolesne, a ja bólu się boję.
Utopienia się sobie nie wyobrażam. Trzeba być prawdziwym uparciuchem.
Gaz-mógłby być, ale mogłabym w międzyczasie złapać porządną depresję i się rozmyśłić, co byłoby by chyba jeszcze gorsze.
W grę wchodziłoby ew. zastrzelenie się.
Reszta przyprawia mnie o myśli samobójcze :sweet: :hihi:
20.08.2008, 10:37:29
RE:
Kuru, jak już czytałeś cięcie boli tylko na początku. Jesli o mnie chodzi to wybrałabym własnie ten sposób. kiedy ludzie mogą jeszcze cie zobaczyć jak idziesz powoli umierając ale oni tego nie wiedza, myslą ze wszytsko jest w porzadku, a Ty najzwyczajniej idziesz sie gdzieś przejsć... Moim zdaniem, osoby, ktore decydują się na samobojstwo z tzw. "rozmachem, hukiem" wcale nie chca zginąc, tylko uwarzaja to za sposob manifestu, proby zwrocenia na siebie uwagi.
22.08.2008, 10:40:01
RE: Sposoby na samobójstwo.
Zastrzelenie się... ileż to osób nie trafia albo nawet jak trafi, to zapewni sobie życie warzywa i jedynie w myslach bedzie prosić o eutanazję? Chociaż np. taki kaliber 44 i strzał w usta... Ułamkowe szanse na cokolwiek innego, niż śmierc.

Leki... racja. Popite spora ilością alkoholu spowoduja spiączkę i wyłączenie się organizmu.

A przedawkowanie narkotyków?

Renenutet - Tez tak uważam. Ale sa jeszcze przyapdki głośnych samobójstw (np. samospaleń), które definitywnie manifestują coś, jakiś przekaz (np. jakis czas temu dwie lesbijki spaliły się razem, tylko jużneistety nie pamietam gdzie - w akcie buntu przeciwko rodzinie, która nie zezwalała na ich związek). Ale to inny temat Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
09.10.2008, 09:14:07
a trupi jad? iść do kostnicy i lizać trupy... może by to coś dało Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kadaweryna

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
09.10.2008, 14:32:27
Trupi jad nie jest aż tak zabójczy znowu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji I nie tylko z ludzkich zwłok się go otrzymuje. Trzeba by sie go trochę nachaptać. Poza tym poajwia sięnie tylko w kostnicy, ale np. w Wiedźminie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy