Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Słodycze - czy bez tego można żyć ?? - e chyba nie :)
AutorWiadomość
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
Portfel: 0

Falkhor napisał(a):
OCZYWIŚCIE czekoladki z likierem i wisienką Biggrin Biggrin Biggrin albo ogólnie, jakies alkoholowe.Smile

to praktycznie profanacja czekolady , blee ochyda
najlepsze czekoladki to oczywiscie pełnomleczne bez zmyslania Falk Biggrin sama esencja radosci

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
01.03.2007 17:58:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guest
Unregistered

Portfel:

Ja tak wolę białą czekoladkę... heheh.. Tongue mniam..

01.03.2007 18:06:58
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Padlinka, Nie wiesz, co mówisz Tongue Połączenie PRAWDZIWEJ mlecznej czekolady z boską moca likieru wiśniowego MMMMMmMMMMmMMMMmMMMMmmm... boska moc i ten nastrój Tongue

angel88_88, Hehehe...

Jeżeli Padlinka mówiła, ze czekoladki z alkoholem i wisienką to

Cytat:
to praktycznie profanacja czekolady

to

Cytat:
białą czekoladkę

Trzeba by uznać za zło wcielone i ostateczne Biggrin Tylko nazwa ma coś związanego z czekoladą Tongue

Ze słodyczy, które są lubiane, to chyba oczywiście CUKIERKI Smile W rodzaju niezliczonym... orzechowe, nadziewane, karmelki twarde, miętusy, owocowe, dropsy, lizaki Tongue i wiele wiele innych. Smile Taki cukier. Kolorowy. Z dodatkami Biggrin

01.03.2007 19:18:38
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6

Falkhor napisał(a):
Ze słodyczy, które są lubiane, to chyba oczywiście CUKIERKI W rodzaju niezliczonym... orzechowe, nadziewane, karmelki twarde, miętusy, owocowe, dropsy, lizaki i wiele wiele innych. Taki cukier. Kolorowy. Z dodatkami

No a janielubie tego typu słodkości - jestem wierna mojej gorzkiej czekoladzie i chyba nic nie jest w stanie jej zastąpić, nawet najlepszy słodycz Biggrin
Gorzka czekolada odpręża,relaxuje, wprowadza w błogi nastrój no i co najważniejsze - nie jest aż takszkodliwa dla szkliwa zębowego jak twarde cukierki Tongue

Ja sama słodyczom nigdy nie byłam w stanie się oprzeć, mmmmm uwielbiam i to moje jedno z bardziej szkodliwych uzależnień - no ale jakie przyjemne Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
01.03.2007 21:12:53
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Falkhor to Ty sie mylisz czekolada jest czekolada to tak jakbys wziął lyzke pieprzu i soli razem i zjadl ;/ to juz nei to samo Drwi Padlinka jestem z Toba Tongue

01.03.2007 21:17:07
grzenio

*

Reputacja: 0

Qmar napisał(a):
Falkhor to Ty sie mylisz czekolada jest czekolada to tak jakbys wziął lyzke pieprzu i soli razem i zjadl ;/ to juz nei to samo Drwi Padlinka jestem z Toba Tongue

Nieprawda łączenie różnych smaków powoduje że można uzyskać nowy niepowtarzalny smak (jak np. w sosie słodko-kwaśnym). I właśnie że czekoladki z likierem i wisienką są bardzo dobre. Smile

01.03.2007 23:30:49
Falkhor
Administrator
*

grzenio, Hehe Smile

Hmmm... rutyny brak to odkryc świat Smile Gorzka czekolada uwielbia być dodatkiem do różnych rzeczy. Np. doooo... BITEJ SMIETANY Smile Wtedy piękne, mezaliansowe połączenie słodyczy i goryczy. Klasyki samodzielnie tez są fajne, czego sięgające extazy wyznanie dała już Ziomalka. Gorzka i już. Czekolada oczywiście, a nie żołądkowa Tongue Tongue Tongue

Do słodyczy przyzwyczajamy się OD MAŁEGO Smile Torcik, czekoladki, cukierki, wszystko co słodkei dla naszych pociech noooo i tak jakoś się przyzwyczajamy Smile

02.03.2007 08:43:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Do słodyczy przyzwyczajamy się OD MAŁEGO Smile Torcik, czekoladki, cukierki, wszystko co słodkei dla naszych pociech noooo i tak jakoś się przyzwyczajamy Smile

I w tym momencie warto poruszyć temat hymmmm przejedzenia,corobic,zeby nie jest tak duzo,jak powstrzymać apetyt? No i nie zapomnijmy, że nadmiar słodkości to pierwszy kroknie tylko do otyłości,ale i cukrzycy,dlatego wszystko,nawet gorzka czekolada z umiaremAnimatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
02.03.2007 18:16:18
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Hmmmmm... jak zwykle w wielu sprawach kluczem będzie... UMIAR. Czekolada nie jest śmeirtelna (no, dla psa akurat jest), dropsy nie powodują bezpośredniego wypadania zebów, itd. Słodycze... to smakołyk. A nie podstawa diety. proste Smile Dlatego jak rodzice dają dzieciakom czekolade zamiast kanapki na śniadanie, to cos jest nie tak.

02.03.2007 18:20:07
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Dlatego jak rodzice dają dzieciakom czekolade zamiast kanapki na śniadanie, to cos jest nie tak.

Ja uwazam,ze tu chodzi raczej nie o to,jaki rodzaj jedzonka przygotowuja dzieciom rodzice,ale prawda jest taka,ze młodzi ludzie sa bardzo narazenii na powikłania związane z nadwagą dlatego,ze wszedzie jest pełno chipsów, batonów,cukierków a i one są naprzykład przez dziadków obdarowywane przeciez nie swiezymio owocami ale właśnie słodkościami. To jest typowy i bardzo czesty błąd w zywieniu,dlatego tak wazne jest zdanie dzieciom sprawy z tego,jak niezdrowe sa słodkosci w nadmiarze. Ja osobiscie uważam,że rolę tu również odgrywa odpowiednia postawa szkół...
Oczywiscie dziecko niepotrafi sie oprzec i obojętnie przejść obok smakołyków,ale dydaktyka to podstawa Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
02.03.2007 18:27:59
Qmar
Moderator
*

grzenia ja nie mwoie ze sa nie dobre ale czekolada to czekolada a niepowtarzalnego smaku nie znjadziesz w lesie wiec lepiej kupic sobie czekolade i byc zadowolonym ^^

02.03.2007 18:46:02
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Qmar napisał(a):
zekolada to czekolada a niepowtarzalnego smaku nie znjadziesz w lesie wiec lepiej kupic sobie czekolade i byc zadowolonym ^^

Baaaa,zeby tylko zadowolonym, ja czuje sie po czekoladzie lekko rozmiękczona Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
02.03.2007 18:49:47
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Dlatego z niektórych szkół znikneły automaty z batonikami, a w sklepikach zaczęły pojawiac się owoce, zwykłe domowe kanapki, soki... A nie coca-cola i odgrzewana bułka z serem lub zapiekanka... Potem będzie całą społecznośc grubasków i zarabiać będą tylko kliniki odchudzajace...

02.03.2007 18:55:33
levi'
Moderator
*

Padlinka napisał(a):

Falkhor napisał(a):
OCZYWIŚCIE czekoladki z likierem i wisienką Biggrin Biggrin Biggrin albo ogólnie, jakies alkoholowe.Smile

to praktycznie profanacja czekolady , blee ochyda
najlepsze czekoladki to oczywiscie pełnomleczne bez zmyslania Falk Biggrin sama esencja radosci

dokładnie...jak można tak czekolade bezcześcić?? :zdziw:
czekoladunia mleczna jest ponad te wszystkie inne specjały :030: noom chyba, że jeszcze z orzeszkami :one:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
02.03.2007 21:00:07
Falkhor
Administrator
*

levi', No proszę, a jednak wymyślasz udziwnienia czekolady Tongue

Ja nie mam NIC a nic przeciwko czekoladzie mlecznej Smile Sama w sobie jest super i mozna się nią zajadać, ale po prostu mówię, ze osoby z instynktem odkrywcy mogą zakosztować bardziej złozonej przyjemności Smile Ponoć nawet śledzie można jeść z czekoladą. Ja nie próbowałem, więc nie powiem, ze to musi być paskudne, ale czekolada w kuchni na prawdę lubi... mezaliansy Smile

03.03.2007 11:10:19
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

baza cheap hotel paris warez studio tatuażu artystycznego polszczyzna