Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (11): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Następna > Ostatnia »
Śliwkowe Mondeo
Autor Wiadomość
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 1,319

Może zaczną sie bać... Po to są przepisy żeby je chociaż po części przestrzegać. Rozumiem przekraczanie o 10km/h ale więcej... Mało sie tam ludzi zabiło? Ograniczenia predkosci 'bzdurne'? :/ hmmm... n/c Tongue
Powiedzmy że codziennie łapią paru i oni nauczeni juz przez los jeżdzą tam zgodnie z przepisami... I tak powoli powoli i moze wyłapią chociaż większość... Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
21.10.2006 20:57:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Teddy_85

*

nfm: 272

Nie wiem jak nazwać ograniczenie "do 50" na totalnym bezludziu? Jest takie miejsce chyba w Czarnej jak się z lasu wyjeżdża... Oczywiście drogówka już tam czeka....
A w tym czasie przed szkołą jakiś wariat "pocina sobie" 100... Ale tam nie ma nikogo, kto go zatrzyma, spowolni... Tam czuje się bezkarny...

21.10.2006 22:04:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,039

Teddy_85, Szczególnie przy szkołach przydałyby się wbite na chama, że tak powiem, progi zwalaniające. Bo faktycznie, szczególnie w terenach wiejskich kierowcy drą ile fabryka da i nie zważają na znaki 'Dzieci na drodze'...

Śliwkowe mondeo i inne patrole nie będą potrzebne, jeżeli drogi przestaną być remontowane... dziura na dziurze i każdy będzie wolniej jechał...

23.10.2006 09:24:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
SunShine

*

no nie bez przesady Smile remontować drogi trzeba... To juz lepsze progi zwalniające przynajmniej sa ostrzeżenia o nich, ja nie chce sobie popsuć zawieszenia Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
23.10.2006 14:55:56
Falkhor
Administrator
*

SunShine, Hmmm... ale praktycznie wszystkie wypadki to skutek nadmiernej prędkości. Dlatego trudno, ale trzeba karać wszystkich kierowców jako potencjalnych sprawców Biggrin Ruch samochodowy do tuneli albo progi zwalniające w miastach.

Poza tym i tak lepszym rozwiązaniem w łańcucie Przyszłości byłaby komunikacja miejska oraz strefy wyłaczające ruch samochodowy. To by było TO.

23.10.2006 15:47:56
Jaruszczow

*

nfm: 549

dzisiaj byłem świadkiem jak śliwka zgarneła zamochód za foliowane szyby Animatedwink a jakby tego było mało to owym pechowcem był mój kolega Biggrin:D ale skończyło sie chyba na pouczeniu i nakazie odklejenia folii

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
25.10.2006 13:36:40
Teddy_85

*

Mój znajomy dostał kiedyś 1 pkt właśnie za przyciemniane szyby. Niestety to był 25 pkt...

25.10.2006 21:48:18
grzenio

*

nfm: 1,363

Jaruszczow napisał(a):
dzisiaj byłem świadkiem jak śliwka zgarneła zamochód

No to jeździli wczoraj na dwa samochody, bo po południu widziałem Jette.
Podwójna inwigilacja.

26.10.2006 19:41:50
Falkhor
Administrator
*

Heh... ja już dośc dawno, siedząc na przystanku koło MDKu... widziałem taką scenkę - jedzie taki maluszek sobie, wyobklejony i wymalowany... Muzaa aż dudni. No i AKURAT jechał patrol policyjny. Wyprzedzieli malucha i kazali mu się zatrzymać. Gostek z malucha wylazł... taki hmm... łysa głowa, niewyraźny wzrok, itp. Policjant gadka standard, dzień dobry, itp. Nooooo a co ma pan tak tylnią szybę zaklejoną... nic nie widać. kierowca się trochę zdenerwoał i mruknął - chyba cos obraxliwego i policjant musiał to usłyszec. przeczesał auto do spodu. Znalazł zepsuty trójkąt, brak gaśnicy, niedziałający kierunkowsaz i brak PASA (!!!) dla pasażera. keirowcy mowe już odjęło Tongue Smile

26.10.2006 19:45:04
Teddy_85

*

Ja też dzisiaj widziałem to Mondeo... Oczywiście kogoś "złowili" Animatedwink

27.10.2006 10:32:29
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,666

A ja za to nie widzialem mondea ale leprzy motyw, jechal koles jakims dostawczym cos jak transporter (mijsce to krzyż kolo mdka) koles jechal z miasta i zapragnal skrecic sobie do biblioteki za nim z 5 samochodow trabia na niego a sprzadu jechaly inne samochody i w rezultacie kolo tamowal ruch - nagle dziwnym trafem sprzodu pojawila sie policja (byla tam przypadkowo) i kazala kolesiwoi zjechac ^^ ciekawe ile zaplacil i ile pkt karnych dostal Biggrin

28.10.2006 16:45:50
SunShine

*

A ja sie ciesze ze to był koleś a nie kobieta Tongue a mówią że kobiety jeździc nie potrafią Biggrin
I dobrze że go złapali niech sie nauczy Tongue Ja widziałam pijenego pieszego (i to bardzo, nie potrafił w sumie utrzymac równowagi) który stanął na pasach i sie zataczał, zobaczył radiowóz policyjny tuz przed nim i zaczął mu sie jeszcze odgrażać na środku pasów i machać rękoma Biggrin o dziwo pilicjant 'pana' tylko ominął i pojechał dalej...

28.10.2006 23:06:08
Joy_ride

*

Reputacja: 1
nfm: 736

raz widziałem na ul.Krakowskiej w rzeszowie mondeo śliwkowe stało na przystanku przy orlenie a obok mondeo stał w białej czapce policjant mieszkający w Łańcucie Biggrin

najczęściej nieoznakowane vento lub mondeo kręci się w niedziele, nie wiem czy to jakiś schemat ale niedziela to jest ich topowy dzień w tygodniu :?

będzie coraz to więcej nieoznakowanych radiowozów i motocykli z wideo-rejestratorami oraz fotoradarów :/
państwo poczuło kasę i inwestują w wynalazki techniki żeby kasę doić od obywateli Biggrin sprawniej i szybciej
te wszystkie nieoznakowane pojazdy już dawno się zwróciły z ogromną nawiązką Tongue

to nie służy nawet prewencyjnemu działaniu, tutaj chodzi o kasę! Biggrin

prewencyjnie to drogówka ma stać w widocznym miejscu Biggrin

24.12.2006 01:21:15
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 776

mi osobiscie juz ta cała policja denerwuje maja byc dla obywateli wzorem ,a tutaja podam taki przykład:na ulicy piłsudskiego(grabskie)policyjne radiowozy sobie legalnie zawracaja przez podwójna linie ciagła i nic sobie z tego nie robia,kolejny przykład własnie taki jeden radiowóz jak juz sobie tak zawrócił a to jest teren zabudowany i jest ograniczenie do 50km/h przemkna koło mojego samochodu a ja jechałem 50km/h z predkoscia pewnie około 80-90km/h i gdzie tu jakis wzór takich przykładsów znam jeszce troche ale to jest jakas pzresada jak ja bym tylko przekroczł predkosc to oni odrazu by mnie złapali i mandacik a oni sie woża i maja gdzies przepisy

09.01.2007 15:10:14
Falkhor
Administrator
*

# michas, Dyskusja dotyczy śliwkowego Mondeo Smile #

Ja ostatnio z racji zaprzestania korzystania z e4 już nie rozglądam się za podejrzanymi - a podejrzewającymi mnie lub mój pojazd - patrolami tajniaków Smile

Ciekaw jednak jestem, czy owo sliwkowe mondeo ma porządna moc i... cyz ma równie porządną załogę? Taką, która mogłaby wziąć udział w prawdziwym pościgu? Hmmm... jak myślicie?

09.01.2007 18:11:56
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *