Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
SOLARIUM czy SŁONECZKO? A może samoopalacz?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
SOLARIUM czy SŁONECZKO? A może samoopalacz?

Takie pytanko w sumie do wszystkich.

Często da się rozróżnić, kto jest opalony naturalnie, przy użyciu naszej życiodajnej gwiazdy. Widac, kto spala się w solarce i wg mnie najgorsze wydanie - nieumiejętnie nałożony samoopalacz... Paskudztwo ^^"

Czytając sobie tu i ówdzie - tak zwykłe słonko ma swoje zalety, ale i solarium. Jeszcze bezpiecnziejsze jest... picie dużej ilości soku marchwiowego, kapsułki z opalnizną od środka, albo... wspomniany samoopalacz.

Pytanie do panów i do pań Smile Także do ośób, które z tego korzystają, jak i z tych, które efekty takich zabiegów mogą widzieć np. na mieście...? Jak poz atym REAGUJECIE na słońce, macie uczulenie? Trudno Was opalić? A może bardzo łatwo łapiecie brąż?

Pozdrawiam.

15.04.2007 20:28:14
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Falk co za pytanie :?: :!: :O oczywiście, że naturalne słoneczko najlepsze :lmao:
ahhh plaszczenie się nad wodą z buteleczką browarka w dłoni na słoneczq to jest to... :lol-above:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
15.04.2007 20:31:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 1,588

Oczywiście, że naturalne słońce. =D
Leżenie plackiem wysmarowana kremem i przewracanie się jak kotlet na patelni w prażącym słońcu? Co to, to nie. xD
Opalam się przy okazji na przykład spacerowania i raczej na niezbyt brązowo. Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
15.04.2007 22:27:31
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,514

Nieznosze leżeć plackiem i się opalać... Nie znosze mocnego słońca... Zresztą nie opala mnie wcale, jak już to na czerwono. Solarium jest dobre jeżeli zbliża się jakaś większa impreza Smile żeby nie 'razić' swoją bladością. Lubie solarium Smile opala szybciutko i nie trzeba się męczyć i pocić na tym niemiłosiernym słońcu a jest tam cieplutko. Zresztą przez jakiekolwiek opalanie skóra szybko się starzeje. Fajne są balsamy lekko i stopniowo koloryzujące.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
15.04.2007 22:32:41
Falkhor
Administrator
*

To ja jednak wyznaję starą szkołę, w sensie co za dużo to nie za zdrowo Smile Najcześciej opalam się na rowerku, podczas jazdy, ale nie jest to długi czas 'naświetlania'... Gdy już uderzam gdzieś dalej w słoneczną pogodę, to korzystam z jakiegoś olejku do opalania, co by dać skórze szansę z groxnym słońcem i cieńszą warstwą ozonową.

I co do solarium jeszcze... nie podoba mi się intensywna opalenizna, którą często szczycą się bywalczynie solarek. Wygląda... antyapetycznie. XP

16.04.2007 06:42:29
Zuziaaa

*

Portfel: 1,399

Falkhor napisał(a):
Jeszcze bezpiecnziejsze jest... picie dużej ilości soku marchwiowego, kapsułki z opalnizną od środka, albo... wspomniany samoopalacz.

sok marchwiowy pijam od dziecka, a jednak wciaz jestem blada jak biale miesko XP wogole ciezko mi sie opalic Smile jeszcze rece to ok, ale reszta - nic z tego :/ chociaz nie lubie lezec i czekac az slonce laskawie mnie zabrązowi, wole opalac sie w ruchu Smile co czynie jednak niezmiernie rzadko, a jak juz to po godzinie 16 Biggrin

co do solarium, to niektore panie nie znaja umiaru i faktycznie, wygladaja w polaczeniu z samoopalaczem i tapetka jak kosmitki :eek:

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
16.04.2007 08:41:56
siss

*

Portfel: 791

Nigdy jeszcze nie odwiedziłam solarium i raczej się na to nie zanosi. Wolę naturalne słoneczne światło. Z umiarem, ale lubię się dużo opalać, czy to w ruchu czy "na płask" Tongue, ale staram się unikać tych najniebezpieczniejszych godzin.
Opalam się na brązowo. Jako dziecko w lecie chodziłam czarna jak murzyn =D Teraz tak mocno się nie opalam, ale jak się postaram, to mogę porządnie zbrązowieć Smile

Nie lubię patrzeć na osoby, które najwyraźniej spędzają mnóstwo czasu w solarium. Ta opalenizna wygląda na sztuczną i postarza.
Najlepiej jednak wyglądała Magda w Sposobie na blondynkę :]

16.04.2007 10:23:14
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

slonko ;] solarium niszczy skore powodzenia za kilka lat~~

16.04.2007 14:48:02
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

w solarium lampy mają filtry, a jak sie posmarujesz to git, a słoneczko pali nas różnymi świństwami i albo dasz dużo kremu z filtrami i sie nie opalisz za wiele albo pójdziesz na całość, spali cie i będziesz miał choróbska różna na starość.
Moi zdaniem solarium zdrowsze, ale przyjemniejsze jest chyba słoneczko, a jeśli chodzi o gapiów... tu też króluje solarium o ile siedzi sie z tą osobą w środku Biggrin ^^

16.04.2007 16:18:09
Falkhor
Administrator
*

siss,

Cytat:
staram się unikać tych najniebezpieczniejszych godzin.

Ja również - jesli już mam arcyrzadką okazję na to, by w spokoju wyciągnąć leżak i buchnąć się na słońcu albo np. na kocyku w trawie - to POPOŁUDNIU. najlepiej PO godzinie 14.00 a nawet 15.00. I to jesli już w dośc ostrym słońcu - nei więcej 'plackowania' niż godzinę... I koniecznie z jakimś mazidłem.

okimaxim,

Cytat:
w solarium lampy mają filtry, a jak sie posmarujesz to git, a słoneczko pali nas różnymi świństwami i albo dasz dużo kremu z filtrami i sie nie opalisz za wiele albo pójdziesz na całość, spali cie i będziesz miał choróbska różna na starość.

Ale słońce praży człowieka wiele tysięcy lat Biggrin Skóra przywykła Smile I słońce to ejdnak słońce... chociaż przy dziurze ozonowej może i faktycnzie lepiej wypada lampa w solarium i krem, niż... żar lejący się z nieba... :sweet:

16.04.2007 19:50:25
okimaxim

*

Portfel: 2,337

ale w solarium możesz sie opalić cały bez skrępowania Animatedwink bo np. na basenie to ja bym sie jednak troche krępowała opalać w całości Animatedwink :lol-sweat:

16.04.2007 20:08:55
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, No niby tak, ale to jednak jest w tym coś Tongue Solarium to taka łatwizna Tongue A gdzie dreszcz emocji, czy przypadkiem ktoś nie podgląda? Poza tym niekiedy te ślady po bikini na opalonym ciałku są całkiem całkiem Tongue

16.04.2007 20:34:50
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Heh ślady po bikini? No może. Ale jak np. ja spędzam czas na słońcu i potem się okazuje, że mam na nosie białą kreskę od mostka okularów to raczej nie jestem tym zachwycona :/ , a najwięcej czasu spędzam właśnie w okularach. Bez nich moje życie byłoby trochę chaotyczne xD Latem od 10.00 do 15.00 przeważnie odpoczywam w domu zamiast narażać się na promieniowanie UVA i UVB. Ze słońca robią się pieprzyki. Ciekawe czy w solarium też?

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
16.04.2007 21:58:46
Prot

*

Portfel: 457

Gothka =) napisał(a):
Ze słońca robią się pieprzyki

chyba piegi....
Mi się piegi u dziewczyn b.podobają a większość chce je ukryć nie wiem czemu...
Opalenizna z solarium nie podoba mi się jest zbyt pomarańczowa, ale jako ciekawski człowiek byłem raz zobaczyć jak to jest i nie polecam opalać sie w solarium bez slipków/stringi-kobiety bo pózniej swędzą pewne części ciała Animatedwink ;D Nie ma to jak opalenizna znad morza lub ciemna karnacja Animatedwink

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
17.04.2007 01:05:56
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Zdecydowanie słoneczko! Biggrin na solarium nigdy nie byłam Tongue

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."