Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (11): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 7 Następna > Ostatnia »
Śliwkowe Mondeo
Autor Wiadomość
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 1,363

A to przykład ile może kosztować taki filmik z ukrytej kamery Biggrin

Cytat:
Kilka przykładów z jednego patrolu.

W Iskrzyni motocyklista pędził Kawasaki 130 kilometrów na godzinę, środkiem jezdni, nie zważając na podwójną linię ciągłą. Dostał 600 zł mandatu, a na jego koncie przybyło 15 pkt. karnych.

W tej samej miejscowości kierowca toledo dwukrotnie przekroczył dozwoloną prędkość, wyprzedzał na podwójne ciągłej. Zlekceważenie znaków kosztowało go 500 złotych i 20 punktów karnych.

W Miejscu Piastowym kierowca hondy civic jechał o 78 kilometrów szybciej, niż pozwalają na to przepisy i wyprzedzał mimo zakazu. Dostał 600 zł grzywny i 16 punktów karnych.

W Bykowcach policjanci zatrzymali bmw pędzące z prędkością 144 kilometrów na godzinę. Szaleńcza jazda to nie jedyne wykroczenie, jakie popełnił kierowca; wyprzedzał też na przejściu dla pieszych. Kara: 600 zł grzywny i 19 punktów karnych.

GC Nowiny

Uuuuuuuu zabolało :567:

12.10.2006 18:24:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Teddy_85

*

nfm: 272

Najgorsi na drodze są "świeżo upieczeni" kierowcy, który uderza woda sodowa do głowy w autkach rodziców... Zaraz za nimi klasyfikują się "dziadkowie" (oczywiście nie obrażając starszych osób Animatedwink ) śmigający swoimi autkami 20 - 30 km/h mniej niż ograniczenia... Czasem stwarzają większe zagrożenie niż ci pomykający 140 - 150 do Rzeszowa... "Papiery" mam dopiero od 4 lat, ale miałem już groźnych sytuacji. Oczywiście większość ze strony starszych kierowców...
Nie uważam sie oczywiście za jakiegoś driverskiego guru, ale moim zdaniem, niektórzy powinni odstąpić kierownicę innej osobie...

12.10.2006 23:38:44
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,041

Teddy_85, W sumie to łapię się do grupy jeżdżącej autkami rodziców, ale ciężko mówic o wodzie sodowej. Nie przepadam za samochodami, zebym siadł za kółko to musi być jkakaś wyższa potrzeba i myśle, ze jeżdżę sotrożnie, ale nie 30km/h. Noooo chyba, ze w garażu Tongue

13.10.2006 06:31:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
SunShine

*

nfm: 1,319

A ja dzisiaj jadąc moją kochana Lejbą widziałam nieszczęśnika za którym sunął ford mondeo Biggrin jakże facet był zdziwiony gdy pomachał mu przed maską lizaczek Biggrin miejmy oczy otwarte policja czuwa Biggrin codziennie teraz mam jazde i codziennie widze jak czatują na e4 lub w łańcucie fiat stilo czy jak to sie pisze Biggrin mój istruktor bystry wychwytuje kazdego Biggrin eeeeeh ciekawe ile cwaniaczek złapał mandatu Animatedwink pod koniec kursu na prawko poprosze instruktora o podanie wszystkich rejestracji nieoznakowanych radiowozów Biggrin nie dam sie złapac Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
19.10.2006 13:28:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
grzenio

*

SunShine napisał(a):
pod koniec kursu na prawko poprosze instruktora o podanie wszystkich rejestracji nieoznakowanych radiowozów Biggrin nie dam sie złapac Tongue

Tylko nie to!!!!!!! Potem zamiast na drogę będziesz wpatrywać się w numery rejestracyjne. Przynajmniej ostrzegaj wtedy kiedy będziesz jeździć. Tak dla naszego bezpieczeństwa Tongue

19.10.2006 17:08:34
schmicer

*

nfm: 69

kiedy SunShine zda prawko kupuje helikopter... Biggrin gdzie jest najblizsze ladowisko?? Smile

tylko umarli widzieli koniec wojny,
przyparli teraz nas do muru wiec sie bronmy...
tylko uczciwi pozostana dluzej zywi,
beda umierac powoli - tak znacznie bardziej boli!
wiec zastanow sie co wolisz...
20.10.2006 08:29:24
SunShine

*

oj no!! będę szprytna i bystra jak mój instruktor widzi kolor, marke łup na rejestracje i sie już wszytsko wie Smile Ale w sumie zabawnie to wygląda jak nasza dzielna policja siedzi na ogonie wariotom drogowym Biggrin dla mnie dopusczalne przekroczenie predkosci to do o 10 km/h a niech sie nauczą Biggrin w końcu widac że ktoś dba o bezpieczeństwo. Heh i jeszcze on tak zabawnie tym lizaczkiem machał Biggrin chyba kolesiowi zatrzymywanemu nie było tak dośmiechu jak nam Biggrin a mi w sumie predkość 90km/h w terenie niezabudowanym wystarcza do szczęścia. I ja dobrze jeżdże więc prosze tu bez ironi Tongue!!

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
20.10.2006 17:59:24
grzenio

*

SunShine napisał(a):
mi w sumie predkość 90km/h w terenie niezabudowanym wystarcza do szczęścia.

To po co zawracać sobie głowę zapamietywaniem numerów rejestracyjnych :?: Przy takiej jeździe to nawet nie zwrócą na Ciebie uwagi. No chyba że akurat będziesz robić makijaż patrząc w lusterko wsteczne i zjedziesz na przeciwny pas ruchu Tongue

20.10.2006 18:11:23
SunShine

*

grzenio, no wlaśnie Biggrin często poprawiam włoski bo mi rozwiewa na wszytskie strony i moge zjechać czasem na jakąś ciągła linie Smile poprawiam makijaż na czewonym świetle lub zamknietych rogatkach Animatedwink

20.10.2006 19:23:57
grzenio

*

To nie kupuj czasem kabrioletu bo już na pewno nie zapanujesz nad włosami i katastrofa murowana

20.10.2006 19:33:52
SunShine

*

heh instruktor zlecił mi kupić spineczki Biggrin ale co ja poradze że kocham wiatr we włosach Biggrin eeeh jak nie odsówany cały dach to szybardach to konieczność. Oj za 15 godzin jakie mi jeszcze zostały naucze się panowac nad samochodem perfekcyjnie i nie bedziecie musieli uciekać mi z drogi nawet jak bedę poprawiać włosy Biggrin don't worry, be happy :!:

20.10.2006 20:30:53
Totti

*

nfm: 260

Uwazam ,ze to doskonały pomysł z tymi nieoznakowanzmi pojazdami.Czesto jezdze do Rzeszowa i widze jak sie te samochodziki kleja do samochodów,ktorych kierowcz smigaja na 50 tylko miło.Bardzo dobrze.Za duzo juz ludzi zgineło na drogach.Całkiem to problemu szybkiej jazdy nei załatwi ,ale jak przyjdzie tatusiowi zapłacic za synka 500 złotych to kluczyki na dłuzsza chwile schowa do sejfu hahahhahaha Biggrin

20.10.2006 22:34:05
SunShine

*

Heh no schowa schowa. I dobrze Biggrin Ja naszczęście pierwsze musze sobie kupić swój samochód bo tatowym 'malczakiem' i tak wiele nie wyciągne Smile i nie chce żeby gasł mi na skrzyzowaniach :/

21.10.2006 07:46:33
Jaruszczow

*

nfm: 549

a moim zdaniem to nic nie pomoze. na tyle samochodów ile tam przekracza prędkość, ta kilkadziesiąt złapanych to pryszcz. Policja tylko sobie statystyki poprawia i ludzi rozprasza na drodze bo teraz coraz więcej zaglądam do lusterek niezmiejszajac prędkosci. Juz nie wspomnie o bzdurnych ograniczeniach prędkosci i zamalowywaniu pasow ruchu

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
21.10.2006 18:39:27
Teddy_85

*

nfm: 272

Nie cierpie jeździć do Rzeszowa... Trasa jest dziurawa, trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo niewiadomo skąd może pojawić się jakiś "ułan" pędzący swoim rumakiem przed siebie jakby nikt poza nim nie istniał... Przyklei się taki do zderzaka, zacznie mrugać i mieć pretensje że jade 90-100, max 110... Myślę że to jest i tak jest kosmiczna prędkość ze względu na nawierzchnię i ograniczenia, które są bezmyślnie ustawione...
Patrole na tej drodze są potrzene, ale w miejscach gdzie ograniczenie jest do "90-tki", a niektórzy na "zegarach" mają 2 setki... Czajenie się za przystankiem w Łańcucie, tuż za znakiem "teren zabudowany" mija się troche z celem... Są miejsca gdzie zagrożenie jest duuużo większe - ale tutaj więcej można złapać...

21.10.2006 20:45:48
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *