Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Sponsoring
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0

ziomalka, Skoro jednak to takie niskie, taki uwłączające, to dlaczego... tyle kosztuje? I jednak im kobieta się bardziej ceni, tym drożej pan musi zapłacić?

Nie pamieam już w jakim to kraju utworzono partię prostytutek. Bo niestety - jak dla mnie sponsoring to po prostu prostytucja. Może 'sponsoring' powstał po to, by zaistniał nowy, nie tak obciążony jeszcze termin, jak prostytucja?

20.10.2007 20:00:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6

ziomalka bo jestes kobietą i tak jestes zaprogramowana żeby w sexie widzieć jakieś ponadnaturalne zjawisko heeheh

biedactwa Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
21.10.2007 20:04:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Reputacja: 0

Ale ja nadal nie widzę nic wielce oburzającego w sponsoringu. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Dotyczy to osób dorosłych. Mniejsza o moralne spojrzenie na sprawę - każdy wg swojej wiary, sumienia, doświadczeń może to oceniać.
Nie mówię, że to jest dobre. Ale to jest zjawisko, które powstało z konkretnych powodów: z ubóstwa, z chęci kształcenia się, gdy nie posiada się na to środków, z pragnienia nowych doświadczeń, z chęci odpoczynku od całej reszty. Moim zdaniem podstawą tego jest ubóstwo: jedna strona potrzebuje pieniędzy, druga je wydaje.
Powtórzę jeszcze raz: obie strony na to przyzwalają i to jest ich sprawa. Każdy może mieć inne zdanie na ten temat i też mu wolno, ale bez sensu jest potępiać ludzi za ich zachowania. Akurat w takich sprawach nie szkodzą raczej nikomu, ew. sobie.

22.10.2007 11:52:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

siss, Hmmm... tylko inaczej chyba patrzy się na człowieka, który sprzedaje swoje ciało, bo musi, a takim, co sprzedaje je, bo CHCE. Chce się sprzedawac, bo nic innego mu się robić nie chce... Nie mówię, żeby rzucac kamieniami w prostytutki na ulicy, jednak wg meni samego - mam prawo, by negatywnie ocenić daną osobę ze względu na jej zachowanie. Chodzi o różnicę systemu wartości - owszem, nie musimy sobei bruździć, ale nie będzie też tak, że będzie to dla mnie ktoś taki, jak każdy inny człowiek w imię 'bezkrytycznej tolerancji'. DObrze zauważyłąś, że obei strony na to zezwalają. Ale niech tyczy się to obydwu stron w to zaangażowanych. A nie innych.

22.10.2007 13:28:17
siss

*

Falkhor napisał(a):
mam prawo, by negatywnie ocenić daną osobę ze względu na jej zachowanie. Chodzi o różnicę systemu wartości

Oczywiście. Zgadzam się. Każdy może mieć swoje zdanie i je wyrażać, byle by to nie sięgało przemocy, fizycznej czy emocjonalnej.

22.10.2007 15:06:07
mnemonick

*

Ja sądze że wszystkie są jak w tej piosence może z nielicznymi wyjątkami ale to na palcach u ręki stolarza da sie zliczyć!!

URL usunięty.

Edited by Falk - Usunięcie linka do pliku wraz z plikiem. brak ostrzeżenia o niecenzuralnym tekście oraz brak oznak posiadania praw autorskich do dystrybucji pliku muzycznego.
Warn.

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
22.10.2007 17:49:27
Falkhor
Administrator
*

siss,

Cytat:
byle by to nie sięgało przemocy, fizycznej czy emocjonalnej.

Chodzi mi o to samo Animatedwink CZyli - żebym ja kogoś nie stresował i ten ktoś mnie. Dodam jeszcze, że jestem przeciwny 'cichej zgodzie' na to, aby sponsoring stał się prawdą oczywistą, niekrytykowaną rzeczywistością. Chciażby ze względu na młodych. Bo jest coś takiego, jak społęczna negacja zjawiska bądx zachowania i jego tolerancja pod pewnymi warunkami...

22.10.2007 18:28:17
Falkhor
Administrator
*

Cytat:
Ofert tanich mieszkań, za które płaci się seksem, w Interencie nie brakuje. Bardzo często mężczyzna, który umieszcza takie ogłoszenie, wprost mówi o warunkach - ''Za niezobowiązujący seks! Jestem zapracowany i niespecjalnie urodziwy'', ''Chętnie wynajmę pokój dziewczynie, która nie ma gdzie mieszkać. Mieszkanie w zamian za spotkania towarzyskie typu kino, pogaducha, wycieczka, itd.''. Dziewczyna, która skorzysta z takiego ogłoszenia, od początku ma jasno postawioną sprawę.

Źródło - Polska Lokalna, 26.10.2007

Jak widać - nie obowiązuje już tylko transakcja pieniężna, tylko najstarszy w świecie handel wymienny... Co o tym myślicie? :/

26.10.2007 10:01:49
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Nie sądziłam szczerze powiedziawszy, że sponsoring aż tak się rozpowszechnił i ma TAAKIE odsłony, zamurowało mnie jak przeczytałam lto, co Falk odnalazł w rewirach neta. Nie wiem też co mam o takiej sytuacji myśleć niepojęte dla mnie jest sponsorowanie komuś mieszkania, wogóle cała ta akcja - w głowie sie nie mieści. Cofamy się w ewolucji mam wrażenie, za niedługo nie będziemy w stanie pohamować swoich żadz. :/

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
26.10.2007 11:24:15
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Sponsorowanie mieszkania? W zamian za sprzątanie, gotowanie, pranie, prasowanie - to nie jest coś strasznego. Ale najważniejszy jest tu seks, bo nie wydaje mi się, aby owy mężczyzna przyjął kobietę, która jest mistrzem w sprzątaniu i dbaniu o dom, jesli nie świadczyłaby mu przyjemności seksualnych... Tyle, że nie ma tu pieniędzy. To może mylić, ale nadal sprawa sprowadza się do oddawania swojego ciała w zamian za coś.

26.10.2007 11:47:17
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Sponsoring to paskudna sprawa i to nieważne czy formą płatności są pieniądze czy mieszkanie. Z drugiej strony skoro są oferty to musiały być i chętne osoby, które odpowiedziały na takie ogłoszenie. Tylko nie jestem pewna czy "chętne" czy raczej powiedziałbym "zdesperowane", czujące się bez wyjścia. :/

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
26.10.2007 20:00:11
rudzia

*

Reputacja: 5

Sponsoring jest okropny, ale większość młodych dziewczyn, które wyrywają się z domu chce żyć na poziomie, ale wiedzą, że rodzice nie będą w stanie im tego zapewnic, a takie leseczki uważają, że praca hańbi...czaem jest tak, że dziewczyny uważają , że wasne ciało, to nie jest za wysoka cena za dostatnie życie...brak szacunku dla samej siebie to jest właśnie sponsoring w moim mniemaniu

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.10.2007 11:46:42
Falkhor
Administrator
*

Hmmmm... dla niektórcyh osób ciężka praca w polu i praca włąsnym ciałem jako źródłem czyjejś rozrywki - może być na tym samym poziomie. ja jednak zostałem inaczej wychowany, więc ciężko mi zrozumieć coś takiego. Jak to się mówi - są pewne zasady, których łamac nie wolno, bo dają na punkt odniesienia. Inny powie jednak - że zasady są po to, aby je łamać.

29.10.2007 09:34:42
Bard

*

z niczym dobrym mi się to nie kojarzy

"Czy gwiazdy świecą po to aby każdy mógł znaleźć swoją?..."
03.11.2007 18:11:52
Bake

*

Bard napisał(a):
z niczym dobrym mi się to nie kojarzy

WTF? Biggrin

Ale z 2 strony każdy z nas jest WOLNYM człowiekiem i może decydować z kim śpi i za ile. To indywidualna sprawa każdego z nas Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
04.11.2007 13:52:40
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

darmowe mp3 torebki Sony Ericsson W200i Black telefon komórkowy Mario tapety na pulpit