Odpowiedz  Napisz temat 
Sportowi komentatorzy
Autor Wiadomość
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 776
Sportowi komentatorzy

witam wszystkich
chciałem sie dowiedziec co sadzicie o komentatorach sportowych szczególnie tych z TVP mam tu przedewszystkim na mysli Włodzimierza Szaranowicza i Dariusza Szpakowskiego bo moim zdaniem powinni juz ich zmienic bo to co czasem oni wygaduja to przechodzi ludzkie pojecie jakie to głupoty opowiadaja i nie wiem czemu jakos nie lubie zabardzo tez dwóch komentatorów z polsatu Mateusz Borka i Romana Kołtona moim zdanie Ci dwaj reprezentuja podobny poziom co Panowie z TVP.CZekam na komentarze .

03.01.2007 21:47:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,970

michas, Najbardziej kojarzę i pamiętam pana Dariusza Szpakowskiego... Co prawda trudno ukryć, że zdarzają mu się jazdy, bo nawet ja widziałem, jak piłkę przyjmuje zawodnik z numerem 5 a nie 9 i nie jest to zawodnik X tylko Y...

Ale taka praca komentatorów. Oni mają swoje monitory, kupę wskaźników, itd. Trzeba przyznać, że mecz BEZ ciekawego komentatora nawet takie popełniające wpadki - jest trochę bardziej nudny. No bo w tej pracy liczą się emocje Smile

04.01.2007 06:48:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
terelka
Moderator
*

nfm: 3,482

michas napisał(a):
jakos nie lubie zabardzo tez dwóch komentatorów z polsatu Mateusz Borka i Romana Kołtona moim zdanie Ci dwaj reprezentuja podobny poziom co Panowie z TVP

Nie zgadzam sie Smile Uważam, że Mateusz Borek to najlepszy komentator, zna sie na rzeczy, komentuje z pasja i nie zdarzaja mu sie wpadki. Uwielbiam jak wlasnie on komentuje mecze Smile Pozatym jest z Dębicy Biggrin Roman Kołtoń to tez dobry fachowiec Smile Co do komentatorów z tvp - bez komentarza Tongue Biggrin Nawet siatkowke lepiej komentuja ludzie z polsatu, moglismy sie ostatnio o tym przekonac i porownac poziom z tvp a z polsatu.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

04.01.2007 21:23:14
Guru

*

Grupa: Zarejestrowani
nfm: 200

Szpakowskiego lubie mimo jego wpadek, mimo ze Terrego nazywa Lampardem, na Robena mowi Joe Cole... przypadl mi do gudtu juz dawno dawno, i milo mi sie go slucha w trakcie meczow...

A do Borka i Koltonia przekonalem sie na mundialu, wczesniej nie za bardzo przypadalem za ich komentowaniem...

Miłość jest najwyższym sensem istnienia
08.03.2007 18:24:58
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,401

Ja bardzo lubie Szpakowskiego a to dlatego,ze sypie ciekawostkami i roznymi roznistościami np w trakcie meczu w piłke nożną. Borek nie dość że ma niezłą gadkę, jest zabójczo przystojny no i co tu ukrywać, zna się na piłce i to słychać w każdej jego wypowiedzi. Szaranowicz może być ,choć słyszałam lepsze relacje z meczów a już wyjątkowo nie przepadam za Tomaszewskim i jego tenisowymi komentarzami...... Biggrin Biggrin Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
08.03.2007 18:35:28
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,970

ziomalka,

Cytat:
Ja bardzo lubie Szpakowskiego a to dlatego,ze sypie ciekawostkami i roznymi roznistościami np w trakcie meczu w piłke nożną.

Hehe Smile On to fajnie prowadzi. W sumie niekiedy mam wrażenie, ze traktuje mecz jak dodatek do swoich opowiadań Smile Smile Smile

A pan Tomaszewski... noooo z tych, co tu wyżej wypisano, on pasuje mi chyba najmiej.

A co o... Jacku GMOCHU?????? Biggrin Biggrin Biggrin

Cytat:
- Jacek Gmoch: Bo tak, lewa noga prawie taka sama jak prawa, aczkolwiek prawa noga jest z przewagą. Naprawdę przyjemnie... No to jest coś, co warto... Jak to się mówi: „I love these games”. On jest wart tego. To mówią w koszykówce, w „en-bi-aj”, w „en-bi-ej”... Nie w „en-bi-aj”... (śmiech) „ef-bi-aj”! Tak... No to właśnie mi się kojarzy z olimpiadą... (śmiech) Przepraszam państwa, ale tak to czasami się skróty mylą.
- Jacek Kurowski: Może zróbmy sobie przerwę, jeśli chodzi o Zinedine’a Zidane’a.
- Opis: komentując w TVP mecze Mistrzostw Europy w piłce nożnej w Portugalii w 2004

Cytat:
Trener w takiej sytuacji musi dać krok do tyłu i musi, jak to się mówi w naszym zawodzie, trawić żelazne łyżki w żołądku.

Cytat:
To jest proszę państwa zagranie tzw. podał-przyjął.

Cytat:
A to jest już bramka, czyli typowo angielskie zagranie.

Biggrin Biggrin Biggrin

Cytat:
Jak teraz dostaną brameczkę, to im się zrobią nóżki po 50 kilo każda.
Opis: podczas meczu Wisła-Panatinaikos

Cytat:
Walą się równo.

Źródło - http://pl.wikiquote.org/wiki/Jacek_Gmoch

Biggrin Biggrin Biggrin Echhh... jak on omawia mecze zwłaszcza w trakcie przerwy... Tongue Tongue

09.03.2007 10:17:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
terelka
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
A co o... Jacku GMOCHU?????? Biggrin Biggrin Biggrin

hehe niezbyt lubie jak komentuje Tongue Bo zdarzają mu się własnie takie powiedzonka jak powyżej. Śmieszne są, ale mecze powinny być komentowane na wysokim poziomie Tongue I tak własnie jest w Polsacie Sport, Mateusz Borek robi to perfekcyjnie Biggrin

10.03.2007 11:43:57
Guru

*

nfm: 200

ziomalka napisał(a):
wyjątkowo nie przepadam za Tomaszewskim i jego tenisowymi komentarzami

to jest po prostu tragedia...

Miłość jest najwyższym sensem istnienia
14.03.2007 14:08:38
Svirus

*

nfm: 175

Szpaku jest najlepszym komentatorem piłkarskim w kraju... to prawda ze czasem sie pomyłki zdarzają ale w głównej mierze jest to wywołano emocjami sportowymi Animatedwink A Kołton i Borek mogą sie schować... nie trawie tego anemicznego głosy Kołtonia... bul bul bul itd :lmao:

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
16.03.2007 08:26:29
terelka
Moderator
*

Svirus napisał(a):
A Kołton i Borek mogą sie schować...

Nie zgadzam sie Animatedwink Kto jak kto ale Borek to profesjonalista, i bardzo lubie jak komentuje mecze Animatedwink A swego czasu oglądałam ich sporo na Polsacie Sport, łącznie z Bundesligą więc mam porównanie np. do TVP Animatedwink
Podobno dobrzy są też komentarzorzy na Canale Plus ale jeszcze nie widziałam żadnego meczu na tym kanale, wiec trudno mi cos na ten temat powiedziec.

16.03.2007 15:35:21
lukaszshaq34

*

Reputacja: 1
nfm: 136

Ja osobiście jeśli chodzi o komentatorów sportowych to najleoszy jest Wojciech Michałowicz z Canal+ to najlepszy komentator koszykówki, ma ogromną wiedze i fajne poczucie humoru Smile

Życie jak mecz, jeden mecz, który ważniejszy jest niż życie...

21.03.2007 21:47:45
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *