Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
Spójrz mi w oczy, a powiem ci jakim jesteś człowiekiem
AutorWiadomość
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,588

Oczy mogą błyszczeć, źrenica może się zwężać i rozszerzać, tęczówka podobno może zmieniać głębię koloru np. podczas gniewu ciemnieje. Według mnie oczy "żyją" i "mówią" Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
17.08.2007 12:21:08
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

zgadzam się. Np jeszcze na filmach pokazują że możnba wykryć poprzez zmiany oka czy osoba badana kłamie czy nie, czy się denerwuje, czy sie boi albo czy jest zupełnie spokojna i odprężona...

Gdy w rozmowie patrzę komuś w oczy widzę jak moje słowa zmierzają w stronę odbiorcy, wiem że mnie słucha. Po oczach i oczywqiście nierozerwalnie - mimice widać czy ktoś nas słucha i czy nas rozumie.

W rozmowie właśnie najbardziej liczy się kontakt, mimika ( i gestykulacja ) oraz intonacja głosu. Niechby chociaż jednego czynnyka zabrakło, rozmowa nie wpływa na nas już tak samo, i tak doskonale - tak jak powinna Smile

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
17.08.2007 13:55:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Megg napisał(a):
zgadzam się. Np jeszcze na filmach pokazują że możnba wykryć poprzez zmiany oka czy osoba badana kłamie czy nie, czy się denerwuje, czy sie boi albo czy jest zupełnie spokojna i odprężona...

Tak to jest fakt, ale dodatkowo poprzez zwężanie sie czyt rozszeżanie źrenicy można poznac czy ktoś cpa...ale to już jest lekko inna bajka Animatedwink

Megg napisał(a):
Gdy w rozmowie patrzę komuś w oczy widzę jak moje słowa zmierzają w stronę odbiorcy, wiem że mnie słucha. Po oczach i oczywqiście nierozerwalnie - mimice widać czy ktoś nas słucha i czy nas rozumie.

Podczas rozmowu utrzymanie kontaktu wzrokowego jest bardzo ważne, bo jak ktos się na Ciebie patrzy wiesz czy Cie słucha Animatedwink a akceptacja badź nagecja drugeij osoby jest ważna...to daje nam informacje czy druga osoba się z nami zgadza i czy akceptuje to co do niej mówimy Animatedwink

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
17.08.2007 23:02:56
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Portfel: 1,026

Tylko niektórzy boją sie otworzyć przed drugą osobą tzn udostępnić oczy... Smile heh

17.08.2007 23:07:36
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

profesoq napisał(a):
Tylko niektórzy boją sie otworzyć przed drugą osobą tzn udostępnić oczy... Smile heh

Bo nie wszyscy chcą, żebyś rozszyfrował wszystkie ich najbardziej ukrywane myśli i pożądliwości, pragnienia i marzenia Animatedwink :lol-sweat:
Ludzie często uciakaja przed kontaktem wzrokowym by nie zostać zdemaskowanym, by nie pokazać po sobie, co czują, co myślą, co sądzą o wielu powaznych sprawach, lepiej dla nich ukrywać prawdziwe emocje, uczucia i przeżycia, by nie doznać rozczarowania...

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
17.08.2007 23:10:05
profesoq

*

ziomalka napisał(a):
Bo nie wszyscy chcą, żebyś rozszyfrował wszystkie ich najbardziej ukrywane myśli i pożądliwości, pragnienia i marzenia Animatedwink :lol-sweat:

Uważasz że demaskuje tym ludzi? Czemu tak sądzisz Biggrin heh

17.08.2007 23:11:28
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

profesoq napisał(a):
Uważasz że demaskuje tym ludzi? Czemu tak sądzisz Biggrin heh

Jesteś jak wróżka ale bez kryształowej kuli Animatedwink - masz dar czytania w ludzkich umysłach i tylko i wyłącznie to mam na myśli Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
17.08.2007 23:16:16
rudzia

*

ziomalka napisał(a):
Ludzie często uciakaja przed kontaktem wzrokowym by nie zostać zdemaskowanym, by nie pokazać po sobie, co czują, co myślą, co sądzą o wielu powaznych sprawach, lepiej dla nich ukrywać prawdziwe emocje, uczucia i przeżycia, by nie doznać rozczarowania...

Myslę, że to juz jest lekka nadinterpretacja. Oczy wyrażają wiele, ale nie wszytsko. Może i ktoś okqazywac emocje ale na to składają sie jeszcze gesty i mimika. Opierajac sie na samym wzroku nie wiele mamy i nie wiele możemy odczytac. Strach czy radośc, podstawowe uczucia alez owszem ale raeszta ??!! nie wiem Oczy nie moga pokazac co sie sądzi o pewnych sprawach, ale jest taka mozliwosc, że ja to zbyd dosłownie interpretuje...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
18.08.2007 00:18:45
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Oczy wyrażają wiecej niż Ci się wydaje ruda, często jesteś tego nieświadoma, ale w nich widać więcej niż przypuszczasz, serio Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
18.08.2007 00:20:32
rudzia

*

ziomalka napisał(a):
Oczy wyrażają wiecej niż Ci się wydaje ruda, często jesteś tego nieświadoma, ale w nich widać więcej niż przypuszczasz, serio

To ja juz nie chce zebyście mi patrzyli w oczy bo zobaczycie sała moją duszę i z tego juz nic nie bedzie, ale może jednak nhikt nie jest ciekawy tego co tkwi w mojej duszyczce Tongue :hihi:

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
18.08.2007 00:23:09
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Oczy to najlpeszy sposób, by poznać się nawzalejm wymiana spojrzeń, uśmiechów, życzliwości i rozmówca neleży do nas - nie wiem czy to jest do końcas dobre, czy też w pełni złe, ale jest MAGICZNE Smile

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
18.08.2007 00:27:54
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Oczy to ELEMENT, na pewno nie całość. może i można wyczytywać z nich, czy ktoś kłamie, ale z racji swojej natury sa idealnym narzędziem do wprowadzania w błąd. powłóczyste spojrzenie, przenikające, mrożące, rozpalające, zniechęcające, lekceważące, zachęcające, odrzucające, przytakujące, pytające, wrogie, przychylne, oddane, lubieżne, przerażone - dużo tego, prawda?

Wiele osób stawia oczy w ramach jakiegos mistycyzmu. Mają trochę racji - w końcu to 'bezpośredni' niemal wstęp do głowy drugiej osoby. Ale wg mnie - te emocje, które wymieniłem, nie są dziełem SAMYCH oczu - gałek, ze tak to ujmę. Czyli białka, tęczówki i źrenicy (to w sumie widzimy).

18.08.2007 08:52:09
Bake

*

Portfel: 1,335

mi sie wydaje ze jest troche w tym prawdy... po oczach człowieka można zauważyc wiele rzeczy... szczegolnie jak sie kogoś dobrze zna ... Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.08.2007 08:20:19
profesoq

*

Można zauważyć masę rzeczy w oczach i w osobach ktore sie zna jak i w tych których sie nie zna Smile

22.08.2007 14:36:14
Marcinnn

*

Portfel: 115
Re: Spójrz mi w oczy, a powiem ci jakim jesteś człowiekiem

levi napisał(a):
Nie zdarzyło wam się kiedyś, że patrzyliście komuś prosto w oczy i czuliście jak wszystkie jego myśli, pragnienia, uczucia przepływają na ciebie niczym dziwna, nadludzka fala :?: :!:
Nie mieliście nigdy przeczucia, że patrząc na kogoś wiecie o nim więcej niż to możliwe i obejmujące racjonalne wytłumaczenie :?: :?:

Czy uważacie, że oczy to zwierciadło naszej duszy :?: :?:

Zgadzam się w 100 %
Ostatnio coś takiego mi się przytrafiło Biggrin

22.08.2007 17:41:43
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: