Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 7 Następna > Ostatnia »
Skuteromania
AutorWiadomość
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0

I czas najwyższy żeby władze się za to zabrały

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
26.06.2007 21:54:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

pablo, A jak bys widziałe walkę ze odkurzaczami? Dla mnie przede wszystkim są uciążliwi dlatego, że nadużywają prędkości i jednoczesnie przestrzeni - utrudniając ruch samochodowy. A zdarzyło mi się też widzieć, jak skuterek szarżował na przejście dla pieszych :/

26.06.2007 21:59:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pablo

*

Te pojazdy przechodzą badania techniczne, więc wychwycenie takiego elementu jak ogranicznik prędkości który jest dosyć spory (trochę większy od męskiej dłoni) nie jest raczej problemem.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
28.06.2007 07:39:45
Guest
Unregistered

Portfel:

w polsce jest już dużo skuterów sprowadzonych i dlatego wprowadzili kaski wcześniej niebyło kasków było super a teraz trzeba mieć ;/

28.07.2007 17:26:18
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

I dobrze, z kaskami bezpieczniej jest.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

28.07.2007 17:28:38
Bake

*

Reputacja: 6

każdy wie że dzieki kaskom znacząco zwiększa się bezpieczeństwo userów skuterów...

co do skuterów - z daleka od chińszczyzny!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
28.07.2007 17:38:14
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Jaruszczow

*

ja nie lubie skuterów... bo większość kierowców to małolaty co mają pstro w głowie, zero pomyślunku i plączą sie pod kołami samochodów... zdarza sie ze wiozą dziewuchę i chcą przyszpanować, a wtedy o tragedie nie trudno.... albo wciskają sie między samochody i na krzyżówkach zasłaniają widok

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
29.07.2007 09:36:26
main

*

dzis wracalem sobie z gieldy predkosc przelotowa 80-90km/h i nie mogłem za nic zgubic Yamahy Neo's skuterka :O i ja sie pytam gdzie policja, gdzie te ograniczniki predkosci ...
fakt faktem sasiad ma taki wlasnie sprzed po odoblokowaniu da rade nawet 100 poleciec .... Smile

29.07.2007 12:20:57
Kuru

*

Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że te wszystkie ograniczniki prędkości to trochę nieuczciwa rzecz.

Jeżeli ludzie dyktują to względami bezpieczeństwa, to w takim razie w każdym samochodzie też powinny być ograniczniki do 130 km/h, bo tylko tyle legalnie można w polsce wyciągnąć na drogach...

Ktoś zaraz powie, że można przecież legalnie ścigać się na specjalnych torach (i dlatego ograniczniki w samochodach nie są montowane) - równie dobrze właściciel skutera ma prawo ścigać się na takowych torach...

Ludzie jak byli głupi tak są - czy samochód wyciągnie 80 km/h czy 220 km/h to wszystko zależy od kierowcy: jak głupi to nie dostosuje się do warunków jazdy, jak ma coś oleju w głowie to wie kiedy może jechać szybciej, a kiedy ma zwolnić...

29.07.2007 12:29:38
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Kuru napisał(a):
czy samochód wyciągnie 80 km/h czy 220 km/h to wszystko zależy od kierowcy: jak głupi to nie dostosuje się do warunków jazdy, jak ma coś oleju w głowie to wie kiedy może jechać szybciej, a kiedy ma zwolnić...

Dokładnie tak! Ograniczenia predkości w zasadzie są tylko po to, by ograniczyć ilośc wypadków - szpanerzy na skuterach, chcąc pokazać, że są the best - zasuwają 200 na godzinę nie zważając na nic - ale na głupote nie ma lekarstwa, musi się chyba zdarzyć albo cud albo - nie daj Boże - wypadek, by zmienić kierunek rozumowania skuterowców.
Ale mimo wszystko - ja tam wolę i marzę o ścigaczu Animatedwink XP

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
30.07.2007 01:56:04
Bake

*

kupiłbym sobie skutera ale szkoda mi kasy ... za 4.000 czy 5.000 zł będę miał paliwa do Opla na kilka lat Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
30.07.2007 08:14:16
pablo

*

Kuru napisał(a):
równie dobrze właściciel skutera ma prawo ścigać się na takowych torach...

Tylko że teraz na skuterach widać młodych kierowców mających po 14-16 lat, którzy nie mają prawa jazdy ale kartę na motorower już tak. Oni nie myślą przecież jak kierowca doświadczony. Często widzę jak jeżdżą bez kasków (czysta głupota) ;D

30.07.2007 08:31:09
Bake

*

albo ile wlezie po wiejskich drogach.... i faktycznie bez kasków.... potem wypadek i jeju jakie to straszne wszystko! Przez własną głupotę! i może dobrze - eliminuje się osobniki niezbyt mądre....

30.07.2007 08:38:49
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Bake napisał(a):
Przez własną głupotę! i może dobrze - eliminuje się osobniki niezbyt mądre....

Brutalne, ale w pełni prawdziwe stwierdzenie - tzw teoria walki o byt - wygraja trylko najsilniejsi, najsprawniejsi no i umiejący racjonalnie myśleć, walczyc o swoje ..... ci o najsłabszych cechach muszą odejść w niepamięć.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
30.07.2007 08:57:15
Kuru

*

pablo napisał(a):
Tylko że teraz na skuterach widać młodych kierowców mających po 14-16 lat, którzy nie mają prawa jazdy ale kartę na motorower już tak. Oni nie myślą przecież jak kierowca doświadczony. Często widzę jak jeżdżą bez kasków (czysta głupota) ;D

Kilka tyg. temu taki jeden s***syn pożyczył od innego debila skuter i w nocy około godziny 1 zapierniczał pod drodze i przejechał kota Sad

Na szczęście sam w*****lił się na tym (pożyczonym) skuterze; skuter uszkodzony, a i sobie coś tam zrobił.

Powiem szczerze: żałuję, ze sobie koleś nie połamał nóg, albo coś gorszego nie zrobił...

Skuter + młody gówniarz = dobór "naturalny" pędzący 90 km/h Biggrin

30.07.2007 10:15:39
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

jeździectwo Rapidshare Premium Account dowcipy kaszel Halina Frąckowiak