Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
SOLARIUM czy SŁONECZKO? A może samoopalacz?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Hehehe Smile jak powiedizałem, słoneczko już ma trochę lat i na pewno nie jest dla ludzi, którzy potrafią łupnąć się na beton i leżec tak 8 godzin... i spalić się na skwarek Tongue ale dla takich, co wiedza, JAK się opalać Smile W solarce też można się chyba poparzyć, ale słońce zdecydowanie ostrzej obchodzi się z ludźmi, którzy je lekcewarzą...

17.04.2007 09:16:54
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 3,494

No dlatego trzeba rozważnie korzystac ze słońca Tongue Jak sie opalamy to najlepiej wysmarować sie kremem na opalanie Tongue wtedy nie bedzie poparzeń.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

17.04.2007 09:19:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Słonce uwieeeeeeeeeelbiam Biggrin tylko i wylacznie slonce Smile chyba dlatego ze szybko sie opalam no i lubie sie opalac Smile fajna sprawa takie gorace sloneczne klimaty Smile
Za solarium jakos zbytnio nie jestem, nie bylam nigdy i niewiem czy kiedykolwiek sie wybiore. Wole naturalne metody Smile Oczywiscie do opalania krem albo olejek z odpowiednimi substancjami chroniacymi skore.
Nie robcie tylko tak jak moja znajoma Animatedwink ktora poszla w pole i posmarowala sie zwyklym olejem slonecznikowym Tongue miala pozniej troche problemow Animatedwink

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
17.04.2007 10:27:21
Falkhor
Administrator
*

iwcia, Olej słonecznikowy? Moja dawna znajoma użyła... OLIWKI DLA DZIECI. Takiego zwykłego olejku... tak zjarało jej plecy, że ja nie wierzę dosłownie, aby się to w jakiś sposób nie odbiło na jej zdrowiu :wow: :eek:

17.04.2007 10:32:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
iwcia, Olej słonecznikowy?

Tak jest Smile niestety kolezanka sie trochuu poparzyla i musiala sie smarowac maslanka Tongue zeby ja nie pieklo Smile z olejem na slonce lepiej nie ryzykowac szczegolnie gdy sie idzie w pole albo do jakiejs roboty przy ktorej czlowiek sie spoci, wtedy sloneczko jeszcze szybciej opala Smile

Zapraszamy
20.04.2007 17:09:57
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ooooooo będe próbowała z tym olejem Biggrin bo mnie to łapać słoneczko nie chce zwłaszcza na nogach ;( potem strasze bielą Animatedwink

20.04.2007 20:50:16
iwcia
Moderator
*

okimaxim napisał(a):
oooooo będe próbowała z tym olejem

Z olejkiem do opalania jak najbardziej Biggrin ale ze zwyklym nie radze, szkodliwe dla zdrowia i dla skory Smile
Pewnie masz jasna karnacje ze sloneczko kiepsko Cie "lapie". Ludzie o bladej cerze, jasnej karnacji ciezko sie opalaja. Ale coz natura Smile

Zapraszamy
20.04.2007 21:45:14
Falkhor
Administrator
*

Nie wiem, czy ryzykowanie zdrowai skóry dla dwóch miesięcy czasu wakacyjnego to rozsądna sprawa... skóra na prawdę to potrzebna rzecz Smile I daltego jako facet rozumiem panie, ze często używają sterty kosmetyków... Bo ich skóra jest delikatniejsza Smile Dlateo ja preferuję lekką opalniznę Smile :lol-sweat:

20.04.2007 22:50:41
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

wiesz... lekka opalenizna ok żeby skóra nie była blada jak papier. Sama nie lubie mocnej opalenizny, zwłaszcza u siebie bo to dziwnie wygląda :hihi:

21.04.2007 14:04:49
Ahab

*

Portfel: 843

Czarni chcą być biali...
Biali chcą być czarni...
Marchewka to owoc...
Ślimak to ryba...

Coś ten świat głupieje...

Jak opalać się to aktywnie, i tylko z filtrami. Ale uwaga !: Niektórzy myślą, że jak się wysmarują olejkiem do opalania to mogą godzinami się prażyć na słońcu... złudne przeświadczenie o mocy takich medykamentów - a potem dziwota, że raka skóry ktoś ma, lub na starość skórę jak jakiś brodaty wilk morski Tongue

Kiedyś widziałem dokument o raku skóry... pokazywali nastolatka który miał takiego czerniaka... gdy lekarze przestrzegali innych przed opalaniem to mówili "a.. ja mam dopiero 16 lat.. mnie to nie może spotkać"...

Jak ktoś lubi heban to do Afryki... ja tam wolę regionalny towar...

Miłego opalania - swoisty "odwrócony dobór naturalny" musi działać Biggrin

21.04.2007 16:15:03
lukascompl

*

Portfel: 149

Piękna pogoda w majowy 11-dniowy weekend się zapowiada- więc na opalanie z filtrami UV można sobie pozwplić a nie zamykać sie w jakimś pudle po to by tylko wyglądać <piękniej.

27.04.2007 12:39:44
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

lukascompl,

Cytat:
Piękna pogoda w majowy 11-dniowy weekend się zapowiada

nom :O a niestety dla większości maturzystów słoneczko będzie można sobie pooglądać jedynie przez okienko :eek:
majowy weekend nie zapowiada się specjalnie interesująco :eek: wkońcu matura :eek: :eek: :eek:

Cytat:
na opalanie z filtrami UV można sobie pozwplić a nie zamykać sie w jakimś pudle

też tak myślę XP nie warto się 'truć' pod lampką :lol-sweat:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
27.04.2007 17:19:34
Falkhor
Administrator
*

Oj Biggrin Będzie się działo Biggrin Mam nadzieję wrócić wypoczęty, opalony i gotowy do napisania pracy magisterskiej Biggrin

27.04.2007 17:47:07
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Najlepsze jest słoneczko Biggrin np takie jak dzisiaj Biggrin mozna leżeć sobie na leżaku i spokojnie się opalac Biggrin

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

07.06.2007 22:02:58
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

ojjj tak...dzisiaj sama skorzystalam troszeczke Animatedwink hmmm pysznie było Animatedwink...

osobiście preferuje słoneczko bo opalenizna z solarium może i jest ladna i rowniotka ale chyba o wiele gorzej wpływa na nas a po za tym rozsadne opalanie też może byc przyjemne i ladnie wygladac Animatedwink

raz z OkiMaxim zafundowałsymys sobie abse w Rzeszowie i oliwka bylo i kocyk i basen...kilka godzin i nas tak zjarało że masakra. Najlepsze a moze raczej najgorsze bylo to że ani ona ani ja nie mogłsymy usiasc na 4 literach na nastpeny dzien...bylo strasznie...Animatedwink ale teraz mamy nauczke Animatedwink

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
07.06.2007 23:10:02
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: