Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 Następna > Ostatnia »
Sposoby na samobójstwo.
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0

Kuru, Zależy, czy musisz potem po sobie sprzątać... I zależy tez, jak i czym strzelasz. Powiedzmy, z takiego obrzyna w usta... no na pewno ktoś to zauważy. Więc masz sposób na dowartościowanie sie Animatedwink

19.10.2007 12:30:52
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kuru

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

Falkhor napisał(a):
Kuru, Zależy, czy musisz potem po sobie sprzątać... I zależy tez, jak i czym strzelasz. Powiedzmy, z takiego obrzyna w usta... no na pewno ktoś to zauważy. Więc masz sposób na dowartościowanie sie

Uzycie broni długiej lub obrzyna nie nadaje się do "stylowego" samobójstwa. Jak coś to pistolet i w skroń Smile

19.10.2007 12:55:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Kuru, Jednym słowem - po żołniersku.

Hmmm... ze sposobów na siebie zostaje pewnie jeszcze... przedawkowanie narkotyków - dosłownie nawet nie wiesz, kiedy umierasz. Może nawet ktoś będzie uważał, ze już jest w raju, ech...

W pewnym filmie widziałem, jak złapany przez policję japoński przestępca (azjatycki...) sam skręcił sobie kark, rękami. Nie był to film rzeczywisty, tylko produkcja Hollywood, ale... no to jest spore wyzwanie...

19.10.2007 13:02:22
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Widzę, że piszecie o samobójstwie w sposób żartobliwy, i mam nadzieje, że nikt z Was o tym poważnie nie myśli... bo niestety są ludzie, którzy mogą ten temat potraktować serio Sad Może jestem przeczulona, ale ostatnio w mojej miejscowości dziewczyna popełniła samobójstwo... i wiem jaka to tragedia jest dla rodziny i wielkim szokiem dla wszystkich, kiedy wzorowa uczennica, lubiana w szkole nagle targa się na swoje życie...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

19.10.2007 13:14:12
Kuru

*

Falkhor napisał(a):
W pewnym filmie widziałem, jak złapany przez policję japoński przestępca (azjatycki...) sam skręcił sobie kark, rękami. Nie był to film rzeczywisty, tylko produkcja Hollywood, ale... no to jest spore wyzwanie...

To jest chyba niewykonalne (ale pewny nie jestem) - jak dla mnie to tak jakby udusić się własnymi rękoma ... Animatedwink

19.10.2007 13:21:58
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6

terelka napisał(a):
Widzę, że piszecie o samobójstwie w sposób żartobliwy, i mam nadzieje, że nikt z Was o tym poważnie nie myśli... bo niestety są ludzie, którzy mogą ten temat potraktować serio Sad

Tak naprawdę ciezko jest ludzką psychikę na tyle poznać, by być pewnym, że nie myslimy o tym na poważnie. Ja przyznam szczerze, że miałam w życiu taki moment, że zastanaiwiałam się, w jaki sposób ze sobą skończyć, stare czasy - i mam nadzieję, że już nie powrócą.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
19.10.2007 15:07:32
terelka
Moderator
*

No właśnie, a jak taki człowiek otworzy sobie tą stronę i widzi masę sposobów na samobójstwo... i skorzysta z któregoś (oby nigdy się tak nie zdarzyło).... no niestety ale tak może być. Dla niektórych jest to temat do żartów ale ktoś może wsiąść któryś z tych sposobów na poważnie... Dla mnie ten temat jest "nie na miejscu".

No ale zanim nasunie się na mnie fala krytyki to powiem, że jest to dział kontrowersyjny, więc rozumie dlaczego akurat taki temat ktoś tu dał.

19.10.2007 15:14:38
Kuru

*

terelka napisał(a):
No właśnie, a jak taki człowiek otworzy sobie tą stronę i widzi masę sposobów na samobójstwo... i skorzysta z któregoś (oby nigdy się tak nie zdarzyło).... no niestety ale tak może być. Dla niektórych jest to temat do żartów ale ktoś może wsiąść któryś z tych sposobów na poważnie... Dla mnie ten temat jest "nie na miejscu".

No ale zanim nasunie się na mnie fala krytyki to powiem, że jest to dział kontrowersyjny, więc rozumie dlaczego akurat taki temat ktoś tu dał.

Kodeks Karny napisał(a):
Kto namową lub przez udzielenie pomocy doprowadza człowieka do targnięcia się na własne życie, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Sama rozmowa o sposobach samobójstwa, i ogólnie o samobójstwach nie jest karalna (zabroniona/nielegalna).

A podobne tematy jak niniejszy, widziałem na wielu forach - m.in. na forum pewnego uniwersytetu.

Namawianie, skłanianie czy pomaganie jest karalne.
Tak więc możemy sobie mówić ile wlezie o sposobach, aspektach, przyczynach, skutkach itp. Tongue

19.10.2007 16:55:02
terelka
Moderator
*

Kuru, mi nie chodzi czy to jest karalne czy nie Animatedwink Zwracam uwage jedynie na etyczny aspekt tego topicu Animatedwink Nic więcej.

19.10.2007 17:31:27
Bake

*

Reputacja: 6

jak ktos ma coś ze sobą zrobić zmotywuje go nawet topic o samotnosci itp

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
20.10.2007 17:01:53
Falkhor
Administrator
*

Hmmm... a co myślicie o listach pożegnalnych? Czy jest to jakaś nierozerwalna częśc samobójstwa? Słowa wypisane na kartce zaciśniętej w posmiertnym skurczu nabierają wyjąktowego wyrazu i bardzo często sa obiektem studiwoania przez psychologów, psychopatologów...

20.10.2007 20:05:35
terelka
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
a co myślicie o listach pożegnalnych?

Przede wszystkim można sie z nich dowiedzieć, co skłoniło daną osobę do takiego czynu... Czasami to są naprawdę błahe powody...którym można było przeciwdziałać.

20.10.2007 20:19:06
Falkhor
Administrator
*

terelka, Wg mie taki list to jeszcze próba ostatniego krzyku - coś, co na pewno zostanie przeczytanie, wzięte pod uwage, rozważone, docenione... może i roztrząsane. Taka ostatnia wola do tego, by dać się zapamiętać, udowodnić swoje problemy, niedostosowanie do świata lub świata złośliwość, okrucieństwo, brutalność.

Zauważyłem ejszcze gdzię staką metodę - uduszenie się plastikową torbą. w sumie prowadzi to do niedotlenienie i omdlenia, w skutku - uduszenia się... Przeglądając wykresy samobójstw w stanach - jednak trochę osób w ten sposób odbiera sobie życie (LINK KLIK )

20.10.2007 20:40:15
Gothka =)
Moderator
*

Niektórym samobójcom zależy na tym żeby ich śmierć wydawała się bardziej dramatyczną i żeby zapadła w pamięć odpowiednim osobom. Wtedy piszą list pożegnalny i to do nich należy ostatnie słowo. Czasem taki list to sposób na wyrażenie tego, czego bali się powiedzieć za życia. Rzeczywiście czasem można doszukać się w nim powodu dla którego woleli odejść.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
20.10.2007 20:47:07
Falkhor
Administrator
*

Do tego jeszcze lista co bardziej popularnych metod: http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_methods

Ciekawość (?) budzi ostatnia opcja - prowokacja policjanta (!)...

[ Dodano: 2007-10-20, 20:51 ]
A może... rany :/ Ile tego ludzie wymyślili...
http://www.geocities.com/t_ride9/sui.html

20.10.2007 20:47:46
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Big Cyc dekkers INTEL wizytówki Prezerwatywy durex