Odpowiedz  Napisz temat 
Smerfy i Gargamel wkrótce na WIELKIM EKRANIE!
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,970
Smerfy i Gargamel wkrótce na WIELKIM EKRANIE!

Cytat:
Prace nad zapowiadaną od jakiegoś czasu produkcją posuwają się do przodu.

Składająca się z 256 odcinków opowieść o Smurfach przygotowywana jest przez Herba Ratnera i Jordana Kernera jako trylogia. Każda z części powstanie w przy użyciu trójwymiarowej animacji komputerowej dla wytwórni Paramount Pictures. Premiera pierwszego filmu planowana jest na 2008 rok, w 50. rocznicę powstania Smurfów.

Szczegóły trylogii o niebieskich stworzonkach trzymane są w tajemnicy. Być może John Lithgow udzieli głosu Gargamelowi, ale to na razie jedynie pogłoski.

- Dowiemy się więcej o Gargamelu i Smurfowej Zupie. Dowiemy się, jak to wszystko się zaczęło i co naprawdę dzieje się na zamku. W opowieści jest potężny czarodziej... i wiele, wiele innych rzeczy - zdradza Kerner.

Smurfy wyszły spod pióra belgijskiego autora komiksów Peyo (Pierre'a) Culliforda w 1958 roku. Serial na podstawie zeszytów z przygodami stworków realizowany był w latach 1981 - 1990. O przejęcie praw do kinowej wersji produkcji Jordan Kerner starał się przez ponad 5 lat.

Źródło - Wirtualne Media

Nie lada gratka dla wszystkich, którzy podobnie jak ja kojarzą swoje dzieciństwo z tą właśnie bajeczką. Nie polską, to fakt, ale poza Boliem i Lolkiem, Reksiem, Żwirkiem i Muhomorkiem, Wodnikiem Szuwarkiem, Krecikiem, Pszczółką Mają, Opowieściami z Wiklinowej Zatoki...
... Smurfy to było COŚ Smile

Hmmm... tylko trójwymiar... No nie wiem, czy na pewno będzie to super pomysł (uwielbiam tę charakterystyczną smerfną kreskę Tongue ), chociaż... Shrek... Potwory i spółka... No kto wie, kto wie Smile

Do 2008 roku jeszcze jest trochę czasu Smile

Pozdrawiam.

PS. Kto jeszcze lubi Smerfy? A może ktoś lubi Gargamela? Tongue

29.11.2006 09:38:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
nfm: 2,325

ja lubie Smerfy Biggrin ten film może być świetny chociać... jednak kreskówka to kreskówka - ma swoje wady ale i mase zalet... prtzypomina dzieciństwo... te nowe smerfy na pewno nie będą już takie jak te z dzieciństwa...

30.11.2006 12:34:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, Być takie same na penwo nie będą, ale licze na to, iż twórcy staną na wysokości zadania i zrobią bajkę dla DZIECI. nie chcę, aby smerfy były tego typu co Shrek czy czerwony Kapturek - prawdziwa historia. Bo można się tego obawiać, niestety.

Żeby Smerfy były Smerfami Smile

30.11.2006 12:38:08
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,401

Uwieeeeelbiam Smurfy Biggrin Biggrin Biggrin A szczególną sympatią cenię Gargamela - "uuuhh jak ja nie cierpie tych smerfów !!! ''

Już nie mogę się doczekać wielkoekranowej premiery tej kreskówki wszechczasów Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
01.12.2006 14:13:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Teddy_85

*

Reputacja: 0
nfm: 272

Gargamel fajnie się śmiał, a te małe bidaki musiały przed Nim uciekać...
Bardzo mi się podobala ta bajka, nie było tam przemocy, albo prawie, bo czasem ktoś "wykopał" Ciamajde za horyzont... Heh... Gdzieś nawet miałem 2 komiksy ze Smurfami...

Szkoda że "niebieskich ludków" nie ma w programie... Tylko Disney - czasem, jak niechcący Biggrin widzę co ogląda moje rodzeństwo w porze "dobranocki", to wychodzę, bo obraz nie jest wcale zachwycający, ale jakbym zobaczył tytułową bajkę, to zostałbym pewno na chwilę Animatedwink

W dzieciństwie dziadzio obiecywał mi że pójdziemy do Bażantarni łapać krasnale do worka... To chyba rodzina ze Smurfami, więc gdy tylko widziałem je w TV, to bieglem "męczyć" mojego staruszka Animatedwink

01.12.2006 23:48:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Teddy_85,

Cytat:
W dzieciństwie dziadzio obiecywał mi że pójdziemy do Bażantarni łapać krasnale do worka...

hehehe Smile No bo u nas w kraju to zamiast Smurfów były Krasnale Tongue Baaaardzo ładna nazwa - taka swojska, bo Smurf brzmi jednak nieco egzotycznie Tongue

Zdecydowanie Smurfy są znacznie lepszą bajką niż wszystkie 'pokemony' razem wzięte. nie mówiąc już o pewnej bajce, która zwała się chyba 'Tygrysia maska'.... Porażka.

Ciamajda rulez! Tongue

02.12.2006 08:13:07
SunShine

*

Reputacja: 0
nfm: 1,319

nie lubie smerfów... są takie jakieś... niebieskie i dziwne Smile wole Muminki, Reksia, Coralgola, misia Uszatka Biggrin ale w sumie nie wyobrażam sobie smerfów 3D Biggrin trzeba będzie to zobaczyć Smile
ale bajkę tą oglądałam i do tej pory pamietam piosenke która ją rozpoczynała Biggrin "hej dzieci jesli chcecie, zobaczyc smerfów las, przed ekren dzis zapraszam was i telewizor właczcie dźwiek podkrećcie i usiądźcie zaczynamy dla was nowy film. Kto sie boi Gargamela niechaj zaraz pójdzie spać to jest program dla tych co sie lubia bać" Tongue czy jakoś tak ^^ chyba troche inaczej jednak Biggrin

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
02.12.2006 19:12:51
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *