Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 11 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki nauszne przewodowe
24.11.2008, 16:59:47
Słuchawki nauszne przewodowe
Witam.

Od dawna już się szykowałem do takiego zakupu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nie chcę bezprzewodowych, nie chcę pchlastych, nie chcę najtańszych Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Szukam słuchawek w cenie ok. 100zł. Nie dla audiofila, ale mają być dobre, trwałe i miłe w użytkowaniu.

Liczę, że jak ktoś nie zaoferuje czegos do kupienia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
to może doradzicie coś na Allegro ewentualnie strzelicie jakieś ogólne porady, czym przede wszystkim się kierować albo jakie macie doświadczenia z takim sprzętem.

http://allegro.pl/item482422770_sennheis..._w_wa.html

http://allegro.pl/item482504495_nowe_pof...ar_fv.html

http://allegro.pl/item479884069_akg_k_77...akosc.html

na pierwszy rzut podobają mi sie te AKG 414 - wyglądem i paramterami, które w jakiś sposób jestem stanie zrozumieć (przynajmniej niektóre Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ).
Co radzicie? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
24.11.2008, 17:54:08
RE: Słuchawki nauszne przewodowe
SENNHEISER to bardzo dobra firma i robi konkretny sprzęt także można kupować.
Tych AKG nie znam, ale model, który podałeś ma dobre parametry więc powinny być ok Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Wyglądem mi bardziej podchodzą SENNHEISER, ale to już kwestia gustu

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Moje fotki
24.11.2008, 22:44:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.11.2008 22:46:48 przez Godzio.)
Sennheiser jest bardzo dobrą i solidną firmą, jednak naprawdę dobre słuchawki robią dopiero w cenach powyżej pięciuset złotych, te za około 100-150zł nie są najlepsze, mam i HD202 i HD201, HD202 ma sam bass, a z kolei w HD201 trochę go brakuje. Miałem również AKG K66 - były to słuchawki pancerne, wytrzymały pooonad pięć lat, i zepsułem je poprzez moją głupotę, ale o tym opowiadał nie będę, dodam tylko że grały świetnie - pomiędzy S HD201 a 202 Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji jeśli miałbym wybierać wśród Sennków, wybrałbym HD202 (lubię jak mi słuchawki dobrze przylegają i mało słuchać z zewnątrz, jednak one rzeczywiście dość cisną, to po kilku godzinach uszy bolą) i w playerku obniżył bass - po prostu. AKG K77 wydają się być solidne, a jeśli chodzi o dźwięk - AKG na pewno nie zawiedzie, jeśli jednak chcesz kupić coś dobrego, już takiego na prawdę lepszego, polecić mogę; http://www.ceneo.pl/1222271
25.11.2008, 22:03:14
Dzięki Panowie za porady, troche przesuneły one środek cięzkości wyboru w stronę Sennheisera.

Godzio - No ale one kosztują przynajmniej 260zł a ja jasno powiedziałem - nie więcej, niże te 100zł. Wiem, wiem, cudem niewidem to nie będzie, ale skoro juz mam tyle do wydania to lepiej popytać i wydać je na coś wartego... 100zł.

Faktycznie. Sennheisera chyba z rok temu testowałem sobie w mediamarkt, na stoisku. Na prawdę leżą wspaniale, dźwięk wydaje się czysty, szerokie spektrum - i niskie, i wysokie - no po prostu bardzo dobra jakość. Tyle, że nei było wtedy tańszych niz 300zł modeli, ale odsłuch był gratis Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

AKG - Nie mam żadnego doświadczenia z tą firmą, jedynie znajomy Dj polecił mi własnie ten - wg niego - legendarny sprzęt (a raczej legendarną firmą).

W domu mam... Słuchawki Unitry Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Porządny zabytek, rozpadły się niestety gąbki (ze starości) i pałąk, ale grają ładnie. Ktoś wie, jak poddać renowacji coś takiego? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Na dniach wybiorę się do Rzeszowa. Bo w Łańcucie NIE DA RADY kupić tego typu słuchawek, przynajmniej ja nie trafiłem na taki sklep. Zobaczę, co tez tam mają Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

A przy okazji - Philips, Sony, AIWA, Tracer - jeszcze te marki widziałem tu i tam. Jakieś ogólne wrażenia co do tych firm? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
25.11.2008, 23:25:45
Tracer - tani chiński i słaby sprzęt.
Sony, Philips - dziękuję postoję, ale u nich słuchawek bym nie kupił, jakoś nie mam przekonania.

Ja przedstawiałbym to tak; HD202 > HD201 = AKG K77
26.11.2008, 23:44:20
Thx, Godzio. O Tracer'a pytałem z czystej ciekawości, bo ja kojarzę te firmę tylko z tanimi mikrofonami do kompa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Sony i Philips to dla mnie prawie to samo i ewidentnie sprzęt masowy o powiedzmy podwyższonym standardzie... Senn albo AKG Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

27.11.2008, 00:03:37
Falku, a może taki nowoczesny bezprzewodowy zestaw słuchawkowy link ?

Pozdrawiam Maciej
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
27.11.2008, 00:53:29
Nie chce pchełek ani nie chce bezprzewodowych Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A tu dałeś pchełki i bez... hmmmm... przewodowe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Szkoda, że nie wycenione Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

27.11.2008, 20:11:21
No cóż. Decyzja zapadła, ile zapłaciłem nie powiem, ale wybór padł na... firmę KOSS, przez znajomego (który mówił mi o AKG) porównywalną spokojnie z Sennheiserem.

Połaziłem sobie dziś po Rzeszowie - bo wiadomo, mogłem kupić na Allegro, ale jednak przymierzyć, posłuchać (na swoim MP3) i pomacać to nie ma lepiej niż w real. Poza tym, jak wiemy, KAŻDY słyszy z nas inaczej i testowanie sprzętu przed kupnem to bardzo dobra okazja.

Dlaczego KOSS? W sumie to nei znałem tej firmy wcześniej. Ale na stanowisku byly słuchawki od 800 do 45zł, to zeszło mi ogółem prawie godzinę przepatrzeć, które sa godne zainteresowania i precyzując do trzech modeli, zacząłem grę o wszystki.

Sennheiser 202, 201, (czyli dwa modele)
Sony (3 modele, sorry, nie pamiętam jakie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ), od 80 do 120zł
AKG (2 modele) 110 do 189zł
Philips (6 modeli) od 70 do 169zł
KOSS (3 modele) od 129 do 189zł
Panasonic (2 modele) od chyba 89zł do 140zł

Wiem, że powkurzałem obsługę Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
ale co tam, wydaje moje pieniądze i mam prawo trochę pogrymasić.

Bezkonkurencyjne były Sennheisery za ok. 400zł. Piękny, mocny dźwięk i wspaniałe wykonanie słuchawek. Mocne, z dobra regulacją i takim paskiem na głowę, niesamowicie komfortowym (natural skóra Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
)

I kurcze... wtedy założyłem te KOSSy... wielkie (największe na stoisku), czarne i nie do sprzedaży, bo to ostatni model sfatygowany przez klientów. A tańszy od tego co wziąłem, ale kurcze, przemawiał do mnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Wybór padł na KOSS UR 29. Pasmo nie za wielkie (18-20), czułość dobrze przeciętna (103dB), kabelek 2,4 metra, opór 100 łomów.

Tylko że słucha się ich bosko Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
ładnie leżą, obejmują CAŁE uszy, nie cisną i doskonale wytłumiało to, co słychać na zewnątrz, lepiej nawet niż te SENNki za 4 stówy.

Jestem zadowolony Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

PS. Dzięki Bake Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Za to, ze byleś przy telefonie i przy internecie i podałeś mi porównanie cen Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji :8 :8 :8 Wiszę Ci browargeżłopen Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

27.11.2008, 22:29:32
Falk ciesze się że mogłem pomóc. Ja mam jakies philipsa za 40 zl i grają Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale słuchawki to słuchawki nie ma to jak zestaw głośników dobrej jakości. Jak kupisz zobaczę co war tają Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Znajdź wszystkie posty użytkownika
27.11.2008, 23:31:17
Tak po prawdzie to moje pierwsze słuchawki w życiu z kategorii 'ciut wyższa półka cenowa'. jak będę cierpiał na nadmiar szmalu to sobie kupię takie Sennki za 749zł. Nie wiem, jak graja, ale co tam, będę snobem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Słuchaweczki ostro testowałem - muzyka, gry i film. Jadą znakomicie. Jestem happy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

28.11.2008, 00:37:19
I zaczął się inny temat, mianowicie słuchawki kontra głośniki...
Ja mieszkam w bloku, i dla mnie głupim jest porównywanie głośniki vs. słuchawki, bo wiadomo nie będę mógł ich tak czy inaczej wykorzystać w takim stopniu w jakim bym chciał (mówię tu o głośnikach) w każdym bądź razie, jeśli chodzi o głośniki, ja nie kupiłbym raczej żadnych 5.1 czy coś w tym stylu, bo kupić tanie 5.1 to nie sztuka, dużo prędzej wolałbym dobre 2.0, jak na przykład microlaby solo 7c Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

właściwie nie wiem czemu ten post napisałem.
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy